Peter Todd "prezentuje" double-spend [OT z wątku...]

Zawsze mam rację
Awatar użytkownika
Reputacja: 4513
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dyskusja na temat kursu BTC

Postautor: ShadowOfHarbringer » środa, 13 stycznia 2016, 18:22

__kot__ pisze:Głos Shadow-a to głos bezkrytcznego wyznawcy.
Kolego, gdyby nie tacy "bezkrytyczni wyznawcy" jak ja, to żadne kryptowaluty istniejące obecnie nie miałyby żadnej wartości.
Myślisz, że kto kupował, gdy było po $0.05 (podczas gdy wszyscy inni żartowali sobie z takiej debilnej koncepcji jak deflacyjna waluta cyfrowa) windując tym samym cenę i czyniąc Bitcoina użytecznym ?
__kot__ pisze:Ja zdecydowanie popieram to, co napisał @konkor. Gdyby jakikolwiek developer pracował w prywatnej firmie czy normalnym projekcie open-source z takimi wynikami jak developerzy Bitcoin to dawno porzegnałby się ze stanowiskiem
Hm, parę tematów temu pisałem dokładnie to samo co teraz @konkor. Przypomnij mi, popierałeś mnie wtedy, czy może też pisałeś, że jestem "bezkrytycznym wyznawcą" ?

Poza tym czy Ty wiesz w ogóle co znaczą słowa, których używasz ? Jak "bezkrytyczne wyznanie" ma się do tego, że najbardziej ze wszystkich na tym forum krytykuję obecny bezsensowny kierunek Bitcoina reprezentowany przez Core team ?
Gotówka P2P da światu wolność. To są jej wrogowie: Bitcoin Core, Blockstream, Lightning Network.
Ocenzurowane i zmanipulowane fora: /r/Bitcoin, /r/CryptoCurrency, BitcoinTalk
Klucze GPG/PGP: [3072D/F92EDBA4]

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2063
Reputacja postu: 
0

Postautor: __kot__ » środa, 13 stycznia 2016, 18:34

Nie Shadow, absolutnie nie znam znaczenia słów, których używam. Racja jest zawsze po Twojej stronie. Zawsze.
Krytyka też tylko ta jedynie słuszna bo Twoja :)

Weteran
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Postautor: konkor » środa, 13 stycznia 2016, 18:43

No cóż, trzeba przyznać że to Shadow założył temat o "ataku na sieć BTC". Jest w wielu sprawach bezkrytyczny, ale dev'ów i ich poczynań nie trawi - to fakt :)

Niby robimy offtop - ale ten temat moim zdaniem będzie miał wpływ na kurs w mid. To jest fundament.

Zawsze mam rację
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ShadowOfHarbringer » środa, 13 stycznia 2016, 18:45

__kot__ pisze:Nie Shadow, absolutnie nie znam znaczenia słów, których używam. Racja jest zawsze po Twojej stronie. Zawsze.
Ja bym powiedział, że zwyczajnie "Zawsze" masz po prostu za słabe argumenty albo nie masz nic do powiedzenia.

__kot__, nie jesteś sobą, kiedy jesteś głodny. Zjedz snickersa.
Gotówka P2P da światu wolność. To są jej wrogowie: Bitcoin Core, Blockstream, Lightning Network.

Weteran
Reputacja: 646
Reputacja postu: 
0

Postautor: zbiges » środa, 13 stycznia 2016, 19:00

baggins pisze:... w zasadzie to dobrze że taki temat wraca, ale smutne jak niektórzy wydawało by się weterani portalu nie ogarniaja Bitcoina
Ja nie ogarniam. I co w tym "smutnego"? Co Ty w ogóle do mnie rozmawiasz kolego? :) bo nie rozumiem.
A Ty rozumiesz jak działają wszystkie urządzenia, których używasz? Może warto by się najpierw zastanowić, zanim coś napiszesz.
Prawda istnieje!
Problem w tym, że ja jej nie znam :(
Nie znam jej, choć przez całe życie staram się do niej dotrzeć.
Jeśli więc chcesz skorzystać np z moich prognoz prawdopodobnego ruchu ceny, to musisz to zrobić na własną odpowiedzialność.

Orator
Reputacja: 49
Reputacja postu: 
0

Postautor: tomko222 » środa, 13 stycznia 2016, 20:09

zbiges pisze:
baggins pisze:... w zasadzie to dobrze że taki temat wraca, ale smutne jak niektórzy wydawało by się weterani portalu nie ogarniaja Bitcoina
Ja nie ogarniam. I co w tym "smutnego"? Co Ty w ogóle do mnie rozmawiasz kolego? :) bo nie rozumiem.
A Ty rozumiesz jak działają wszystkie urządzenia, których używasz? Może warto by się najpierw zastanowić, zanim coś napiszesz.
Ja się w pełni zgadzam z baggins. To że się czegoś nie wie jest normalne. Rozumiem że ktoś przez kilka lat mógł nie słyszeć o double spend i teraz odkrywając to robi sensację. Oh, wait. To po co w ogóle w bitcoinie są te potwierdzenia, ten cały blockchain? :lol: :lol: :lol: W sumie to problem double spendu był znany jeszcze przed powstaniem bitcoina i przez to właśnie powstał blockchain... Ale szczegół. W każdym razie "nie znam się ale się wypowiem" jest po prostu żałosne.

A wszystko wygrywa chyba ta wypowiedź:
karek314 pisze:Nie no, ostatnio ikonki w bitcoin-qt zaktualizowali - ważna sprawa przecież. A rozmiar bloku poczeka.
Wygląda to dla mnie mniej-więcej tak: "Co devowie robią, zamiast rozwiązać problem wielkości bloku ikonki sobie rysują! Oh, wait. Co designowcy/graficy robią, ikonki sobie rysują! Przecież by się mogli zająć wielkością bloków!!!111" :D
konkor pisze:
hanti pisze:konkor no troszke mozna sie zgodzic z wyjatkiem interfejsu bo to akurat jest bez znaczenia. Kazdy kto bedzie chcial gdzies cos wdrozyc moze sobie zrobic wlasna aplikacje o jakimkolwiek wygladzie.
Temat rzeka. Nie zgadzam się z Tobą. Owszem - ktoś (firma akceptująca BTC) może sobie wdrożyć własną aplikację, ale Kowalski nic sobie nie wdroży - tylko najpierw ściągnie core. I w tym momencie dla ogarniętego człowieka zapala się żółta lampka ostrzegawcza. Co to jest? Projekt na zaliczenie pierwszego semestru na Polibudzie? :shock: Nieogarnięty natomiast polegnie po kilku godzinach oczekiwania na "aktywację najlepszego łańcucha" (czy jakoś tak).
Tak można było w 2013r. a my mamy już 2016 i gówno się zmieniło.
Aaa no fakt, bo to wina devów że nieogarnięty user będzie próbował użyć cora do czegoś innego niż służy. Tak samo winą devów tworzących jakieś IDE byłoby że user próbowałby użyć IDE jako edytora tekstu. No przecież nie działa, nic się nie da zrobić, jakaś kompilacja? :shock:

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: konkor » środa, 13 stycznia 2016, 20:21

Pierwsza zasada dobrego dev - 99% userów jest "nieogarnięta". Ty kolego tego nie rozumiesz, bo w temacie nigdy nie siedziałeś - to widać. Z takim podejściem tworzy się zabawkę na geeków i nic więcej.

No ale ja kiedyś miałem dokładnie takie samo myślenie. Rzeczywistość i praca przy projektach wszystko zmieniło. Wystarczy wyjść z piwnicy i wtedy dużo więcej widać :lol:

Weteran
Reputacja: 646
Reputacja postu: 
0

Postautor: zbiges » środa, 13 stycznia 2016, 20:24

tomko222 pisze:
zbiges pisze:
Ja się w pełni zgadzam z baggins. To że się czegoś nie wie jest normalne. Rozumiem że ktoś przez kilka lat mógł nie słyszeć o double spend i teraz odkrywając to robi sensację. Oh, wait. To po co w ogóle w bitcoinie są te potwierdzenia, ten cały blockchain? :lol: :lol: :lol: W sumie to problem double spendu był znany jeszcze przed powstaniem bitcoina i przez to właśnie powstał blockchain... Ale szczegół. W każdym razie "nie znam się ale się wypowiem" jest po prostu żałosne.
Hmm, Proszę niech ktoś wyjaśni. Informatycy to jakaś oddzielna rasa jest? Może oddzielny naród? Pytam bo piszą jakimś dziwnym językiem, którego ja nie rozumiem.

@tomko222
tomko222 pisze:...W każdym razie "nie znam się ale się wypowiem" jest po prostu żałosne.
A ty kolego proszę wyjaśnij mi w którym momencie ja napisałem coś, co by uzasadniało Twoje zdanie o mnie?
Co konkretnie jest takie żałosne w moim wpisie, który przytoczyłeś?
Prawda istnieje!
Problem w tym, że ja jej nie znam :(
Nie znam jej, choć przez całe życie staram się do niej dotrzeć.
Jeśli więc chcesz skorzystać np z moich prognoz prawdopodobnego ruchu ceny, to musisz to zrobić na własną odpowiedzialność.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0002 BTC

Postautor: hanti » środa, 13 stycznia 2016, 20:51

konkor pisze:Pierwsza zasada dobrego dev - 99% userów jest "nieogarnięta". Ty kolego tego nie rozumiesz, bo w temacie nigdy nie siedziałeś - to widać. Z takim podejściem tworzy się zabawkę na geeków i nic więcej.

No ale ja kiedyś miałem dokładnie takie samo myślenie. Rzeczywistość i praca przy projektach wszystko zmieniło. Wystarczy wyjść z piwnicy i wtedy dużo więcej widać :lol:
Konkor malo ci aplikacji do BTC ? https://bitcoin.org/pl/wybierz-swoj-portfel
core devy sa od czego innego oni robia szkielet BTC a nie zeby jakis janusz sobie klikal.. w ogole nawet nie musieli robic GUI bo to moze zrobic ktokolwiek kto sie zna na programowaniu + grafik
@_# :P ;) :D
Polecam giełdę kraken.com

Weteran
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0002 BTC

Postautor: konkor » środa, 13 stycznia 2016, 21:05

Jasne, bo akurat wybrałbym do obsługi swojego tradycyjnego banku aplikację z zewnątrz... (świeże-Januszowe myślenie, jakby ktoś nie skumał) ehh, ja doskonale rozumiem co do mnie piszecie - ale znam też bardzo dobrze drugą stronę medalu, bo przed długi czas byłem na froncie... Chcemy wyjść na świat? To trzeba się dostosować, świat zewnętrzny nie dostosuje się tokiem myślenia do poziomu IT. Kto tego nie rozumie, ten ginie lub zostaje na poziomie geeków w piwnicach ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0

Postautor: hanti » środa, 13 stycznia 2016, 21:32

A myslisz ze twoj bank to nie jest aplikacja z zewnatrz do takiego calego systemu przelewow sepa elixir itp ?
@_# :P ;) :D
Polecam giełdę kraken.com

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » środa, 13 stycznia 2016, 22:37

konkor pisze:Jasne, bo akurat wybrałbym do obsługi swojego tradycyjnego banku aplikację z zewnątrz... (świeże-Januszowe myślenie, jakby ktoś nie skumał) ehh, ja doskonale rozumiem co do mnie piszecie - ale znam też bardzo dobrze drugą stronę medalu, bo przed długi czas byłem na froncie... Chcemy wyjść na świat? To trzeba się dostosować, świat zewnętrzny nie dostosuje się tokiem myślenia do poziomu IT. Kto tego nie rozumie, ten ginie lub zostaje na poziomie geeków w piwnicach ;)

Bitcoin to jest protokół. Czy twórcy TCP/IP bawią się w ikonki? Czy ludzie wybierają oprogramowanie/sprzęt które pochodzą od twórców TCP/IP?

Programowanie użytkowe jak portfele będzie tworzone przez różne firmy i nie widzę w tym nic złego. Wszystko kwestia zaufania, tu liczy się reputacja czy też otwartość kodu. Tak to działa nie tylko w przypadku Bitcoina ale wszystkich protokołów. W tym tkwi właśnie największa siła bo pojawia się coraz więcej oprogramowania które jest w stanie zadowolić wszystkie gusta i upodobania.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Re: Peter Todd "prezentuje" double-spend [OT z wątku...]

Postautor: konkor » środa, 13 stycznia 2016, 23:15

A co oni z tym protokołem niby robią? Taka gromada dev przez ostatnie dwa lata dałaby radę od nowa wszystko zaprojektować i jeszcze starczyłoby czasu na ubranie tego dla Januszy.

Bitmar serio uważasz, że wszystko jest ok i w odpowiednim tempie? Bo jak dla mnie to projekt jedzie na hamulcu ręcznym.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: __kot__ » środa, 13 stycznia 2016, 23:36

@Shadow - kiedyś napisałeś, że ciężko Ci idzie przekonywanie kogoś w Internecie (albo że uznaleś to za niemożliwe, ponieważ nie udało Ci się tego zrobić). Napiszę to zupełnie z pozytywnym nastawieniem i bez złośliwości - moim zdaniem masz ten problem w Internecie ponieważ, zamiast rozmiwiać z interolkutorem to przemawiasz i strofujesz (o wrzutkach typu Snickers nie warto wspominać).

A wracjąc na szybko do Petera Todda - nie jest naważniejsze, że to kolejny atak i zrobiono to w przeszłości i wszyscy wiedzą itp.
Popatrzcie na to z PR-wego punktu widzenia. Ważne jest kto i jak opublikował te informacje. To przecież katastrofa marketingowa.

Naczelny krytyk forum
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: kxmedia » środa, 13 stycznia 2016, 23:44

mi osobiście też już od dłuższego czasu bitcoin zaczyna nie przyjemnie pachnieć (cuchnąć), mógłby mi ktoś przypomnieć czy jest jakiś ustalony konkretny termin do którego ta gangsterka deweloperów ma podjąć jakieś konkretne decyzje w sprawie rozmiaru bloku? , czy też nie ma żadnego terminu i będą tak w nieskończoność pitolić od rzeczy rujnując resztki reputacji bitcoinowi którą już dawno stracił. wydaje mi się że elita sprzedała banksterom projekt i o przyzwoitości w tym projekcie możemy zapomnieć. cholera wie co jest grane.
Programowanie użytkowe jak portfele będzie tworzone przez różne firmy i nie widzę w tym nic złego. Wszystko kwestia zaufania, tu liczy się reputacja czy też otwartość kodu.
ja rozumiem że różni ludzie na tym portalu piszą swoje indywidualne opinie, ale żeby poważna osoba takie bzdury wypisywała?, o jakim zaufaniu i reputacji piszesz ? , już dawno te cechy w przypadku bitcoina poległy , wszyscy dobrze wiemy kto jest na topie bitcoina , to po prostu tak jak wcześniej powiedziałem zwykła gangsterka która nie przebiera w nieprzyzwoitych środkach, między innymi takich jak perfidna cenzura wolności słowa.
Proszę nie wspierać mnie bitkoinami ,ewentualnie proszę przekazywać je na utrzymywanie serwisu

Dyskutant
Reputacja: 16
Reputacja postu: 
0

Postautor: Regru » czwartek, 14 stycznia 2016, 00:56

A ja patrzę na to z innego punktu:
"Wielki projekt BTC z zamiarem podboju świata finansowego" może umrzeć bardzo szybko, wystarczy ban w kilku krajach+zmowa bankowa. Ale projekt sam w sobie umrze dopiero kiedy ostatni sprzedawca na TORze przestanie go przyjmować.

I teraz jest kilka scenariuszy pomijając bana, dwa najbardziej prawdopodobne:
1. Deweloperzy spieprzą sprawę po całości, czyli to co już robią przez spór o wielkość bloku/ Peter Todd i strzelanie do własnej bramki przez publikacje. Wtedy "mainstreamowy" BTC upadnie jako projekt, bo osiągnie granice swoich możliwości, a potem mur nie do przejścia. Jego miejsce może zająć inna krypto, np. Dash, który w TORze też cieszy się co raz większą popularnością + dobrze owocuje.
2. Deweloperzy dojdą do porozumienia i projekt ruszy dalej, co spowoduje zarówno mocny wzrost ceny (argument opowiadający się za tym przewijał się wielokrotnie - brak klarownej sytuacji z wielkością bloku = wstrzymanie się poważnych inwestorów - nie bądźmy naiwni, jak ktoś ma duży hajs to zanim wejdzie sprawdza daną inwestycje pod każdym możliwym kątem, więc odpowiedzcie sobie na pytanie czy zainwestowali byście np. parędziesiąt milionów w projekt który może w ciągu kilku miesięcy upaść lub zatrzyma się w rozwoju? ) jak i rozwój projektu z dużą ilością akceptacji (co również jest wyhamowane, chociaż 2015 rok pod tym względem nie był najgorszy).

Osobiście wierzę w drugą opcje, ponieważ za dużo wpakowano kasy np. w kopalnie, za dużo jest do wyciągnięcia na kolejnej bańce (chociaż ta wcale nie jest skorelowana z rozwojem projektu) aby projekt miał upaść.

P.S. Teoria @konkor a z oczekiwaniem na załadowanie się przez deweloperów i wcześniejszą wyprzedaż wydaje mi się interesująca. Tyle że jeśli jest prawdziwa to rysuje nam czarną przyszłość ;)

Zawsze mam rację
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ShadowOfHarbringer » czwartek, 14 stycznia 2016, 08:27

__kot__ pisze:@Shadow - kiedyś napisałeś, że ciężko Ci idzie przekonywanie kogoś w Internecie (albo że uznaleś to za niemożliwe, ponieważ nie udało Ci się tego zrobić).
Widzisz, znowu mnie oceniasz chociaż nic o mnie nie wiesz.

To co napisałem, że "w Internecie nie da się nikogo przekonać do niczego", to nie dotyczyło tylko mnie, tylko w ogóle o dyskusjach. Obserwowałem różne dyskusje w internecie między adwersarzami i praktycznie NIGDY W ŻYCIU nie widziałem żeby ktoś po długiej kłótni napisał "OK, poddaję się, masz rację".
__kot__ pisze: Napiszę to zupełnie z pozytywnym nastawieniem i bez złośliwości - moim zdaniem masz ten problem w Internecie ponieważ, zamiast rozmiwiać z interolkutorem to przemawiasz i strofujesz (o wrzutkach typu Snickers nie warto wspominać).
Ja nie mam "problemu", bo ja już pogodziłem się z tym, że adwersarza po prostu nie przekonam.

Taka jest budowa ludzkiej (męskiej) psychiki zwyczajnie, nie ma się czego wstydzić. To zwykle nie leży w ludzkiej (samczej) naturze, żeby przyznawać się przed większym gronem do błędu. Uzyskanie umiejętności przyznawania się do błędu (Achievement Unlocked !) wymaga długiej i katorżniczej pracy nad sobą - a w szczególności nad przytemperowaniem własnego ego.

Widocznie jeszcze do tego nie doszedłeś, bo zamiast przyznać od razu że nie masz racji, brniesz w zaparte.
Może dam Ci przykład jak to się robi z własnego podwórka: [1], [2]

Zrozum: Ja nie mam żadnego problemu z przyznaniem komuś racji, po prostu podaj jeden logiczny, mocny, merytoryczny argument. Jak do tej pory tego nie widziałem tutaj.
__kot__ pisze:Popatrzcie na to z PR-wego punktu widzenia. Ważne jest kto i jak opublikował te informacje. To przecież katastrofa marketingowa.
Hm, jeżeli jeszcze nie zauważyłeś, ekipa Core od jakiegoś roku gra przeciwko oryginalnej wizji Bitcoina.

A "katastrofa marketingowa" dla kogoś kto siedzi w Bitcoinie od początku, to nic nowego i nic zaskakującego. Znacznie gorszą "katastrofą" był MTGOX (echo MTGOXa rozeszło się tak bardzo, że mój znajomy nie zaznajomiony z Bitcoinem, gdy mu wspomniałem o BTC odpowiedział mi "Bitcoin ? A to nie zbankrutowało ?"). I co z tego ? Ta waluta od początku ma ostrą jazdę, nigdy nie było "zmiłuj się", więc to nie jest jakieś odstępstwo od standardu.

Jak to zwykle w historii bywa, manipulanckie siły zła próbują bronić się rękami i nogami przed zmianą, ale Bitcoin jest zwyczajnie tak genialnym wynalazkiem, że żadna katastrofa spowodowana ludzkimi niedoskonałościami nie przyćmi jego geniuszu.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Re: Peter Todd

Postautor: __kot__ » czwartek, 14 stycznia 2016, 11:39

Po Twoim wpisie można wnioskować, że dla Ciebie rozmawiać to znaczy przerzucać się argumentami w celu udowodnienia kto ma większe cojones i domagać się przyznania racji. To nie jest najprawdopodobniej najłatwiejszy sposób na przekonanie kogokolwiek. Rozmawiać to znacznie więcej niż argumentować.
EDIT: Chcę też zauważyć, że brakuje spójności w tym co piszesz. Oburzasz się mnie kilka postów wyżej za określenie Twoich postów głosem bezkrytycznego wyznawcy a potem piszesz coś takiego: "[...]Bitcoin jest zwyczajnie tak genialnym wynalazkiem, że żadna katastrofa spowodowana ludzkimi niedoskonałościami nie przyćmi jego geniuszu.". Hmmm...

A opinię o katastrofie podtrzymuję. To , że było ich wiele w przeszłości nie oznacza, że nie szkodzą. Szkodzą i to bardzo, co potwierdza wypowiedź Twojego znajomego. Nawet najgenijalniejszy wynalazek będzie bezużyteczny bez ludzi, którzy będą go akceptować. A skandale w tym nie pomagają.
Ostatnio zmieniony czwartek, 14 stycznia 2016, 12:02 przez __kot__, łącznie zmieniany 2 razy.

Zawsze mam rację
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Re: Peter Todd

Postautor: ShadowOfHarbringer » czwartek, 14 stycznia 2016, 11:50

__kot__ pisze:Po Twoim wpisie można wnioskować, że dla Ciebie rozmawiać to znaczy przerzucać się argumentami
No popatrz, taka jest definicja DYSKUSJI:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja
Dyskusja (od łac. discussio, aby to omówić) – jeden ze sposobów wymiany poglądów na określony temat, popartych argumentami, prowadzona w gronie dwóch lub więcej osób. Dyskusja może mieć formę ustną (komunikacja werbalna) lub pisemną. W wyniku dyskusji dochodzi do ścierania się różnych poglądów związanych z różnymi punktami widzenia osób prowadzących dyskusję. Określenie zbieżnego (wspólnego) stanowiska, o ile do tego dojdzie, może mieć formę kompromisu lub konsensu.
No więc kolego nie wiem po co Ty przychodzisz na forum dyskusyjne, bo ja tutaj przychodzę "poprzerzucać się argumentami", bo taki jest właśnie sens tego całego biznesu.

Rozmawianie grona osób, które się ze sobą we wszystkim zgadzają, to nie "dyskusja" tylko "poklepywanie po ramieniu w kółku wzajemnej adoracji".
__kot__ pisze:Rozmawiać to znacznie więcej niż argumentować.
Tak, oprócz argumentowania można jeszcze np. komuś przyznać rację. No ale tego to Ty nie potrafisz.
__kot__ pisze:A opinię o katastrofie podtrzymuję. To , że było ich wiele w przeszłości nie oznacza, że nie szkodzą. Szkodzą i to bardzo, co potwierdza wypowiedź Twojego znajomego. Nawet najgenijalniejszy wynalazek będzie bezużyteczny bez ludzi, którzy będą go akceptować. A skandale w tym nie pomagają.
Z ciekawości - co jest dla Ciebie większym skandalem ? Peter todd atakujący Coinbase, czy MTGOX ?

Co oznacza dla Ciebie słowo "katastrofa" ?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: __kot__ » czwartek, 14 stycznia 2016, 12:07

To prowadzi do nikąd :)
Jak już wcześniej wspomniałem - masz zawsze rację. Potrzebujesz potwierdzenia kilkukrotnie? :)

EDIT: W sumie jest nadzieja ;), że zrozumiałeś chociaż trochę
Jest duża różnica między napisaniem: "Bitcoin jest zwyczajnie tak genialnym wynalazkiem, że żadna katastrofa spowodowana ludzkimi niedoskonałościami nie przyćmi jego geniuszu."
a "To oczywiste, że obecnym światowym elitom nie podoba się, że Internet istnieje. A mimo to nie mogą go powstrzymać, po prostu geniusz i użyteczność tej technologii jest zbyt duża. Myślę, że podobnie będzie z Bitcoinem."
Prawda?

Wróć do „Bezpieczeństwo”