Z tego co rozumiem to przy zakładaniu konta na bitomacie tworzy się nowe unikalne konto.
1) Jak sprawdzic jego bazowy, pierwszy adres? (mogę kliknąc dodaj środki i za każdym razem generuje się nowy adres).
2) Czy da się powiązac konto bitomatu z programem bitcoin? Tak, aby posiadane środki były widoczne jednocześnie w obu serwisach/programach?
Załóżmy, że nie mam podstawowego programu bitcoin (nie mam pliku wallet). Załóżmy, że w momencie w którym chcę przelac BTC strona bitomatu nie działa.
3) Jak przelac (uratowac) posiadane tam środki?
4) Może to jest odpowiedź na powyższe pytanie - czy da się powiązac konta na bitomacie i mybitcoin.com? Czy tam też za każdym razem generowane jest nowe konto?
Pytanie na koniec:
5) Czy da się jakoś bezpiecznie przetrzymywac BTC na serwerach. Chodzi mi tutaj o sytuację, że nie chcę bawic się z plikiem wallet, ale chcę miec jakąś gwarancję, że jak padnie jeden serwis to będę miał dostęp do środków z innego konta.
6) Jak działa sam bitomat? Wpłacamy obcej osobie kasę na konto w mbanku i póki są to złotówki to operator serwisu może po prostu zniknąc i środki stracone. Jeśli zamienimy PLN na BTC to nie ma problemu, bo BTC są na naszym indywidualnym koncie. Operator nie ma do nich dostępu. Wtedy najwyżej inna osoba co sprzedała mi BTC ma problem. Bo to jej złotówki na koncie operatora są zagrożone. Dobrze to rozumiem?
7 )Jeśli jednak serwer bitomatu padnie/operator wyjedzie/trafi do szpitala to co wtedy? Ci co mieli BTC są "bezpieczni", a wszyscy ze złotówkami mają duży problem?
8) Czy wszystkie pieniądze, które zostały wpłacone na bitomat są teraz w posiadaniu operatora serwisu? (minus te które już ktoś wybrał)
9) W sumie pytałem o to wyżej, ale czy da się wybrac z bitomatu BTC jeśli serwer nie działa (poprzez łączenie kont)?
Z góry dzięki za odpowiedź