Pierwsza koparka do 1kW - free

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: SilesianMiner » środa, 14 czerwca 2017, 23:44

Witam forumowiczów :) to mój pierwszy post, ale forum czytam od jakiegoś czasu, a w temacie kryptowalut siedzę od czasu bańki i spadku pod koniec 2013 roku.

Ale do rzeczy: mam do wykorzystania około 1kW mocy, bez przejmowania się opłatami i chodzi mi po głowie zakup/złożenie maszynki do kopania. Traktuję to jako inwestycję-eksperyment, nie nastawiam się na zarobienie kokosów, więc też nie chciałbym od razu majątku w to wsadzać - do 5000 zł. Po prostu żeby maszynka stała i zarobiła na siebie w jakimś rozsądnym czasie (pół roku?).

Myślę o używanych GTX 1060 lub 1070. Przygotować całość pod 6 sztuk ale na początek dać 3 i zobaczyć jak kopią - czy taki pomysł się opłaca? :P
Tu pytanie: czy można mieszać niereferenty różnych producentów, czy to się nie gryzie jakoś?

Druga opcja to złożyć sobie kompa "do grania" z 2-3 kartami i kopać po nocach - na taką stację mógłbym więcej wydać.

Antminery też kuszą, czy wersja S5 albo S7 do czegoś się jeszcze nadaje?

A może radzicie odpuścić sobie samodzielne kopanie w obliczu nadchodzącego krachu? :lol:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 360
Reputacja postu: 
0

Postautor: tonyxxl » czwartek, 15 czerwca 2017, 00:07

Masz prąd za darmo, nie nastawiasz się na zarobienie kokosów...stracić w takim przypadku za wiele się nie da, szczególnie na maszynie za 5tys. Jak kopią 1060 czy 1070? masz całe tematy o tym, nie musisz kupować żeby się dowiedzieć. A najłatwiej użyć któregoś z kalkulatorów.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1069
Reputacja postu: 
0

Postautor: adam1226 » czwartek, 15 czerwca 2017, 02:32

Dzial Ethereum -> temat: przyszłość miningu: zasygnalizowalem tam pewne kwestie ktore staja sie coraz bardziej aktualne.
Ps gtx sa aktualnie ok 30% drozsze niz przed wybuchem szalu koparkowego..
:arrow: [Binance]- Giełda kryptowalut bez weryfikacji
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Wróć do „Generowanie monet”