IOTA - temat ogólny

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 76
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

IOTA - temat ogólny

Postautor: Lagoon » niedziela, 7 stycznia 2018, 01:11

@niven
Pamietasz jak iota byla po 0.5$ i napisałem ze widze 5$ w grudniu?
Napisales niech strace i tak niech bedzie. :D :D :D
To teraz tak powazniej widze 135$ w grudniu tego roku :D

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Proctosone208 » niedziela, 7 stycznia 2018, 01:27

no 135$ to już fajnie by było :D bym się dziewczynie oświadczył :D

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: sensitize » niedziela, 7 stycznia 2018, 02:13

Trochę realizmu panowie :) $135 oznaczałoby marketcap na poziomie 370 mld dolarów co oznacza więcej o 30% niż ma dzisiaj bitcoin, także taka cena jest mało prawdopodobna. Myślę że $20-$30 jest bardziej realne w tym roku i dużo będzie zależało jak szybko dojdą nowe giełdy i jakie newsy iota ogłosi.

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Proctosone208 » niedziela, 7 stycznia 2018, 02:23

myślę, że wszystko jest możliwe, jeszcze nie dawno market cap był około 300mld 1 grudnia, a pierwszego stycznia był ponad 600mld czyli 2 razy więcej, teraz nawet połowy miesiąca nie ma a mamy 800mld, jak to dalej będzie tak szło to myslę, że możemy zobaczyć taki kwoty, których nikt nie przewidywał, nie wiem czy akurat IOT-y ale może innych krypto.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 53
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: ajatoluk » niedziela, 7 stycznia 2018, 02:47

sensitize pisze: Trochę realizmu panowie :) $135 oznaczałoby marketcap na poziomie 370 mld dolarów co oznacza więcej o 30% niż ma dzisiaj bitcoin, także taka cena jest mało prawdopodobna. Myślę że $20-$30 jest bardziej realne w tym roku i dużo będzie zależało jak szybko dojdą nowe giełdy i jakie newsy iota ogłosi.
Kluczem jest sprzętowy procesor JINN bez którego iota nie osiągnie spodziewanego sukcesu(chodzi o czas operacji którą taki procesor skraca niesamowicie do poziomu dziesiętnych częsci sekundy). Gdy będzie dostępny 100$+ jest dla mnie pewne. Pytanie kiedy będzie on zaimplementowany, ale mało prawdopodobne że w 2018. Ja stawiam na 20-40$ ale najpierw musi przejśc solidne tornado przez kryptowaluty bo to co sie dzieje to nazwałbym obłąkaniem.

Początkujący
Reputacja: 12
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: buddookan » niedziela, 7 stycznia 2018, 02:49

malycom pisze: No normalnie spadłem z krzesła jak napisałeś o rekrutacji jehowych :) Serio to Iota jest dla cierpliwych, ostatnie wzrosty nie zadowalają wszystkich "inwestorów" bardziej niecierpliwym polecam niech przerzucą swoje aktywa na inne coiny. Ja kupiłem Iote za uśredniając 0,55$ wiec czekam cierpliwie.
Nie trudno być spokojnym jak sie kupowało w tej cenie. Śmiesznie to nawet brzmi że czekasz cierpliwie jak już masz wzrost x8.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: ajatoluk » niedziela, 7 stycznia 2018, 02:52

buddookan pisze: Nie trudno być spokojnym jak sie kupowało w tej cenie. Śmiesznie to nawet brzmi że czekasz cierpliwie jak już masz wzrost x8.
Mi średnia moich wszystkich zakupów aktualnie wychodzi 0.39$ ;)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: buddookan » niedziela, 7 stycznia 2018, 03:27

ajatoluk pisze:
Szczerze gratuluje. Zarobiłeś w dwa miesiące x13 w najlepszej konfiguracji. Czyli tyle co spora część coinów w tym miesiącu. W przypadku Trone można było optymalnie zarobić nawet 130x w tym samym czasie.
Oczywiście to takie luźne porównanie. Ja nie mam pretensji że IOTA nie rośnie. Można mieć tylko zarzut, że twórcy prowadzą spekulacyjną politykę i niedomówienia. Zabawa w zgadywankę "Q", obietnice "wielkich" newsów, nie dementowanie tych fałszywych na czas, przesuwanie terminu nowego portfela i tajemnicze tweety. Nie wiem po co to.
W rezultacie bomba jaką była współpraca Bosch prawie nie zrobiła na ludziach wrażenia.

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: kAArter » niedziela, 7 stycznia 2018, 04:11

buddookan pisze:
ajatoluk pisze:
Szczerze gratuluje. Zarobiłeś w dwa miesiące x13 w najlepszej konfiguracji. Czyli tyle co spora część coinów w tym miesiącu. W przypadku Trone można było optymalnie zarobić nawet 130x w tym samym czasie.
Oczywiście to takie luźne porównanie. Ja nie mam pretensji że IOTA nie rośnie. Można mieć tylko zarzut, że twórcy prowadzą spekulacyjną politykę i niedomówienia. Zabawa w zgadywankę "Q", obietnice "wielkich" newsów, nie dementowanie tych fałszywych na czas, przesuwanie terminu nowego portfela i tajemnicze tweety. Nie wiem po co to.
W rezultacie bomba jaką była współpraca Bosch prawie nie zrobiła na ludziach wrażenia.
Bosch i news z japonią zbiegały się z korektą całego rynku to tez trzeba mieć na uwadze

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: ajatoluk » niedziela, 7 stycznia 2018, 04:55

Niezmiernie ciekawie wygląda dziś tangle. Jeszcze w południe tak nie było. Tps skacze pomiędzy 50-200, liczbę nodów pokazuje 8000. Nodów i połączeń jest tyle że strona strasznie spowolniła. Jeszcze takiego obrazu tangle nie widziałem. Widzę że coś kombinują. Nie zostawiajcie tej strony otwartej bo zamuli przeglądarkę po czasie na amen.
http://tangle.glumb.de/
Sprawdziłem na https://thetangle.org/live i tu pokazuje około 1tps. Wcześniej wyniki z tych stron były zbiezne. Teraz tangle http://tangle.glumb.de/ wygląda nieciekawie a tps = 0. Coś z tą stroną musi być nie tak.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: buddookan » niedziela, 7 stycznia 2018, 11:14

sensitize pisze: Myślę że $20-$30 jest bardziej realne w tym roku i dużo będzie zależało jak szybko dojdą nowe giełdy i jakie newsy iota ogłosi.
Też myślę że 30$ jest możliwe jeśli:
- Market Cap nie będzie malał
- IOTA będzie działać szybko, a portfel będzie przyjazny
- bańka nie pęknie a rządy nie będą zwalczać kryptowalut

Więc ktoś kto kupił dzisiaj, miesiąc temu IOTE w okolicach 4$ to w tym roku zarobi przy bardzo dużym szczęściu do 5 do 8 razy. Czyli tyle co na większości guzikkoinów w kilka tygodni ( które nie mają programów w TV, współpracy z wielkimi firmami itp)

Dodatkowo jest jeszcze kolejna sprawa. Skoro IOTA jako jedna z nielicznych nie idzie na fali razem z całym rynkiem to znaczy że ludzie są zrażeni. Jest jeszcze ryzyko, że zaraz jakiś następca wkroczy do akcji i zgarnie wszystko.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 180
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Niven » niedziela, 7 stycznia 2018, 11:41

Lagoon pisze: @niven
Pamietasz jak iota byla po 0.5$ i napisałem ze widze 5$ w grudniu?
Napisales niech strace i tak niech bedzie. :D :D :D
To teraz tak powazniej widze 135$ w grudniu tego roku :D
jesli te słowa mają taką moc to @Lagoon, mówisz i masz niech stracę 135$ w grudniu 25 2018 :D

@Lagoon, za naszą wczesniejszą emeryturę
Obrazek

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: blue_meth » niedziela, 7 stycznia 2018, 12:01

Panie i Panowie IOTA nas potrzebuje ;) Oddajcie proszę swój głos, a niebawem zaprezentuje się w pełnej okazałości i będzie rozkwitać niczym kwiat wiśni na tej japońskiej giełdzie ;)

https://i.redd.it/px8zxltrgl801.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 180
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Niven » niedziela, 7 stycznia 2018, 12:07

blue_meth pisze: Panie i Panowie IOTA nas potrzebuje ;) Oddajcie proszę swój głos, a niebawem zaprezentuje się w pełnej okazałości i będzie rozkwitać niczym kwiat wiśni na tej japońskiej giełdzie ;)

https://i.redd.it/px8zxltrgl801.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
to jest link do ankiety głosujcie :D https://mobile.twitter.com/BitClude/sta ... 3482921984

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 29
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Marthu1990 » niedziela, 7 stycznia 2018, 12:26

Ja kupowałem wszystko w przedziale od 3 do 4$. Wiem że dla większości to bardzo wysoko ale ja nie oczekuje od razu zwrotu 100x, wielkiej willi, lambo, ferrari itp. Po prostu niech leży na portfelu. Jakby w grudniu 2018 było 20$ to się ucieszę, w końcu to by było około 600%.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 76
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: Lagoon » niedziela, 7 stycznia 2018, 14:02

Taka ciekawostka dla wszystkich wyglada ze duzi gracze juz pokupili iote i czas na jakies wzrosty.
W ciagu ostatnich 2 tygodni ilosc coinow na 100 najwiekszych adresach wzrosla o ponad 200mln.
Obecnie na tych tylko 100 najwiekszych adresach znajduje sie az 1 980 000 000 mioty.Czyli 75% wszystkich coinow .A wszystkich adresow powyzej 1 giga jest kilkadziesiat tysiecy .Tak sie zastanawiam czym w ogole obracaja na tych gieldach? :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2719
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: mecenas » niedziela, 7 stycznia 2018, 14:21

Lagoon pisze: Tak sie zastanawiam czym w ogole obracaja na tych gieldach?
A ja się zastanawiam czym to niby te 50 miliardów maszyn ma obracać, skoro wszystko leży na zimnych walletach? Coś się tu bilans nie zapina.
:arrow: Zdecentralizowane kontrakty: https://bchbull.com
:arrow: Zdecentralizowany stablecoin: https://www.moria.money/v1
:arrow: Zdecentralizowany stablecoin: https://parityusd.com/

Początkujący
Reputacja: 40
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: gunbus » niedziela, 7 stycznia 2018, 14:27

@Lagoon, to wciąż ~800 mln Mi w obrocie. XRB ma tylko 133 mln i jakoś się kręcą, ile ma BTC, Monero itd, a pewnie też mają grubo ponad 60% holdowane.

Dodano po 2 minutach 55 sekundach:
@mecenas, Jak nie, każda miota to milion IOT, co daje ~800 bilionów iot na "kontach tradujących". A jeśli Bosh (i być może inni) na razie trzyma, to po to zapewne by ze sprzętem sprzedawać, więc nie będą holdować w nieskończoność.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2719
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: mecenas » niedziela, 7 stycznia 2018, 14:29

gunbus pisze: zapewne by ze sprzętem sprzedawać
A może nabywca sprzętu będzie musiał sobie IOTy "doładować" np. prepaid? Kto wie co zrobi holder?
:arrow: Zdecentralizowane kontrakty: https://bchbull.com
:arrow: Zdecentralizowany stablecoin: https://www.moria.money/v1
:arrow: Zdecentralizowany stablecoin: https://parityusd.com/

Początkujący
Reputacja: 40
Reputacja postu: 
0

IOTA - temat ogólny

Postautor: gunbus » niedziela, 7 stycznia 2018, 14:36

@mecenas, nawet prepaid jest minimalnie naładowany (kupujesz starter za 5 PLN, to zwykle masz >=5 do wykorzystania), więc sprzęt kupiony jakieś minimum iot pewnie będzie posiadał (no chyba, że będzie to model "battery not included" :) ).

Wróć do „IOTA”