Jak bardzo rośnie szansa na odgadnięcie klucza prywatnego (...)

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Nibek1 » piątek, 17 stycznia 2020, 19:41

Nie zrozumielismy się :) Adres i klucz został wygenerowany w programie. Następnie wydrukowany i z nim chciałem udać się do bitomatu :) Rozumiem zagrozenie w momencie gdy bitomat sam wygenerowalby mi nowy adres i klucz prywatny.

Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » piątek, 17 stycznia 2020, 19:57

tak mozesz sobie wydrukować QR-Kod , możesz nawet zrobić prymitywny zrzut ekranu zaznaczając kwadrat z QR-kodem i sobie to wydrukować. Możesz podejść z takim wydrukiem do bitomatu i kupić kryptowalutę wprost na adres z wydruku.
Nie musisz łazić z kluczami prywatnymi , masz mieć przy sobie wyłącznie adres do wpłaty (w postaci kodu QR) .
---

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 3879
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bit-els » piątek, 17 stycznia 2020, 20:07

@koparki @qertoip @Nibek1 źle zrozumieliście kolegę. On chce sprzedać btc, a ma je na paper walecie.
tak, w shitcoins.club możesz dać do zeskanowania klucz prywatny i maszyna wypłaci pieniadze do 10 zł, resztę zwróci na adres portfela.

Ale jednak proponowałbym zrobić sweep klucza prywatnego takim samurai, jak mówi Koparki i potem przesłać ile chcesz do bitomatu z mobilnego portfela, robiąc po prostu przelew. Tak jak to opisał Koparki wcześniej.

Bo może kolega ma 50 btc kupionych po 10 $ w 2012 i na papierze je spokojnie trzymał ;-)

więc lepeij nie ryzykować sweepowaniem priva bitomatowi, który zgarnie od razu wszystko. A jak się zawiesi i nie wypłaci zł, albo włączy się jakiś program kyc\aml i skarbówka z policją po 10 minutach zdejmie nam kolegę z pod bitomatu ;-)

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Nibek1 » piątek, 17 stycznia 2020, 20:43

I teraz sprawa jest jasna :D aż tyle bitcoinow to nie mam, ale suma też nie jest bez znaczenia tak powiem ;) Jak mnie zgarną to opiszę relacje - jak tylko wrócę! 🤠

Wróć do „Bitcoin”