Bitcoin za sms

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Bitcoin za sms

Postautor: Tracha » piątek, 21 lutego 2014, 22:45

Wiele osób szukało (w tym ja) jakiegoś sensownego programu bądź też strony umożliwiającej zakup Bitcoinów za pomocą sms'a. Przypadkowo wręcz natknąłem się na stronę która to umożliwia.
Obrazek

Jest to strona na której możemy zbierać Bitcoiny za klikanie w reklamy. Ale nie to jest w tym najważniejsze. Wchodząc w odpowiednio:
Offers - > Matomy Offers
Mamy przycisk "Buy Bitto using zong".
I tutaj pojawia nam się wiele opcji:
284 Bitto for 1.23 PLN
567 Bitto for 2.46 PLN
851 Bitto for 3.69 PLN
1,135 Bitto for 4.92 PLN
1,702 Bitto for 7.38 PLN
2,553 Bitto for 11.07 PLN
5,390 Bitto for 23.37 PLN
7,092 Bitto for 30.75 PLN

Gdzie 10 Bitto to 0,01$. Zatem za sms o wartości 3,69PLN otrzymujemy 0,85$. Patrząc na to, że zazwyczaj kupowanie czegokolwiek sms'em jest 2 razy droższe to w tym przypadku jest to dobra cena. Ponadto 2% wartości sms'a może powędrować na nasze konto paypal.

A teraz szczegóły:
- na stronie minimum wypłaty to 1.50$
- Administrator wysyła bitcoiny 4 razy w ciągu dnia
- Dolary przeliczane są na bitcoiny z aktualnego kursu (bodajże tego na BitStamp)
Ostatnio zmieniony piątek, 21 lutego 2014, 23:01 przez Tracha, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Re: Bitcoin za sms

Postautor: lenny » piątek, 21 lutego 2014, 22:53

Ja tu widzę wymianę sms (PLN) -> bitto. Co to jest bitto i jak to zamienić na Bitcoina w takim razie? ;)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Tracha » piątek, 21 lutego 2014, 23:01

No tak jak pisałem 10 bitto to 0,01$. następnie możemy to wszystko wypłacić gdy osiągniemy minimum czyli 1,5$. Podajemy nasz portfel i po aktualnym kursie od razu kasa jest zamieniana na bitcoiny :)

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » piątek, 21 lutego 2014, 23:47

Aha, dzięki :)

Wg kursu walut Google:

Kod: Zaznacz cały

3.69 Polish Zloty equals 1.22 US Dollar
3.69 -> 0.85 USD to wg Ciebie dobra cena? 30% marży, no ale to przecie w Bitcoinach, prawda? ;)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Tracha » sobota, 22 lutego 2014, 00:02

Chodzi o to, że jeśli chcemy cokolwiek kupić za sms'a płacimy 50% marży (około) więc w tym przypadku to dla mnie bardzo dobra cena.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » sobota, 22 lutego 2014, 00:07

Za SMSy się nie kupuje Bitcoinów, chyba, że ktoś lubi jak go kroją od 30% wzwyż, jak to widać na powyższym przykładzie.
Ten "deal" który tu opisujesz jest najlepszy z najgorszych - najlepsza oferta z najgłupszej metody kupna BTC, przez SMS, ja tu nie widzę żadnego sensu. Już lepiej wysłać 50zł na Bitcurexa albo na Localbitcoins.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: CryptoBrother » sobota, 22 lutego 2014, 02:14

Witam. Adminem tej strony jest Pan ktorego znam. To wcale nie jest kupwanie BTC za SMS.

Zakupione Bitcoiny za SMS mozesz wydac tylko na reklame.

Co wiecej 30% marzy przez sms, wachania ceny bitcoina, marza za transakcje.. BTC-E to najlepsza strona jezeli chodzi o wplaty. z Wyplatami jest troche inaczej.

Zreszta kto teraz sie bawi w bitcoiny i ich kopanie? Ja osobiscie z moca okolo 6GH/S dziennie wykopywalem 0.001BTC srednio. Hm... nie oplacalne az tak bardzo. Wiadomo ze teraz lepiej jest kopac ALTCoiny (script) obserwowac i zamieniac na BTC. w przeciagu 12H z zainvestowanych 0.35BTC w koparki virtualne i dolaczajac je do DopeCoin-a zarobilem 0.88BTC czyli okolo 0.5BTC w 12H. Teraz tak naprawde isc samemu w crypto jest ciezko. bserwujesz ceny, informacje, kto gdzie jak z kim.. jezeli nie jestes na bierzaco odpadasz...

Tracha a co do ciebie to z twoim refferal linkiem i pseudo informacjami i SWIERZYM KONTEM to wiesz....

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Tracha » sobota, 22 lutego 2014, 14:26

Dałem opcje. To, że piszesz, że zakupione bitcoiny za SMS można wydać tylko na reklamę to nie prawda. Jutro postaram się wykonać, te wszystkie kroki które opisałem w 1 poście i wrzucę tutaj screeny wraz z potwierdzeniem wypłaty.
Nie wchodzę w szczegóły co się opłaca a co nie, na wielu forach wiele osób o to pytało, zatem daje odpowiedź. Tobie może nie być to potrzebne, natomiast komuś innemu tak.
P.S. Twoje konto również wygląda na świeże.

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: JayCee » sobota, 22 lutego 2014, 16:21

Marża nie mała, często standard przy płatnościach via sms, ale dla osób posiadających "darmowe SMS Premium", to świetna sprawa. Sam długi czas miałem darmofona służbowego z no limit na sms premium -- ehh stare dzieje ;-)

Wróć do „Generowanie monet”