zabezpieczenie walleta

Rozmowny
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zabezpieczenie walleta

Postautor: Lokusta » wtorek, 7 czerwca 2011, 17:08

Czy dobrze rozumiem działanie systemu-
po sciągnięciu btc z bitomatu do programu i odczekaniu na potwierdzenia transakcji, moge skopiować wallet na zewnetrzne pamięci,a z samego programu bitcoin moge wydelowac walleta. I gdy będę chciał kiedys sprzedac btc, to po prostu wkleję z powrotem walleta z btc do bitcoina, system potwierdzi i bedzie wszytsko ok?
Akcent kładę na to, czy po skopiowaniu walleta moge wydelowac go z programu ( i z samego kompa)
Dzieki za info

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Re: zabezpieczenie walleta

Postautor: orka » wtorek, 7 czerwca 2011, 17:17

Tak, tylko zrób kilka kopi na wszelki wypadek.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: -19
Reputacja postu: 
0

Postautor: smok » wtorek, 7 czerwca 2011, 18:22

Jeszcze go zaszyfruj chociażby używając truectypt . Wtedy będziesz bezpieczniejszy od pentagonu ;)

SHV
Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: SHV » wtorek, 7 czerwca 2011, 18:40

I żeby nie zapomnieć zapisz sobie hasło np tak: http://pilnujswoichdanych.pl/post/jak-b ... dne-haslo/ :P

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: nokia_simlock_gpu » sobota, 11 czerwca 2011, 02:36

mozna by ustawic ten watek jako glowny na forum np w dziale bezpieczenstwo ?

taka moja sugestia

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: nokia_simlock_gpu » sobota, 11 czerwca 2011, 03:03

co bedzie jesli ludzie kupia bitcoiny za mld zl a potem jakis program zrobi wsysanie plikow wallet ?

no i jeszcze jedna sprawa ktorej nie rozumie jesli ktos ukradnie mi plik a ja mam go gdzie indziej np na pen drive to kto bedzie mial bitcoiny ?
ten kto ma nowszy plik ? czy zlodziej i ja ?

tak samo np mybitcoin.com albo nasz polski kantor bitomat.pl gdyby ktos to rozlozyl to byla by to grabierz stulecia

moze nie warto zbyt duzo odkladac w bitcoinach bo predzej czy pozniej pojawia sie zlodzieje

pozdrawiam i prosze o dalsza dyskusje

Gaduła
Reputacja: 17
Reputacja postu: 
0

Postautor: severson » sobota, 11 czerwca 2011, 08:03

nokia_simlock_gpu pisze: no i jeszcze jedna sprawa ktorej nie rozumie jesli ktos ukradnie mi plik a ja mam go gdzie indziej np na pen drive to kto bedzie mial bitcoiny ?
Z tego co zrozumiałem, to ten szybszy:
Oba portfele będą funkcjonowały równolegle, to znaczy wypłacić może każdy z was.
Złodziej będzie miał dostęp do środków aktualnych i z pewnej ilości transakcji do przodu (około 100, czyli na przykład siedemnasta wpłata (na nowy adres) będzie dostępna dla złodzieja, a sto siedemdziesiąta ósma już nie, chyba że w pliku konfiguracyjnym zadecydowano inaczej).
Czyli, jeśli podejrzewasz kradzież - w pierwszej kolejności ewakuacja środków, potem zastanów się gdzie jeszcze mogłeś podać stały adres.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: adrd » sobota, 11 czerwca 2011, 14:19

nokia_simlock_gpu pisze:co bedzie jesli ludzie kupia bitcoiny za mld zl a potem jakis program zrobi wsysanie plikow wallet ?

no i jeszcze jedna sprawa ktorej nie rozumie jesli ktos ukradnie mi plik a ja mam go gdzie indziej np na pen drive to kto bedzie mial bitcoiny ?
ten kto ma nowszy plik ? czy zlodziej i ja ?

tak samo np mybitcoin.com albo nasz polski kantor bitomat.pl gdyby ktos to rozlozyl to byla by to grabierz stulecia

moze nie warto zbyt duzo odkladac w bitcoinach bo predzej czy pozniej pojawia sie zlodzieje

pozdrawiam i prosze o dalsza dyskusje
Rozumiem że w bankach też nie trzymasz pieniędzy bojąc się że ktoś może się włamać i wszystko ukraść ?
1P7mMbvZTyqXks9jcTMvaeCAhvVF9o7w9d

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: nokia_simlock_gpu » sobota, 11 czerwca 2011, 22:34

nie trzymam ale nie dlatego, ze moze ktos ukrasc, lecz raczej dlatego ze nie pozyczam bankom, bo wiem jak dziala prawo depozytow bankowych i co banki robia z pieniedzmi

co do bezpieczenstwa domowego PC to chyba nie ma co porownywac z systemem bankowym

w pliku wallet jest jeden portfel ? czy kilka ? jesli takie sobie stworzylem to kradna wszystkie na raz ?

Wróć do „Bitcoin”