ARENA TRADINGU, czyli barany są po to, żeby je strzyc

Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: tytus321 » poniedziałek, 16 września 2024, 19:23

arenascamu pisze: niedziela, 15 września 2024, 01:16A na początku areny był w bandzie Julian https://www.youtube.com/@GotowynaKrypto. Prawda to? Ktoś go pamięta?

No racja! Był z nami taki ziomek, ale jakiś taki nijaki chyba, dlatego o nim zapomniałem i nawet nie wspomniałem w pierwszym wpisie. On chyba jakieś lowcapy i airdropy miał robić, ale po kilku komunikatach po cichu zniknął.
Zatem Julian, pseudonim "Julian", miałki jutuber z kanału https://www.youtube.com/@GotowynaKrypto i to chyba wszystko co mam do napisania o chłopaku ;-)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
1

Postautor: arenascamu » środa, 18 września 2024, 23:16

Spróbuję na dniach opisać "arenę dupcingu" od strony naganiaczy, na X wstawię obrazki, a tutaj szerszy opis. Tam niestety nie mogę za dużo napisać, biednemu zawsze wiatr oczy :roll:
A w skrócie to wpadłem na chwilę do nowego projektu sube i binia (Gotham City to nazwali). Gotham na wzór mrocznego miasta, w tym mieście wydymani przez świat frajerzy z areny, społeczne wyrzutki i ofiary losu, znajdą swoje ukojenie. Jak dla mnie to się robi arena v2.0. Chłopcy już naobiecywali, a ok. 1000 ludzi czeka w kolejce, żeby zostawić im swoje talary. Także zaraz będziemy mieli "GothamSCAM” albo GothamGate (w skrócie afera G2 :-)

Zatem oficjalnie jako "arena scamu" się zarejestrowałem, przedstawiłem i się na mnie z miejsca cenzura rzuciła. Myślałem, że tylko na arenie nie można źle o niej pisać, ale na gotham też nie. Tam jest wielu arenowiczów, którzy świadomi tego, że zostali zdymani, przyznają się wprost, że ich dupa boli, a z drugiej strony ostro na mnie najeżdżali, że już nie mogą o arenie słuchać. Myślę, że większość z nich to jakieś małoletnie osrusy typu "kozak w necie, @#$%^ w świecie", boją się do błędu przyznać albo jakoś to w ich godność uderza? Zaiste, dziwny klimacik.

W skrócie! Jakiś koleś pożyczył nam arenowiczom wszystkiego najlepszego:

Obrazek

sube, jak to sube, rzucił się do klawiatury, jak tylko się przywitałem. Czyta naszą dyskusję! Wiadomo, że dialogu nie podejmie, jak na siusiumajtka przystało :-)

Obrazek

A najgorzej to się zrobiło jak napisałem, że sube to naganiacz:

Obrazek

No ale jak nie naganiał jak naganiał?

https://www.youtube.com/watch?v=Z3SoD2sp1c0

Zdążyłem się jeszcze przywitać z adminem Bartoszem J. z areny i po tym mnie zbanowali. Poczułem się jak na arenie :-)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: tytus321 » czwartek, 19 września 2024, 01:16

Widzę, że się rozkręciłeś :-)
Ja też wszedłem na serwer binia i sube. Nie ma sensu z większością dyskutować uważam - głównie są to fanatycy, którzy uważają, że ich bohater jest krystaliczną postacią. Teraz ich uwielbiają, ale jak tylko sube da sygnał do sprzedaży na stracie albo będzie przez rok pisał te bezcenne analizy rynku to szybko przejdą do ataku.
Widziałem też te ich jazdy jak się przedstawiłeś. Było kilka osób, które napisały, że dobrą robotę robisz, ale większość to jacyś fanatycy. Szkoda słów, jak im dobrze z tym, że zostali wydymani to spoko, szkoda, że nie chcą innych ostrzec tak jak to robi masa ludzi w różnych miejscach.

Widziałem też Bartka Jastrzębskiego z areny na serwerze sube, pewnie na przeszpiegi przylazł, żeby zobaczyć jak się serwerek kręci. Chociaż mam też inną teorię, że sube i biniu kręcą te lody od poczatku z michałkiem i stealerem. Teraz po prostu przejmują frajernię z areny, kasą się znowu podzielą i będzie pięknie. Najważniejsze, żeby strzyc barany, póki się są ;-)

Ciekaw jestem tego co napiszesz o naganiaczach arenowych. Do sube i binia mam stosunek dość pozytywny, chłopaki robią swoją robotę najlepiej jak potrafią. Czuć amatorszczyzną, ale widać też zapał. Sube trochę się gubi i jest chaotyczny, jakieś takie ADHD czy coś. Biniu pośród tego lania wody z amerykańskim aaaaaaa też coś działa itd. Ogólnie ok.
Z drugiej strony obu mam za naganiaczy. Przecież nie są debilami, a zobacz - szambo na arenie wywaliło w kwietniu / maju, jak ludzie z nowego naboru weszli na górkach i zaczęli się pluć. Tymczasem panowie chociażby na koniec maja, pod sztandarami areny w najlepsze robili marketing. Pewnie znasz ten film https://www.youtube.com/watch?v=3uL_-zRvXvU Wg mnie to jest naganianie, trochę jak sprzedawcy garnków. Do tego jeszcze biniu u siebie to zrobił.
Wg mnie trzeba się przyznać do błędu, powiedzieć przepraszam, popełniłem błąd, mnie też oscamowali itd. Tymczasem panowie wiedzą co jest grane i dalej od areny hajs biorą.
Dlatego mam mieszane uczucia w ich sprawie, prokurator i bóg ich z tego rozliczą ;-)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: arenascamu » czwartek, 19 września 2024, 15:55

Do Ciebie jeszcze mi trochę brakuje, moje posty na X ogląda po kilka osób. Tutaj widzę już ponad 1500 odsłon wątku, gratki :-)
Nie spodziewam się jednak jakiegoś spektakularnego sukcesu naszych działań. Może kilka osób na to trafi i czegoś się dowie i nie da się okraść. Większość jednak zanim wyda 2000$ nawet nie wpisze w googla "arena tradingu opinie" tylko przeleje kasę na podstawie zapewnień naganiaczy.
Ani trochę nie dziwi mnie, że krypto influencerzy nie podejmują tematu. Wszyscy pewnie srogo zazdroszczą rudemu i kudłatemu zarobionych milionów, jakby mogli to by chętnie resztki godności za udziały oddali, ale nie będą przecież srać do własnego gniazda. Ludzie zaraz zapomną, a kolesie z branży może kiedyś przyjdą z inną propozycją wspólnego strzyżenia baranów. (bardzo mi podeszło "barany są po to, żeby je strzyc")

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Albatros98 » niedziela, 22 września 2024, 22:03

To ja się może do tego odniosę bo kumpel podesłał mi ten wątek, a na Arenie jestem od praktycznie samego początku (pierwszy bądź drugi nabór?). W przeciwieństwie do wielu jakieś doświadczenie z crypto i generalnie inwestowaniem mam. Od początku 2021 roku full time w crypto, wcześniej rynek tradycyjny. Arena nie jest jedyną grupą, do której dołączyłem bo w większości płatnych grup w Polsce jestem lub swego czasu byłem (głównie z ciekawości, chęci dostępu do różnych informacji i ludzi). Szczerze mówiąc z samej Areny jestem zadowolony. Od początku jeśli chodzi o sygnały przodował Mike, tam pierwsze kilka miesięcy to była jakaś kosmiczna skuteczność, praktycznie każdy trejd wchodził i dawał lekko kilkadziesiąt procent zarobić. Potem dochodzili różni trejderzy, jedni lepsi, drudzy gorsi. Ja starałem się nie rozpraszać i w sumie głównie grałem z nim, potem z Sube kupowałem też spoty i na jego sygnały o możliwych spadkach, część swoich prywatnych sprzedawałem. No i jestem zadowolony. Bo o ile marketingowo tego nie śledziłem - Marka i Łukasza na yt nie oglądam, tak moje oczekiwania ta grupa po prostu spełniała. Dla mnie nie jest to być albo nie być, moje bycia i zarabiania na rynku nie wiąże tylko z nimi, nie polegam tylko i wyłącznie na ich sygnałach bo one są dla mnie dodatkiem, rozszerzeniem mojej perspektywy i informacji na podstawie, których podejmuje decyzje. Fakt - Mike jest ostatnio mniej aktywny, w okresie wakacyjnym nie było w ogóle sygnałów ale specjalnie mnie to nie boli bo wole ich brak niż na siłę rozgrywanie rynku. Ale oprócz niego i Sube jest też chociażby Raizel, którego aktywność jest conajmniej zadowalająca, o skuteczności nie wspomnę bo obiektywnie jest wysoka. A zarzuty, że pisze niezrozumiałym slangiem po angielsku? :shock: Sorry ale jeśli ktoś nie jest w stanie zrozumieć takich komunikatów to współczuje i to świadczy tylko o jego ograniczeniu i braku zaangażowania. Ostatnie 6 miesięcy + na rynku to po prostu jest porażka, zarabiają nie liczni, no może twórcy memów i turbo degeni ;). Dla mnie Arena jako produkt jest jak najbardziej O.K. Jeśli ktoś ma więcej niż kilka k $ kapitału i doświadczenie to nawet bym ją polecił ale jeśli ktoś oczekuje grupy, która ma 100% skuteczność, wszyscy trejderzy rozgrywają rynek tak samo i czy spadki czy wzrosty wszyscy zarabiamy to uwaga zaskoczenie - takich grup nie ma. A jak czytałem, że ktoś potracił majątek wchodząc w sygnały to załamuje ręce, zastanawiam się jak to zrobił, jak zarządzał kapitałem i sugeruje, żeby od rynku trzymał się z daleka.

Początkujący
Reputacja postu: 
3

Postautor: tytus321 » poniedziałek, 23 września 2024, 00:17

Szanowny albatrosie98, jesteś pierwszym znanym mi przypadkiem zadowolonego z areny klienta, który tylko po to, żeby wyrazić swoją opinię specjalnie zarejestrował tutaj konto. Wiemy jak to jest - jeden niezadowolony klient opowie o firmie 10-ciu osobom, a 9-ciu zadowolonych nie powie o tym nikomu. Tak to działa.
Ciekawe jest też to, że kilka minut po tym poście w innych miejscach również zamieściłeś podobne wpisy, również powołując się na kumpla, który podesłał ci ten wątek. Szczerze to nie wierzę, że jesteś klientem, a biorąc pod uwagę dzień i godzinę myślę, że jesteś mareczkiem albo łukaszkiem lub jednym z naganiaczy subkiem, biniem, polskim_degenem lub julkiem. Możliwe też, że kimś z adminki areny, ale wiadomo ile wam płacą, więc nie podejrzewam. Podejrzewam za to, że w związku z naborem jesiennym, który kiepsko idzie, łazicie po necie i wypisujecie takie idiotyzmy.

Jeśli jednak jakimś cudem jesteś klientem ;) :) :D , to nie spotkałem w życiu większego wyznawcy marki, który by podjął aż taki wysiłek w obronie produktu o tak zszarpanej opinii. Poruszyłeś za to kilka ciekawych wątków, do których chętnie się zaraz odniosę.

Dodano po 10 minutach 19 sekundach:
Albatros98 pisze: niedziela, 22 września 2024, 22:03W przeciwieństwie do wielu jakieś doświadczenie z crypto i generalnie inwestowaniem mam. Od początku 2021 roku full time w crypto, wcześniej rynek tradycyjny.

Nie rozumiem zatem co robisz na arenie. Przecież marketing grupy do dzisiaj jest bardzo czytelny - grupa dla początkujących, którzy nie mają czasu na naukę, a chcą zarabiać na krypto. Ja też chciałbym wiedzieć wchodząc na arenę jak robić handel, kiedy kupować i sprzedawać albo jak rozgrywać na dźwigni. Niestety nie wiedziałem tego i ślepo uwierzyłem temu co mówił stelaer i popłynąłem. Teraz już wiem co zrobiłem źle, czego nie powinienem robić oraz że ważniejsze od samego sygnału są zarządzanie kapitałem i prowadzenie pozycji. Niestety nie dowiedziałem się tego ani od marsha, ani od piotrka, ani od kubalka czy innych traderów areny. Nie powiedzieli mi o tym również zalożyciele tego scamu.

Dodano po 7 minutach 38 sekundach:
Albatros98 pisze: niedziela, 22 września 2024, 22:03Od początku jeśli chodzi o sygnały przodował Mike, tam pierwsze kilka miesięcy to była jakaś kosmiczna skuteczność, praktycznie każdy trejd wchodził i dawał lekko kilkadziesiąt procent zarobić.

NO właśnie na to nabrał mnie Lucas Kudłaty TaDruga M. Mówił "zobacz jakie obroty robi nasz mike, tu kupił, tu sprzedał i mamy 2x, a tu 8x itd." Do dzisiaj takie gówna można znaleźć w tym jego ścieku na YT. Niestety jak dołączyłem na arenę mike nadal dawał sygnały, ale zapomniał powiedzieć, że właśnie jesteśmy na górkach.
I się szambo rozlało. Jak mi zaczęło lecieć w dół i napisałem na czacie co jest grane, inni też napisali, to stealer nas zjebał, że taki jest rynek i czego my się spodziewaliśmy i nie ryczeć. Ja dołączyłem w kwietniu, boski mike w maju chyba zawinął się na kilka tygodni pod palmy, a ja i setki innych świeżaków zostaliśmy z rozkminką sami. Szkoda, że wtedy nie byłeś taki mądry i się nie odezwałeś, żeby jakoś świeżaków poratować...

Dodano po 9 minutach 55 sekundach:
Albatros98 pisze: niedziela, 22 września 2024, 22:03potem z Sube kupowałem też spoty i na jego sygnały o możliwych spadkach

W tym momencie, czytając twój wpis, miałem 100% pewności, że jesteś podstawiony. Sube to miły chłopak, niestety z adhd ogromną wrażliwością, którego dotyka każda niezbyt przychylna opinia. Ogólnie lubię gościa za jego kreatywne podejście, studiowanie i poszukiwanie rozwiązań. Mam do niego kilka zastrzeżeń, z czego najpoważniejsze o naganianie świeżaków na arenę bez jakiegokolwiek wyjaśnienia na czym polega handel.
No to jeśli kupowałeś z nim spoty to wiesz, że sube RAZ dał listę coinów, którą z zyskami sprzedaliśmy w marcu 2024. Kolejną listę spot'ów sube sprzedaliśmy na minusie. Potem zaczął dawać sygnały na dźwigni, ale ludzie za dużo tracili więc ich zjebał, że są durni i nie powinni być na arenie. Obraził się i zaczął pisać analizy, z których wynika, że jest byczy, ale nie czas kupować itp.
Ściema ten twój wpis...

Dodano po 7 minutach 35 sekundach:
Albatros98 pisze: niedziela, 22 września 2024, 22:03Dla mnie nie jest to być albo nie być, moje bycia i zarabiania na rynku nie wiąże tylko z nimi, nie polegam tylko i wyłącznie na ich sygnałach bo one są dla mnie dodatkiem, rozszerzeniem mojej perspektywy i informacji na podstawie, których podejmuje decyzje.

Ponownie uważam, że grupa nie jest dla ciebie. Zacytuję ci tutaj mojego ulubionego arenowego pacana michaszka z 21.09.2024, kanał Ogólny na telegramie:
„Chciałbym też odnieść się do niektórych komentarzy mówiących, ‘że po co mi Arena skoro niektórzy trejderzy mają również swoje grupki.’
Arena od początku miała być miejscem w którym mamy trederów w jednym miejscu, w miejscu gdzie mogą oni wrzucać swoje najskuteczniejsze zagrania i w miejscu do którego mamy dostęp w formie jednego abonamentu bez potrzeby płacenia za wiele z nich.”
Jeśli rozumiesz słowo pisane twój obleśny pracodawca właśnie namawia nas do tego, żebyśmy byli tylko na arenie, bo tam mamy wszystko i z nią zarobimy. Ty jako ekspert wiesz, że nie można być tylko na arenie bo to gówno, ale ja jako początkujący nie wiedziałem takich rzeczy.
I tak na koniec się zastanawiam po co ci te wszystkie polskie grupki skoro arena jest taka dająca radę?

Dodano po 3 minutach 4 sekundach:
Albatros98 pisze: niedziela, 22 września 2024, 22:03Fakt - Mike jest ostatnio mniej aktywny, w okresie wakacyjnym nie było w ogóle sygnałów ale specjalnie mnie to nie boli bo wole ich brak niż na siłę rozgrywanie rynku.
I o to też oszukanym cały czas chodzi - mieliśmy obietnicę stałego wsparcia, indywidualnego opiekuna, handlowania rynku w obu kierunkach itd. Tymczasem główny trader areny znika na 3 miechy, a świeżaki siedzą i patrzą jak im portfel topnieje.

Dodano po 10 minutach 40 sekundach:
Albatros98 pisze: niedziela, 22 września 2024, 22:03Ale oprócz niego i Sube jest też chociażby Raizel, którego aktywność jest conajmniej zadowalająca, o skuteczności nie wspomnę bo obiektywnie jest wysoka.
haha, chłopie, piszesz o raizela skuteczności pewnie na podstawie jego plakietek, które wstawia na X albo na swój kanał :D
A czy zauważyłeś kiedykolwiek lub czy ktokolwiek z was chociaż raz przeczytał nasze żale, że raizela to sie nie da handlować? Na przykład raizel daje sygnał na long z poziomu 59000 z SL na 56000, cena tam nie dochodzi, a pacjent za kilka godzin wrzuca plakietkę, że jest w longu od 59500 i pokazuje obrazek z tradingview, że jego SL jest na 58500. Ceny podałem dla przykładu.
Przecież ludzie pisali o tym na czacie, że nie informuje na czas o zmianach :D oczywiście nie zawsze tak było, ale ten dzieciak z tym mi się kojarzy
Próbowałem handlować z raizelem w czasie urlopu i w czasie gdy on zrobił +30% depo ja miałem -18%. Nawet sobie nie wyobrażasz ile czasu myślałem, że mam z deklem, bo nie potrafię prostych liczb przepisać, ale potem się okazało, że takich debili jak ja jest na arenie dużo więcej.

Dodano po 15 minutach 7 sekundach:
Albatros98 pisze: niedziela, 22 września 2024, 22:03A zarzuty, że pisze niezrozumiałym slangiem po angielsku? :shock: Sorry ale jeśli ktoś nie jest w stanie zrozumieć takich komunikatów to współczuje i to świadczy tylko o jego ograniczeniu i braku zaangażowania.
Po pierwsze to nikt mi nie powiedział, że będę musiał mówić po angielsku. Na szczęście mówię, ale nie znam slangu. Uwierz mi cwaniaczku, bardzo się dzięki raizelowi i temu drugiemu podciągnąłem z grypsery, ale to mnie przerosło.
Sam miłościwie nam panujący "rudy lis stealer" napisał w połowie maja "my też go słabo rozumiemy, ale zdecydujemy w ankiecie czy zostanie z nami na dłużej"
Jeśli jednak jest to takie proste to dlaczego na liczne prośby wieeeelu z nas nie mogliście tego przetłumaczyć na polski? Ponownie żałuję, że wtedy nie byłeś taki mądry, pomocny i pouczający...

Dodano po 5 minutach 12 sekundach:
Albatros98 pisze: niedziela, 22 września 2024, 22:03Ostatnie 6 miesięcy + na rynku to po prostu jest porażka, zarabiają nie liczni, no może twórcy memów i turbo degeni
A mieliście nam mówić jak handlować spadki :D i co? I skąd takie imponujące wyniki raizela, o których piszesz wyżej, jeśli on jest na arenie od maja? Poza tym jeśli na rynku przez ostatnie 6 m-cy nic się nie dzieje to dlaczego michałek i stealer na YT mówią, że na arenie cały czas pięknie zarabiamy?
Coś kręcisz miszczu i dobrze wiemy co!

Dodano po 2 minutach 27 sekundach:
Albatros98 pisze: niedziela, 22 września 2024, 22:03wszyscy trejderzy rozgrywają rynek tak samo i czy spadki czy wzrosty wszyscy zarabiamy
No i to samo obiecujecie nam od początku, tylko jakoś nie potraficie tego dowieźć :-) A może mój ty ekspercie zarabiasz w obie strony, tylko grupy ci się pomyliły, bo na zbyt wielu jesteś? Bo na arenie to raczej tego nie było :D

Dodano po 4 minutach 1 sekundzie:
Albatros98 pisze: niedziela, 22 września 2024, 22:03A jak czytałem, że ktoś potracił majątek wchodząc w sygnały to załamuje ręce, zastanawiam się jak to zrobił, jak zarządzał kapitałem i sugeruje, żeby od rynku trzymał się z daleka.
Świetna rada! Wróć z nią zatem do bandy naganiaczy na arenę i przekaż im co mają mówić świeżakom! I wszystko będzie super i będziemy żyć długo i bogato.
Dla ciebie albatrosie też mam sugestię trzymania dystansu, ale od tego wątku. Bo kłamać to trzeba umieć, tymczasem ty robisz to tak nieudolnie, że ośmieszasz siebie i swoich mocodawców.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Albatros98 » poniedziałek, 23 września 2024, 23:53

Nie będę próbował cie do czegokolwiek przekonywać ani udowadniać bo nie jest to w moim interesie, choć nie ukrywam, ze fragment o tym jakobym działał z areną / był markiem czy łukaszem mnie rozbawił xd ale skoro już napisałem tą wcześniejszą wiadomość to wejdę dalej w polemikę i odniosę się do twoich słów:
1. Dołączyłem bo tak jak napisałem wcześniej byłem i jestem w większości płatnych grup w Polsce i jakim chłamem by one nie były to (prawie) na każdej poznałem kogoś wartościowego / coś otworzyło mi oczy / czegoś się nauczyłem / z ich pomocą zarobiłem, także to jak arena była reklamowana nie miało dla mnie znaczenia, liczyła się wtedy skuteczność mike'a, którą wtedy udostępniali. Btw. nie było przypadkiem jakiegoś wprowadzającego pdf'a z tymi informacjami o zarządzaniu ryzykiem, kapitałem etc. ;) ?

2. Nikt nie jest alfą i omegą, ja generalnie nie dziwie się, że Mike czy reszta nie przewidział spadków. cykliczność jedno ale ja np. bardzo wierzyłem, że hossa nam sie na dobre zaczęła przez ETF'y i cykliczność nie będzie miała znaczenia. Jak widać to błąd bo miała, ma i pewnie będzie miała (do czasu). Mi Mike dał dużo zarobić, wam z kwietniowego naboru nie ale rynek od tamtego czasu to padaka. Fragmentu o ratowaniu nie czaje, nie wiem jak miałoby wyglądać mityczne ratowanie czy odrabianie strat w tych warunkach? Raczej trzeba czekać na to co pokażą najbliższe miesiące bo to może być szansa - dla niektórych na odkucie, a dla innych na pomnożenie portfela.

3. Co do Sube racji nie masz. Ja z nim kupowałem spoty na których byłem na plus kilkaset procent. Moja cała wypowiedź nie odnosiła się do kwietniowego naboru. Mój horyzont czasowy jest znacznie dłuższy. To że nie było spotów na jakimś fajnym plusie w ciągu pół roku mnie nie dziwi absolutnie, on wielokrotnie tłumaczył jak do tego podchodzi i nie mam watpliwości, że podrzuci dobre wejścia w odpowiednim momencie.

4. Tak jak pisałem ja nie śledzę ich kanałów, także nie byłem na bieżąco z późniejszym marketingiem a jak był przesadzony to słabo. Po co mi wszystkie te wszystkie grupki? Tak jak pisałem, na każdej mniej lub bardziej odnajduje coś wartościowego.

5. Nie śledzę raizela na X, a mówiąc o jego skuteczności odnoszę się do tego co z nim sam rozgrywałem, a jestem pewny że na bieżąco śledzę jego sekcje i z nim gram, jak śledziłem jego update'y i nie kojarzę takich sytuacji?? Jesteś pewny, że ty dobrze rozgrywałeś z nim te sygnały, zbierałeś partiale etc. jak o tym pisał? Bo to w większości dynamiczne scalpy, a nie pozycje które sobie zostawiasz i leżą.

6. Co do języka to na jego czacie przecież wielokrotnie było to tłumaczone i sporo osób tam służyło pomocą jak ktoś czegoś nie rozumiał (choć nie ukrywam, że ja się nie poczuwam i nie mam cierpliwości żeby tam pisać 10x to samo). Ja problemu z rozumieniem nie miałem.

7. No i w tych nielicznych jest chociażby właśnie Raizel. Gra w obie strony, duża dźwignia i najczęściej scalpy. Jeśli rzeczywiście chłopaki mówią, że na arenie w tych ostatnich miesiącach wszyscy pięknie zarabiają to słabo, wiadomo że to nie prawda

8. Do nikogo z niczym nie będę wracał. Moja rada jest następująca: na rynku największą robotę musisz wykonać ty sam. Żaden influ, kol's, grupka bez twojej wiedzy, zaangażowania i doświadczenia nie da ci zarobić. (kto wie może jakieś wyjątki by się znalazły? :)).

Arrivederci PS. z całego tego wywodu najważniejszy jest punkt 8 :D

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: nowaczykaga » środa, 25 września 2024, 23:31

Albatros98 pisze: poniedziałek, 23 września 2024, 23:53Nikt nie jest alfą i omegą, ja generalnie nie dziwie się, że Mike czy reszta nie przewidział spadków

mam wrażenie, że @tytus321 dość dobrze wytłumaczył o co jest cała afera
ja podobnie jak większość arenowiczów nie mam problemu z tym, że na rynku są spadki czy wzrosty
mam problem z tym, że jako początkująca zostałam namówiona na zakupy, potem jak się zaczęło narzekanie dostałam pdfa z tym jak handlować, a jak ludzie zaczęli pytać czemu nas tak traktujecie to Mareczek wysmarował wiadomość, z której jasno wynikało, że to skończony idiota, a ludzi ma za nic
agresywne komentarze michałka, że jak się nie znamy to mamy nie kupować, też były jak kulą w płot, bo ta grupa miała być dla tych co się nie znają i chcą kupować, a arena miała powiedzieć jak
zlaliście nas panowie kompletnie i tyle
a ty albatros jeśli nie jesteś z administracji, to nie wiem co tam bierzesz, ale srogo ci się rzeczywistość wygięła :ugeek:

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: arenascamu » czwartek, 26 września 2024, 02:58

Albatros98 pisze: poniedziałek, 23 września 2024, 23:53Nie będę próbował cie do czegokolwiek przekonywać ani udowadniać bo nie jest to w moim interesie
Majster, miałeś całe życie, żeby nauczyć się jak napisać posta, żeby nie wyglądał jak pisany na zamówienie - nic w tym temacie nie zrobiłeś. Wiem, że arena zatrudnia raczej niskich lotów specjalistów, ale jeśli już musicie wrzucać posty w obronie waszego pracodawcy to chociaż sprawdźcie fakty i spróbujcie je jakoś pokleić w całość. Przecież na te twoje pierdolety nikt z minimum godności nie odważy się odpisać.
No jak możesz w jednym poście napisać, że przez 6 miesięcy nikt nie zarobił i w kolejnym zdaniu, że cały czas na arenie ładnie zarabiasz. Albo jesteś kompletnym idiotą albo którymś z włodarzy tej federacji ;-)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: arenascamu » czwartek, 26 września 2024, 22:47

zobaczcie co się dzieje na Goworku :-) tabuny ludzi wylewają swoje żale i mimo, że Goworku kasuje negatywy to cały czas przychodzą nowi i wrzucają kolejne ostrzeżenia
https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,25335985,6
Wrzucę tam link do naszego wątku, może ktoś tu trafi :-)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: arenascamu » środa, 2 października 2024, 03:21

Aż musiałem to napisać :-) genialny PROTRADER sube odczekał od 6 września 3 tygodnie i 27 dał amatorom z areny sygnały do zakupów na spot. Niektórzy wyznawcy tego pana piszą, że miał trzeci raz z rzędu pecha! A ja uważam, że robi krecią robotę - założył swój serwer, który od dzisiaj jest płatny i ściąga tam poranionych arenowiczów takimi frajerskimi sztuczkami.
biniu i sube na tym gotham city mają już 3000 ludzi, po kilku tygodniach działania. Dzisiaj sube na live otwarcie mówił, że to będzie dobry serwer, nie to co poprzedni :-D
Brak słów i szkoda ludzi!

Obrazek

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
2

Postautor: pager123 » piątek, 4 października 2024, 23:53

tytus321 pisze: wtorek, 3 września 2024, 11:09kosztowało mnie to pewnie z $1000
tytus321 pisze: wtorek, 3 września 2024, 11:09arena oszukała ludzi na 1500 dolarów
tytus321 pisze: wtorek, 3 września 2024, 11:09grupa sygnałowa dla zapracowanych
tytus321 pisze: niedziela, 15 września 2024, 00:21Zagrania to są jakieś wrzutki przypadkowych osób. Strategia na Hossę nie istnieje. Codzienne analizy rynku to zwykłe opisówki tego co i tak widać na wykresach, nie ma tam wniosków do wdrożenia
tytus321 pisze: wtorek, 3 września 2024, 11:44Arena doprowadziła mój portfel w ciągu 3 miesięcy to 70% straty.
Najśmieszniejsze jest to, że wy do dzisiaj nie skapnęliście się, w jaki sposób tak naprawdę was oszukano i nie potraficie nawet prawidłowo wycenić swoich strat.

Prawdziwy przekręt polegał na tym, że byliście dawcami kapitału dla losowych shitcoinów powiązanych z grupą. Te $1000 czy $1500 wpisowego to była tylko wstępna selekcja frajerów. Wyruchano was na cały zainwestowany kapitał.

Tytuł tematu jest prawdziwy i bardzo adekwatny - tacy dorośli ludzie dali się zrobić przez 25-letnich patusów z osiedla, którzy przygotowali scam po linii najmniejszego oporu, zapalając wszystkie czerwone lampki i robiąc praktycznie kopiuj-wklej z identycznych scamów na zachodzie, gdzie tacy ludzie jak Coffeezilla trąbią o tym od lat xD

Spoglądajcie czujnie na swoje WhatsAppy i Telegramy, przyjaciółki z Singapuru już pewnie napisały z kolejną intratną propozycją...

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: arenascamu » wtorek, 8 października 2024, 23:27

pager123 pisze: piątek, 4 października 2024, 23:53Najśmieszniejsze jest to, że wy do dzisiaj nie skapnęliście się, w jaki sposób tak naprawdę was oszukano i nie potraficie nawet prawidłowo wycenić swoich strat.

Prawdziwy przekręt polegał na tym, że byliście dawcami kapitału dla losowych shitcoinów powiązanych z grupą. Te $1000 czy $1500 wpisowego to była tylko wstępna selekcja frajerów. Wyruchano was na cały zainwestowany kapitał.

Tytuł tematu jest prawdziwy i bardzo adekwatny - tacy dorośli ludzie dali się zrobić przez 25-letnich patusów z osiedla, którzy przygotowali scam po linii najmniejszego oporu, zapalając wszystkie czerwone lampki i robiąc praktycznie kopiuj-wklej z identycznych scamów na zachodzie, gdzie tacy ludzie jak Coffeezilla trąbią o tym od lat xD

Spoglądajcie czujnie na swoje WhatsAppy i Telegramy, przyjaciółki z Singapuru już pewnie napisały z kolejną intratną propozycją...

Większość co napisałeś to niestety prawda. Wielu z nas chciało wejść w krypto i wybraliśmy jedną z gorszych ścieżek. Ja akurat byłem kompletnie początkujący i to był mój pierwszy kontakt z "handlem", zatem jestem częściowo usprawiedliwiony ;-). Są jednak na grupie osoby, dla których był to kolejny eksperyment tego typu, które wielokrotnie pisały, że nawet tamten XYZ (aron, Phil, Jarzombek itd.) nie robił tak otwarcie ludzi w ch...

Co do całego wałka, rzeczywiście wiele osób nie ma świadomości na czym to polega. Jak poczytasz opinie to ludzie mają różne żale. Jedni, że zostali zapakowani na górkach. Inni, że miał być handel, a jest głównie poradnictwo kopiowane z x.com. Jeszcze inni, że sygnały na handel miały być od fachowców, a tam kompletnie nikt nie zna się na handlu. Są i tacy, którzy przyszli na grupę głównie dla społeczności i im zabrano czat, żeby nie mieli jak pisać z innymi :-) Rzeczywiście jest tam więcej kantów niż wspomniane przez Ciebie naganianie na shitcoiny.

Najciekawsze w tym wszystkim jest to, że ludzie niekoniecznie są zainteresowani, żeby na naszych błędach się uczyć. Większość potencjalnych ofiar, a co najgorsze również oszukanych, skaczą nam do gardeł za nasze ostrzeżenia :D

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: arenascamu » niedziela, 10 listopada 2024, 02:47

Takie ładne coś znalazłem na gowork, wkleiłem na X i tutaj podrzucam :-)
Obrazek

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: MarcinNeverDie » wtorek, 19 listopada 2024, 02:40

Witam wszystkich . Na wstępie chciałbym zaznaczyć że nie przyszedłem się tu z nikim kłócić . Na ten wątek natrafiłem przypadkiem przez X . Przyznam bardzo ciekawe wypowiedzi. Z wieloma się częściowo zgadzam , z wieloma nie. Wszystko zależy od perspektywy i czasu. Osobiście dołączyłem do Areny w Styczniu i do Marca miałem świetnie wyniki. Jak moje doświadczenie z altami było niemal zero tak przez te ok.2 miesiące czułem się jak bóg. Mimo wielu błędów spowodowanych nawet nie areną a swoim FOMO. Całe portfolio miałem kilkadziesiąt % na + oraz trading też na + . Ale taki był okres co się nie kupiło to dawało zarobić. Mam wrażenie że teraz jest to samo. Kilka osób kojarzę z Areny a kilka też kojarzy mnie. Mam tylko delikatnie zmieniony nick więc anonimowość prawie na 0 poziomie. 😅 Na arene trafiłem oczywiście dla pieniędzy ale też dla wiedzy o altach której nie miałem. , dla wiedzy o airdropach i właściwie prawie o wszystkim. Chciałem też poznać ludzi takich jak ja bo w moim otoczeniu nikt nie interesuje się inwestowaniem a już na pewno nie w krypto. Dlatego bardzo ubolewam nad zamknięciem czatu i brakiem możliwości kopiowania postów i wklejania do "czytacza" . 😭😭😭 Po części rozumiem skoro , tyle jadu niektórzy wylewali na tym czacie . Wiadomo produkt musi dawać zarobić a wiele osób szczególnie z marcowego naboru wylewało tego jadu aż za dużo. I trzeba było usunąć czat żeby nie demotywował reszty. Teraz rynek wraca do formy , Arena poprawiła troche rzeczy i jak ktoś to z Administracji czyta to błagam o przywrócenie chatu . Dzięki niemu mieliśmy okno na ludzi z podobnymi zainteresowaniami . Ogólnie osobiście jestem zadowolony że skorzystałem z Areny. Nie chce myślec co by było gdyby. Może wjebałbym się w jeszcze gorsze alty albo nie wiem co. Dużo się nauczyłem
, wiedza na całe życie . Też knąłem jak skurwysyn na niektóre alty . I dalej klnę ale to chyba nieodłączna część tego rynku że jedne dadzą kilka x a inne -70%- 90 % . To jeszcze niezrealizowane straty wiec myślę że się odrobię. Też dokupywałem troche w gorsze dni i wszystkie zakupy od lipca / sierpnia mam na + . Ogólnie mogło by być lepiej. Wiadomo. Jak ktoś ma 2 lata doświadczenia z krypto albo nawet 3.5 jak ja a jest administratorem to zapala mi się lampka . Traderów już się sporo przewinęło fajnie że chociaż Sube , Davyd czy Dorian dali trochę wiedzy . Można ją wykorzystać. Z Biniem raz gadałem . Osobiście nie mój styl wiec nie mam zdania on tam woli NASDAQ. Raczej jestem zdania że większość aktualnej administracji ma u mnie + chociażby za zaangażowanie i chęci. Raczej polecam arene ale dla osób które mają już dobry mind set i money menagement a nie ja ja który w dobre projekty wchodził za 2 % depo a w te nowe ryzykowne i z małym odblokowanym supply za np5%-10% . Mnie zgubiły te coiny z unlokami i chwilowymi trendami. Brak wystarczającej realizacji zysków. I inne podstawy. Człowiek uczy się na błędach. Też ten cykl jest inny i jest trudniej przez to. Dodam tylko że zawsze uważałem że częściej napiszą te osoby które chcą wylać swój negatywny jad niż te zadowolone. Ja jak świętowałem swoje 300 % na coinach AI to myślałem żeby się napić a nie pisać na forum że Arena jest zajebista. Podsumowując były złe i dobre chwile ale ogólnie jest spoko. Dużo się człowiek nauczy a wiedza to klucz do zarabiania. Dobry money menagement i dacie sobie rady na rynku ;) jedynie ponarzekam na ten chat że nie mogę z nikim popisać oprócz z adminami. :( kurde tak zajebiście było poznawać innych arenowiczów a teraz musze o 2:36 pisaç z kims na jakimś forum :( . Jak ktoś z Administracji to czyta to proszę przywrócić chat albo coś podobnego :) soryy za chaos w moich wypowiedziwch ale ludzie chcą opinii to niech mają. Były chujowe zagrania , były też zajebiste . 80 % zależy od klienta a nie sygnałów i przerobiłem to na każdej grupie nie tylko krypto ale i Forex , złoto czy inne aktywa i tradingi ;) czekam na falę hejtu od tych którzy chcieli by rylko negatywnych opinii. Moja zależy od sentymentu na rynku ale ogólnie jest git a że arena dobrze gra pod wzrosty to aktualnie nie ma co narzekać :D

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: arenascamu » wtorek, 19 listopada 2024, 20:11

MarcinNeverDie pisze: wtorek, 19 listopada 2024, 02:40Witam wszystkich . Na wstępie chciałbym zaznaczyć że nie przyszedłem się tu z nikim kłócić .
Cześć Marcin,
ciężko przebrnąć przez Twój wpis, ale spróbuję do jednej rzeczy się odnieść.
Ogólnie arena to fajny pomysł i coś takiego bardzo by się przydało. Tylko wykonanie bardzo poniżej oczekiwań.

Uważasz, że za dużo tego jadu? Może nie rozumiesz perspektywy początkujących - my zostaliśmy wywiezieni na środek oceanu, wrzucili nas do wody z okrzykiem "dacie radę" i nawet nie wskazali, w którą stronę brzeg. Nie dziwi nikogo, że się potopiliśmy, ale wielu dziwi, że jesteśmy wkurwieni.

W okresie gdy wchodziłem w arenę to był mój początek w krypto i grze na giełdzie, Ty z kolei masz 3,5 roku doświadczenia. I tu jest ta różnica.
Mi arena została sprzedana jako miejsce dla początkujących, nie musiałem nic wiedzieć tylko przeczytać i zgodnie z wytycznymi działać. Dźwignia ryzykowna, spot mniej, więc wszedłem w spot. Kupiłem portfolio na hossę zgodnie z wytycznymi majka, które zrobiło -70% w krótkim czasie, a jak pytałem co teraz albo gdzie jest mike to dostawałem odpowiedzi w stylu diamentowe ręce, żal to możesz mieć do siebie, jak nie umiesz to się nie bierz itd. Większość grupy to są początkujący, którzy zaufali "ekspertom", a jak zostali oszukani i zaczęli zadawać pytania to administracja wpadła na pomysł, żeby wyłączyć czat. Ludzie tym bardziej się wkurwili i zaczęli szukać miejsca, gdzie mogą o tym powiedzieć lub napisać. Stąd w różnych miejscach w internecie możesz znaleźć tyle żalu.
Do tego weź pod uwagę ton tych wypowiedzi - znasz pewnie teksty rudego buca albo zakompleksionego jąkały - nie podoba się to wyjazd.

Kończąc, bo jestem w pracy - gdyby od początku powiedziano mi, co muszę zrobić, żeby nie wtopić i jak mam grać, żeby wygrywać, o money management, o risk management itd. nie miałbym żalu. Jednak w tej sytuacji, podobnie jak wielu amatorów, czuję się oszukany.

Sorry za polski, nie używam codziennie ;-)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: arenascamu » wtorek, 26 listopada 2024, 22:48

Już pewnie niektórzy wiedzą, że to gówno arena tonie! Ludzie się naczytali naszych głupot i ostatni nabór się nie powiódł, michałek już w Dubaju, a stealer wczoraj zaczął się rakiem wycofywać z projektu przerzucając winę na kogo się da. Napisał powieść na X o tym jak bardzo chciał dobrze i jak bardzo źle wyszło nie z jego winy. Frajer z niego pierwszoligowy, nie ma co.

Odniosłem się do jego oświadczenia, ale to głównie pod publikę, bo po tej łajzie i tak wszystko spłynie
Obrazek

A tutaj macie cały jego wpis, gdybyście jeszcze nie widzieli https://x.com/MarekStiller/status/1861067488735244362

@tytus321 dobra robota!

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1603
Reputacja postu: 
0

Postautor: blink » sobota, 30 listopada 2024, 14:59

Arena już się pewnie nie sprzedawała to kończą projekt, ale powstanie mentoring od Marka i Michałka :D

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: filipek022 » niedziela, 29 grudnia 2024, 22:54

jestem w rynku Crypto od 2021 , ale tak na prawdę mocniej się tym interesuje od wakacji 2023 , wtedy wlozylem około 40k $ i czekałem spokojnie na wzrosty. jak to mi fajnie już urosło , to stwierdziłem ze trzeba spędzić nad tym trochę więcej czasu i około zimy 2024 przysiadłem mocniej do tego tematu. Na nieszczęście trafiłem na mARECZKA i uKASZKA , Mareczek.... Dołączyłem do tej super elitarnej grupy , gdzie już na wstępie "powinienem się cieszyć" ze z laski mnie tam przygarnęli za jedyne 1500$...

Przy zapisach stworzyli taka właśnie atmosferę żeby człowiek myślał ze złapał kurę znosząca złote jajka. I ze to jest cudem ze się udało tam dalaczyc , ta cala presja czasowa przy zapisach itp itd. Na początku wydawało się to bardzo ok , ale to chyba dla tego ze byłem stosunkowo swierzy na rynku i po prostu głupi... Finalnie zlałem haczyk i podchodziłem sporym kapitałem w te ich "perełki"... na samym NGL 15.000$ do tylu... do tego dochodzą szrapnel od Mareczka z kanału , jakieś obsrane star heros , jakaś mavia od Mareczka jakieś memy od tumana degena , aveo od ukaszka i jeszcze pare tych super projektów by się znalazło o których nie chce już pamiętać... finalnie około 35.000$ do tylu na grupie.

Mareczek i ten okularnik z zegarkiem patka niech się cieszy ze nie jestem osoba pamiętliwa i mam jeszcze na chleb , ale trafi innego który przez jego super ruchy straci zbyt dużo i może się mocno przejechać w świecie realnym bo nikt anonimowy nie jest... Tak na prawdę gdybym nie zaufał tym super ekspertom to bym te 35k wrzucił w inne projekty które po prostu czułem , ale omamili mnie chęcią przeprowadzenia mnie przez to "ręką eksperta"... póki słuchałem się sam siebie to zarabiałem , zacząłem słuchać ich i wszytko z tego okresu w plecy. Teraz mam inny sposób , nie oglądam youtuberow z PL , jedynie z za granicy i przed słuchaniem ich porad sprawdzam filmiki rok/dwa do tylu to o czym mówią i czy cos się sprawdza...

Jedyna osoba która teraz oglądam szanuje i jestem w stanie się posłuchaj jest Brian Jung. wrzuca konkrety , wystarczy porównać projekty o których mówił pare miesięcy temu , z cena obecna jest grubo... Pozdrawiam wszystkich dobrych ludzi , bądźcie czujni na takie gnidy , nie ulegajcie fomo i nie bądźcie pazerni. ogólnie na ten moment u mnie OK , odrobiłem to co straciłem przez te rury , ale krypto nie polega na tym żeby odrabiać , tylko zarabiać...

Aha jeszcze zapomniałem ze na te super NGL nakręciłem kilku kolegów , 3 osoby potraciły miedzy 300 a 1000$ , jedna osoba 10.000$ a inny kolega z zagranicy wrzucił w to 20.000euro... z tym co wrzucił te 20keuro nasze relacje mocno się ochłodziły od tego czasu :/

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ałena » czwartek, 20 lutego 2025, 15:45

Mareczek już ma nowy mentoring. Zapraszam po dwa słowa na stronę:
https://www.gowork.pl/opinie_czytaj,263 ... Ny4wLjAuMA
Zachęcam też do lajków.
Kolejny biznes otwarty, można sie dalej bawić, zero odpowiedzialności za władowanie ludzi na mine. Zostawił arene i tam sie teraz nic nie dzieje. Zakosił 7300 obrzucił błotem we wpisie i ma teraz mentoring na którym zrobi dokłądnie to samo. To już nie pierwszy biznes który położył i bedą kolejne. Bo to taki człowiek. Wykorzystać, opluć, pójść dalej.

Wróć do „Piramidy i scamy”