4,88 usd ! EDIT: 5,99USD

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: 4,88 usd ! EDIT: 5,99USD

Postautor: Lenny_ » piątek, 13 maja 2011, 16:01

oby nie skończyło się to jak Infinity Tymochowicza : /
Przydatne programy / linki -- http://bitcoin.pl/forum/viewtopic.php?f=17&t=534 -- dorzuć swoje znaleziska!

Weteran
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: Prze_koles » piątek, 13 maja 2011, 16:03

Zajekurwabiście, sprzedałem swoje BTC a dzień później są 100% droższe. Ja to miałem zawsze zajebisty timing...
Lenny_ pisze:oby nie skończyło się to jak Infinity Tymochowicza : /
Raczej nie, na giełdzie to jest przekręt na przekręcie. Tutaj wysoka cena jest spowodowana tym, że ostatnio sporo się dzieje w świecie Bitcoin, a dodatkowo wykop effect.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lenny_ » piątek, 13 maja 2011, 16:15

że ostatnio sporo się dzieje w świecie Bitcoin, a dodatkowo wykop effect.
no właśnie, sporo ludzi chce teraz kupić BTC a za jakiś czas ta fala się załamie, spadnie płynność, wciąż będzie trudno cokolwiek kupić za BTC i wtedy może nastąpić silny spadek notowań,
sama idea BTC jest niesamowita ale ten cały hype bardziej szkodzi niż pomaga.
Przydatne programy / linki -- http://bitcoin.pl/forum/viewtopic.php?f=17&t=534 -- dorzuć swoje znaleziska!

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: Prze_koles » piątek, 13 maja 2011, 16:25

Lenny_ pisze: ten cały hype bardziej szkodzi niż pomaga.
Niestety jest to w tej chwili nieuniknione. Jeśli liczba użytkowników się jakoś ustabilizuje, to kurs też.

Gaduła
Reputacja: 17
Reputacja postu: 
0

Postautor: severson » piątek, 13 maja 2011, 19:55

Mtgox: Last Price: 8.2499 High:8.45 Low: 5.7511

Tylko jak tu się wstrzelić w taką dziurę? Najlepiej kilka razy.... :)

A skala mega-wykresu kończy się na 10, chyba że o czymś nie wiem...

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: Prze_koles » piątek, 13 maja 2011, 19:57

Co masz na myśli, że skala kończy się na 10? Przecież skala się rozszerza w miarę jak cena rośnie :P

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: orka » sobota, 14 maja 2011, 06:31

Ja teraz trzymam BTC przynajmniej parę lat i tak już wystarczająco wdupiłem na sprzęcie :|

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: MacDada » sobota, 14 maja 2011, 16:20

OMFG! Kilka dni temu przeczytałem, że BitCoin skoczył do 3$ to myślę sobie: ładnie się rozwija, w weekend może ogarnę sobie trochę z wolnych zasobów gotówki.

Wchodzę dzisiaj a tu 8$ - ŻE CO?!

Panowie, potrzebuję doradztwa inwestycyjnego - jak się cena utrzyma na 8$ to fajnie, ale czy taki nagły podskok nie skończy się zaraz ciężkim upadkiem?

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: aperitif » sobota, 14 maja 2011, 16:38

MacDada pisze:OMFG! Kilka dni temu przeczytałem, że BitCoin skoczył do 3$ to myślę sobie: ładnie się rozwija, w weekend może ogarnę sobie trochę z wolnych zasobów gotówki.

Panowie, potrzebuję doradztwa inwestycyjnego - jak się cena utrzyma na 8$ to fajnie, ale czy taki nagły podskok nie skończy się zaraz ciężkim upadkiem?
to pytanie skieruj raczej do tych co maja kilkaset tysiecy dolcow w BTC

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: 007Janek » sobota, 14 maja 2011, 18:46

MacDada pisze:OMFG! Kilka dni temu przeczytałem, że BitCoin skoczył do 3$ to myślę sobie: ładnie się rozwija, w weekend może ogarnę sobie trochę z wolnych zasobów gotówki.

Poki co nic za bitcoiny kupic sie prawie nie da wiec nikt sie wyzbywac ich nie bedzie, bo nie ma poco. A ludzie ktorzy maja pokazne ilosci w portfelach widza o co chodzi w tym interesie i nie rzuca sie do sprzedawania, bo cena poszla o 800% w gore. Beda trzymac je duzo dluzej, bo nic nie zapowiada upadku, a nowi ciagle dolaczaja wiec cena stale rosnie. Teoretycznie inwestowac mozna w te walute, ale wg mnie lepiej kopaniem sie zajac poki jest to mozliwe.
1EqswQ2NRbirC61wxAX4w2evNFGpCnvG2i

Moderator
Reputacja postu: 
0

Postautor: phoebe » niedziela, 15 maja 2011, 09:04

Czy ta korekta nie obniży ceny znacznie np do 3 usd?
https://bitcoinpolska.herokuapp.com Bitcoin Chat 24/7 spekulacja/dyskusja/flame

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mroczny Nelu » niedziela, 15 maja 2011, 09:54

Nie wiem, czy zauważyliście - na deepbit.net gościu strasznie przeprasza za to co się stało, a stało się niemało - ktoś dorwał się do haseł do kont na deepbit.net, pozmieniał adresy portfeli i kasa nie poleciała do kopaczy, tylko jakiegoś cholernego złodzieja. Gościu pewnie sporą sumkę dorwał i zaczął sprzedawać bitcoiny po zaniżonej cenie :/
1MYnAE9vVc5FKyQDa2WRrY3C9AGGU6Nwtz mroczny portfel :E

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 256
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mahkul » niedziela, 15 maja 2011, 13:22

Możliwe, że to to - ale trzeba być przygotowanym na takie spadki - nigdy nie wiadomo kiedy to już bańka spekulacyjna a nie wzrastające zainteresowanie. W przesłości już tak spadało i na pewno to nie ostatni raz. Trudność jest moim zdaniem dużo za niska, żeby usprawiedliwić tak wysoką cenę jak 8-9$.

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bincode » niedziela, 15 maja 2011, 23:26

Tak patrzę sobie na wykresy z bitomatu i z Bitcoin Charts.. Sporo ludzie inwestują w Bitcoiny na jeden rzut.. Ceny rosną jak z kosmosu i lecą zaraz w dół do kwot o połowę mniejszych.. wszędzie jakaś ludzka norma z 4 dolców na 8 i potem na 6 a u nas .. procentowo nasze wzrosty są jakieś ekonomicznie wypaczone i na pewno sporo wartość poleci w dół.
Rozsądna cena byłą by na poziomie tych 8 złotych biorąc pod uwagę dotychczasowo wąską grupę zainteresowanych.

Teraz jeszcze jest względny spokój i całe te skoki to efekt napaleńca, prawdziwe wzrosty zaczynają się dopiero wtedy gdy ludziska zobaczą w kolorowym pudełku wyroczni komunikat o nowej walucie, której nie można powstrzymać.. może i zostanie narysowana jako wielkie zło, ale ciekawość i tak skłoni do czytania i analizowania. Ludzie przecież nie są leniwi kiedy myślenie można przeliczyć na pieniądze.

Jeżeli znalazły się teraz osoby, które potrafią wywalić nawet po 24000pln na Bitcoiny to tym bardziej Panowie z szarej strefy zainwestują w bezpieczną pralkę i kupią je za każde pieniądze.

Zacznie się czarny rynek monetami kiedy popyt przekroczy podaż i moce obliczeniowe.. Legalni inwestorzy będą się bać wchodzić z firmowymi środkami w ten rynek, ale zakapiory z miłą chęcią umyją rączki w sieci.

Będzie dodatkowe ryzyko dla posiadaczy Bitcoinów, aby nie wkręcić się w zorganizowaną grupę.

A może to tylko radość z możliwego upadku lichwy i banksterów.
Bit do bita i zwróci się na rachunek za prąd.
Wspomóż polską inteligencję: 1GYxxgoLNMMdtUmfDXzvU7nEHipoKgrBtu choćby kwotą do siedmiu zer (po przecinku).

Moderator
Reputacja postu: 
0

Postautor: phoebe » wtorek, 17 maja 2011, 00:10

@Bincode Widziałeś artykuł w gaziecie papierowej wysokonakładowej?
Taki interes
1. Kupujesz btc
2. Wysyłasz artykuł do gazety
3. Dużo ludzi kupuje btc podbijając cenę
4.Profit ?
https://bitcoinpolska.herokuapp.com Bitcoin Chat 24/7 spekulacja/dyskusja/flame

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: aperitif » wtorek, 17 maja 2011, 00:44

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bincode » wtorek, 17 maja 2011, 10:20

Po co się ładować pod młotek sądowy skoro i tak nastąpi wzrost i tak..
Wogóle na rynku Bitcoin czuję się jak na rybach.. siedzisz czekasz i wiesz, że napewno będzie kiedyś branie. Cierpliwość i relaksik...
Bit do bita i zwróci się na rachunek za prąd.
Wspomóż polską inteligencję: 1GYxxgoLNMMdtUmfDXzvU7nEHipoKgrBtu choćby kwotą do siedmiu zer (po przecinku).

Wróć do „Bitcoin”