Zielony- Nowy miner

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Zielony- Nowy miner

Postautor: adrcic1 » sobota, 16 listopada 2013, 21:18

Witam,
Mam kilka pytań odnośnie kopania bitcoinów, myślę że tu dostaną na nie odpowiedź :)
Chodzi mi o zakup kilkunastu erupterów by założyć mini kopalnię i pracować w kopalni.
Mam w kompie Raedona HD 7850 i próbowałem na niej coś działać lecz jest bardzo nieopłacalne, bo moc to zaledwie 270Mh/s (cena jak kupowałem 900zł) :/ Zauważyłem na aukcjach Eruptery USB około 300Mh/s(około 50zł) i teraz pytanie Czy opłaca się zainwestować w kilka tych sprzęcików? Zdaje sb sprawę, że kokosów z tego nie będzie ale zawsze coś.

Widziałem kilka takich urządzeń podłączonych do Huba. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, a najlepiej osoby mające takie eruptery jak bardzo jest to opłacalne?

Z góry Dziękuję za pomoc :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Re: Zielony- Nowy miner

Postautor: Ewa1989 » sobota, 16 listopada 2013, 21:34

Zbyt dużo na tym urobku nie będzie. Sama mam 2 takie eruptery i sluza raczej do zabawy i kopania innych kryptowalut. Moc tych urzadzen to 333Mh/s. Dwa w moim przypadku wyciągają ok 670Mh/s co daje mniej więcej 0.00065949 BTC dziennie. Tu jest dobra stronka do obliczen :
http://www.coinwarz.com/calculators/bit ... calculator

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: adrcic1 » sobota, 16 listopada 2013, 21:55

Sama mam 2 takie eruptery i sluza raczej do zabawy i kopania innych kryptowalut.
Jakich dokładnie? Są jakieś lepiej opłacalne?

A jak wygląda później sprzedaż Bitcoinów?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: skinner » sobota, 16 listopada 2013, 23:33

Nie warto, no chyba że jeden dla celów edukacyjnych żeby zobaczyć jak to działa (później będzie sobie można zrobić breloczek do kluczy). Są już wydajniejsze klucze dostępne, jednak ich cena stawia opłacalność inwestycji pod dużym znakiem zapytania. Zresztą było już tego typu tematów trochę na forum - wiem bo sam czytałem :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: adrcic1 » niedziela, 17 listopada 2013, 08:38

Wiem, przy dwóch sztukach nie jest to bardzo opłacalne ale jeśli te 2 sztuki zarobią miesięcznie ok 30 zł to za te pieniądze można inwestować w następnego eruptera. Nie wiem ile będzie dokładnie mocy obliczeniowej, bo widziałem, że można do tego dodać moc obliczeniową procesora i karty graficznej (670 MH/s + ???) czyli coś może się zwiększyć ?!
https://bitminter.com/ - w tym programie widziałem jak łatwo można zarządzać urządzeniami, swobodnie włączać i wyłączać ...

2x erupter = 670 MH/s 2msc 60 zł dokupujemy następny
3x erupter = 1000 MH/s 1msc 45 zł dokładamy 20 zł i kupujemy następny
4x erupter = 1330 MH/s 1msc 60 zł itd ...
http://www.youtube.com/watch?v=zOhr9nLP61o

Tak to według mnie by wyglądało, ale to zbyt piękne by było prawdziwe ... Poprawcie mnie jeśli się mylę (w co nie wątpię)
Początek zawsze jest trudny ale jak by się wkręcił to można się powoli rozpędzić tylko tu znowu nasuwa się pytanie jak często podnosi się poziom trudności ?
Kolega pisał że są jeszcze inne waluty LTC bodajże, jak tam by wyglądały zarobki ... ?
A jeśli chodzi o program to jaki jest najlepszy ?

Pozdrawiam i dziękuje wszystkim którzy śledzą i udzielają odpowiedzi ...

Orator
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: kingscrown » niedziela, 17 listopada 2013, 10:46

LTC nie wykopiesz Erupterem - tylko swoją karta Radeon.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ewa1989 » niedziela, 17 listopada 2013, 11:09

2x erupter = 670 MH/s 2msc 60 zł dokupujemy następny
3x erupter = 1000 MH/s 1msc 45 zł dokładamy 20 zł i kupujemy następny
4x erupter = 1330 MH/s 1msc 60 zł itd ...
Tylko pamiętaj o tym ,że co jakiś czas dochodzi zmiana trudności i opłacalność spada.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: adrcic1 » niedziela, 17 listopada 2013, 13:16

Tylko pamiętaj o tym ,że co jakiś czas dochodzi zmiana trudności i opłacalność spada.
... tu znowu nasuwa się pytanie jak często podnosi się poziom trudności ?
Wie ktoś może coś w tym temacie ... ?
I czy będzie opłacało się to ciągnąć ? Nie chodzi mi o jakieś zarobki rzędu tysiąca złotych tylko bardziej żeby wychodzić na plusie a wiadomo sprzętu będzie coraz więcej i po jakimś czasie można za sam sprzęt zarobić ... To coś w stylu hobby :D :D :D

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ewa1989 » niedziela, 17 listopada 2013, 17:33

Trudność zmienia się co 2016 bloków. Wszystkie informacje znajdziesz pod linkiem który podałam Ci wcześniej. Wystarczy poszukać troche, no i chociaż podstawowa znajomość angielskiego.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: zelo533 » niedziela, 17 listopada 2013, 19:58

nie opłaca się już kopać (tzn. kupować koparek w tych czasach) no chyba że na większą skalę. Całkiem niedawno powstała strona, gdzie można wykupić moc obliczeniową i bez żadnego sprzętu kopać
polecam jak najbardziej, wczoraj kupiłem 9Ghs i kopie :) tu masz link https://cex.io/r/1/zelo533/0/ ceny są przyzwoitę za około 100zł masz 1Ghs , pozatym jeżeli z tego linku się zarejestrujesz, i wykupisz więcej niż 0.5ghz dostajesz +5% ghz

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: adrcic1 » niedziela, 17 listopada 2013, 22:09

Jak się przedstawia opłacalność i np czy da się opłacać koparkę bitcoin'ami i jakie są późniejsze koszty ...? Tylko znowu strona jest po angielsku ...
Taka koparka kopie (zarabia) tak samo ?

Na jaki okres czasu wykupuje się taką koparkę ... ?
Jeśli dobrze pamiętam to rok temu na mojej karcie wyciągałem podobną ilość bitcoinów co teraz pomimo wzrostu trudności, kurs też musiał się zwiększać skoro ceny są podobne, co oznacza że koszt produkcji nie zwiększa się aż tak strasznie ...

Gaduła
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: arturs » poniedziałek, 18 listopada 2013, 06:07

adrcic1 pisze:Jak się przedstawia opłacalność i np czy da się opłacać koparkę bitcoin'ami i jakie są późniejsze koszty ...? Tylko znowu strona jest po angielsku ...
Taka koparka kopie (zarabia) tak samo ?

Na jaki okres czasu wykupuje się taką koparkę ... ?
Jeśli dobrze pamiętam to rok temu na mojej karcie wyciągałem podobną ilość bitcoinów co teraz pomimo wzrostu trudności, kurs też musiał się zwiększać skoro ceny są podobne, co oznacza że koszt produkcji nie zwiększa się aż tak strasznie ...
pamiec ci szwankuje, rok temu nie było jeszcze koparek bfl, knc itp. wypasem byl blade 13gh a trudność była poniżej miliona.. i gpu sie opłacało i wychodziło jeszcze nie najgorzej..

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 80
Reputacja postu: 
0

Postautor: white » poniedziałek, 18 listopada 2013, 19:06

Blade rok temu...? Daaamn, przespałem od listopada do kwietnia ; _ ;

Bitfury się dosyć opłaca z usb, ale pamietajmy ze wkrótce KNC wywala kolejny rzut koparek, więc lepiej nie inwestowac w mining.
"FAT MARK ATE UR BITCOINS"

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0

Postautor: hanti » poniedziałek, 18 listopada 2013, 19:48

te bitburnery fury sie spokojnie zwroca nawet przy wzroscie trudnosci 35% co skok. Cena 0.035 za 1gh/s to obecnie killer wszystkiego, ja sobie pare kupilem w kazdym razie, dzis zostaly wyslane i jutro juz beda kopac ;)
@_# :P ;) :D
Polecam giełdę kraken.com

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pyotrek » poniedziałek, 25 listopada 2013, 14:05

Hej

Wbij sobie parametry na stronce:
http://bitcoinwisdom.com/bitcoin/difficulty

zobacz ile ci wpadnie miesięcznie teoretycznie przy obecnym poziomie trudności.

a tu masz przy założeniu stałego wzrostu poziomu trudności:
http://bitcoinwisdom.com/bitcoin/calculator

zrób kilka założeń, spada cena BTC, wzrasta trudność itp i zobacz czy się opłaca i za ile sprzęt się teoretycznie zwróci.

Wróć do „Generowanie monet”