bezpieczenstwo środkow "realnych" na giełdzie

Wygadany
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: bezpieczenstwo środkow "realnych" na giełdzie

Postautor: Turturek » wtorek, 25 lutego 2014, 17:35

Nie, bo on umierał przez ostatnie kilka miesięcy i każdy kto ma rozum uciekał od niego z daleka. Pozostała tylko garstka ekstremalnych spekulantów grających vabank i trochę niezorientowanych którzy wtopili nie wiedząc o co chodzi. Twój czarny scenariusz zakładał skok na czynną giełdę :)

K-H
Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: K-H » wtorek, 25 lutego 2014, 20:25

K-H pisze:
Scenariusz drugi

Wpłacam swoje 100 000 zł na Bitcurex --- po jakimś czasie widzę tam swoje pieniądze że są - przez cały dzień kupuję i sprzedaję , kupuje i sprzedaję BTC kładę się spać - chociaż na 3 godziny żeby jakoś funkcjonować w dzień ... Pieniądze PLN'y poszły spać ze mną na te 3h leżące na koncie firmy Digital Future Sp. z o.o.
Budzę się ... szybka kawa i jakieś śniadanie - odpalam kompa - odpalam stronę Bitcurex i z wrażenia oblewam się kawą i dusze bułką bo strony www Bitcurex NIE MA !!!
Po jakiejś godzinie walki z komputerem , internetem, i wszystkim innym co z Bitcurexem związane stwierdzam że nie ma strony i nie ma również moich PLN które tam były ....

z Mt.Gox jest dokładnie tak jak napisałem jakiś czas temu w w/w scenariuszu .... teraz tylko czekać jak inne giełdy pójdą w ślady Mt.Gox ---

i zaznaczam że nie jestem przeciwnikiem BTC bo sama idea jest OK ...

echhhhh tak to bywa ... pies się topi a łańcuch pływa

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: Turturek » środa, 26 lutego 2014, 15:35

Niezupełnie tak, bo jak ktoś nie widział co się tam dzieje i wpłacał kasę w nadziei na łatwy zarobek, to sam sobie jest winien. MtGox nie był sprawną giełdą która nagle zniknęła, ale czymś co śmierdziało problemami od długich miesięcy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: Przemo » środa, 26 lutego 2014, 16:14

Ale o wiele bardziej śmierdzą w tej chwili wszystkie inne giełdy. Mtgox miał o wiele większe zaufanie niż inne giełdy i padł. Co z tego, że miał problemy techniczne, ale zawsze je rozwiązywał a nawet przejął kiedyś zobowiązania upadłego bitomatu. Bezsprzecznie miał kilkaset procent większe zaufanie niż reszta.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0

Postautor: hanti » środa, 26 lutego 2014, 16:21

rozumiem, ze piszesz o sobie bo ja mam wieksze zaufanie juz od paru miesiecy do krakena i bitstampa jak i nawet do bitcurexa a na goxa nie logowalem sie juz ponad rok.
jedynie do btc-e mam jakos tak mniejsze zaufanie i uzywam tego tylko do trzymania nmc ;p
a tak ogolnie do trzymania wiekszej czesci btc to tylko portfel offline i to sie nie zmieni

p.s nawet jak naprawia mtgoxa i wszystko zacznie pieknie znow dzialac to i tak z rok czasu by musieli dzialac bez problemow i opoznien w wyplatach zebym nabral jakiegos zaufania. Mi wystarczy cos takiego jak wyplaty trwajace dluzej niz 2tyg i ciagle wydluzanie sie tego terminu - to juz oczywisty znak, ze cos sie zaczyna psuc i brakuje komus kasy... takie tam doswiadczenie ze stronek PPC przed era BTC ;)
Ostatnio zmieniony środa, 26 lutego 2014, 16:33 przez hanti, łącznie zmieniany 2 razy.
@_# :P ;) :D
Polecam giełdę kraken.com

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bajtcoin » środa, 26 lutego 2014, 16:26

Może mała ankieta na temat zaufania do giełd?

Weteran
Reputacja: 428
Reputacja postu: 
0

Postautor: Chancellor » środa, 26 lutego 2014, 17:05

hanti pisze:rozumiem, ze piszesz o sobie bo ja mam wieksze zaufanie juz od paru miesiecy do krakena i bitstampa
Otóż to. W świat bitcoina wszedłem na początku grudnia i od razu miałem większe zaufanie do BitStampa niż do Goxa. Teraz przyglądam się Krakenowi.

Dyskutant
Reputacja: 131
Reputacja postu: 
0

Postautor: Narling » środa, 26 lutego 2014, 17:58

Powiem od siebie ze w świat bitcoina wszedlem gdzieś w okolicach maja, pierwsze co przeczytalem na roznego rodzaju blogach to żeby unikać mtgoxa ktory miał problemy z wypłatami. Teraz już jasno wynika że to byl rodzaj zusu, środki stracili już bardzo dawno temu, i działali jako tako na wpłatach, widocznie dalej już sie nie dało tego przeciagać.

Pomocy! Jestem lamerem i nie wiem jak wyłączyc podpis w Tapatalku. Proszę o instrukcję na PW. Lenovo A3000-H przy użyciu Tapatalka

K-H
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: K-H » piątek, 14 marca 2014, 10:55

No i Bitcurex padł .... efekt domina .... padają giełdy jak muchy ...."black scenario" się sprawdza w 100%

pm7
Weteran
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » piątek, 14 marca 2014, 11:49

Zaczekaj, na razie tylko chwilowo zamknęli bitcurexa, Kraken i Bitstamp działają.

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: Turturek » poniedziałek, 17 marca 2014, 19:42

We inform that Bitcurex PLN will be resumed tomorrow, on March 18 at 12:00. Bitcurex EUR will be resumed on thursday on March 20, also at 12:00.
Jeszcze nie padł dopiero go jutro wyłączą.

777
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: 777 » czwartek, 27 marca 2014, 14:03

.

Wróć do „Bezpieczeństwo”