Dlaczego mam tyle samo środków?

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: dnddmd » środa, 2 marca 2022, 14:17

Kurs Dolara i Bitcoina wzrosł a ją ciągle mam w swoim portfelu tye samo Dolarow w giełdzie binance.com.

bMh
Początkujący
Reputacja: 352
Reputacja postu: 
0

Postautor: bMh » środa, 2 marca 2022, 16:01

A co masz w portfelu? BTC? USDT? cos innego?

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: dnddmd » środa, 2 marca 2022, 16:43

Bitcoin

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 1114
Reputacja postu: 
1

Postautor: garlonicon » środa, 2 marca 2022, 21:51

Po pierwsze, nie masz Bitcoina, tylko obietnicę jego posiadania. To tak, jakbyś miał coś na koncie w banku: masz to obiecane, więc to nie to samo, co trzymanie gotówki u siebie w domu i tym bardziej nie to samo, co ulokowanie kapitału w towarach i usługach.

Po drugie, nie ma powodu, aby liczba monet jako taka rosła, jeśli nikt nigdzie tego nie obiecywał. Jeśli masz 1 BTC i kurs idzie w górę, to nadal masz 1 BTC, tylko jest to więcej warte, czyli więcej można za to kupić. Niektóre strony obiecują kilka procent w skali roku, jeśli trzymasz u nich monety, ale nie sądzę, aby na giełdzie tak było, tam raczej zarabiasz poprzez spekulację, czyli transakcje kupna i sprzedaży w odpowiednich momentach.

Początkujący
Reputacja: 212
Reputacja postu: 
3

Postautor: multan » środa, 2 marca 2022, 23:58

Chodzi mu może o to, że przy wzroście ceny BTC powinno mu pokazywać większe saldo w przeliczeniu na dolary, a nie że mu się mają bitcoiny mnożyć. Może się coś nie aktualizuje przeliczniku na dolary, sprawdź w orderbooku po ile BTC chodzi to będziesz wiedział ile jest wart w dolarach na tamtej giełdzie.

Wróć do „Bitcoin”