Hasło bitcoin-qt zgubione

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Hasło bitcoin-qt zgubione

Postautor: sailor » sobota, 25 maja 2013, 00:27

Witam Wszystkich
Zapomniałem hasła do kilienta bitcoin-qt Hasło jest 9cioznakowe. Jeżeli ktoś podjąłby się je rozwalić oddaję 20% portfela czyli 1 BTC bo mam ich 5.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 316
Reputacja postu: 
0

Re: Hasło bitcoin-qt zgubione

Postautor: Bemx2k » sobota, 25 maja 2013, 01:59

Portfel twoj czy pozyczony ;) ???
BTC>ETH

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 220
Reputacja postu: 
0

Postautor: GetBitCoin_pl » sobota, 25 maja 2013, 12:53

Hasła nie da się odzyskać - masz przesrane !

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1663
Reputacja postu: 
0

Postautor: maky » sobota, 25 maja 2013, 13:33

GetBitCoin_pl pisze:Hasła nie da się odzyskać - masz przesrane !
Czy aby na pewno? Zależy chyba od siły hasła?
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.

KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Czarna Owca
Awatar użytkownika
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: servantes » sobota, 25 maja 2013, 14:59

maky pisze:
Jesteś ograniczony tylko szybkością zgadywania, przy 9 znakach potrwa to trochę. Do tej pory nie stwierdzono przypadku złamania hasła, gdyby tak było, wiedzeilibysmy o tym.

Nie wiem jak chciałby zainteresowany przeprowadzić taka transakcje. Musiałby przekazać plik wallet. Ten, który "odgadły" hasło, zrobiłby z btc co by tylko chciał. Sensowną oferta byłoby oferowanie 95% portfela za odzyskanie hasła.

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

Postautor: sailor » sobota, 25 maja 2013, 15:13

Najgorsze jest to że ja na 99,999999999% wiem jakie to hasło bo wysyłąłem BTC już je wklepując Więc hipoteza moja jest taka że coś się zrobiło a nie to że hasła zapomniałem.
Jeżeli chodzi czy portfel jest mój zawsze mogę udowodnić że to mój portfel bo mogę się wykazać kontem na portalu skąd BTC przyszły i gdzie wyszły.
Jeżeli chodzi o uczciwość - to przekaże plik osobie której zaufam a a sumienie tej osoby będzie stać na straży uczciwości. Pozatym wszystkim nam tutaj znajdującym się zależy na sukcesie bitcoina a oszustwa i kanciarstawa nie służą temu.
Może ktoś ma pomysły co mogło się stać pozatym że hasło zapomniałem?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1663
Reputacja postu: 
0

Postautor: maky » sobota, 25 maja 2013, 16:27

servantes pisze:
maky pisze:
Jesteś ograniczony tylko szybkością zgadywania, przy 9 znakach potrwa to trochę. Do tej pory nie stwierdzono przypadku złamania hasła, gdyby tak było, wiedzeilibysmy o tym.

Nie wiem jak chciałby zainteresowany przeprowadzić taka transakcje. Musiałby przekazać plik wallet. Ten, który "odgadły" hasło, zrobiłby z btc co by tylko chciał. Sensowną oferta byłoby oferowanie 95% portfela za odzyskanie hasła.
Mam nadzieję, że nie mierzysz ludzi swoją miarką. ;P

Dobry zwyczaj: backup niezahasłowanego walleta spakowanego silnym hasłem w .zip'ie na przykład. Wtedy zahasłowany wallet na kompie służy tylko połączeniu wygody z bezpieczeństwem, a w razie czego - kopia. Do tego pamiętać należy, że w wallecie jest 100 adresów odbiorczych (upraszczając). Jak je wszystkie wykorzystamy to od 101-go w starym backupie już nie będzie. Trzeba nowy zrobić.
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.

KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: MaxDamage » sobota, 22 lutego 2014, 04:54

dobry zwyczaj, i mowie to juz nie pierwszy raz, drukujcie sobie na papierze klucze prywatne

Gaduła
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: czerwonykapelusz » sobota, 22 lutego 2014, 20:19

sailor pisze:Najgorsze jest to że ja na 99,999999999% wiem jakie to hasło bo wysyłąłem BTC już je wklepując...
Spróbuj na innym systemie - przegraj sobie portfel na Windowsa lub Linuksa (wirtualke sobie zrób), przekraj sobie bloki do klienta i jeszcze raz podaj hasło (albo spróbój zmienić przynajmniej.
Kiedyś miałem podobny kłopot - miałem hasło w Keepass'ie i pod jednym systemem mi nie działało a na wirtualce ten sam portfel i to samo hasło skopiowane z keepassa działało - ale tylko mogłem zmienić hasło (nie mogłem potwierdzić transakcji). Ale jak już zmieniłem hasło to ten portfel skopiowałem zpowrotem na drugi system i z tym nowym hasłem już mogłem potwierdzic transakcje. Nie wiem o co chodzi, ale u mnie tak było.
The only cure is insomnia.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: tlewap » niedziela, 23 lutego 2014, 00:12

Pamiętasz chociaż część hasała? Może masz jakieś typy co do fraz w haśle? Jeśli tak to jest spora szansa na odzyskanie dostępu.

Wróć do „Bezpieczeństwo”