Tekst promujący bitcoin - trzeba torchę pospamować ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: -19
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Tekst promujący bitcoin - trzeba torchę pospamować ;)

Postautor: smok » piątek, 15 kwietnia 2011, 16:46

Od jakiegoś czasu spamuję niektóre fora ekonomiczne i o inwestowaniu (i nie tylko). Chciałbym abyśmy w tym wątku stworzyli posta którego można, by wklejać na różnych forach dyskusyjnych. Celem takiego tekstu byłoby zainteresowanie jak największej grupy ludzi tematyką Bitcoin. Jeżeli każdy użytkownik forum wkleiłby tygodniowo 10 takich tekstów na różnych forach to społeczność rozrosłaby się szybko. Co Wy na to ?

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 21
Reputacja postu: 
0

Re: Tekst promujący bitcoin - trzeba torchę pospamować ;)

Postautor: Frodo » piątek, 15 kwietnia 2011, 17:01

Jestem przeciw. Wspomnieć to można swoimi słowami akurat gdyby była taka tematyka forum. Powtarzające się teksty będą uważane za spam i będą odstręczały. Wystarczy przyjrzeć się tekstom "Oto najważniejsze co musicie wiedzieć", "Świadomość to nie mózg" które rozsyłane są na newsach. Nikogo nie interesują i mogą zniechęcić do bitcoin.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: -19
Reputacja postu: 
0

Postautor: smok » piątek, 15 kwietnia 2011, 17:12

W takim razie skąd te biedne ludzie mają dowiedzieć się o BTC ? Wiem panowie, że chcecie kupić bo tanio ;)

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 21
Reputacja postu: 
0

Postautor: Frodo » piątek, 15 kwietnia 2011, 17:31

Ja wspomniałem na forum giełdowym, ale to było na temat inwestowania i tylko w jednym dziale aby nie spamować. Dowiedziałem się zresztą niedawno o tym z pl.sci.ekonomiczne.
Była też planowana akcja reklamy Google.

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: knapol96 » niedziela, 17 kwietnia 2011, 23:22

Nie rozumiem czemu wy chcecie tak promować ten sposób BTC. Rozumiem, że tu nie chodzi o zdobywanie pieniędzy, a o obliczenia, jednak przy większej ilości ludzi generowanie po prostu nie będzie się w ogóle opłacać, bo nawet nie będzie na siebie zarabiać. Zresztą już dziś można zauwarzyć, że ludzi jest coraz więcej, a zarobki coraz mniejsze ;(
Może i zaraz będziecie pisać, że rozumuje bardzo chciwie i zachłannie, jednak realnie...
Zastanówcie się, czy warto tak gadać na lewo i prawo o BTC, czy lepiej zachować to w jak najmniejszym kręgu :)
Pomoc Finansowa : 1EqFA7yL76cDtxZutEXyCTbmMZoAy948kw

Weteran
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: Prze_koles » poniedziałek, 18 kwietnia 2011, 01:12

Zarobki? BTC nie jest od zarabiania, tylko do używania jako waluty! Rozumujesz nierealnie i nielogicznie, jaką by miało BTC wartość gdyby obracało nimi 10 osób? A jaką gdy obraca milion osób?

Wróć do „Bitcoin”