ARENA TRADINGU, czyli barany są po to, żeby je strzyc

Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
2
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: tytus321 » wtorek, 3 września 2024, 11:09

Jestem na tej grupie od ponad roku i kosztowało mnie to pewnie z $1000 - pierwszy rok kupiłem, drugi dostałem od chłopa, który zrezygnował. Co mogę powiedzieć? Nic dobrego.
W kilku słowach opiszę ten "produkt".
Często pojawia się zarzut, że arena oszukała ludzi na 1500 dolarów, bo obecnie tylko kosztuje dostęp. Cieszyć się mogą osoby, które straciły tylko 1500, bo mało kto się przyznaje ile $$$ stracił korzystając z porad areny, a jeszcze mniej ma świadomość ile czasu arena im zabrała.

Zatem co to jest ta cała arena tradingu?
Arena to krypto walutowa grupa na telegramie, powiązana z darmową grupą na discordzie „koszary tradingu” (znane jako koszmary tradingu). Założyciele grupy to Marek S. Pseudonim Stealer, znany z kanału na YT Kryptowaluty dla Początkujących oraz Łukasz M. pseudonim Ciepły, znany z YT z kanału Biblia Kryptowalut. Obaj panowie poza tymi kanałami prowadzą swoje darmowe grupy na telegramie poświęcone również krypto walutom. Arena Tradingu jest reklamowana jako grupa sygnałowa dla zapracowanych, którzy chcieliby zarobić na krypto.
Nie masz czasu czytać o rynkach? Przyjdź do nas! Nasi traderzy powiedzą Ci dokładnie co i kiedy kupić, żebyś nie stracił i nie dał się oszukać.
Czyli kupujesz dostęp do areny i specjaliści z areny mówią ci co i jak kupić i kiedy sprzedać, żebyś był beneficjentem bajońskich zysków z krypto. Tylko jak już wejdziesz na arenę to dostajesz głównie kontent, który musisz czytać i oglądać, żeby wiedzieć co się w krypto dzieje. Firma twierdzi, że jak nie będziesz się uczył to będziesz tylko tracił. Zatem grupa dla ludzi, którzy nie mają czasu bardzo szybko okazuje się grupą, na którą musisz mieć dużo czasu. A jak specjaliści z grupy źle ci podpowiedzą i źle kupisz to dlatego, że miałeś się uczyć i się nie uczyłeś. Albo coś na tę nutę…
W praktyce arena składa się z kilkunastu kanałów, na których ludzie z dyskusyjnymi umiejętnościami umieszczają wpisy oraz czatu, na którym klienci mogą dyskutować. Czat jest bardzo mocno cenzurowany, dostępne są nawet tylko pozytywne emotki (tak, to nie żart!)

Współpracownikami obu biznesmenów są m.in.:
  • Michał, pseudonim Mike, kolega Marka S. Rzuca sporymi kwotami. Mike jest z areną od początku, często pojawia się w materiałach marketingowych, chyba na nim miało się opierać całe handlowanie na arenie. Jednak Mike bardzo lubi urlopować i czasami miesiącami się nie odzywa.
  • Tomasz, ps. Polski degen. Prowadzi na YT kanał Koszary Tradingu, który służy naganianiu klienteli. Handluje głównie shitcoinami. Kiedyś podobno miał jakiś sukces.
  • Rafał ps. Sube, kanał na YT SubeTrading. trader bez psychiki. I bez poważniejszej strategii - wczoraj dźwignia, dzisiaj tylko SPOT, a może jednak opinie o rynku, a jutro challenge. „Czekam, 50/50, czekam, o kurde odjechali.”
  • Biniu, specjalista od SMC, kolega Sube. Ludzie na grupie sobie chwalą - prowadzi wykłady i stara się czegoś nauczyć. Je odpuściłem, bo filmy są długie i szkoda mi czasu, ale bardziej cierpliwi są w stanie z tego lania wody wyciągnąć coś dla siebie. Na arenę ściągnął go Sube. Problem z nim tylko taki, że nie zajmuje się krypto ;-)
  • Polski Cyborg, Bartek. Chłop dużo się udziela w zakresie zdrowia i sportu. Pisze o airdropach, test netach i Cosmosie. Pozytywny koleś, szkoda, że dał się wciągnąć w ten proceder.
  • Josh odpowiada za lanie wody o BTC, psychologia i zarządzanie kapitałem. Szczególnie aktywny, gdy na rynku czerwono, wtedy pisze o spokoju i świetlanej przyszłości. Generalnie żal i strata czasu.
  • Raizel i Shini - dwaj nieźli traderzy, bardzo obcego pochodzenia. Piszą slangiem rodem z najbardziej gangsta-rapu jaki można sobie wyobrazić. Kto sklei ich anglobełkot ten zarobi. Chłopcy szczycą się tym, że są hazardzistami. Na arenie są głównie po to, żeby ściągać ludzi na swoje serwery.
  • Kilkanaście kwiatów jeszcze by się znalazło, ale szkoda mi czasu na pozostałe jednostki.
Warto wspomnieć o traderach, których na arenie już nie ma:
  • Piotrek. Początkujący trader, najpierw klient areny, dawał od siebie sygnały na czacie, więc go przyjęli do ekipy. Jednak pewnego razu się wyzerował, załamał się i zniknął.
  • Matt. Najpierw klient, zwerbowany do firmy, bo mądrze gadał. Przez jakiś czas prowadził swój kanał, ale nie podobała mu się polityka firmy i odszedł. Szkoda, bardzo dobry trader i pożądny człowiek.
  • Dominik ps. Marshu - wcześniej również klient. Dawał sygnały, więc go przyjęli do firmy na protradera. Słaby w tym co robił, podobnie jakieś wałki na klientach zaczął robić, dlatego po pewnym czasie wywalony z grupy.
  • Kubalek - młody chłopak, zwerbowany pośród klientów. Pewnego razy przepadł na dłużej, bo miał maturę :-) taki protrader. Skuteczność dyskusyjna, po cichu usunięty z areny.
Warto zwrócić uwagę ile siły firma wkłada w werbowanie nowych klientów. Służą do tego kanały takie jak:
* Stealera Kryptowaluty dla początkujących na YT
* Stealera Kryptowaluty dla początkujących na telegramie
* Michałka Biblia kryptowalut na YT
* Michałka kanał na telegramie
* Discord „koszmary tradingu”
* Koszmary tradingu na YT
* Subetrading na YT
* Subetrading na telegramie
* Subetrading.com strona internetowa
* I pewnie jeszcze jakieś pomniejsze ścieki informacyjne prowadzone przez pozostałych gladiatorów areny

Warto też zwrócić uwagę jaki stosunek firma ma do klientów pozyskanych.
Klienci piszą na czacie o tym jak zostali oszukani. Część z nich jest banowana, część dowiaduje się, że się nie znają, a jeszcze inni mają tłumaczone na czym życie polega. Wszelkie zastrzeżenia są obsługiwane bardzo wybiórczo. Na 10 zarzutów Stealer nagra głosówkę z odpowiedzią na zarzut, który nie padł. Josh walnie jakiś tekst o tym jak to zaraz zarobimy i na to czasem Mike napisze jakiś stek bzdur o diamentowych rękach i jak to się czasy zmieniły.
Edit: na jakim czacie? 1 września czat został wyłączony, więc komunikacja na grupie odbywa się tylko w jednym kierunku.

Na koniec.
Będąc na arenie poznałem kilku fajnych klientów tej firmy - podobnych do mnie naiwniaków, którzy jak ja dali się nabić w butelką. Z jednym nauczyłem się tradować, inny wskazał mi darmowe materiały, dzięki którym poprawiłem swój handel. Z kilkoma wypiłem piwo i robimy sobie wspólne live tradingi. To było jednak w czasach, gdy na arenie było 500 osób i można było z kimś pogadać. Obecnie jest ok. 3000 i ciężko kogoś wartościowego poznać, bo generalnie frustracja płynie szerokim strumieniem.
NIE POLECAM, a w skali punktowej od 1-10 daję arenie 1,2 pkt. 1, bo niżej się nie da, a 0,2 bo trochę podziwiam założycieli, że zbudowali biznes dający miliony ze strzyżenia baranów. Strzyżenia, które jeśli jakiś KNF lub prokurator w to nie wjedzie, to jeszcze trochę milionów da.
Ostatnio zmieniony środa, 11 września 2024, 02:35 przez tytus321, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: tytus321 » wtorek, 3 września 2024, 11:44

Kilka opinii znalezionych na goworku:

Max 27.05.2024 12:12
Masakryczna obsługa Klientów. Zespół w ogóle się nie przykłada do słuchania ich opinii. A wewnętrzne ustalenia każą blokować osoby które wypowiadają negatywne opinie. Nikt nie przejmuje się ze Klienci tracą fundusze.

Alfonso 28.06.2024 02:20
Ja się jeszcze dziwię czemu się tymi złodziejami nie zainteresuje prokuratura i urząd skarbowy. Przecież to czyste okradania ludzi i oszukiwanie na wyimaginowany świat zysków. Tragedia co tam się dzieje. Ludzie tracą setki tysiące dolarów a oni się im śmieją w twarz

Michal 04.07.2024 11:06
Arena tradingu to jawne kurestwo Stracilem przez nich mnóstwo pieniędzy, plus do tego drogi dostęp do samej grupy. Sygnały dają amatorzy. Nie polecam!!

Wez-nie-kupuj-areny 17.07.2024 10:36
Zakup areny to był jeden wielki błąd. Pokazują to wyniki zagrań. Na YT są filmiki gdzie podsumowują Arene, Phila, Piotrka, Kudłatego, Szyflera i wielu innych. Obejrzyjcie koniecznie to tylko upewnicie się żeby nie kupować dostępuy za te kase. Ja bym dzis pokupował dostęp do mniejszych grupek gdzie są rzeczyswiście zagrania a nie zmuszanie do edukacji na którą nie mam czasu. A taką grupką jest np Poczciwy - siadza wszystko zazwyczaj

@laik 15.07.2024 12:49
Arena doprowadziła mój portfel w ciągu 3 miesięcy to 70% straty.
Zastanawiasz się nad wyborem to tych amatorów sobie odpuść, nic nie potrafią, nie maja jednej ścieżki tylko kilku trejderow gdzie tego samego dnia jeden pisze ze spadki i daje sygnały na szorty przy czym drugi pisze zupełnie co innego, że jestesmy na dołkach i czas na longi a trzeci mówi że czas nie pewny i czekamy. Poczym w zależności który TRAFIŁ (bo to żadne analizy) wychodzi szef Marek i plując ludziom w twarz mówi że pięknie rozegraliśmy rynek.
Na arenie poza władzą... WSZYSCY raz jeszcze powtarzam WSZYSCY sa na MINUSIE. Niektórzy nie mają już czym grać, wiekszosc ma stratę rzędu 50-80%, szczęśliwcy mają ledwie 30% minus.
Szkoda czasu i pieniędzy na nich.
Oczywiście na czacie kasują posty a za nie pochlebne opinie na swój temat zostajesz zbanowany i pozbawiony części Areny za którą zapłaciłeś.

Wez-nie-kupuj-areny 17.07.2024 10:36
Zakup areny to był jeden wielki błąd. Pokazują to wyniki zagrań. Na YT są filmiki gdzie podsumowują Arene, Phila, Piotrka, Kudłatego, Szyflera i wielu innych. Obejrzyjcie koniecznie to tylko upewnicie się żeby nie kupować dostępuy za te kase. Ja bym dzis pokupował dostęp do mniejszych grupek gdzie są rzeczyswiście zagrania a nie zmuszanie do edukacji na którą nie mam czasu. A taką grupką jest np Poczciwy - siadza wszystko zazwyczaj

Arenowicz od 1.04 19.07.2024 08:29
Witam, zgadzam się z negatywnymi opiniami wcześniej.
Chciałbym również dodać że mnie oprócz tego co zostało wcześniej napisane strasznie razi brak możliwości wypowiedzenie swojego zdania na czacie w sposób merytoryczny, ponieważ jest cały czas praktykowana cenzura i bany na czacie !!! Przypomina to iście czasy PRL-u.
Nie polecam

Rafał 19.07.2024 18:18
Pisząc tą opinię liczę, że nikt nie wyda bezsensownie pieniędzy na ten dziwny twór. Grupa Arena Tradingu nie nadaje się nawet na darmowe miejsce wprowadzania nowych osób w świat krypto a co dopiero odpłatne! Miejsce nie warte przysłowiowego $. Traderzy garający na zmianę. Jednocześnie jeden long, drugi short a trzeci zapomniał, że rynek może powstać i zrobił sobie wolne... W krypto nie robi się wolnego tym bardziej, że sami dyktujecie o wyjściu z rynku po tej hossie!! Totalne nieporozumienie!

Były członek areny 25.07.2024 18:27
Generalnie to tak
Większość zagrań co jest na płatnej grupie sygnałowej pojawia się na darmowych grupach telegram lub discord traderow którzy tam grają więc nie ma sensu tego kupować
Chwalą się posiadaniem doradcy podatkowego na pokładzie ale to polega na tym że jest czat z nim on rzadko co odpisuje a jak już to każą wam wyszukać lupka czy temat już był poruszany, więc wychodzi na to samo jakbyście sobie w internet wyszukali
Co do opiekunów to szkoda gadać strata czasu, jak nie masz 60 lat i potrafisz obsługiwać internet to w ogóle ci nie są potrzebni(chyba że nie umiesz otworzyć metamaska)
Mało tego na arenie nikt wam nie zaradzi co do portfolio nikt!!! Nikt wam nie powie jaką pozycję usunąć a jaką zostawić, bo cytuję nie mają magicznej kuli. Portfolio arenowe na minusie jak skur. Poziomy wejścia jakie podali a jakie poziomy są obecnie mega różnica, jeden projekt -85%(NGL).
Nie warto

Znawca-areny-od-grudnia 29.07.2024 16:49
Nie polecam w żadnym wypadku. To kasa wydana w błoto. To nie arena tradingu tylko arena kabaretów. Sube ciągle 50/50. Biniu mówi bardziej po angielsku niż po polsku i uzywa ekranu do szerowania o rozdzielczości 70 cali (heeeeellloooooooooł)
A jak tylko napiszecie niepochlebna opinie na czacie o którymś z trejderow to dostaniecie bana. Wiec trzeba mówić jak to pięknie jest. Marek zaprzestał czelendżu jak widział że zagrania idą w błoto. To samo Sube. Tu nie ma sygnałów, na to się nastawcie. Jedynie dodatkowe godziny spędzone na edukacji...

Maci3k 29.07.2024 18:13
Tragedia. Stracisz w ekspresowym tempie swoje pieniądze jeżeli do nich dołączysz. Nie polecam.
Cenzura, brak możliwości wypowiedzenia się na czacie co ci eksperci wyprawiają bo zaraz ban. Sube strzela na oślep a potem usuwa posty ale co Sue dziwić jak ich ekspert jest na rynku krypto od 2 lat. Ten kundlowaty pudelek to jakaś tragedia, btc w górę to pisze ze juz odlatujemy a przy korekcie no że był na to gotowy. Ten cały marek to już w ogóle tragedia, a weź mu coś powiedz i przyłap go na kłamstwie to zaraz sie obraza i wyrzuca uczestnika na stałe z czatu. Taki rozwydrzony bachor a na klamstwie go przyłapać to żaden problem tylko róbcie screen bo co chwila pisze co innego i usowa wpisy.
Ten typ kłamie jak dzień dobry mówi.
Nie polecam.
Trzymajcie się z dala.

Puppet 30.07.2024 00:21
Nie polecam tej społeczności. Można zdecydowanie lepiej wydać 1500$. Sube przestrzela trejdy. Od 7 miesięcy nie miał zagrania na którym jak sam mówi "zarobilibyśmy setki". Nie miał też zagrania gdzie zarobiłbym dziesiątki. Lepiej sie trzymać innych grupek sygnałowych niż tej społeczności zarządzanej przez (usunięte przez administratora) nazywających klientów "typami".

Gal anonim 03.08.2024 11:12
Wiele mozna powiedziec o tej usłudze, ale niestety nie za bardzo doszukuję się pozytywnych rzeczy więc podsumuje tutaj to co udało mi się zaobserwować. Na początku zachwalanie usługi, pozniej stwarzanie pozorów elitarności grupy na podstawie limitowanego naboru co w gruncie rzeczy tylko zwabia wiecej klientów bo nic z elitarnością ta usługa nie ma wspólnego. Nabory miały być limitowane, a od poczatku roku bylo juz ich kilka co nie zgadza sie z zapowiedzią maksymalnie dwoch naborów rocznie. Wszystko odbywa sie poprzez komunikacje na platformie telegram co ma niby zapewnić anonimowość... rowniez kwestie z zakupem usługi są rozwiązywane na tej platformie bez zachowania jakiegokolwiek profesjonalizmu. Przed zakupem usługodawca nie przedstawia regulaminu, brak podstawowych informacji o kupnie tylko propozycje w jaki sposób można zapłacić za usługę, którą otrzymywaliśmy w wiadomosci na telegramie po pozytywnym zakwalifikowaniu sie do tej społeczności. Między innymi istnieje możliwość płatności w krypto co skutkuje brakiem uzyskania faktury tłumaczonym ich wewnętrznym rozliczaniem przez firme zewnętrzną. Jest to duzym wykroczeniem w Prawie Skarbowym. Zmiany regulaminu w trakcie trwania uslugi bez obopólnej zgody kazdej ze stron. Oczywiście zmiany wpływające na korzyść usługodawcy. Można wymieniać sporo tych wykroczeń. Sam ten fakt powinien dać do myślenia czy warto z nimi wchodzić w jakikolwiek układ. Ostrożnie wchodziłem częścią kapitalu w ich zagrywki, a każda z nich poleciała do piachu. Naganiacze tak jak w wypowiedziach wcześniej innych komentujących tutaj. Założyciele tej spółki za każdym razem, gdy idziemy w górę czy w dół wrzucają posty na swoje kanały komunikacyjne jak to oni wraz ze swoim 'produktem premium' byli na to przygotowani co tak na prawde nigdy nie miało miejsca. Nie pisza jednak o swoich likwidacjach(z nielicznymi wyjatkami), po czasie przyznają się, że proponowany przez nich challange kryptowalutowy kompletnie nie idzie i sie wycofują z niego jak i własnych obietnic. Byłem kilkukrotnie na konsultacjach z 'opiekunami', którzy w ofercie reklamowanej mieli pomóc mi, a wręcz 'prowadzić za reke' przez rynek. Każdy z nich udziela jedynie wymijających informacji, żadnych podpowiedzi. Na wyraźną prośbę o pomoc z własnym portfolio zbudowanym na ich wskazówkach nie otrzymalem żadnej rady co jest całkowitym zaprzeczeniem tego prowadzenia za rękę. Sygnałów tyle samo co na ich darmowych kanałach albo i mniej. Traderzy to nie sami profesjonaliści, a w większości ludzie z łapanki, młode chlopaki ze szkoly średniej, kompletnie nie mający doświadczenia. Zatrudniali u siebie miedzy innymi tradera Mar... ktory prowadził wiele grup, a na kazdej z nich naciągał na scam. Czlowiek ten wszystkie zagrania opierał o jeden wskaźnik i niemal stał się wyznacznikiem tego, że jak daje long to będzie short. Prawie każde zagranie przez 2 miesiące szło do piachu. Z tego co sie później okazało forma zatrudnienia pracowników tez jest nie do końca sformalizowana oraz opłacana w sposob nie uchodzący za zgodny z prawem, a fakt ten potwierdził jeden z ich byłych członków. Główny trader Mi..., ich kluczowa broń w walce z rynkiem powoli zostaje po cichu wycofywany z Areny bo taka gruba ryba jak on pchał ludzi w projekty bez przyszłości. Naciągał wykorzystując zaufanie innych, dawał dyskusyjne propozycje ludziom na priv itd. Mam nadzieje, ze ta opinia dotrze do odpowiedniej ilości ludzi przed kolejnym naborem. Ciężko jest ich opiniować w google bo usuwają swoje wizytówki. Jedyne na czym im zależy to nie na ludziach i ich majątku co ciągle powtarzają, ale na własnym wizerunku by przy prawdziwym wystrzale hossy nałapać jak najwięcej nowych klientow. Prawdopodobnie to jest ich jedyny zarobek na krypto patrząc na ich nieudolne zagrania. Lepiej te $1500 dac Stasiowi pod Żabka na wino bo przynajmniej chłop Cię będzie zawsze dobrze wspominał i dzień dobry mówił, a nie jak szanowna administracja 'o co ci chodzi typie?', 'ogarnij się' w odpowiedzi na podstawowe pytania. Mam wrażenie, że takie traktowanie klientów mija się z pojęciem profesjonalizm. Takie odzywki to tylko namiastka odzywek tych całych 'traderow', ktorzy (a w szczególności jeden z nich na literę S) nie limitowali sie w używanie wulgarnych słów, a także niestosownych wypowiedzi wobec członków tej płatnej społeczności. Przykro to mowic ale (usunięte przez administratora) nas banda amatorów z względnie dobrym marketingiem, a nasza rynkowa chciwość jeszcze im w tym pomogła. Nie dajcie się oszukać tak jak my, żadnej rynkowej przewagi tak jak to reklamują tam nie uświadczycie. Pozdrawiam czytających, a także 'administracje'.
P.S nie starajcie sie usuwać komentarzy, bede je wrzucać w nieskończoność by chronić innych albo do momentu gdy się w końcu ktoś tą działalnością zajmie na poważnie. Za dużo kosztowaliście mnie nerwów i pieniędzy by puścić to płazem. Żegnam

Michałek 03.08.2024 14:26
Arena Tradingu z tradingiem wiele wspólnego nie ma. Przez większość czasu będziecie słyszeć, żeby "hodlować przez 2 lata i zarobicie". Niezbyt światła to myśl, ale innych nie macie się co spodziewać. Wszystkie ich próby tradingu kończą się stratami użytkowników sięgającymi nawet -70%. Wygląda to jakby wręcz jakby byli opłacani przez twórców danych coinów, aby były przez nich promowane, bo nawet wybierając na oślep trafiliby coiny, które przynoszą zysk! Zapłacicie 1500$ za to, żeby założyciele mogli sobie kupić nowe luksusowe samochody i apartamenty w Dubaju. Jeden nabór (rzekomo elitarny) to nawet 600 osób, więc jest za co kupować. Zwłaszcza, że te "elitarne" nabory odbywają się co chwila. Zastanówcie się czy chcecie powierzyć swoje oszczędności grupie, gdzie doradza człowiek bez matury (Marek S.), osoba, która nie potrafi 1 zdania sklecić bez 3 cięć (Łukasz M.), kilka przypadkowych osób z łapanki w wieku 20-25 lat, których wiedza o ekonomii i tradingu jest nikczemnie niska oraz...k(usunięte przez administratora) (Josh AT), który w webinarach z psychologii mówi Wam, żebyście się nie przywiązywali do swoich pieniędzy (sic!). Obrazu chaosu i amatorstwa dopełnia fakt, że każdy z tych pseudotraderów mówi co innego. Przy 5 różnych wersjach któraś zwykle trafi, a potem w glorii i chwale chełpią się, że przewidzieli co nastąpi.

Firma jest skrajnie nieprofesjonalna i ewidentnie nastawiona szybki zysk poprzez dobry marketing, a nie merytoryczny produkt. Produkt jest prowadzony chaotycznie, w fazie wiecznych zmian - tym także zmian regulaminu na niekorzyść użytkowników. W kontakcie cechuje ich wyjątkowe chamstwo, bezczelność i pogarda. Zdarzało się, że na webinarach jawnie mówili, że chętnie wyrzuciliby większośc klientów, bo ośmielają się żądać tego, za co zapłacili. Klient jest tam traktowany jak śmieć. Ma siedzieć cicho, bo jak wyrazi swój pogląd to jest banowany, a czasem wręcz odbiera mu się dostęp do usługi. Kupując dostęp do Areny Tradingu jesteś tam tylko dostawcą kapitału. Nieraz twórcy Areny grają przeciwko klientom. Kupują coiny o niskiej kapitalicji, następnie mamią swoich klientów, że to "inside info" i gdy zainwestują to zarobią kilkanaście "iksów", po czym, gdy cena urośnie napompowana pieniędzmi klientów, sprzedają to, co kupili na samym początki, a klient zostaje z niczym. Nie sposób nie wspomnieć, że z reflinków polecających giełdę Bybit (i pewnie z samej współpracy) zarabiają krocie. Naganiając na tę giełdę jawnie przy tym kłamią, że to najtańsza giełda. Fakt jest taki, że jest jedną z najdroższych.

Niejednokrotnie na grupie twórcy reklamowali się, że wymienią krypto na gotówkę, co jednoznacznie nasuwa myśli o oszustwach. I tak też niestety trzeba traktować całą Arenę Tradingu. Nie kupujcie i nie wierzcie, że ktoś tam Wam pomoże, bo usługa zakrawa o jedno wielkie (usunięte przez administratora)

Łukaszek 05.08.2024 12:22
He - arena miła predykcje że pociąg odjeżdża. No to odjechał. Że aż longi Michałka na ONDO i BTC wycieło. Statek zawinął do portu, a oni głowy w piasek. Z jednej strony na kursach uczą grać z SL, a z drugiej on pokazuje jaki to kozak nie jest że doprowadza do likwidacji i potem pisze że 200k to jego 10% portfolie. No tak - bo jak nałapali ludzi co 1500$ za dostęp do areny zapłacili to ma czym grać. Gra za Waszą kase, a traderom płaci jakieś śrubki. Wystarczy z Marszem i Kubalkiem szczerze pogadać.
A jak ktoś coś o tym na czacie areny napisze, to od razu jest usuwany i banowany - bo przecież trzeba pisać tylko pozytywnie i zachwalać zwalone sygnały traderów. Jeśli są sygnały. Bo na wzrostach walą jak z rękawa do uśredniania. A na spadkach jeszcze żadnego szorta, gdzie w innych grupkach rozegraliśmy spadki idealnie. Szkoda generalnie szmalu na Arene. Może bym dziś kupił. Nie za 1500$ a za 15$ bo tyle jest w rzeczywistości warta. Atmosfera na czacie areny niczym nie różni się od atmosfery w PRL.

donna 05.08.2024 17:10
Praktycznie wszystko co jest napisane w komentarzach to prawda - szkoda wydawać 1500$ na ten twór. Sygnały są sporadycznie, praktycznie całą dostępną wiedzę z areny można znaleźć w necie, albo u poszczególnych twórców za free. Grupa nie daje żadnej przewagi, naprawdę ciężko znaleźć jakikolwiek pozytyw. Dodatkowo jeden z twórców (nie Maro) jawnie gardzi użytkownikami. O 'portfoliu na hossę' nawet nie będę mówił, bo moje projekty które wybrałem z zerową wiedzą są albo na plus albo na 0, a arenowe na ogromnym minusie (dobrze, że nie włożyłem w nie dużo hajsu, więc już się pogodziłem ze stratą).

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: tytus321 » wtorek, 3 września 2024, 14:18

Kolejne opinie z sieci:

astral 17.08.2024 14:42
(usunięte przez administratora) - zakup usług za krypto, brak faktur, trudności z egzekwowaniem zwrotu. To nie jest produkt wart waszych 6000 PLN, to jedno wielkie towarzystwo wzajemnej adoracji które ŻYJE Z WPŁAT NA ARENIE A NIE TRADINGU!

Tomasz 16.08.2024 21:38
Jestem na Arenie Tradingu od pół roku, więc miałem sporo czasu, żeby przeanalizować ich podejście do rynku kryptowalut i tradingu. Na początku wszystko wyglądało bardzo obiecująco – obiecywali dostęp do rzekomo elitarnej społeczności, limitowane nabory, sygnały od profesjonalnych traderów i strategie oparte na analizie technicznej i fundamentalnej. W praktyce, po zapłaceniu 1500$, dostajesz dostęp do zbyt wielu chaotycznych kanałów i informacji, które rzadko prowadzą do zyskownych transakcji. Zamiast faktycznej analizy rynku, najczęściej słyszy się tam jedno: "hodlujcie przez dwa lata, a zarobicie." Owszem, strategia HODL może działać w długim terminie, ale to nie ma nic wspólnego z aktywnym tradingiem, który wymaga ciągłej analizy wykresów, śledzenia wskaźników technicznych, takich jak RSI, MACD czy stochastyki, oraz oceny wolumenu i sentymentu rynku. Jeśli chodzi o bardziej zaawansowane narzędzia, takie jak zarządzanie ryzykiem, hedging czy chociażby stop-lossy, to w Arenie Tradingu raczej tego nie uświadczysz. Próby tradingu, które podejmują, kończą się często katastrofą – straty rzędu -70% kapitału nie są rzadkością. To rodzi poważne pytania o ich intencje i kompetencje. Czy to możliwe, że założyciele Areny są opłacani przez twórców promowanych altcoinów? Wielokrotnie były takie sytuacje, gdzie ich rekomendacje dotyczyły altcoinów o niskiej kapitalizacji, które po wejściu użytkowników traciły na wartości. Gdyby niektórzy traderzy faktycznie stosowali zaawansowane narzędzia analityczne, takie jak analiza wolumenu on-chain czy wskaźniki Glassnode, mogliby przewidzieć odpływ kapitału. Niestety, bez tego użytkownicy zostają z niczym.
Zamiast hejtować i obrzucać się (usunięte przez administratora), napiszcie coś o swoich doświadczeniach z konkretnymi osobami. Jak dla mnie Marek S. ewidentnie brak doświadczenia w jego analizach jest odczuwalny. Łukasz M.? Lepszy w roli influencera niż jako doświadczony trader. Sube faktycznie wyróżnia się na tle reszty, gdyż jego wskaźnik MCB i analiza techniczna są solidne, ale nawet on wycofał się z obiecywanych sygnałów. Marsh i Kubałek? Ludzie, którzy za nimi podążali, skończyli ze stratami. Ich strategie opierały się głównie na kupowaniu altcoinów o niskiej kapitalizacji, bez uwzględnienia ryzyka płynności. Razer? Trzy nietrafione zagrania pod rząd i stracił większość swoich zwolenników. Shinigami, Cyborg, Degen, Mike, Biniu? Większość z nich nie ma wyników, które by przemawiały na ich korzyść. Ich podejście do tradingu to bardziej loteria niż solidna analiza rynku. Najbardziej kuriozalny jest Josh AT. Czy inwestorzy, którzy widzą swoje portfele zanurzające się na czerwono, naprawdę potrzebują psychologicznych rad? Potrzebujemy narzędzi, takich jak zarządzanie ryzykiem, trailing stop-lossy czy odpowiednia dywersyfikacja portfela, a nie filozoficznych rozważań o odpuszczaniu strat.

Monitor Binia 16.08.2024 10:26
Zgadzam się z przedmówcami jeśli chodzi o marną jakość produktu oferowanego przez Arenę Tradingu. Ale najgorsze jest chyba to podejście do klienta. Chociażby ciągłe nawoływania i prośby do jednego z traderów (Biniu) by zmienił rozdzielczość monitora, bo kompletnie nie widać nic z analizowanych wykresów. On uparcie od miesięcy twierdzi, że nie będzie tego robił, bo "on widzi". Szkoda, ze ludzie zapłacili $1500 żeby nawet merytorycznej krytyki czy też zapytania nie móc wystosować. Brak profesjonalizmu. Można by było ten brak dobrej obsługi klienta przełknąć gdyby profitowość przewyższała niedogodności. Ale tu ani nie ma profitowości ani dobrej obsługi klienta. Tylko arogancja, brak jakiejkolwiek pokory i non stop nieudane zagrania. Są lepsze grupy kryptowalutowe, naprawdę, darujcie sobie dołączanie tam, ludzie. Szkoda pieniędzy, ale przede wszystkim nerwów.

Agna 15.08.2024 18:02
To jest jedno wielkie bagno z dobrym marketingiem!
Uciekajcie gdzie pieprz rośnie!
Straty rzędu 70% majątku. Niekompetentni mentorzy. Arogancja i banowanie głosów prawdy. Potencjalna sprawa w sądzie i zgłoszenie do prokuratury- firma ma tylko kapitał 5000 zł, zawiną się w 3 minuty, a Wy nigdy nie zobaczycie swoich 7300 zł za wstęp!

arena? 15.08.2024 13:08
nie polecam i tyle. szkoda kasy na takie community.

Tragedia! 15.08.2024 10:35
Sprawdźcie sobie ceny byle jakiego alta 2 lata temu, a ceny przy jakich naboru na Arenę dokonali 23 marca 2024. Potem oceńcie czy przypadkiem nie ma sensu być rozgoryczonym, że grupa z założycielami którzy rzekomo są na rynku już którąś hossę, wciskają ludzi na szczycie w btc i w alty bez pamięci, nie widząc najmniejszego zagrożenia korektą. No tak, po tylu cyklach na rynku, przecież to jest profesjonalne zachowanie... popukajcie się w głowę! I tak zrobili z kim? Z ludźmi, którzy są początkujący, czyli mają znikome pojęcie o rynku. Ponad 1000 ludzi tak ograbili z ponad 7 tysięcy złotych wstępowego i dodatkowo namówili na portfolio, które tylko spada przez 5 miesięcy.
A chcecie najnowszy smaczek? Ten wychwalany Sube po raz już 3 zalecił kupić spoty krypto na górkach. Mówił, ze kupuje bo to taka okazja, może zaraz się bullrun zacznie. Dziś jak spadliśmy z wysokiego w już mówi tylko, że nie no, dobrze były kupione, ale w drugim zdaniu ostrzega, że btc może spaść jeszcze na 44k. I najlepsze: mówi, że jak nam się nie podoba kupowanie krypto na przecenach 70% to mamy się zastanowić nad sobą. Hmmm... 70% przeceny? A 70% wyżej było dokładnie w kwietniu, gdy braliście świeżaków pod swoje skrzydła i zalecaliście kupować, bo pociąg odjeżdża. Chyba logiczne że nikt nie ma już do Was zaufania i nie chce z Wami rynku rozgrywać gdy cały czas macie niewypały? Jak można 3 razy pod rząd kupić źle spoty, człowieku xD!? Wstydu nie macie, za grosz. I jeszcze nasyłacie buldożery Areny żeby przekonywały, że jest super fajnie. Nie jest super fajnie, sam Sube uczy się 2 rok AT. Sam przeszedł na full time krypto dopiero parę miesięcy temu i ani jednego trejdu na plus nie ma. Tam nie ma nikogo praktycznie kto jest na rynku od początku i rozgrywa go z Wami poprawnie. To nie są doświadczeni trejderzy, to są osoby, które raczkują w tej branży. A ludzie zapłacili za pełnowartościowy produkt, nie za demo przecież. NIE KUPUJCIE!

Piotr S. 13.08.2024 18:11
Wszystko co tutaj opisali inni, niestety jest prawdą. Ludzie potracili setki tysięcy złotych na tym scamie. Osoby, które założyły arenę nie zarabiają z rynku, nie mają za bardzo o nim pojęcia - oni zarabiają ze sprzedaży areny i udawaniu profesjonalistów. Kolejnym źródłem ich zarobku jest ByBit, dostają procent od pieniędzy, które arenowicze stracą na dzwigni plus procent od obrotu jaki wygenerują arenowicze.
Od pewnego czasu, gdy liczba niezadowolonych osób zaczęła się zwiększać - zaczęli usuwać posty, a nawet banować takie osoby !!! Wyobrażacie sobie ? Banują i wywalają z czatu osoby, które zapłaciły za dostęp.
Najlepsza jest postać Mika, wymyślili sobie super doświadczonego tradera, który operuje gigantycznym kapitałem jak na polskie warunki. To z jego powodu do areny zdecydowała się dołączyć spora część osób. Co się okazuje to nikt go nie widział, gość nie występuje na czacie pod swoim nickiem, od jakiegoś czasu jego kanał stał się martwy, a wszelkie posty z pytaniami o jego osobę są usuwane. Co ciekawe to kilkukrotnie na kanale Mika pojawił się post napisany przez Stillera (po pewnej chwili został usunięty), zupełnie jakby zapomniał się przelogować. Pomijając już fakt, że praktycznie wszystkie zagrania publikowane na tym kanale okazały się totalną klapą, były tam takie perełki jak DOME, XAI, NGL, DYM.
Co jest też ciekawe to płatność, za arenę przyjmują w USDT oficjalnie przy tym mówiąc, że jak chcesz w PLN i fakturę to cena będzie wyższa - powinna się tutaj zainteresować tym skarbówka.
Zupełny brak konkretów, na pytania zawsze odpowiadają, że aktualnie sytuacja na rynku jest niejasna, że trzeba czekać. Po czasie mówią, token X wzrósł/spadł o x % - zupełnie jak przewidzieliśmy. Totalna masakra z tymi ludzmi.

Produkt niezgody z opisem 13.08.2024 09:42
Po pierwsze, primo, osoby, o których piszesz, czyli Rajzel i Shimi, to zagraniczni traderzy ściągnięci by ratować Arenę, bo była już totalna tragedia, łącznie z chłopakiem, który na swojej prywatnej grupce ograbił szereg ludzi na grube pieniądze, robiąc z siebie grubego trejdera, którego pod koniec dnia każdy sygnał musiał być grany na odwrót by nie przyniósł strat. Dopiero potem został ściągnięty Rajzel i Shini. Ale nie byłoby potrzebne ściągać trejderów, jak mamy dwie osoby, które mądrzą się na temat rynku a zagrały w ostatnich 4 miesiącach może 2 udane trady? I to chyba Biniu tylko, bo Sube uczy, tak, ale czego? Jak nie zarabiać na rynku? Bo zero sygnałów z sukcesem. To jakie to jest świadectwo jego wskaźnika jak chłop pół trejdu nie potrafi cyknąć? Tego się chcecie uczyć za $1500? W ogóle o jakiej nauce Wy mówicie, Boże wszechmogący. To jest produkt reklamowany jako: "dostaniesz gotowe sygnały, a Ty możesz zająć się swoim życiem". Aż zaraz znajdę te filmy w których Marunio tak mówi, bo już któraś osoba wyjeżdża z tekstem: uczmy się AT od Sube. AT od Sube jest za darmo na jego stronie. Więc $1500 wydajesz dodatkowo PO NIC. A jego AT też jest takie świetne, że nikt na nim nie zarobił od początku roku ani grosza, a wręcz stracił po parędziesiąt procent na nieudanych spotach. Wtedy też wyjechał z tekstem: "Co mnie obchodzi naście procent jak gram o miliony" i sprzedał za parę tygodni wszystko z jeszcze większą stratą. Świetne miliony! Wy TAK chcecie zarabiać na rynku?! To lepiej nie wchodźcie na stronę Poczciwego Trejdera. Nie odnajdziecie się w ilości pieniędzy, które zarobicie. Tam to się GRA, a nie wymawia na to, że dziewczynę trzeba ogarnąć, że longi odjechały albo na shorty już za późno, tak jak Wasz guru tradingu z Areny. Tego jeszcze nie było- uczą się czegoś na podstawie czego mentor nie rozgrywa rynku. No cyrk na kółkach BRAWO. Zielono w portfelach na pewno xD
Dodatkowo powiem, że teraz Arena nie rozgrywa rynku, mają przerwę do października. A wiecie czemu? Bo we wrześniu jest nowy nabór bo rynek powinien ruszyć. A inne grupki płatne z sukcesami dają zarobić. Nie Arena. Im rynek uciekł do października.
Dodam, że mnie też werbowali do wystawiania takich farmazonów tutaj. Ale jak ktoś niżej napisał: trafiła kosa na kamień i aż się wzburzyłem jak przeczytałem, że tak sobie załatwiają rozgłos gdy narazili na straty tysiące osób.

Albert 13.08.2024 09:24
Szkoda pieniędzy na to dno.
2 przykłady.
Ich szef wyzerował 2 pozycje na ponad 200tys$ bo nie umiał jej zabezpieczyć.
Marsh ich trejder prosi ludzi aby nie podawali go do sądu bo on już wszystko przegrał.
I ci ludzie dają sygny to nie ma się co dziwić że większość z Arwny ma 70% straty na portfelu.
Porażka

ICO_krypto 12.08.2024 22:03
Jestem jednym z pierwszych użytkowników,. Po dzisiejszym zbanowaniu mogę stwierdzić, że trzeci raz nie mam zamiaru płacić za tę wątpliwą przyjemność.
Tak się nie traktuje ludzi, budujących tę społeczność od początku.
Nie polecam.

Sztywniutki chłopaczyna 12.08.2024 20:38
Pojawia się tutaj coraz więcej pozytywnych opinii na temat Areny i ich całej usługi. Ta usługa powoduje jedynie straty w portfelach klientów, wiedza jest nieprzystępna, a 'administracja' niemiła oraz nieprofesjonalna dla klientów jak tylko może być. Pozytywne opinie nie mają nic wspólnego z prawdą, a ich pochodzenie jest bardzo proste. Użytkownicy wyrywkowo otrzymują propozycje gratyfikacji za wypisanie tutaj oraz na innych portalach pozytywnych opinii. Ja się nie skusiłem bo jestem sztywniutki chłopak i jestem nieprzekupny. Trzymajcie się z daleka od nich bo ta spółka ratuje się jak tonący brzytwy się łapiąc już nawet takimi zagrywkami by nałapać chętnych i na nich zarobić bo sami ze swoją wiedza mogą tylko na rynku tracić.

Uważajcie! 11.08.2024 21:03
Na początku należy sobie zadać pytanie: co miałaby na celu rzesza ludzi, wchodząc na taki kanał jak ta strona i ostrzegając ludzi przed Areną Tradingu? Jeśli ktoś myśli, że jedna, czy dwie osoby mogły się uwziąć na firmę, bo szukają zaczepki, to raczej ma rację.
Ale jak widzicie RZESZĘ ludzi, którzy wchodzą tu, poświęcają dosyć dużo swego czasu i energii by pisać od tygodni recenzje ostrzegające przed jakąś firmą, to chyba coś jednak jest na rzeczy czyż nie? Zwłaszcza, że obrońcy pojawili się tu dopiero teraz by zatrzeć złe wrażenie, w popłochu wystawiając krótkie, niezbyt szczegółowe komentarze i boostując pozytywne opinie o tym wątpliwej jakości tworze.
Powiem Wam jak jest na Arenie Tradingu. Jest okropnie. Ludzie zaufali facetowi z jutuba, który brzmi jak przyjaciel, wyraża się ciepło o ludziach i rzekomo troszczy się o każdego na rynku. Prawda jest taka, że jak już zapłacisz te 7300 zł za cały rok (swoją drogą, nie zastanawia nikogo dlaczego nie jest to np subskrypcja miesięczna? Przecież jeśli produkt jest dobry, to nikt nie będzie chciał z niego rezygnować i co miesiąc każdy będzie elegancko przedłużał, no chyba, że… produkt nie jest dobry, wtedy składka roczna, bez możliwości zwrotu pieniędzy pasuje temu kto ją pobrał ;)) wpadasz na grupę gdzie:
są traderzy rozgrywający ten sam ruch Bitcoina w dwie różne strony (żeby na koniec można było wcisnąć kit, że przecież “mówiliśmy, że tak będzie! mieliśmy rację! Jakbyście tylko grali z X/Y to byście zarobili!”)
zmiany regulaminu wbrew Twojej woli, z niemożnością rezygnacji z produktu w przypadku braku zgody na te zmiany
w wyniku zmian regulaminu istnieje totalna i absolutna cenzura- nie możesz wypowiedzieć się na temat tego jak zagrania traderów naraziły Cię na straty, nie możesz ostrzec nikogo i nie możesz uzyskać natychmiastowej pomocy w momencie gdy jej potrzebujesz. Przypominam, ludzie, którzy znaleźli się na Arenie Tradingu są ludźmi, którzy oglądają filmy założycieli na kanale youtube: Kryptowaluty dla Początkujących. PO-CZĄT-KU-JĄ-CYCH. Niemożność uzyskania pomocy i wsparcia sprawia, że to NIE JEST grupa dla żadnych początkujących. Ale gdzie najlepiej było zrobić nabór? No oczywiście wśród osób, którym można wcisnąć kit o rynku, czyli początkujących ;)
brak profesjonalizmu na każdej płaszczyźnie. Traderzy i moderatorzy potrafią na proste pytania odpowiadać tekstami typu: “weź się ogarnij”, “nie popłacz się”. Banują ludzi na czacie nawet wbrew ich zmienionemu regulaminowi. Dlaczego? BO TAK! Bo wydaje im się, że mogą.
włodarze jeżdżą na wakacje i nagrywki serialu do Dubaju biorąc czwórkę podopiecznych, którzy są po prostu lizusostwem, bo jak to inaczej nazwać? I bawią się za pieniądze całej grupy :) Nikt nie pytał, nikt nie prosił. Wzięli kasę i pojechali na balety do Dubaju :) W tym czasie zostawili traderów początkujących (może 2 lata na rynku?) i psychologa, i administrację by rozgrywali korektę. Tyle, że tam nikt korekt nie rozgrywa.
Przewidywania wielkiej korekty też przeszły bez echa bo ktoś tylko napomknął, ale szef pogroził palcem. Przecież nie wolno im mówić, że korekta, bonie bedą chcieli rozgrywać z nami rynku i prowizja z giełdy nie wejdzie nam! Dlatego Arenowiczom wciśnięto w tym samym czasie portfolio i zalecono kupić kryptowaluty, w tym alty na górkach. Ludzie pozaliczali 70% straty majątku i co? Cisza. Cenzura. W momencie gdy delikatnie odbiło, wódz i założyciel odrzekł: mamy tylko 25% straty w portfolio! Hurra! To było na 60-paru k za Bitcoina. Później zaliczyliśmy kolejny zjazd do 48k. Teraz już taki mądry nie jest. Siedzi cichutko. Nagrał tylko ostatnio filmik: dlaczego większość straci na rynku. Bez oglądania odpowiedź jest jedna: bo inwestują z Areną Tradingu!
A jego kolega, gracz długoterminowy? Śmieszek ze słabych rączek i lewarowców. Ubliżający im średnio w 3/5 swoich postów: Dźwignia? No co Ty! “Myślisz, że Warren Buffet siedzi w piwnicy i całymi godzniami napierpapier trady?!” Jego święte słowa! Co zrobił? Złapał ogromnego longa z poziomów niepotwierdzonych żadną analizą techniczną tylko “wstęgą global” i został bezpardonowo wycięty na stracie 230k dollarsów. Jak to świadczy o doświadczeniu, o konsekwencji, o kontynuacji zamierzonego planu, o trzymaniu się własnych zasad rozgrywania rynku? Jak koleś popada w FOMO, bo BTC spadł i można by jednak dźwignię zapodać. Gdy od miesięcy wciska kit: “tylko długoterminowo, Warren Buffet style, nie trejdujcie więcej niż x2, kupujcie spoty”. A koleś na FOMO wjeżdża ogromną pozycją x5 przy niepewnych spadkach. Serio, chcecie rozgrywać rynek z takim kimś? Serio za to płacicie $1500?! Zastanówcie się dwa razy. Jeśli trzeba to nawet 5. Poczytajcie opinie. Nie dajcie się ograbić. Ci Państwo zarabiają na klientach, nie na rynku. Jakby zarabiali na rynku to by nie mieli ani grosza, bo jak widać idzie im co najmniej słabo.
Jest jeszcze szereg rzeczy, o których nie omieszkam napisać w kolejnych recenzjach. Ludzie tracą majątki, zdrowie i niszczą przez Was relacje. Odpowiecie za to. Przysięgam.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: tytus321 » wtorek, 3 września 2024, 14:39

Kilka pozytywnych opinii o Arenie. Znalezione na goworku. Kupione? nie sądzę ;-)

Przekupstwo 14.08.2024 10:03
Informuję wszelkie osoby, które tutaj wchodzą, że każdy pozytywny komentarz jest kupiony na Discordzie za darmowy dostęp do grupy Arena Tradingu lub na Arenie Tradingu za darmowe przedłużenie dostępu. Sam jestem żywym przykładem tego działania. Jestem w szoku jak można tak kłamać w żywe oczy. Przecież jeśli produkt byłby dobry to ludzie z takim zaangażowaniem nie krytykowali by go. Nie warto się nimi zajmować i raczej nie płaciłbym za to. Podobno mają już założoną sprawę zbiorową w sądzie i prokuratura węszy nad dostępami płaconymi w krypto, bo firma nie jest w stanie dać ludziom dawać faktury na to. Szemrane to wszystko. Radzę unikać!

Andy 16.08.2024 15:34
To akurat prawda. Sam dostałem taką ofertę od tych scamerów. Zresztą pisało o tym już tutaj kilka innych osób z tego co widziałem

Kuba_L 16.08.2024 09:23
Ja osobiście nie mam zarzutów do Areny. Korzystam na co dzień z grupy, byłem ostatnio na super Integracji jako VIP, więc ode mnie ocena jak najbardziej pozytywna.
Ja 16.08.2024 15:45
Hahah, cytuję:
Kuba L: "... byłem ostatnio na super Integracji jako VIP, więc ode mnie ocena jak najbardziej pozytywna..."
Kurde, no szok, że nie krytykujesz ich za to że jesteś VIPem (bo pod ich ref linkiem na giełdzie obracasz ogromnym kapitałem i dajesz im od groma prowizji na Bybitku). No nie wiem. Ja bym chyba była niezadowolona jakby mnie jak VIPa traktowali dzięki moim prowizjom. Haha xD Przecież od razu wiadomo czemu pozytywnie ich oceniasz, a oni traktują Cię jak złoto.
I jeszcze jedno: ja kłamię?! A w którym momencie zdecydowałeś, że masz prawo tak twierdzić? Która część mojej wypowiedzi to rzekome kłamstwo? Siedzisz w moich DMach żeby twierdzić, że nie zaproponowali mi dostępu za pozytywny komentarz? A może lepiej: wiesz, że nie będzie sprawy w sądzie, bo jesteś sędzią, na przykład xD? Albo może wystawili Ci fakturę za zapłatę w krypto a kilku moim znajomym uznali że łatwiej będzie po prostu "z dobrej woli uznać reklamację"i oddać krypto zamiast wystawić fakturę xD? Dziwnym trafem na przytoczenie poniższego: Ustawa z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (VAT)
Art. 62 § 1 Kodeksu karnego skarbowego mówi: "Podatnik, który wbrew obowiązkowi nie wystawia faktury lub rachunku, podlega karze grzywny do 180 stawek dziennych." xD?
Kompromitujecie się strasznie. Co jeden kupiony komentarz to gorszy merytorycznie. Unikajcie Areny, tam ograbią, zaszczują i jeszcze naślą swoje VIPy, które bez dowodów twierdzą, że kłamiecie. Cyrk na kółkach, szkoda że płatny $1500, bo bardzo wątpliwej jakości.

CryptoInvestor 07.08.2024 14:21
Jak dla mnie Arena to mega produkt i dokladnie to, czego oczekiwałem: sygnały tradingowe, regularne analizy oraz masa materiałów edukacyjnych.
Nie wiem czy istnieje podobna grupa w PL która cechowałaby się tak bezposrednim podejsciem do klienta - mogę tam liczyć na regularne webinary, konslutacje 1 on 1 albo po prostu pogadanki na czacie z innymi uczestnikami i administracją.

Tomek 15.08.2024 22:17
@CryptoInvestor Jakimi uczestnikami ? Obecnie z dobre 80% osób, które zapłaciły za arenę ma bana na czacie - za wyrażenie negatywnej opinii oraz obaw co do dawanych sygnałów. Wydaje mi się, że jesteś po prostu jedną z tych osób co zaakceptowała ofertę administracji. Regularnie administracja wysyła wiadomości na priv do różnych osób z ofertą - miesiąc areny gratis za pozytywną opinię na gowork.

Kamilos 15.08.2024 17:19
Jestem na Arenie od kilku miesięcy i muszę przyznać, że zagrania bywały różne, ale dzięki Raizelowi i Subie, ich wsparciu i materiałom, które udostępniali, dużo sie nauczyłem i zacząłem samodzielnie zarabiać na rynku. Nie kopiuje już wszystkich zagrań, wybieram te które uważam za słuszne i jest bardzo dobrze. Ważna jest też dla mnie możliwość rozmowy z innymi osobami, które siedzą w rynku.
Agna 15.08.2024 18:04
@Kamilos To jest jedno wielkie bagno z dobrym marketingiem! Uciekajcie gdzie pieprz rośnie!
Straty rzędu 70% majątku. Niekompetentni mentorzy. Arogancja i banowanie głosów prawdy. Potencjalna sprawa w sądzie i zgłoszenie do prokuratury- firma ma tylko kapitał 5000 zł, zawiną się w 3 minuty, a Wy nigdy nie zobaczycie swoich 7300 zł za wstęp!

Karol_S 15.08.2024 12:32
5/5 nie mam zamiaru pisać artykułu na kilkaset słów. Usługa mi się podoba, bo dzięki Arenie oszczędzam kupę czasu i na tym zależało mi najbardziej. Wykonują brudną robotę za mnie.

Adam 06.08.2024 16:31
Jestem na Arenie od roku i nie mam chłopakom niczego do zarzucenia. Jeżeli ktoś naprawdę śledzi treści publikowane na wszystkich sekcjach, to ciężko nie jest być na plusie. Od momentu dołączenia zrobiłem 115% na moim portfolio portfelu i wiem, że najlepsza faza Hossy dopiero przed nami. Właśnie wróciłem z Integracji Areny, poznałem chłopaków z zespołu i jestem pewny, że pomogą mi rozegrać ten cykl do końca.
Stealer Michałek 14.08.2024 23:19
@Adam Gratuluję, że udało Ci się wyciągnąć 115% w czasie, gdy sam BTC rosnąc nieprzerwanie przez 8 miesięcy zrobił jakieś 160-180% (zależy od kiedy liczyć), a w ciągu roku od marca do marca 240%. 115% to naprawdę świetny wynik godny mistrzów tradingu i zdecydowanie wart 1500$! :D
Powyższy przykład doskonale pokazuje pełną niekompetencję tych traderów od siedmiu boleści, którzy nawet w najlepszych możliwych warunkach rynkowych potrafią zarobić mniej niż osoba trzymająca jednego coina przez wiele miesięcy.

maciek 08.08.2024 18:55
Widzę tu dużo hejtu w stronę areny. Jestem na Arenie od grudnia, jestem zadowolony z zakupu i moje portfolio trzyma się dobrze. Myślę że negatywne komentarze są spowodowane głównie niekompetencją użytkowników. Ja nie podążam ślepo za tym, co któryś z traderów powie, tylko sam się zastanawiam czy myślę tak samo i widocznie na dobre mi to wychodzi. Ludzie mówią coś o stracie -70% portfolio. Używając prostej matmy da się wyliczyć, że to nie jest możliwe w przypadku faktycznego słuchania i stosowania się do tego, co Marek powtarza na filmach i webinarach o rozkładzie pozycji w portfolio. Myślę że hejterzy naoglądali się postów na twitterze itp. o tym jak ktoś z 20 dolarów zrobił pół miliona i sami chcą osiągać takie efekty ładując się połową swojego net worthu w jakiegoś nowego altcoina, w który traderzy pewnie włożyli kwotę którą mogą sobie za przeproszeniem (usunięte przez administratora) podetrzeć.
Jednym z największych plusów areny dla mnie jest dostęp do newsów dzięki czemu nie muszę sobie sam wyszukiwać nowinek, tylko wszystko co ważne mam pod ręką. Myślę, że oczekiwanie na magiczny zysk bo kupiłem dostęp do grupy jest niemądre bo rynek rządzi się swoimi prawami. Marek w wielu filmach mówił o zarządzaniu ryzykiem i po licznych negatywnych komentarzach sądzę, że ludzie na początku przeceniali swoją odporność na ryzyko i gdy nadeszła korekta to zaczął się płacz i zgrzytanie zębów. Ja bym na miejscu tych osób potraktował taki stan rzeczy jako lekcję a nie okazję do zwalenia winy na innych.
Pozdro!
jeszcze arenowicz 09.08.2024 10:32
@maciek Nie ma to jak zamówienie kilku ziomków żeby napisali dobre opinie. Żaaaaaaallll.
Ja sugeruje popatrzeć jeszcze na kometarze na X.com i youtube pod postami i filmikami stiflera i kudłatego. Sami wyrobicie sobie opinie. Polecam skontaktować się z niektórymi osobami z tych portali i pogadanie na priv. Skierują Was do grup które już mają po 400 użytkowników którzy prawdę Wam powiedzą. Szkoda że tu screenów nie można wrzucać żeby rozmów prywatne z niejakim Bartoszem powstawiać w celu udowodnienia chamstwa :)
Trzymajcie swoje 1500$ w kieszeni zamiast wydawać na arene. Poczytajcie merytoryczne wypowiedzi negatywne zamiadt lania wody przez ziomków z administracji areny jak to fajny produkt jest.. Prawda jest taka że produkt jest do dxxx.
Hejt a nie hejt 12.08.2024 13:46
@maciekMyślę, że przede wszystkim to Ty masz problem z definicją słowa hejt. Hejtuje się coś bezpodstawnie, po to by zabłysnąć, dopiec, urazić, zranić... My tu ostrzegamy przed realnym zagrożeniem straty kapitału wypunktowując merytorycznie, że był to skok firmy na kasę ładując ludzi w kwietniu na rynek. Zrobili to oni na szczytach, wręcz kłócąc się z Sube jak ostrzegał o spadkach (sam przyznał!). Więc, z łaski swojej, skoro jesteś z grudnia, to popatrz sobie gdzie Ty wchodziłeś na rynek i przy jakich cenach, a porównaj z tym gdzie ludzie z naboru kwietniowego wchodzili, bo ich ktoś nagonił (z premedytacją!!!!) obiecując gruszki na wierzbie. Powiedz jakie są różnice w cenach, a dopiero potem się mądrz, bo widać, że masz zero pojęcia o tym co się od kwietnia działo z koinami polecanymi przez Arenę (Aevo, Ngl, wszystko z portfolio Tier 1 po jakiej cenie kupowane?). Dodatkowo, produkt właśnie był zachwalany jako: "nie musisz nic wiedzieć, tylko kopiuj", więc o czym Ty w ogóle bez żadnych merytorycznych przykładów mówisz? Opłacili Cię? Czy nie chciało Ci się przeanalizować, czy przypadkiem narzekający nie mają racji, "bo Ty sobie dołączyłeś w grudniu i wszystko cacy". Idź, bo jak bym Cię spotkał w realu to byś się nakrył kopytem na same słowne argumenty, których Ci brak. Kozak w necie, wielkie (usunięte przez administratora)w świecie, na to wyglądasz.
Michałek Stealer 13.08.2024 22:36
Komentarz Maćka jest zwykłą (zapewne kupioną) próbą wybielenia zarządzających i zwalenia winy na ludzi, którzy za grube pieniądze kupili dostęp do tzw. "Areny Tradingu" prowadzonej przez osoby w postaci: Marek Stiller i Łukasz Michałek, którzy promowali dostęp do swojej grupy poprzez "prowadzenie za rączkę w świecie krypto". Argument na zasadzie "ja grałem po swojemu, zamiast z Areną i nie straciłem, więc Arena jest fajna, a użytkownicy źli" świadczy o ciężkim niedowładzie intelektualnym piszącego.

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
1

Postautor: nowaczykaga » wtorek, 3 września 2024, 15:35

hello!
miło widzieć, że ktoś to dziadostwo opisuje - aż musiałam konto tutaj założyć, żeby Ci podziękować. przyda się taka informacja. może ktoś na to trafi i nie da się nabrać.
też chciałam coś takiego zrobić, ale tylko napisałam ze dwie opinie i nie wiedziałam co jeszcze mogę zrobić.
widziałeś, że czat skasowali? nie zdążyłam zrobić zrzutów ekranu - mogłyby się przydać dla prokuratora ;-) może ktoś ma i pomoże.

fajnie opisałeś cały proceder, ale na liście młotków zabrakło mi bartosza jastrzębskiego - nikt mnie tam tak nie irytuje, no może michałek...
ten bartek to kompletny dzban, administrator z łaski pana, głupi i butny

jak coś znajdę zabawnego na arenie to wrzucę to tego wątku
pozdrawiam
Aga, z naboru kwiecień '24 (1500 USD w plecy)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: tytus321 » środa, 4 września 2024, 13:19

Tak, widziałem, czat zniknął. Ale to wszystko dla naszego dobra, żeby nie było spamu. Kolesie narzekanie ludzi, że arena nie dowozi nazywają spamem :-)))))))

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: arenascamu » piątek, 6 września 2024, 17:05

KOLEGO! Trochę przyspamiłeś, ale może i dobrze, bo na gowork.pl zaczęli kasować komenty. Pewnie rudy ze wspólnikiem uruchomili prawnika. Za kilka dni pokażę tu mój projekt, bo też zbieram kwity na arenę.
Jeden gość napisał, że pozew zbiorowy wymaga 10 osób i dużo dokumentów. Dobra robota!!!
Wiesz, że dostaliśmy pół roku areny za darmo? Może się przestraszyli? Zamiast naprawiać grupę i wywiązać się z obietnicy to Ci kasę rozdają, haha

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: arenascamu » piątek, 6 września 2024, 17:07

nowaczykaga pisze: wtorek, 3 września 2024, 15:35 hello!
Aga, a my chyba gadaliśmy na integracji! Pamiętasz gościa w białej koszuli z BTC na kieszonce? Pytałaś czy z Chin czy sam wyszyłem :-D

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: arenascamu » niedziela, 8 września 2024, 22:55

Próbowałem się spotkać z Mareczkiem lub Michałkiem. Z Sopotu mam niedaleko. Wiem, że Mareczek swoje wypociny na YT płodzi w Gdańsku w biurowcu NEON (Grunwaldzka 413) chyba na 5 piętrze. Czekałem na niego w holu na dole jak ten debil kilka razy. Potem się dowiedziałem, że oba asy mają samochody w garażu i uciekają przez zaplecze. Któregoś dnia miła pani powiedziała, że już się nie pokazują w biurze, ale kilka osób o nich pytało. Przyznać się gladiatorzy, który tam był po swoje 1500$ :-)
Podobno gdzieś blisko mają jakąś drugą spelunę. Adresu nie znam póki co. Jak będę miał to też się wybiorę i dam znać czy udało się pogadać.
Rozwieję wątpliwości - chcę się z nimi zobaczyć, spróbować odzyskać kasę i powiedzieć im, że uprawiają bandytkę. Nie mam zamiaru się szarpać!

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 316
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bemx2k » niedziela, 8 września 2024, 23:48

Brawo , w końcu odkryliście prawdę .
BTC>ETH

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: tytus321 » poniedziałek, 9 września 2024, 15:07

Bemx2k pisze: niedziela, 8 września 2024, 23:48Brawo , w końcu odkryliście prawdę .

Jeśli o nas chodzi to trochę za późno, ale może ktoś skorzysta i nie popłynie na 1500$ ;-)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: tytus321 » poniedziałek, 9 września 2024, 22:31

arenascamu pisze: piątek, 6 września 2024, 17:07
nowaczykaga pisze: wtorek, 3 września 2024, 15:35 hello!
Aga, a my chyba gadaliśmy na integracji! Pamiętasz gościa w białej koszuli z BTC na kieszonce? Pytałaś czy z Chin czy sam wyszyłem :-D
@nowaczykaga @arenascamu @Bemx2k
Wiecie może czy i gdzie jakiś pozew zbiorowy się szykuje? A może znacie jakiś kanał na telegramie, gdzie ludzie z areny się zbierają?
Ja szukam i póki co nic nie trafiłem.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: arenascamu » poniedziałek, 9 września 2024, 23:51

tytus321 pisze: poniedziałek, 9 września 2024, 22:31Wiecie może czy i gdzie jakiś pozew zbiorowy się szykuje? A może znacie jakiś kanał na telegramie, gdzie ludzie z areny się zbierają?
Ja szukam i póki co nic nie trafiłem.

niestety, ale też szukam :geek:

Weteran
Reputacja: 437
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamu79 » wtorek, 10 września 2024, 08:15

Tak tylko dopytam - te 1500$ to przelewem na konto bankowe czy na ich portfel USDT? ;)
Może to mieć istotne znaczenie w kwestii ewentualnej egzekucji roszczeń.
Napiwki:
TRX - THpBiGMumrAZz7KpJKBg5SyikJhDFXmoju
BTC - bc1qw402wv4zncxvsmrtkgy3reunyr70eqcdvtkpce

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: tytus321 » wtorek, 10 września 2024, 13:18

adamu79 pisze: wtorek, 10 września 2024, 08:15Tak tylko dopytam - te 1500$ to przelewem na konto bankowe czy na ich portfel USDT? ;)
Może to mieć istotne znaczenie w kwestii ewentualnej egzekucji roszczeń.

1500 USDT na portfel

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: nowaczykaga » wtorek, 10 września 2024, 13:31

widzę, że kolega @arenascamu zaczął swoją vendettę ;)
https://x.com/arenascamu
dobrze dobrze, im więcej takich akcji tym lepiej
trzymam kciuki

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: arenascamu » wtorek, 10 września 2024, 19:32

:shock: :shock: :shock: ALTCOINY NA HOSSĘ by polski_degen :roll: :o :lol:

W końcu po 5 miesiącach odezwał się tomasz_polski_degen i zrobił bardzo optymistyczne podsumowanie swojej ponad rocznej pracy. W skrócie to mamy tak:
  • $PAAL +100%
  • $BANANA +330%
  • $NOS +225%
  • $TOKEN +50%
  • $ROSE -39%
  • $TIA -55%
  • $DNX -59%
  • $SHRAP -93%
  • $NGL -93%
  • $CRE -99%
:lol: RAZEM +28% :lol:

Czyli jak ktoś kupił arenę za 1500$, a następnie wpakował 5500$ w jego sygnały to ma jeszcze na hotdoga z colą. A gdyby wpakował 100 tysięcy dolarów, to by miał na 20 hotdogów, czyli żarcia na cały miesiąc.
Podsumowując nie ma dramatu.
Bo gdyby w tym czasie uśredniając kupił za te 100k 2 bitcoiny a potem sprzedał je uśredniając za 130k to by zarobił 30k dolarów, a za to by miał tyle hotdogów, że pewnie by się spasł jak świnia. :mrgreen: i to byłby dramat. :mrgreen:

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: nowaczykaga » wtorek, 10 września 2024, 19:47

chciałabym zapytać o Wasze zdanie, bo mam pewne wątpliwości natury etycznej
wczoraj rozmawiałam z kumpelą i tak mi zasiała, a chodzi o arenę
bo ja mówię, że arena to oszuści i złodzieje, a ona twierdzi, że ja kupiłam produkt, który nie spełnia moich oczekiwań, ale to nie oznacza, że arena to kanciarze
i tak się zastanawiam, czy może mieć rację?
ja czuję się oszukana dlatego, że zapłaciłam za to, żeby mieć przemyślane sygnały na zakupy spot i mało ryzykowne zagrania na dźwigni
dźwignia mnie nie interesuje, ale na spot chciałam kupić, a potem sprzedać z zyskiem
oczywiście jakbym nie kombinowała to zawsze jakaś wtopa - zakupy za późno, sprzedaż za późno, nie te walory itd
a jak pytałam, dlaczego, co i jak to mi mówili, że się nie znam
no ja właśnie dołączyłam do areny, bo się nie znam, a tam ktoś miał się znać
a tam nie ma nikogo, kto by się znał albo nas wpuszczają w ich projekty, żebyśmy je pompowali
głównie chodzi mi o to, że takie przypadkowe sygnały to mam na Twitterze, a chciałam zainwestować więcej w coś wybranego
co sądzicie? jak Wy o tym myślicie?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: tytus321 » niedziela, 15 września 2024, 00:16

Ja nie mam co do tego wątpliwości. Do zawarcia umowy potrzebne są dwie strony - jedna strona płaci, druga dostarcza usługę. Domyślam się, że zapłaciłaś. Jeśli druga strona nie dowozi usługi, za którą zapłaciłaś to masz prawo czuć się oszukana.
https://x.com/arenascamu/status/1832067582704201933
Jak widać na obrazku w poście @arenascamu kupiliśmy dostęp do czatu oraz grupy premium. Czat już został wyłączony. Na grupie PREMIUM miały być (ze strony areny spisuję)
zagrania na dźwigni, sygnały spot, analizy z wnioskami do wdrożenia, mentoring i pomoc.
Jeśli ktokolwiek widział to gówno dostępne na grupie PREMIUM nigdy nie powie, że arena wywiązuje się z umowy. Zagrania to są jakieś wrzutki przypadkowych osób. Strategia na Hossę nie istnieje. Codzienne analizy rynku to zwykłe opisówki tego co i tak widać na wykresach, nie ma tam wniosków do wdrożenia. O indywidualnej pomocy możesz zapomnieć, no chyba że w temacie sportu lub zdrowia :-)
Zatem sytuacja jest jasna - nie dostałaś tego za co zapłaciłaś, więc zostałaś oszukana i okradziona, a takie rzeczy robią oszuści i złodzieje. Wg mnie nie powinnaś czuć się źle z nazywaniem rzeczy po imieniu.

Dodano po 5 minutach :
nowaczykaga pisze: wtorek, 10 września 2024, 19:47co sądzicie? jak Wy o tym myślicie?

Nie tylko Ty masz takie odczucia. Zobacz co ludzie piszą tutaj https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,25335985 albo tutaj https://aleo.com/pl/firma/arena-trading ... zialnoscia
Ja też się z tym utożsamiam :evil:

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: arenascamu » niedziela, 15 września 2024, 01:16

A na początku areny był w bandzie Julian https://www.youtube.com/@GotowynaKrypto. Prawda to? Ktoś go pamięta?

Wróć do „Piramidy i scamy”