[SCAM] Trustwallet i pula wydobywcza USDT

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: sophisticated » wtorek, 23 lipca 2024, 22:41

Witam wszystkich, przede wszystkim chce podziekowac za rozlegly temat. Mi pewna azjatka zaporponowala taki staking usdt na trust wallet link storny gdzie podpinaja smart kontrakt to
http s://bscfinancial.online/p ool?token=0x34cd807c8B052e081c06bCc8910Ca9EC15027791&type=0

Ktos slyszal o scamie BSC FINANCIAL?
wrzucilem tam 40 usdt zarobilem 53 dorzucilem do 500 i cos mnie tknelo wyplacic swoje 500 dolarow wiec z scamu zarobilem na oplaty tranzakcyjne. Tknelo mnie po tym jak przeszlismy z apki randkowej jej konta na telegram. A dzis sie dwa razy zmienily twierdzila ze ma problemy i non stop pisala z nowego.

co prawda zostawilem sobie tam 8 usd aby sprawdzic czy cudaki beda dokladac do tych 8 usdt aby probowac mnie wrobic xD ale z tego co tu czytam ten trust wallet bede mial spalony.
Usune apke sciagne nowy i zaloze nowy.

Co to jest revoke? Jeszcze jakby mogl ktos objasnic.
Pozdrawiam forumowiczow i prosze o posty czy z tym typem scamu mial ktos stycznosc.

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Postautor: rav3n_pl » wtorek, 30 lipca 2024, 11:34

Wszystkie opisane tu rzeczy o oszustwo, i wszelkie próby "odzyskania" czegokolwiek są skazane na niepowodzenie.
Jeżeli przelaliście swoje coiny czy tokeny na jakiś scam-kontrakt, to już ich nie wyciągniecie, a jeszcze narażacie się na kradzież środków przez użycie "approve"...
Sprawdźcie na etherscanie czy recoke.cash swoje adresy pod kątem upoważnień i pogodźcie się ze stratą.

KAŻDY kontakt na Telegramie, whatrapie, messnegerze czy jakimkolwiek innym sposobem dotyczący "zarabiania" - to SCAM.

KAŻDY.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: g0ldi » czwartek, 8 sierpnia 2024, 22:45

Czy jest jakies miejsce zeby zgłaszać takich uzytkowników , bo i mnie taki bocik przy atakował na bajere tylko ze na twitterze i system działania bardzo podobny , strona zeby farmic usdt h ttps://app.damonna.com/ , wszystko idealnie jak u reszty , dzieki temu postowi udało sie powstrzymac chodz w crypto jestem stosunkowo nowy ale nie uwierzyłem w tak cudowną stope wzrotu plus obiecane jakies prezenty , ale tak jak u wszystkich opierało sie to o Trustwallet , wiec dzieki za ten poscik mi sie udało zachowac swoje $$ . Fajnie by było to nagłosnic bo sposob działania maja naprawde dobry

Weteran
Reputacja: 437
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamu79 » piątek, 9 sierpnia 2024, 15:16

g0ldi pisze: czwartek, 8 sierpnia 2024, 22:45nie uwierzyłem w tak cudowną stope wzrotu
brawo!
przy 100$ i procencie składanym miałbyś po roku prawie 33k$
a przy 2000$ będziesz po roku Warrenem Buffetem xD
że też ludzie się na to łapią..
Napiwki:
TRX - THpBiGMumrAZz7KpJKBg5SyikJhDFXmoju
BTC - bc1qw402wv4zncxvsmrtkgy3reunyr70eqcdvtkpce

Początkujący
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0

Postautor: pomocny » piątek, 9 sierpnia 2024, 16:17

g0ldi pisze: czwartek, 8 sierpnia 2024, 22:45Czy jest jakies miejsce zeby zgłaszać takich uzytkowników , bo i mnie taki bocik przy atakował na bajere tylko ze na twitterze i system działania bardzo podobny
bez znaczenia gdzie ta sytuacja mam miejsce (whattsap,telegram,twitter czy cokolwiek innego) - od razu block użytkownika i zgłoszenie przez sytem. Czy takie zgłoszenie coś daje, to inna kwestia - natomiast jeśli wdasz się w dyskusję (bo np. akurat ci się nudzi) - to pewnie za jakiś czas znów cię ktoś zagadnie :lol:

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: akrecik7 » wtorek, 10 września 2024, 10:01

Witam. Czyli poolawe.top to też scam? 2 dni miałem wydobywanie i po przeczytanie tego postu odrazu przelałem kase na binance. Teraz zmienić hasło na binance a trust odinstalować?

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamu79 » wtorek, 10 września 2024, 13:56

akrecik7 pisze: wtorek, 10 września 2024, 10:012 dni miałem wydobywanie i po przeczytanie tego postu odrazu przelałem kase na binance. Teraz zmienić hasło na binance a trust odinstalować?
Brawo za szybką reakcję, udało się ochronić kapitał. Hasła na binance nie trzeba zmieniać. Trustwallet trzeba oczyścić z posiadanych na nim środków i lepiej profilaktycznie odinstalować. Jeśli zamierzasz z niego skorzystać w przyszłości to możesz zainstalować go pamiętając by utworzyć nowe czyste konto (nowy seed).
Napiwki:

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kjlsesx » wtorek, 17 września 2024, 13:11

Witam podejrzewam ze jestem ofiarą oszustwa zarabiania ( nie kopania) USDT które jest w trakcie trwania korzystam z Trust wallet wpłaciłem pieniądze i powiazalaem ze smart kontraktem pod tym adresem
https://www.web3aigmx.top/?c=slq9zA2DqLqYvtjFUx8r
Czy istnieje możliwość sprawdzenia czy ten adres to nie oszustwo ???

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: baranzii » wtorek, 17 września 2024, 13:24

@Kjlsesx to jest oszustwo. Jeśli masz jeszcze jakiekolwiek środki na Trust wallet to przelej je czym prędzej na inny, bezpieczny portfel, najlepiej korzystając z innego urządzenia. Na urządzeniu na którym zrobiłeś wszystko co wskazali Ci skamerzy usuń co się da, wyczyść ciasteczka, pamięć podręczną - generalnie wyczyść urządzenie/przywróć do ustawień fabrycznych.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: KamWu88 » sobota, 21 września 2024, 17:26

Cześć,

wpadłem tutaj po fakcie niestety.....

Kolejny scam https://poolopq.top/ połaczył się z Trust Wallet i tak zabrali mi pieniądze... :(
Oczywiście grupa Whatsapp Binance...

Jak chciałem, wypłacić środki to z automatu ktoś przelał wszystkie środki na inny portfel i po pieniądzach...
Masakra

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wookash83 » środa, 25 września 2024, 19:23

Witajcie
Czy jeśli odebrałem 10$ w USDT ale nie mam aktywnego konta Binance i nie dołączyłem do puli to jestem zagrożony? Czy moj TW trzeba usunąć?

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamu79 » czwartek, 26 września 2024, 13:45

Wookash83 pisze: środa, 25 września 2024, 19:23jestem zagrożony?
Jeśli nie powiązałeś swego konta na TW ze scamem (nie zaakceptowałeś kontraktu) to nie jesteś zagrożony.
Napiwki:

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: CZURUK » czwartek, 26 września 2024, 14:33

Ostatnio miałem podobną sytuację dziewczyna z Chin niby przypadkiem napisała do mnie niby przez pimylke i od słowa do słowa zaczęła mnie namawiać na wydobywanie kryptowalut Smart mining wiedziałem od razu że to oszustwo jednak gadałem z nią dalej i wyciągnąłem adres strony internetowej pachnie scamem z kilometra.

h t t p s://w w w.hgoobtimio.cc/

Sami zobaczcie

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: qqłka » środa, 16 października 2024, 09:04

witam,
musiałem specjalnie założyć konto, żeby wszystkich ostrzec. Dziewczyna na twiterze o nicku Emily @Emily_199216 gadka szmatka przez ponad miesiąc, po czy oczywiście nowobogacka, życie wystawne, itd. no i gadka na temat finansów, okazuje sie że jest jakaś farma w której ma 100k$ i dziennie dostaje 3k$. No super wrzucam na próbe, 8k$, faktycznie działa, można wypacać urobek 1,6%. No to jest plan na pasywny dochód, po czy pojawia się wielki airdrop w zależności od posiadanych środków, np. za 100k było 14 ETH itd. Faktycznie dostałem coś tam za 10k później za 20k, później za 30k, i wtedy trzeba było wyplacić, ale koleżanka wspaniałomyślnie chciała mi pożyczyć 30k pod warunkiem że dozbieram do 70k. Oczywiście pazerność bierze górę udało mi sie dozbierac do 50k, po czy buch kasa znikła, Ona oczywiście twierdzi, że transfer zrobiła (printscreen z wielkim napisem "processing"). Środki sa teraz zablokowane na innym koncie, mi pisze support że złamałem regulamin, faktycznie był tam zapis że środki nie mogą pochodzić od innego użytkownika. W celu odblokowania środków chcą 10k$, które i tak twierdzą że mi zwróca. Farma dalej pracuje w najlepsze, nawet sobie wypłacają zyski. farma to ht t p s:/ / a p p.wimelth .com/. W w całej tej historii, dodatkowo wystepuje wujek jej przyjaciółki, który niby jest auditorem tethera, bo jest to ich projekt Beta. Od supportu tethera otrzymałem informację, że to nie ich konto. Czy sa jacyć hakerzy co mogą odzyskać te środki, czy ktoś zgłaszał to do naszego centrum zwalczania cyberbezpieczeństwa policji ? Czy wujek faktycznie istnieje ?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
0

Postautor: CzarnaOwca » środa, 16 października 2024, 10:21

qqłka pisze: środa, 16 października 2024, 09:04Dziewczyna na twiterze
Nie ma żadnej dziewczyny
qqłka pisze: środa, 16 października 2024, 09:04Faktycznie dostałem
Nic nie dostałeś
qqłka pisze: środa, 16 października 2024, 09:04koleżanka
Nie ma żadnej "koleżanki"
qqłka pisze: środa, 16 października 2024, 09:04printscreen
Spreparowany
qqłka pisze: środa, 16 października 2024, 09:04złamałem regulamin
nic nie złamałeś, bo nic takiego nie ma.
qqłka pisze: środa, 16 października 2024, 09:04mi zwróca
nic nie zwrócą
qqłka pisze: środa, 16 października 2024, 09:04wujek
Nie ma żadnego wujka.
qqłka pisze: środa, 16 października 2024, 09:04Czy sa jacyć hakerzy
"Hakerzy" właśnie cię oskubali

Wytłumaczcie mi wy wszyscy "whatsupowcy", Co wami kieruje, że kompletnie nieznane osoby z kompletnie nie weryfikowalnych źródeł oferują wam góry złota i wy się na to nabieracie? I wpłacacie im GRUBĄ KASĘ?
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Początkujący
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0

Postautor: pomocny » środa, 16 października 2024, 15:08

CzarnaOwca pisze: środa, 16 października 2024, 10:21Wytłumaczcie mi wy wszyscy "whatsupowcy", Co wami kieruje, że kompletnie nieznane osoby
takie komunikatory dzisiaj są wymarzonym narzędziem oszustów

Tutaj właśnie tkwi chyba największy problem - kiedyś z kimś rozmawiałeś, poznawałeś go itd
Teraz po miesiącu "poznawania" kogoś te osoby mają wrażenie, że znają te osoby od dawna, przecież już tak długo z nimi pisali...takie własnie mamy dzisiaj czasy i takie relacje nawiązujemy :lol:
Dodaj to tego włączającą się chciwość i recepta na katastrofę gotowa (swoją drogą, przestępcy też stali się znacznie sprytniejsi niż kiedyś, poświęcają sporo czasu na urobienie potencjalnej ofiary, chociaż dzisiaj pewnie coraz więcej z tego obsługuje już bot/AI)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Tomek5432 » czwartek, 17 października 2024, 22:12

Aktualnie w Szwecji na whatsupp działa teraz grupa która naciąga ludzi na defi pula wydobywczą, dzienne zyski w zależności od zainwestowanych środków to od 1.5% do 10%. Zaprosili mnie do grupy na whatsupp. Wystarczy zainstalować TW i Binance. Zaczołem szukać i znałazłem to forum i już wiem że to oszuści.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Pawelrogo » sobota, 22 lutego 2025, 17:43

Hej.
Ja mam obecnie podłączoną pod TW apke o nazwie" Bitpay QuantProof of Stake (PoS) Technology".
Podobnie robi kasę w zależności od tego ile masz na portfelu i raz dziennie można dodawać zarobek.
Też się obawiałem tego czy mogą wyczyścić konto,pisałem nawet zapytanie do support Taw ale nie odpowiedzieli.
Jednak na TW jest opcja za włączenia, żeby autoryzować każda transakcje więc chyba nie mogą nic wypłacić beż twojej wiedzy. ,no chyba że nie miałeś jej włączonej

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Postautor: rav3n_pl » poniedziałek, 24 lutego 2025, 15:46

@Pawelrogo Nie wiem, czemu bawisz się w jakieś scamy, po co ci to?
https://support.bitpay.com/hc/en-us/art ... ency-Scams
Instalujesz jakieś lewe apki (pewnie spoza sklepu) i podłączasz do portfela.
Taka lewa apka, pod pozorem robienia czegokolwiek, może dać ci do podpisu wydanie środków z twojego adresu i nawet się nie zorientujesz.
Tak właśnie okradziono giełdę :P
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Wróć do „Piramidy i scamy”