Lagi na forum?

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 12810
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1619
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Lagi na forum?

Postautor: rav3n_pl » czwartek, 28 lutego 2019, 16:18

Mam pytanie: czy to tylko ja tak mam że forum się przycina?

Sytuacja jest o tyle dziwna/ciekawa, że dziej się tak tylko jak jestem zalogowany i nic z Adminem nie udało nam się znaleźć.
U mnie lagi są nawet kilkusekundowe!

Korzystam z forum tak, że wchodzę przez "nieprzeczytane", i często ląduje w dalekim poście na stronie wątku. Zauważyłem, że strona zaczyna się ładować, widać pierwszy/drugi post na stronie, pojawia się po prawej logo giełd i kurs a potem skok do posta który mam zobaczyć.
Niestety, pomimo szybkiego łącza, kompa etc. bardzo często zauważalne jest irytujące zacięcie. Gdyby to było poniżej sekundy to pikuś. Ale często jest to kilka sekund.

Ktoś - coś?
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.17.0.1

Orator
Posty: 986
Rejestracja: 18 listopada 2013
Reputacja: 1097
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Lagi na forum?

Postautor: prap0n » czwartek, 28 lutego 2019, 16:35

Jakis kod w javascripcie na forum sie nie loopuje?
Albo wtyczki co wstrzykuja JS do kodu strony

U mnie jest ok.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1007
Rejestracja: 19 kwietnia 2016
Reputacja: 622
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Lagi na forum?

Postautor: blink » czwartek, 28 lutego 2019, 16:36

rav3n_pl pisze: czwartek, 28 lutego 2019, 16:18Ktoś - coś?


u mnie wszystko jest okej, nie zauważyłem żadnych problemów

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 12810
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1619
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Lagi na forum?

Postautor: rav3n_pl » czwartek, 28 lutego 2019, 16:39

@prap0n Czy mam wtyczki włączone - czy idę w awaryjnym - jest tak samo.
Zresztą, próbowałem przez explodera i edga - tak samo.

Zaczynam się zastanawiać czy to mój AV czegoś nie kaszani...
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.17.0.1

Orator
Posty: 865
Rejestracja: 18 września 2016
Reputacja: 126
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Lagi na forum?

Postautor: WitoldC » czwartek, 28 lutego 2019, 16:42

Nie wiem jaką masz przeglądarkę ale np. w FF w narzędziach developerskich w zakładce sieć są podane czasy pobrań.

Orator
Posty: 986
Rejestracja: 18 listopada 2013
Reputacja: 1097
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Lagi na forum?

Postautor: prap0n » czwartek, 28 lutego 2019, 16:43

@rav3n_pl

Kaspersky wstrzykuje czasami kod do stron, nie wiem co tam masz.
Przegladarka tez korzysta czasami z akceleracji gpu, wiec aktualizacja sterownikow moze tez niby cos pomoc.

Początkujący
Posty: 598
Rejestracja: 3 grudnia 2017
Reputacja: 203
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Lagi na forum?

Postautor: mudol » czwartek, 28 lutego 2019, 16:57

Użyj google chrome, naduś F12, wybierz NETWORK, potem XHR i odśwież stronę, zobaczysz dokładnie jaki skrypt ile czasu się ładuje

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 12810
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1619
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Lagi na forum?

Postautor: rav3n_pl » czwartek, 28 lutego 2019, 17:02

Mam bitdefendera, i nigdy mi nie robił wbrew.
Sterowniki sprawdzę...

Myślałem że może duży kesz na dysku bruździ, ale wycięcie też nic nie dało. Dziwne to xD

@mudol Nie używam chrome, a screeny z dodatkiem timingującymi wysyłałem Adminowi.

Jeżeli to tylko ja, to zaiste zagadka :D
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.17.0.1

Początkujący
Posty: 598
Rejestracja: 3 grudnia 2017
Reputacja: 203
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Lagi na forum?

Postautor: mudol » czwartek, 28 lutego 2019, 17:05

Jeżeli masz wifi (to jest laptop?) Możesz też np udostępnić na chwilę połączenie przez komórkę, podłączyć się do tego wifi i ponowić to samo, wtedy wykluczysz przynajmniej lokalny internet. Możesz też na komórce zobaczyć czy laguje (przełącz na wersję na komputer)

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 12810
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1619
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Lagi na forum?

Postautor: rav3n_pl » czwartek, 28 lutego 2019, 17:10

Ten sam komp na różnych sieciach.
Ok, stawiam więc na problem po mojej stronie.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.17.0.1

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 12810
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1619
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Lagi na forum?

Postautor: rav3n_pl » sobota, 9 marca 2019, 06:31

Wydaje mi się że mam przyczynę, ale nie wiem czemu zalogowanie na forum (lub nie) daje ten efekt: mój antywirus (BitDefender) ma obiekcje do strony dc-charts która podaje wykres kursu.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.17.0.1

Orator
Posty: 865
Rejestracja: 18 września 2016
Reputacja: 126
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Lagi na forum?

Postautor: WitoldC » sobota, 9 marca 2019, 06:34

To mi od jakiegoś czasu właśnie się nie pokazuje wykres i ceny.

Dodano po 2 minutach 51 sekundach:
PING dc-charts.com (176.119.35.157) 56(84) bytes of data.

--- dc-charts.com ping statistics ---
5 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 4097ms
Dodano po 2 minutach 18 sekundach:
z https://who.is/tools/dc-charts.com czyli bez antywira

Dodano po 7 godzinach 51 minutach 6 sekundach:
Witryna „dc-charts.com” używa nieprawidłowego certyfikatu bezpieczeństwa. Ten certyfikat utracił ważność niedziela, 3 marca 2019, 13:00:00. Bieżący czas: 9 marca 2019, 14:27. Kod błędu: SEC_ERROR_EXPIRED_CERTIFICATE

Admin
Awatar użytkownika
Posty: 9305
Rejestracja: 13 sierpnia 2011
Reputacja: 2012
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Lagi na forum?

Postautor: Bitmar » sobota, 9 marca 2019, 14:48

@rav3n_pl @WitoldC
Sprawa jest prosta. certyfikat dc-charts stracił ważność. Poczekamy jeszcze kilka dni może odnowią a jak nie to poszuka się innego widgetu, chyba, że znacie jakieś lepsze.

Wróć do „Opinie, propozycje, uwagi”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość