Podejrzenie o zorganizowanej grupie przestępczej !!!

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Podejrzenie o zorganizowanej grupie przestępczej !!!

Postautor: prezes » niedziela, 29 czerwca 2014, 20:12

Siedzę w bitcoinie prawie od samego początku ale to co się stało ostatnio przeszło moje wszelkie oczekiwania. Niestety tam gdzie są duże pieniądze są też i ludzie, którzy chcą w łatwy i szybki sposób zarobić duże pieniądze. Mam podejrzenia, że w społeczności bitcoin grasuje zorganizowana grupa przestępcza mająca na celu wyłudzenia, pranie brudnych pieniędzy, oszustwa podatkowe i inne.

Jeżeli są osoby, które były szantażowane, szkalowane lub dawały swój dowód osobisty lub swoje dane osobom postronnym, wchodziły w różne dziwne spółki, to proszę o zgłoszenie się do najbliższej jednostki policji.

Może jakoś wspólnymi siłami uda nam się oczyścić polską społeczność bitcoin z tego typu osób.

Kodeks Karny

Art. 258
1. Kto bierze udział w zorganizowanej grupie albo związku mających na celu popełnienie przestępstwa lub przestępstwa skarbowego podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Art. 259
Nie podlega karze za przestępstwo określone w art. 258, kto dobrowolnie odstąpił od udziału w grupie albo związku i ujawnił przed organem powołanym do ścigania przestępstw wszystkie istotne okoliczności popełnionego czynu lub zapobiegł popełnieniu zamierzonego przestępstwa, w tym i przestępstwa skarbowego.

EDIT
Posty nic nie wnoszące będą kasowane, nie zostałeś pokrzywdzony, nie czujesz się pokrzywdzony, nie wiesz nic o żadnej domniemanej grupie przestępczej nie pisz nic.
Od bicia piany są inne wątki.
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Wróć do „Bezpieczeństwo”