Udział w kopaniu BTC w w cex.io a Skarbówka?

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Udział w kopaniu BTC w w cex.io a Skarbówka?

Postautor: Amator » sobota, 30 listopada 2013, 10:26

Witam,

Jestem zainteresowany udziałem w cex.io czy ktoś korzysta z tej strony? Czy trzeba mieć działalność gospodarczą za produkcje Bitcoinów i późniejszej odsprzedaży na złotówki lub kupienie sprzętu w sklepie z Bitcoiny? Bo z tego co piszą, że tak.
Ostatnio zmieniony sobota, 30 listopada 2013, 12:50 przez Amator, łącznie zmieniany 2 razy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 652
Reputacja postu: 
0

Re: Udział w kopaniu BTC w w cex.io a Skarbówka?

Postautor: l3sny » sobota, 30 listopada 2013, 11:20

gdzie tak jest napisane
“U.S. Empire will either lose Ukraine to Russia, or fail to win Taiwan from China — or both”

Всем похуй

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Re: Udział w kopaniu BTC w w cex.io a Skarbówka?

Postautor: Amator » sobota, 30 listopada 2013, 12:48

Pierwsze dwa zdania wyraźnie odnoszą się do górników/emitentów (miners). Oznaczają one, że górnicy, którzy używają swoich bitmonet w celu kupna towarów lub usług nie podlegają żadnym regulacjom. Jednak górnicy którzy bitmonety sprzedają takim regulacjom już podlegają. Interpretując te słowa dosłownie to oznacza, że górnicy chcący sprzedawać swoje bitmonety będą musieli rejestrować swoją działalność i podporządkować ją regulacjom jakim podlegają obecnie podmioty transferujące pieniądze (money transmitters)

a tu link do całości jeśli mogę wkleić
http://paybit.pl/bitcoin-i-regulacje-prawne/

Wróć do „Generowanie monet”