bitcoinwisdom - laguje kursor

Gaduła
Posty: 339
Rejestracja: 13 listopada 2013
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

bitcoinwisdom - laguje kursor

Postautor: fistral » czwartek, 21 sierpnia 2014, 11:38

jakis czas nie uzywałem https://bitcoinwisdom.com/ teraz na nowo zaczalem sledzic kursy, ale niestety wskaznik na stronie (ten krzyzyk/kursor pokazujacy kursy) strasznie laguje, skacze, przycian sie, kiedys dzialalo to jak nalezy, nie wiem czy to kwestia kompa, przegladarki czy jeszcze cholera wie czego, tez macie takie problemy ?
musze sprawdzic na innym kompie jak to wyglada.

Weteran
Posty: 3392
Rejestracja: 8 listopada 2013
Reputacja: 741
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: bitcoinwisdom - laguje kursor

Postautor: bl4ck » czwartek, 21 sierpnia 2014, 11:40

Kliknij podwójnie lewym od myszki w tło wykresu, jak nie pomaga to wyczyść cache, ciasteczka przeglądarki.

Gaduła
Posty: 339
Rejestracja: 13 listopada 2013
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: bitcoinwisdom - laguje kursor

Postautor: fistral » czwartek, 21 sierpnia 2014, 11:49

nie pomaga :( jak sie kliknie 2 razy to sie zamraza kursor w danym miejscu, a czyszczenie ciasteczek tez nic nie daje. na drugim lapku jest ok, tylko tym głownym sie cos krzaczy :( a dziwne bo sprzed dosc mocny, bo te wszystkie wykresy zrzeraja, jakby nie patrzec duzo pammieci i proca.

Weteran
Posty: 3392
Rejestracja: 8 listopada 2013
Reputacja: 741
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: bitcoinwisdom - laguje kursor

Postautor: bl4ck » czwartek, 21 sierpnia 2014, 11:54

Pamięć podręczna przeglądarki też czyściłeś?

Gaduła
Posty: 339
Rejestracja: 13 listopada 2013
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: bitcoinwisdom - laguje kursor

Postautor: fistral » czwartek, 21 sierpnia 2014, 12:08

tez, czysci sie autmatycznie przy zamykaniu przegladarki, na jakim jezyku pracuja te wykresy java/flash ? moze jakas nakladka na fire foxa sie z tym gryzie ? bo w chromie dziala normalnie.

Weteran
Posty: 3966
Rejestracja: 15 lutego 2014
Reputacja: 428
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: bitcoinwisdom - laguje kursor

Postautor: Chancellor » czwartek, 21 sierpnia 2014, 12:22

Wykresy są zrobione w JavaScripcie. Ja bym odpalił managera zadań i zobaczył co obciąża procesor.

Orator
Posty: 903
Rejestracja: 6 listopada 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: bitcoinwisdom - laguje kursor

Postautor: fonetic » czwartek, 21 sierpnia 2014, 19:14

Zmień sobie z krzyżyka na kreskę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
http://flyingatom.com Stacjonarny kantor wymiany bitcoina w Warszawie Złota 59 nad złotymi tarasami
kupno/sprzedaż bitcoin, szkolenia, konsultacje

https://localbitcoins.com/accounts/profile/flyingatom
https://www.facebook.com/FlyingAtom-1512992832345302

Zawsze mam rację
Awatar użytkownika
Posty: 6274
Rejestracja: 15 lutego 2011
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Zmienna

Re: bitcoinwisdom - laguje kursor

Postautor: ShadowOfHarbringer » czwartek, 21 sierpnia 2014, 22:07

Coś zmienili.

Faktycznie - u mnie wcześniej działało płynnie, a teraz też lekko przycina. Ale przycina tylko "lekko", bo mam Core I7. Pomyśleć tylko co by się działo, gdybym miał słabszego kompa.
"A poza tym uważam, że Bitcoin Core, SegWit i Lightning Network powinny zostać zniszczone"

{{ Bitcoin.pl Elite Member, Bitcointalk ★Legendary★ [1344] }}
Klucze GPG/PGP: [3072D/F92EDBA4]

Weteran
Posty: 4337
Rejestracja: 29 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: bitcoinwisdom - laguje kursor

Postautor: lenny » czwartek, 21 sierpnia 2014, 22:16

Potwierdzam, kursor (kropka) przycina na wykresie, cyferki nie nadążają się zmieniać za kursorem.
Podczas poruszania kursorem zużycie procesora skacze w Firefoksie do 22-26% (na 4 rdzeniowcu), czyli ten kursor wysyca jeden rdzeni procka - dlatego pewnie jak ktoś ma słabszy procek to się tnie.
Mam przyspieszanie sprzętowe w przeglądarce, dlatego nie zacina mi się sam kursor myszki, tylko ta podążająca kropka na stronie, gdybym siedział na Linuksie na lapku, to ciąłby mi się nawet kursor systemowy, tak jak zapewne autor tematu doświadczył.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3590
Rejestracja: 11 grudnia 2012
Reputacja: 166
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: bitcoinwisdom - laguje kursor

Postautor: hanti » piątek, 22 sierpnia 2014, 00:14

u mnie nic nie tnie core i5 + chrome 64bit + karta graficzna nvidia. Jakie macie karty ? moze to cos z AMD
@_# :P ;) :D
Polecam następujące giełdy BTC/LTC:

bitmarket.pl bitmaszyna.pl

Weteran
Posty: 4337
Rejestracja: 29 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: bitcoinwisdom - laguje kursor

Postautor: lenny » piątek, 22 sierpnia 2014, 07:07

@hanti:

Sam autor tematu potwierdza, że na jednym lapku mu się tnie a na drugim nie. Tak więc muszę zapytać się:
fistral pisze:nie pomaga :( jak sie kliknie 2 razy to sie zamraza kursor w danym miejscu, a czyszczenie ciasteczek tez nic nie daje. na drugim lapku jest ok, tylko tym głownym sie cos krzaczy :( a dziwne bo sprzed dosc mocny, bo te wszystkie wykresy zrzeraja, jakby nie patrzec duzo pammieci i proca.
fistral, a może być tak wypisał parametry obu tych laptopów, dokładny opis sprzętu, systemu i przeglądarki. Wróżkami nie jesteśmy.
fistral pisze:tez, [cache] czysci sie autmatycznie przy zamykaniu przegladarki, na jakim jezyku pracuja te wykresy java/flash ? moze jakas nakladka na fire foxa sie z tym gryzie ? bo w chromie dziala normalnie.
Po jakiego grzyba kasujesz cache przeglądarki, które ona tak mozolnie buduje podczas pracy, żeby strony się szybciej otwierały przy kolejnej wizycie? Lubisz wolniej? :lol: Czy wolisz zajeździć swój dysk twardy? :lol:

Zawsze mam rację
Awatar użytkownika
Posty: 6274
Rejestracja: 15 lutego 2011
Reputacja: 3869
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Zmienna

Re: bitcoinwisdom - laguje kursor

Postautor: ShadowOfHarbringer » piątek, 22 sierpnia 2014, 09:57

lenny pisze:Po jakiego grzyba kasujesz cache przeglądarki, które ona tak mozolnie buduje podczas pracy, żeby strony się szybciej otwierały przy kolejnej wizycie? Lubisz wolniej? :lol: Czy wolisz zajeździć swój dysk twardy? :lol:
Czasem się zdarza, że przeglądarka ma załadowany jakiś stary content, który ją zamula. Odświeżenie cache może pomóc. Miałem tak wielokrotnie (choć ostatnio jest w tym temacie dużo lepiej).
"A poza tym uważam, że Bitcoin Core, SegWit i Lightning Network powinny zostać zniszczone"

{{ Bitcoin.pl Elite Member, Bitcointalk ★Legendary★ [1344] }}
Klucze GPG/PGP: [3072D/F92EDBA4]

Weteran
Posty: 4337
Rejestracja: 29 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: bitcoinwisdom - laguje kursor

Postautor: lenny » piątek, 22 sierpnia 2014, 22:47

ShadowOfHarbringer pisze:
lenny pisze:Po jakiego grzyba kasujesz cache przeglądarki, które ona tak mozolnie buduje podczas pracy, żeby strony się szybciej otwierały przy kolejnej wizycie? Lubisz wolniej? :lol: Czy wolisz zajeździć swój dysk twardy? :lol:
Czasem się zdarza, że przeglądarka ma załadowany jakiś stary content, który ją zamula. Odświeżenie cache może pomóc. Miałem tak wielokrotnie (choć ostatnio jest w tym temacie dużo lepiej).
Wtedy się naciska CTRL+F5 (wczytywanie strony od zera bez udziału lokalnego cache), a nie kasuje całe cache przeglądarki.

Dyskutant
Posty: 289
Rejestracja: 20 października 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: bitcoinwisdom - laguje kursor

Postautor: drogowaWiewiorka » sobota, 23 sierpnia 2014, 00:07

Albo wyciąga pasek developera - F12.

pm7
Moderator
Posty: 7886
Rejestracja: 20 maja 2012
Reputacja: 968
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: bitcoinwisdom - laguje kursor

Postautor: pm7 » sobota, 23 sierpnia 2014, 14:40

lenny: Nie u każdego działa Ctrl+F5 (np. u mnie nie - Firefox).

Dyskutant
Posty: 289
Rejestracja: 20 października 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: bitcoinwisdom - laguje kursor

Postautor: drogowaWiewiorka » sobota, 23 sierpnia 2014, 20:23

No to użyj przeglądarki =.="

Weteran
Posty: 4337
Rejestracja: 29 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: bitcoinwisdom - laguje kursor

Postautor: lenny » niedziela, 24 sierpnia 2014, 13:38

pm7 pisze:lenny: Nie u każdego działa Ctrl+F5 (np. u mnie nie - Firefox).
CTRL+F5 to jest właśnie skrót klawiaturowy dla Firefoksa... Jak nie wierzysz, to zobacz:
http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia: ... d_browsers

Początkujący
Posty: 29
Rejestracja: 13 kwietnia 2013
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: bitcoinwisdom - laguje kursor

Postautor: sobol » niedziela, 24 sierpnia 2014, 16:36

Akurat dzisiaj instalowałem Firefoxa obok działającego od dawna Chroma. Na Firefoxie wykres chodzi dużo gorzej. Windows XP.
W moim przypadku różnica jest duża, bo komputer mam średni.
Ostatnio zmieniony niedziela, 24 sierpnia 2014, 16:37 przez sobol, łącznie zmieniany 1 raz.

pm7
Moderator
Posty: 7886
Rejestracja: 20 maja 2012
Reputacja: 968
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: bitcoinwisdom - laguje kursor

Postautor: pm7 » niedziela, 24 sierpnia 2014, 16:37

lenny: Drugie i trzecie działa, pierwsze nie.
Tu nie ma w co wierzyć - naciskam Ctrl+F5 i nic się nie dzieje.
Być może dlatego, że używam Iceaweasel 31, ale wątpię - to praktycznie to samo, co Firefox.

Wróć do „Bitcoin”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości