"Praca" optymalizacja aplikacji ADA za USDT

Regulamin forum
Pseudo waluty udające kryptowaluty lub z zamkniętym kodem źródłowym oraz inne uznane za SCAM
Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Bercik » poniedziałek, 1 stycznia 2024, 04:02

Witajcie. Na wstępie napiszę, że jestem tu nowy i z góry przepraszam jeśli wybrałem zły dział.
Może miał ktoś do czynienia z podobną sytuacją, otóż napisała do mnie kobieta na Whatsapp, że ma ofertę "pracy dorywczej" a jako, że dodatkowy pieniądz w sumie zawsze się przyda to poprosiłem o szczegóły. Okazało się, że rozchodzi się o rzekome optymalizowanie aplikacji dla firmy ADA-Asia (z poziomu przeglądarki klika się przycisk) i za każdą apke Dostaje się jakieś grosze w formie USDT. Jedna seria optymalizacji to 40 kliknięć i po wszystkim można wypłacić kasę na swój portfel (w moim przypadku na Bybit). Nie chcę wchodzić w większe szczegóły ale aktualnie na Bybit mam 192 USDT (tylko 55 musiałem wpłacić ze swoich). Czy ktoś może powiedzieć czy to jawny SCAM a ja jestem idiotą i mam uciekać z tym co "zarobiłem"? A może ktoś z was też "zarabia" w ten sposób? Dodam tylko, że nic nie musiałem pobierać (poza portfelem Bybit ale nie z żadnych Reflinków tylko normalnie ze sklepu Play bo nie miałem żadnego innego portfela) a wszystko odbywa się z poziomu Przeglądarki Chrome i ta Kobieta zaprosiła mnie też na Whatsappową grupę w której jest 30 członków

Dyskutant
Reputacja: 218
Reputacja postu: 
0

Postautor: makur » poniedziałek, 1 stycznia 2024, 11:09

Bercik pisze: poniedziałek, 1 stycznia 2024, 04:02otóż napisała do mnie kobieta na Whatsapp, że ma ofertę "pracy dorywczej"
już nawet dalej nie czytam, bo wiadomo że jakieś oszustwo. Można zamknąć temat.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
0

Postautor: CzarnaOwca » poniedziałek, 1 stycznia 2024, 11:18

Bercik pisze: poniedziałek, 1 stycznia 2024, 04:02Czy ktoś może powiedzieć czy to jawny SCAM
tak, nic nie zarobisz, prędzej stracisz, narobisz sobie kłopotów, zablokuj ten numer i czasem nie loguj się na jakieś grupy "szczęśliwych wygranych, którzy będą cię przekonywać, że zarobili"
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Weteran
Reputacja: 437
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamu79 » piątek, 5 stycznia 2024, 11:07

Bercik pisze: poniedziałek, 1 stycznia 2024, 04:02 Nie chcę wchodzić w większe szczegóły ale aktualnie na Bybit mam 192 USDT (tylko 55 musiałem wpłacić ze swoich). Czy ktoś może powiedzieć czy to jawny SCAM a ja jestem idiotą i mam uciekać z tym co "zarobiłem"?
Masz uciekać z tym co zarobiłeś - jeśli Ci się uda. Jeśli będzie jakaś weryfikacja w stylu, że musisz coś wpłacić żeby wyjąć to odpuść.
Na pokutę pięć zdrowasiek - idź i nie grzesz więcej ;)
Napiwki:
TRX - THpBiGMumrAZz7KpJKBg5SyikJhDFXmoju
BTC - bc1qw402wv4zncxvsmrtkgy3reunyr70eqcdvtkpce

Wróć do „SCAMY”