A wykres w art. który podlinkował @Comparic.pl, przypomina mi raczej jakąś wariację RSI. Zresztą o ile wartości minusowe jakoś jeszcze się sprawdzają, to plusowymi (niebieskimi) chyba nie należy się za bardzo kierować

Postautor: ekonokomik » środa, 14 marca 2018, 09:14
ekonokomik
Postautor: kajetan » środa, 14 marca 2018, 09:53
Nie zostało to ujawnione. Wiadomo mniej więcej tyle:ekonokomik pisze: Czy ktoś ma może dokładniejsze dane jak liczony jest ten "index niedoli" czy też nędzy w przypadku Bitcoina (lub innych aktywów)? Bo google uparcie wynajduje mi dane zupełnie niezwiązane. Znalazłem np. definicję ale zupełnie niezwiązaną - wyliczenia oparte o stopy procentowe, inflację, wskaźnik bezrobocia.
A wykres w art. który podlinkował @Comparic.pl, przypomina mi raczej jakąś wariację RSI. Zresztą o ile wartości minusowe jakoś jeszcze się sprawdzają, to plusowymi (niebieskimi) chyba nie należy się za bardzo kierować
Czyli wygląda na wersję RSI. Jeśli ten wskaźnik był testowany tylko na jednym szeregu czasowym (BTCUSD) i przez 8 lat dał tylko 5 sygnałów zakupu, z czego jeden błędny, a autor uznaje 4 pozostałe za "Great buy" bo się opłaciło w horyzoncie rocznym, to jest to totalny bullshit. Wybranie 5 losowych punktów dałoby identyczne efekty.The BMI is a measure of consistency in the price of the No. 1 digital asset, bitcoin BTCUSD over the past 90 days, using the end of day performance (up-day or down-day) and volatility. In other words, it is a measure of momentum in the asset, equivalent to an “oversold-overbought” indicator. Market technicians often gauge “overbought” or “oversold” conditions based on measures of price momentum.
Thus far, the index has provided buy signals in times of a market downturn and vice versa.
kajetan
Postautor: Comparic.pl » środa, 14 marca 2018, 11:40
Comparic.pl
Postautor: Bit-els » środa, 14 marca 2018, 15:09
Bit-els
Postautor: Canis Lupus » środa, 14 marca 2018, 15:38
Canis Lupus
Postautor: Alex1990 » czwartek, 15 marca 2018, 15:49
Alex1990
Postautor: Bitcoiniak » czwartek, 15 marca 2018, 17:13
Bitcoiniak
Postautor: Canis Lupus » czwartek, 15 marca 2018, 18:14
Canis Lupus
Postautor: becometa » piątek, 16 marca 2018, 14:07
becometa
Postautor: BitHub.pl » piątek, 16 marca 2018, 18:26
BitHub.pl
Postautor: becometa » piątek, 16 marca 2018, 19:09
becometa
Postautor: Kluka » sobota, 17 marca 2018, 01:51
A po co komuś to prywatne gowno jak jest coś lepszego? Tylko akceptację będą albo chodz karty które można zasilić bitcoin cashem i inaczej płacił nie będę. Zamawiałem dziś pizzę za bitcoin cash (opisałem to w innym wątku) i opłaty za przelew były poniżej 1 grosza a przelew natychmiastowy dzieki 0-cofnirm. Wybaczcie ze komentuje w tym wątku ale nie mogłem się powstrzymać, potraktujecie to jako news o tym ze pyszne.pl akceptuje bitcoin cash
Kluka
Postautor: rav3n_pl » sobota, 17 marca 2018, 03:09
rav3n_pl
Postautor: awos » sobota, 17 marca 2018, 03:34
awos
Postautor: Kluka » sobota, 17 marca 2018, 10:34
nie chce dyskutowac w tym watku ale mnie do tego zmuszasz. W samoobronie
Kluka
Postautor: grzesiekk.m.85 » sobota, 17 marca 2018, 21:52
grzesiekk.m.85
Postautor: becometa » niedziela, 18 marca 2018, 00:14
Z tego gówna, jak to określiłeś korzysta na całym świecie około 227 milionów osób - dane z 4 kwartał 2017 roku. (źródło). Powiem tak: ja tylko informuję. Staram się być neutralny. Wszystko jest dla ludzi i uważam, że nie ma jednego rozwiązania, które podpasuje wszystkim. Oczywiście istnieją te złe oraz te dobre firmy lub produkty, niemniej nie wszystko co np. u nas jest mało popularne jest tak samo mało popularne w innym kraju.
Hmmm... najpierw niech zespół powołany przez Premiera Morawieckiego do zbadania kwestii kryptowalut i rynku forex rozliczy się ze swojej pracy (a ma już ponad 3 tygodniowe opóźnienie w tej materii), a dopiero potem niech szef KAS zapowiada kolejne działania.grzesiekk.m.85 pisze: Zastanawia mnie co wymyśli nasz mądry rząd odnośnie uregulowania kwestii kryptowalut. Obawiam się, że w swej bezkresnej mądrości je zdelegalizują by oczywiście nas chronić. Co o tym sądzicie? http://wgospodarce.pl/informacje/47364- ... yptowaluty
becometa
Postautor: Canis Lupus » niedziela, 18 marca 2018, 09:51
Canis Lupus
Postautor: BitHub.pl » niedziela, 18 marca 2018, 12:03
BitHub.pl
Postautor: awos » niedziela, 18 marca 2018, 12:14
awos
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.