Metamask zamiana proszę o pomoc

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: NowyW » czwartek, 14 listopada 2024, 12:36

Mam środki na koncie Metamask w USDT zeby przelać je dalej potrzebuje ETH ... tyle wiem
Po chwili jak przeleje eth zeby bylo zaco je przesłać to zostaje to bez mojej ingerencji zamienione na USDT i dodane do USDT co to jest?

Weteran
Reputacja: 437
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamu79 » czwartek, 14 listopada 2024, 14:41

@NowyW
Na Twój adres na metamask zaczynający się od 0x możesz przelewać różne monety w sieci Ethereum. Metamask je "zobaczy". Jeśli przelejesz ETH to dostaniesz ETH, które np. będą służyć dokonaniu opłat związanych z wysyłką USDT.
Napiwki:
TRX - THpBiGMumrAZz7KpJKBg5SyikJhDFXmoju
BTC - bc1qw402wv4zncxvsmrtkgy3reunyr70eqcdvtkpce

Początkujący
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0

Postautor: pomocny » czwartek, 14 listopada 2024, 18:38

sprawdz
https://revoke.cash/
czy przez przypadek nie kliknałeś czegoś wczesniej, co robi taką operację
proponuję zamianę metamaska na rabby
https://rabby.io/
jest znacznie przyjażniejszy w obsłudze i wiele rzeczy ma domyślnie ustawionych (tak rozpoznawanie różnych tokenów, podejrzanych kontraktów jak i zmianę sieci)

Weteran
Reputacja: 437
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamu79 » czwartek, 14 listopada 2024, 18:57

NowyW pisze: czwartek, 14 listopada 2024, 12:36Mam środki na koncie Metamask w USDT
Założyłem, że te środki sam zakupiłeś i sobie przesłałeś na swój portfel poprzez wcześniejszy zakup na giełdzie lub bezpośrednio w aplikacji portfela krypto.
Jeśli tak było to możesz spróbować przesłać nie więcej niż 10$ w ETH na opłaty transferowe.

Jeżeli, jak sugeruje pomocny, otrzymałeś te środki nie wiadomo skąd, jeśli kontaktował się z Tobą ktokolwiek poprzez apki społecznościowe w sprawie inwestycji w krypto to nic nie przelewaj i zrób jak pisze kolega.
Napiwki:
TRX - THpBiGMumrAZz7KpJKBg5SyikJhDFXmoju
BTC - bc1qw402wv4zncxvsmrtkgy3reunyr70eqcdvtkpce

Wróć do „Bezpieczeństwo”