ZONDA Blokuje konta i nie wyplaca srodkow!!

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: -91
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Zonda » wtorek, 17 grudnia 2024, 23:25

Krótkie sprostowanie: bo nie rozumiem powyższego cytowania. Poziom 2 weryfikacji to nic innego jak potwierdzenie adresu zamieszkania, co jest standardową procedurą w każdej aplikacji finansowej i giełdzie, która stosuje KYC (Know Your Customer). Jest to powszechna praktyka wynikająca z przepisów prawa.
Czasami wymagane jest przeprowadzenie dodatkowej weryfikacji, która ma na celu ochronę użytkowników i środków na ich kontach. Jeśli ktoś nie przejdzie pełnej weryfikacji, konto zostaje zamknięte, a środki są zwracane na wskazane konto użytkownika. przypomnę że obecnie mamy ogromną ilość zgłoszeń i jeżeli ktoś ma problem to prosimy o wysłanie adresu email oraz opisania sprawy w wiadomości prywatnej.

Początkujący
Reputacja: 29
Reputacja postu: 
0

Postautor: SKULL » środa, 18 grudnia 2024, 01:39

Ale czego nie rozumiesz? Napisaliście tak:
Zonda pisze: wtorek, 17 grudnia 2024, 10:21Hej, II poziom weryfikacji jest bardziej zaawansowany i daje pełniejsze możliwości w systemie. Po jego ukończeniu zyskujesz dostęp do wszystkich funkcji, w tym wpłat ekspresowych i wypłat. Natomiast I poziom weryfikacji pozwala na podstawowe operacje, takie jak wpłaty kryptowalut i walut FIAT przelewem bankowym. Jeśli zależy Ci na pełnym korzystaniu z systemu, warto przejść na II poziom.
@CzarnaOwca zacytował Ciebie i dopytał o I poziom podstawowych operacji.
CzarnaOwca pisze: wtorek, 17 grudnia 2024, 10:43czyli pozwala na wypłaty?
Odpowiedziałem, że NIE - cytując dokładnie to co napisałeś i zaznaczając na czerwono:
Zonda pisze: wtorek, 17 grudnia 2024, 10:21I poziom weryfikacji pozwala na podstawowe operacje, takie jak wpłaty kryptowalut i walut FIAT
Zonda pisze: wtorek, 17 grudnia 2024, 10:21II poziom weryfikacji jest bardziej zaawansowany i daje pełniejsze możliwości w systemie. Po jego ukończeniu zyskujesz dostęp do wszystkich funkcji, w tym wpłat ekspresowych i wypłat.
Teraz tylko potwierdzasz co zaznaczyłem:
I poziom weryfikacji - podstawowe operacje: wpłaty krypto i FIAT (ale nie ma tu wypłat środków - a o to pytał CzarnaOwca)
II poziom weryfikacji - potwierdzenie adresu zamieszkania - teraz zyskujesz dostęp do wypłat, oraz wpłat ekspresowych.

Dopisałeś też, że kto nie przejdzie pełnej weryfikacji ma konto zamknięte a środki są zwrócone.

Jeszcze prościej :!:
Czy I poziom weryfikacji pozwala na tak podstawową operację jak wypłatę zakupionych kryptowalut?
Czy I poziom weryfikacji pozwala na tak podstawową operacją jak wypłatę FIAT ze sprzedaży wpłaconych kryptowalut?

NIE - wypłata przy I poziomie weryfikacji nie łapie się do podstawowych operacji.
Do wypłaty potrzebne jest przejście na II poziom - potwierdzenie adresu zamieszkania.

Tak przynajmniej wynika z Twoich postów, w których na czerwono zaznaczyłem konkretne fragmenty.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: matrixaamm » środa, 1 stycznia 2025, 17:21

Witam
mam problem z wypłatą z ZONDY - wypłata na zdefiniowane konto (jedyne od poczatku ) skąd były przelewane środki. zablokowali wypłatę bo logowanie było z Belgii gdzie akurat co jakiś czas jestem. Napisałem wyjaśnienie do konsultanta i kazali mi weryfikować konto - wyciąg z banku itd. Czekam na weryfikacje ... Miało być szybko a chyba ugrzęzłem . Zobaczymy co dalej ale wygląda to na celowe blokowanie środków

Uzupełnienie Posta - przelew wpłynał po zrobieniu dodatkowego KYC i kilku mailach - także ok , dobrze się skończyło !
Ostatnio zmieniony sobota, 4 stycznia 2025, 15:37 przez matrixaamm, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 212
Reputacja postu: 
1

Postautor: multan » środa, 1 stycznia 2025, 22:27

Zonda naciągacze, jaki macie problem żeby poziom pierwszy zawierał również wypłaty w ramach limitów gdzie KYC nie jest wymagane?
Pieniążki wpłacać można i chętnie je przytulicie, ale jak przychodzi do wypłaty to już nie...zaczynają się schody. Co Was boli, żeby ktoś wypłacił choćby tyle samo ile wpłacił?

A i nawet przejście 2-giego etapu weryfikacji to za mało, bo zadajecie później i tak pytania jakbyście z lodówki wyszli po 40 latach. Czy już wiecie, że średnia pensja w Polsce nie wynosi 10 dolarów/msc i pytania o pochodzenie środków rzędu kilku-kilkunastu tysięcy PLN zalatuje z Waszej strony scamem na kilometr?
Takie kwoty to z dupy można wyciągnąć dochodzeniowcy od siedmiu boleści...

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zonda » piątek, 3 stycznia 2025, 12:58

matrixaamm pisze: środa, 1 stycznia 2025, 17:21 Witam
mam problem z wypłatą z ZONDY - wypłata na zdefiniowane konto (jedyne od poczatku ) skąd były przelewane środki. zablokowali wypłatę bo logowanie było z Belgii gdzie akurat co jakiś czas jestem. Napisałem wyjaśnienie do konsultanta i kazali mi weryfikować konto - wyciąg z banku itd. Czekam na weryfikacje ... Miało być szybko a chyba ugrzęzłem . Zobaczymy co dalej ale wygląda to na celowe blokowanie środków
nasz system bezpieczeństwa czasami wykrywa anomalie, takie jak logowanie z nowej lokalizacji, co może skutkować prośbą o dodatkową weryfikację w celu ochrony środków użytkownika. Prosimy o cierpliwość – taka weryfikacja jest konieczna dla zapewnienia najwyższego poziomu bezpieczeństwa.

Zachęcamy do przesłania nam adresu e-mail przypisanego do konta w wiadomości prywatnej na forum, abyśmy mogli szybko pomóc w rozwiązaniu tego problemu.

Dodano po 2 minutach 14 sekundach:
multan pisze: środa, 1 stycznia 2025, 22:27 Zonda naciągacze, jaki macie problem żeby poziom pierwszy zawierał również wypłaty w ramach limitów gdzie KYC nie jest wymagane?
Pieniążki wpłacać można i chętnie je przytulicie, ale jak przychodzi do wypłaty to już nie...zaczynają się schody. Co Was boli, żeby ktoś wypłacił choćby tyle samo ile wpłacił?

A i nawet przejście 2-giego etapu weryfikacji to za mało, bo zadajecie później i tak pytania jakbyście z lodówki wyszli po 40 latach. Czy już wiecie, że średnia pensja w Polsce nie wynosi 10 dolarów/msc i pytania o pochodzenie środków rzędu kilku-kilkunastu tysięcy PLN zalatuje z Waszej strony scamem na kilometr?
Takie kwoty to z dupy można wyciągnąć dochodzeniowcy od siedmiu boleści...
Rozumiemy frustrację, ale chcielibyśmy podkreślić, że nasze wymagania dotyczące weryfikacji KYC (Know Your Customer) są standardem w branży i wynikają z przepisów prawa, które musimy przestrzegać jako giełda kryptowalut. Zarówno 1., jak i 2. poziom weryfikacji w zondacrypto nie różnią się od tego, co wymagają inne giełdy działające zgodnie z regulacjami. Każda legalna giełda wymaga pełnej weryfikacji tożsamości oraz potwierdzenia adresu, aby umożliwić wypłaty. Takie procedury mają na celu ochronę użytkowników i zapobieganie praniu pieniędzy oraz innym nadużyciom.

Jeżeli masz obecnie jakąś sprawę wymagającą odpowiedzi i rozwiązania problemu, zachęcamy do kontaktu w wiadomości prywatnej, abyśmy mogli zbadać i rozwiązać te kwestie.

Weteran
Reputacja: 946
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » piątek, 3 stycznia 2025, 14:47

@Zonda
Zonda pisze: piątek, 3 stycznia 2025, 13:00 Rozumiemy frustrację
Odnies sie konkretnie - tak/nie
SKULL pisze: środa, 18 grudnia 2024, 01:39 Czy I poziom weryfikacji pozwala na.. wypłatę zakupionych kryptowalut?
Czy I poziom weryfikacji pozwala na.. wypłatę FIAT ze sprzedaży wpłaconych kryptowalut?

Początkujący
Reputacja: 27
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ghoad » sobota, 4 stycznia 2025, 10:26

Zonda pisze: wtorek, 17 grudnia 2024, 23:25przypomnę że obecnie mamy ogromną ilość zgłoszeń

Jakbyście nie byli niedojebami, którzy chcą 10 razy więcej danych niż urząd skarbowy to może tych zgłoszeń byłoby mniej.
Zonda pisze: piątek, 3 stycznia 2025, 13:00są standardem w branży

Nie, nie są.

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zonda » niedziela, 5 stycznia 2025, 07:54

adamjttk pisze: piątek, 3 stycznia 2025, 14:47 @Zonda
Zonda pisze: piątek, 3 stycznia 2025, 13:00 Rozumiemy frustrację
Odnies sie konkretnie - tak/nie
SKULL pisze: środa, 18 grudnia 2024, 01:39 Czy I poziom weryfikacji pozwala na.. wypłatę zakupionych kryptowalut?
Czy I poziom weryfikacji pozwala na.. wypłatę FIAT ze sprzedaży wpłaconych kryptowalut?
Każdy po założeniu konta i przejściu na 1 poziom weryfikacji widzi w szczegółach konta brak możliwości wypłat do momentu osiągnięcia drugiego poziomu, czyli potwierdzenie adresu. Wysyłamy także maila po osiągnięciu 1 poziomu, że sprawdzamy dodatkowe dane oraz potwierdzenie adresu, potrzebne do osiągnięcia 2 poziomu, który który odblokuje wypłaty. Również można wejść na naszą stronę lub użyć Google https://zondacrypto.com/pl/helpdesk/zon ... eryfikacji i przeczytać te informacje samodzielnie. Dodatkowo warto pamiętać że wiele osób chce jak najszybciej założyć konto i zakupić jakąś walutę co na to pozwala. Reasumując wszystkie informacje są podane zawsze z wyprzedzeniem. Nawet jeżeli ktoś nie dokończy lub odmówi zweryfikowania konta, zrywamy umowę świadczenia usług z takim użytkownikiem i wypłacamy mu środki. Także nie rozumiem wałkowania jednego tematu, gdzie w tym samym wątku było to już wyjaśniane.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
0

Postautor: CzarnaOwca » niedziela, 5 stycznia 2025, 12:52

Zonda pisze: niedziela, 5 stycznia 2025, 07:54wiele osób chce jak najszybciej założyć konto i zakupić jakąś walutę co na to pozwala.
Ale nie po to aby potem nie móc ich wypłacić, chyba logiczne, ale jak zwykle nie dla was. I co to za ZAKUP skoro "nie mogę z nim wyjść"? To tak jakbyś poszedł do biedronki, KUPIŁ bułkę, ale nie mógł z nią wyjść ze sklepu,
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: u111961 » środa, 15 stycznia 2025, 17:30

Na giełdzie jestem od 2021 roku i do ubiegłego tygodnia nie było nigdy problemów z operacjami na koncie (wpłaty, wypłaty) Niestety od ubiegłego tygodnia zaczęły się problemy, gdy chciałem wypłacić 1/10 moich środków z konta. Konto zostało zablokowane tylko do wypłat - co dziwne wpłacać mogę. Powodem blokady jest weryfikacja środków. Od tygodnia koresponduję z Panią Martą, która tak dokładnie weryfikuje moje 5 letnie operacje bankowe na moim prywatnym rachunku bankowym - co dziwne nie z wpłat na rachunek Zonda. Aktualnie mam przesłać umowę sprzedaży samochodu, który sprzedałem zanim byłem na Zonda a pieniądze wpłaciłem na swój rachunek. Generalnie mam wrażenie, że wszystko robione jest aby wydłużyć cały proces przetrzymywania środków. W każdą wiadomość wklejana jest informacja z ustawą o praniu brudnych pieniędzy. Kontakt mailowy to jedna odpowiedz dziennie. Po tylu latach współpracy zostałem potraktowany jak krętacz i złodziej - bo niestety tak to wygląda. W dniu dzisiejszy wysłałam wypowiedzenie umowy. Od tygodnia mam zablokowane wypłaty, bo ciągle coś muszę dosyłać i wyjaśniać. Proces weryfikacji przeszedłem i tu nie było problemu.

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
-22

Postautor: Zonda » czwartek, 16 stycznia 2025, 14:47

u111961 pisze: Na giełdzie jestem od 2021 roku i do ubiegłego tygodnia nie było nigdy problemów z operacjami na koncie (wpłaty, wypłaty) Niestety od ubiegłego tygodnia zaczęły się problemy, gdy chciałem wypłacić 1/10 moich środków z konta. Konto zostało zablokowane tylko do wypłat - co dziwne wpłacać mogę. Powodem blokady jest weryfikacja środków. Od tygodnia koresponduję z Panią Martą, która tak dokładnie weryfikuje moje 5 letnie operacje bankowe na moim prywatnym rachunku bankowym - co dziwne nie z wpłat na rachunek Zonda. Aktualnie mam przesłać umowę sprzedaży samochodu, który sprzedałem zanim byłem na Zonda a pieniądze wpłaciłem na swój rachunek. Generalnie mam wrażenie, że wszystko robione jest aby wydłużyć cały proces przetrzymywania środków. W każdą wiadomość wklejana jest informacja z ustawą o praniu brudnych pieniędzy. Kontakt mailowy to jedna odpowiedz dziennie. Po tylu latach współpracy zostałem potraktowany jak krętacz i złodziej - bo niestety tak to wygląda. W dniu dzisiejszy wysłałam wypowiedzenie umowy. Od tygodnia mam zablokowane wypłaty, bo ciągle coś muszę dosyłać i wyjaśniać. Proces weryfikacji przeszedłem i tu nie było problemu.
Nasz system w niektórych przypadkach wymaga dodatkowej weryfikacji środków, co wynika z przepisów i regulacji prawnych dotyczących przeciwdziałania praniu pieniędzy. Rozumiemy, że proces ten może być uciążliwy, jednak staramy się, aby przebiegał jak najszybciej. Niestety, z powodu dużej liczby spraw, czas realizacji może się nieco wydłużyć, za co przepraszamy.

Prosimy o przesłanie w wiadomości prywatnej na forum adresu e-mail przypisanego do konta na giełdzie, abyśmy mogli dokładnie przyjrzeć się sprawie i rozwiązać problem jak najszybciej.

Dziękujemy za cierpliwość i zrozumienie.

Weteran
Reputacja: 437
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamu79 » czwartek, 16 stycznia 2025, 20:25

Zonda pisze: czwartek, 16 stycznia 2025, 14:47Nasz system w niektórych przypadkach wymaga dodatkowej weryfikacji środków, co wynika z przepisów i regulacji prawnych
Przepisy dotyczące przeciwdziałania praniu pieniędzy (AML) nakładają na operatorów giełd kryptowalutowych szereg wymagań, które mają na celu zapewnienie transparentności i bezpieczeństwa transakcji. Oto kluczowe wymagania:

1. **Rejestracja i licencjonowanie**: Operatorzy giełd kryptowalutowych muszą być zarejestrowani i często wymagają uzyskania odpowiednich licencji w zależności od jurysdykcji, w której działają.

2. **Polityka KYC (Know Your Customer)**: Giełdy są zobowiązane do przeprowadzania procedur identyfikacji klientów. Obejmuje to zbieranie danych osobowych, takich jak imię, nazwisko, adres, data urodzenia oraz weryfikacja tożsamości (np. poprzez dokumenty tożsamości).

3. **Monitorowanie transakcji**: Operatorzy muszą wdrożyć systemy monitorujące transakcje w celu wykrywania podejrzanych działalności. To może obejmować analizę wzorców transakcji oraz raportowanie nieprawidłowości.

4. **Szkolenia dla pracowników**: Wszyscy pracownicy powinni być przeszkoleni w zakresie przepisów AML oraz metod identyfikacji i zgłaszania podejrzanych transakcji.

5. **Zgłaszanie podejrzanych aktywności**: Giełdy są zobowiązane do zgłaszania odpowiednim organom wszelkich podejrzanych transakcji oraz działalności, które mogą być związane z praniem pieniędzy lub finansowaniem terroryzmu.

6. **Polityka przechowywania danych**: Operatorzy muszą przechowywać dane dotyczące transakcji oraz identyfikacji klientów przez określony czas, zazwyczaj kilka lat, w celu umożliwienia przyszłych audytów i kontroli.

7. **Ocena ryzyka**: Giełdy powinny przeprowadzać regularne oceny ryzyka związane z praniem pieniędzy oraz wdrażać odpowiednie środki zaradcze w celu minimalizacji zagrożeń.

Te wymagania mogą różnić się w zależności od kraju, w którym działa giełda, dlatego ważne jest, aby operatorzy byli na bieżąco z lokalnymi przepisami i regulacjami.
Pytanie co mają te zapisy do weryfikowania operacji na prywatnym koncie bankowym przez firmę krzak? Czy nie podpada to pod wyłudzenie danych bankowych? Banki mają podobne obowiązki w zakresie AML. Próbujecie je wyręczać w ich obowiązkach?
Dla mnie są dwie możliwości. Bezprawnie zbieracie wrażliwe dane celem ich późniejszej sprzedaży lub ordynarnie robicie w ciula swoich klientów wymagajac od nich wręcz podania rozmiaru buta "celem weryfikacji AML". Żałosne
Napiwki:
TRX - THpBiGMumrAZz7KpJKBg5SyikJhDFXmoju
BTC - bc1qw402wv4zncxvsmrtkgy3reunyr70eqcdvtkpce

Początkujący
Reputacja postu: 
1

Postautor: u111961 » piątek, 17 stycznia 2025, 10:40

Zonda pisze: czwartek, 16 stycznia 2025, 14:47

Nasz system w niektórych przypadkach wymaga dodatkowej weryfikacji środków, co wynika z przepisów i regulacji prawnych dotyczących przeciwdziałania praniu pieniędzy. Rozumiemy, że proces ten może być uciążliwy, jednak staramy się, aby przebiegał jak najszybciej. Niestety, z powodu dużej liczby spraw, czas realizacji może się nieco wydłużyć, za co przepraszamy.

Prosimy o przesłanie w wiadomości prywatnej na forum adresu e-mail przypisanego do konta na giełdzie, abyśmy mogli dokładnie przyjrzeć się sprawie i rozwiązać problem jak najszybciej.

Zgodnie z powyższym zostałem poproszony o przesłanie wiadomości prywatnej do operatora Zonda. Tak też zrobiłem. Opisałem całą sytuację ...... i cisza. Brak reakcji. Mija drugi tydzień i nie mogę wypłacić własnych pieniędzy z konta giełdy. Informacje mailowe z support są lakonicznie i pojedyńcze. Tłumaczenie, że mają dużo spraw i nie nadążają z odpowiedziami nie przekonują mnie. Nie ma ciągłości korespondencji, są to max dwa maile dziennie i cisza. Napisalem wypowiedzenie w trybie natychmiastowym i żądanie zwrotu własnych pieniędzy. Generalnie mają wszystko w d i przeciągają wszystko na maksa. Tak wiec ostrzegam wszystkich. Wszystko jest fajnie jak się wpłaca kasę i obraca na giełdzie. Natomisat cała zabawa zaczyna się w momencie realizacji wypłaty.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3799
Reputacja postu: 
5

Postautor: akos » sobota, 18 stycznia 2025, 17:51

u111961 pisze: środa, 15 stycznia 2025, 17:30Od tygodnia koresponduję z Panią Martą, która tak dokładnie weryfikuje moje 5 letnie operacje bankowe na moim prywatnym rachunku bankowym - co dziwne nie z wpłat na rachunek Zonda. Aktualnie mam przesłać umowę sprzedaży samochodu, który sprzedałem zanim byłem na Zonda a pieniądze wpłaciłem na swój rachunek. Generalnie mam wrażenie, że wszystko robione jest aby wydłużyć cały proces przetrzymywania środków
Sugeruję wszystkim ostrożność w tak szczegółowym spowiadaniu się właściwie nie wiadomo komu (obecnie zarejestrowanemu bodajże na Malcie). Takie praktyki mogą wynikać nie tylko z chęci przetrzymania środków, ale oznaczać wyłudzenie danych i sprzedanie ich również nie wiadomo komu.
Jeśli ktoś ma na Zondzie znaczne środki, to sugeruję zwrócić się o pomoc do jakiejś kancelarii prawnej ogarniającej tematykę kryptowalut i AML. A jeśli środki są relatywnie niewielkie i koszt obsługi prawnej byłby zbyt duży w relacji do kwoty, którą staracie się odzyskać, to może pomyślcie o zrzuceniu się na prawnika, bo przecież tych zgłoszeń o podobnej treści było już masę w temacie tej konkretnej giełdy. Wystarczająco dużo imho by posłać Zondzie krótką piłkę: albo oddajecie moją kasę albo, jeśli macie uzasadnione podejrzenia prania pieniędzy to zgłoście to do prokuratury, bo jak nie to ja zgłaszam podejrzenie popełnienia przestępstwa z artykułu 286 (wyłudzenie).

A tak w ogóle to i regulatorów przy okazji należałoby pozwać, bo to właśnie regulacje przerzucające odpowiedzialność za AML na podmioty prywatne, również te niezbyt transparentne, prowadzą wprost do takich patologii gdzie pod płaszczykiem rzekomych procedur AML blokuje się środki i wyłudza wrażliwe dane narażając w skrajnym przypadku na los Suszka...

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: u111961 » niedziela, 19 stycznia 2025, 21:34

u111961 pisze: piątek, 17 stycznia 2025, 10:40
Zonda pisze: czwartek, 16 stycznia 2025, 14:47

Zgodnie z powyższym zostałem poproszony o przesłanie wiadomości prywatnej do operatora Zonda. Tak też zrobiłem. Opisałem całą sytuację ...... i cisza. Brak reakcji. Mija drugi tydzień i nie mogę wypłacić własnych pieniędzy z konta giełdy. Informacje mailowe z support są lakonicznie i pojedyńcze. Tłumaczenie, że mają dużo spraw i nie nadążają z odpowiedziami nie przekonują mnie. Nie ma ciągłości korespondencji, są to max dwa maile dziennie i cisza. Napisalem wypowiedzenie w trybie natychmiastowym i żądanie zwrotu własnych pieniędzy. Generalnie mają wszystko w d i przeciągają wszystko na maksa. Tak wiec ostrzegam wszystkich. Wszystko jest fajnie jak się wpłaca kasę i obraca na giełdzie. Natomisat cała zabawa zaczyna się w momencie realizacji wypłaty.
W piątek otrzymałem rozwiązanie umowy o świadczenie usług z dopiskiem, że nie mam co liczyć w przyszłości na relacje biznesowe z Zonda. Konto zablokowane, czekam na kasę. Po 4 latach współpraca zakończona. Mega żałosne aby tak traktować klientów. Praktycznie zero kontaktu z ich strony aby wyjaśnić sprawę. Nie chcesz podać danych to spadaj i tyle w temacie.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 96
Reputacja postu: 
0

Postautor: kemot80 » wtorek, 21 stycznia 2025, 18:27

no paczajta, Zonda strzeliła focha i ch...nie nawiążesz relacji :shock: :lol:

Początkujący
Reputacja: 33
Reputacja postu: 
0

Postautor: warsaw_fan » wtorek, 21 stycznia 2025, 18:36

Obrazek

:lol:

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
2

Postautor: Miguel » poniedziałek, 27 stycznia 2025, 15:26

Nie ma znaczenia czy 10 zł czy 100000 zł. Widzę, że ten proceder trwa nadal. W moim odczuciu rzeczywiście można podejrzewać dziwną interpretację przepisów prawnych zarówno krajowych jak i europejskich - w jaki stopniu to zazwyczaj określają już konkretne audyty. Mimo, że jestem prawnikiem i także działam w branży ale grupami windykując należności w dawnych krajach bloku wschodniego, to ustawodawca tworząc wytyczne co do procedury weryfikacji AML jasno określa jak to ma przebiegać - na ich nieszczęście mi od tygodnia także zablokowano środki mimo, że dwa miesiące temu przeszedłem ich procedurę. Mimo szybkiego podsyłania odpowiedzi support przestał odpowiadać na moje maile. W moim wypadku narazili mnie już na tzw utracone korzyści zgodnie z 361 p.2 K.C. (gdyby zgodnie z ustawą wykonali to niezwłocznie to mogłem zainwestować na dołku i okazja już przeleciała - mam na to screeny co jest podstawą) pod który podlegają prowadząc swoją działalność na terenie RP więc pewnie pocisnę temat dalej. Dodatkowo złożyłem wypowiedzenie/zamknięcie swojego konta i support nadal milczy a tutaj mamy kolejne konsekwencje a dni lecą na ich niekorzyść.. Jak wspominałem podlegają także pod UOKIK bo w dużej mierze zawierają umowy z os. prywatnymi, pod KNF (częściowo) jak i pod Estonian Financial Supervision and Resolution Authority - mimo, że te instytucje nie sprawują bezpośredniego nadzoru, to mogą weryfikować pewne procesy poprzez audyty pionowe, które warunkują możliwość prowadzenia takiej działalności - ale w określonych kategoriach (trzeba wiedzieć jaki rodzaj zgłoszenia przesłać). Duży nawał maili lub ignorowanie odpowiedzi nie jest żadnym tłumaczeniem - jest to zaniedbaniem zgodnie z K.C co przechyla szalę na korzyść użytkownika. To jest ich problem, jeżeli mają niewystarczające zasoby ludzkie a nie usera. Kurcze nie bardzo rozumiem ich podejście - po co robić pod górkę. Szkoda, że mają takie podejście ale nie każdy będzie na to przymykał oko.

Wróć do „Bezpieczeństwo”