IOTA - temat ogólny

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 180
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

IOTA - temat ogólny

Postautor: Niven » środa, 10 stycznia 2018, 15:57

Kiwek pisze: Witam
Chciałem przelać iote z BF na portfel więc pomyślałem że na próbę zrobię transfer z portfela na portfel (nowy seed i tak musiałem zrobić) chciałem mieć pewność że dojdą bo tam większą ilość można przesyłać. Od wczoraj mam pending. Czy ktoś BF przesyłał? Może cos na portfelu trzeba zmienić? Bede wdzięczny za pomoc. http//88.198.230.98:14265 tego hosta używam
Jeśli masz pending na BF to musisz czekać aż giełda zrealizuje przelew

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Kiwek » środa, 10 stycznia 2018, 16:07

Z giełdy jeszcze nie wysłałem z portfela na porfel robiłem między portfelami wisi od wczoraj. Miałem już na portfelu wcześniej kupione :D . Nie chce trzymać na giełdzie
Ostatnio zmieniony środa, 10 stycznia 2018, 16:09 przez Kiwek, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

IOTA - temat ogólny

Postautor: Niven » środa, 10 stycznia 2018, 16:15

Kiwek pisze: Z giełdy jeszcze nie wysłałem z portfela na porfel robiłem między portfelami wisi od wczoraj. Miałem już na portfelu wcześniej kupione :D . Nie chce trzymać na giełdzie
Robiłeś reattach i promotion? .Spróbuj innego noda. Może ten który wybrałeś nie ściągnął najnowszych kamieni milowych. Wybierz pierwszy z http://iota.dance/nodes

Początkujący
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Kiwek » środa, 10 stycznia 2018, 16:50

Robiłem reattach nic nie dało. Jak dodać tego noda w portfelu bo nie ma zielonego pojęcia :?

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 76
Reputacja postu: 
1

IOTA - temat ogólny

Postautor: Lagoon » środa, 10 stycznia 2018, 16:57

@kiwek
Uzyj tego

https://rajivshah3.github.io/iota-pow-er/reattach.html
Wejdz na ta strone wklej tam hash transakcji i kliknij submit

Dodano po 1 minucie 10 sekundach:
Otworz portfel w histori transakcji kliknij show bundle ten pierwszy to hash

Początkujący
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Kiwek » środa, 10 stycznia 2018, 17:54

dzięki Panowie za pomoc udało się :)
Ostatnio zmieniony środa, 10 stycznia 2018, 17:59 przez Kiwek, łącznie zmieniany 2 razy.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Niven » środa, 10 stycznia 2018, 17:57

Kiwek pisze: Robiłem reattach nic nie dało. Jak dodać tego noda w portfelu bo nie ma zielonego pojęcia :?
Portfel -> tools -> edit node configuration i tam rozwijasz menu Host i wybierasz Custom i wklejasz adres noda

UWAGA
Iota się przenosi ze Slacka na Discord ------> https://discord.gg/fNGZXvh

Początkujący
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Kiwek » środa, 10 stycznia 2018, 18:02

Dzięki że sam na to nie wpadlem

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Lagoon » środa, 10 stycznia 2018, 18:22

A ta cena ioty na 0.00025000 to sie zciela czy tak pilnuja

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 66
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Comparic.pl » środa, 10 stycznia 2018, 18:58

Podobnie jak szereg pozostałych, popularnych altcoinów, notowania IOTA wyraźnie konsolidują przy ograniczonym poziomie zmienności wobec dolara. Na wykresie dziennym można wyróżnić silne wsparcie testowane nieprzerwanie od początku grudnia, kiedy kryptowaluta rozrysowywała rekordowe maksima. Główny opór to zeszłoroczne szczyty tuż pod 6,00, jednak w międzyczasie byki będą musiały zmierzyć się również z oporem krótkoterminowym przebiegającym na 4,3550. Znaczenie obecnej strefy wsparcia wzmacnia jednak 50% zniesienia trendu wzrostowego z przełomu roku – w związku z tym bardziej prawdopodobne w tym momencie wydają się wzrosty – szczególnie, jeżeli środowa sesja zamknie się w formie rysującego się obecnie pin bara.

wykres na - https://comparic.pl/kryptowalutowe-pods ... -czolowki/
Comparic.pl - każdego dnia najwięcej informacji i analiz o kryptowalutach w polskiej sieci
Dołącz do grupy na Facebooku dotyczącej kryptowalut - SPRAWDŹ JUŻ TERAZ
Weź udział w FxCuffs 2018 - bezpłatnej konferencji poświęconej między innymi kryptowalutom

Początkujący
Reputacja: 12
Reputacja postu: 
1

IOTA - temat ogólny

Postautor: buddookan » środa, 10 stycznia 2018, 19:23

Moim zdaniem te mądre analizy ( bez urazy oczywiście) to wróżenie z fusów. IOTA potrzebuje konkretów. TPS na poziomie umożliwiającym przelewy w max kilka minut i prostego portfela. Dodatkowo jakiś news o poważnej współpracy i dopiero wtedy wystrzelimy. Max do 6.50$ ? :D
IOTA zaczyna być walutą dla koneserów, a nie do pomnażania inwestycji. Była po postu za droga na wejściu. Nie ma co liczyć n jakieś wystrzały. W tym roku obstawiam max x10 ( 40$)

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Lagoon » środa, 10 stycznia 2018, 19:34

@comparic.pl
Trojkąty zwyżkujące to ja widziałem tydzień temua tetaz to jest chwilowy skok i znow w dół chyba ze jakis konkretny news wysedl.
A analiza to takie pol na pol albo bedzie gora albo dol .Dochodze do wniosku ze oprocz nowych wiadomosci to na staly wzrost nie ma co liczyc.
I bez analizy mozna obstawic dol lub gore.Przynajmniej jesli chod i o krypto

Początkujący
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Luszian » środa, 10 stycznia 2018, 20:37

AT w kryptowalutach jest dosyć kiepska, ponieważ za dużo czynników wpływających na skoki cen jak i sam rynek jest bardzo nie stabilny. Jakby postawić przed sobą dwóch graczy, jeden korzysta z AT, a drugi wyszukuje same newsy to jednak ten drugi zarobi więcej. Niestety taka jest prawda, bo na tym rynku rządzi hype i newsy. Wycena Ioty trzymana jest w określonych ramach i można na tym fajnie zarobić, jednak im dłużej to trwa tym bardziej mam wrażenie, że niedługo poznamy powód.

Początkujący
Reputacja: 12
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: buddookan » środa, 10 stycznia 2018, 21:28

IOTA względem ETH
Obrazek

Początkujący
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: jerrynimus » środa, 10 stycznia 2018, 22:19

Witajcie,

chcialem przelac iotę z jednego portfela na drugi. Po trzech godzinach klikania mam dalej coiny na pierwszym portfelu, i 10 pendingowych transferów na pierwszym portfelu, na drugim mam nadal 0 coinów i 13 transferow pending i 4 adresy. poddaję się. co się dzieje jak się wyśle coiny na różne adresy dla tego samego seeda? Rebroadcast i reatach mam robic? i na którym portfelu (wysyłającym) Ktos mi wytłumaczy o co tu chodzi i jak mam odblokowac swoje coiny?

pozdrawiam Jarek

Początkujący
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: chesslav » środa, 10 stycznia 2018, 23:57

jeśli nie AT to bardziej spekulacyjnie.. co myślicie o 15.01 jak otworzą bitfinex - większość reclaimów zostało już zrobionych a te wszystkie (może nie wszystkie - niektórzy będą hodlować) Tioty tylko czekają na wejście na giełdę i wyciągnięcie zysków - wiele z nich to początki jak były dystrybuowane jeszcze przez Slacka więc nawet przy tej cenie Ioty to zysk kilkanaście razy. Osobiście obstawiam, że będzie bardzo mocny spadek, może nawet flash crash?.. później mocne wybicie do 1 lini oporu na 3.7 następna 4.35.. dopiero po tym przyjdą prawdziwe newsy - myślę, że tak naprawdę wszystko jest poukladane i nic nie dzieje sie przypadkiem, najpierw reclaimy wiec patrzac na long run to uzdrowienie sytuacji Ioty na rynku, pozniej portfele, gieldy i inne newsy... wasze opinie? ;)

ale może też tak być, że nic się nie zadzieje z tymi zwrotami a do 15.01 będą jakieś newsy i wystrzelimy z ceną w górę.. takie spekulacje jak to na krypto 50/50 ;)

Początkujący
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: PiotrC » czwartek, 11 stycznia 2018, 07:01

Panowie ja bym się troche wstrzymał z tymi prognozami na chwile obecna bo analizy sa nic nie warte. market cap poleciał w 3 dni o prawie jakieś 25% (w weekend było cos kolo 850mld jak dobrze pamietam teraz mamy 650 mld).
Jest pare crypto które ladnie trzymają swój poziom i tak jak pisałem w wątku o cenie to są dokładnie te któe mają jakieś podstawy ku temu (Ether, Cash, LTC, Neo, RaiBlocks, Dash). Iota narazie trzyma swój stabily poziom (3-4$) i jeśli przy głębszej korekcie tak zostanie to będzie bardzo dobry znak według mnie i w jakiś tam prognostyk do wzrostów na przyszłość ale myślę że w perspektywie najbliższych dni/tygodni na pewno nie powinniśmy się spodziewać jakiś większych wzrostów bo widać że ktoś większy realizuje zyski z tych wszystkich altów napompowanych do granic możliwości

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 29
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Marthu1990 » czwartek, 11 stycznia 2018, 16:00

Moim zdaniem po finalizacji reclaims nie będzie znaczących zmian. Zablokowali podobno 13%. Z tego sprzeda około połowa, reszta będzie czekać na wybicie albo typowy Hodl. Więc jak sprzedane zostanie około 6-7% to nie spadniemy poniżej 3$.

Początkujący
Reputacja: 142
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Jakub » czwartek, 11 stycznia 2018, 17:25

Często do IOTA porównuje się Raiblocks. Co myślicie?
https://dowbit.pl/raiblocks-podbija-rynek-kryptowalut/

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 29
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Marthu1990 » czwartek, 11 stycznia 2018, 17:55

@Jakub, Projekt dobry ale nie bardzo rozumiem to ciągłe nawiązywanie do IOTY. Są podobieństwa ale zamysł wykorzystania w przyszłości jest zupełnie inny.

Odnośnie XRB oraz IOTY od 8:55

Wróć do „IOTA”