Jak przelewac pieniądze do mtgox?

Rozmowny
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Jak przelewac pieniądze do mtgox?

Postautor: maciejka » czwartek, 8 września 2011, 21:45

Ile obecnie idzie przelew w pln z/do MtGoxa wyslany z mbanku? Wyslalem testowy, ale byloby idealem gdyby dzialalo to jak w bitomacie. Jakie macie doswiadczenia?

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Trader » wtorek, 13 września 2011, 13:00

maciejka pisze:Ile obecnie idzie przelew w pln z/do MtGoxa wyslany z mbanku? Wyslalem testowy, ale byloby idealem gdyby dzialalo to jak w bitomacie. Jakie macie doswiadczenia?
I jak udało się? Ogólnie MtGox leci sobie kulki. Przelewy SEPA złożone 2 tygodnie temu do tej pory nie wyszły od nich, ponoć mają na pewno ostatecznie wyjść w tym tygodniu. Informacji na ten temat, ani w systemie, ani mailach żadnej. Trzeba się osobiście dobijać i im wielokrotnie marudzić, żeby łaskawie wytłumaczyli, że mają ponoć przeładowanie. Szopka! Jedyny plus to, że dolar się przez ten czas umocnił.

Jak z przelewami międzynarodowymi, a nie SEPA? Ktoś bardziej zorientowany i ma większe doświadczenia? Sam testowałem jeden, fakt przyszedł w miarę szybko, tylko mi potrącili w ramach operacji pobieranych przez banki, za które nie ponoszą odpowiedzialności, ponad 15$, przy czym przelew był bardzo mały i nie wiem, czy koszt takich przelewów jest w miarę płaski, czy też pobierają procentową wartość od transakcji.

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » piątek, 28 października 2011, 18:03

Mam konto na mtgox, w nim dwa portfele w $ i PLN. Normanie transakcje przeprowadzam tylko w $, ale przyszła pora, że chciałbym sobie wypłacić w złotówkach. Wpłacić i wypłacić pieniądze (z tego co widz tylko PLN) można przez konto słynnego Pana Szabata i jest to w miarę szybkie bez żadnych tam SEPA i innych pierdół. Teraz pytanie czy komuś udało się prze konwertować $ na PLN w obrębie konta by wypłacić sobie szybko i bezboleśnie na moje Polskie konto bankowe przez wyżej wymienione konto Szabata. W skrócie chodzi o to by z jednego portfela $ zamienić kasę do portfela PLN :) Próbowałem wypłacić jako kupon w $ i ustawić w opcjach by konwertował automatycznie na PLN ale ku mojemu zdziwieniu to nie działa, więc po co jest ta funkcja ? by wkurzać ludzi ?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » piątek, 28 października 2011, 18:21

Bitmar pisze:Teraz pytanie czy komuś udało się prze konwertować $ na PLN w obrębie konta by wypłacić sobie szybko i bezboleśnie na moje Polskie konto bankowe przez wyżej wymienione konto Szabata.
Chyba musisz kupic BTC za $ i sprzedac zamieniajac na zlotowki ale moze faktycznie jest jakis prostszy i tanszy sposob, ktorego nie znam.
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » piątek, 28 października 2011, 19:08

prezes pisze:
Bitmar pisze:Teraz pytanie czy komuś udało się prze konwertować $ na PLN w obrębie konta by wypłacić sobie szybko i bezboleśnie na moje Polskie konto bankowe przez wyżej wymienione konto Szabata.
Chyba musisz kupic BTC za $ i sprzedac zamieniajac na zlotowki ale moze faktycznie jest jakis prostszy i tanszy sposob, ktorego nie znam.
Można sprzedać BTC za $ po dobrej cenie, potem znów kupić BTC i sprzedać je za złotówki... ale to porąbany sposób :) Niby w ustawieniach jest że, jak wpłyną nowe środki to "Convert to my main currency" ale jak realizuje kupon wypłacony wcześniej z portfela w $ to i tak środki idą z powrotem na portfel $. To jakiś błąd czy to nie działa z kuponami ?

Wróć do „Bitcoin”