IOTA - temat ogólny

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

IOTA

Postautor: igrek » czwartek, 14 grudnia 2017, 07:57

Bardzo proszę o wyjaśnienie następujących zwrotów:
- naganiać na spadki
- grubas zrobi stoplossa

:D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 245
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: novymivo » czwartek, 14 grudnia 2017, 10:10

@igrek, - wpisywac nie prawdziwe informacje, mowic nie prawde, wywolywac panike nie sprawdzonymi informacjami w celu obnizenia ceny
- grubas czyli gracz z duza iloscia monet i kasy , ktory tak zmanipuluje rynek sprzedajac duza ilosc monet/ lub kupujac duza ilosc monet na raz by wywolac u innych automatyczne zamkniecie pozycji na stracie wywolujac stoploss-a.( stop loss to taka funkcja na rynku po ktorej osiagnieciu ( ceny ) twoja pozycja jest zamykana z automatu przez gielde by redukowac straty)

Dodano po 23 minutach 21 sekundach:
Jezeli Twoja transakcja wisi tu masz metode by to przyspieszyc :
https://www.reddit.com/r/Iota/comments/ ... t_for_you/
Spoiler:
So, you reattached a few times, but your damn transaction won't go through and you think IOTA is broken?
As you may know, anyone can reattach any transaction. PM me your transaction hash and I'll get it confirmed. Transaction hashes are public, I can't change the tx or steal your iotas by knowing it. I'll do this for the next 4 hours, let's see how many I can confirm.
CONCLUSION: If you want your tx to confirm: Run a full node! You might learn something in the process.
How to reattach for other users if you have a full node: Run this script in the Console tab of your favorite browser.
Download the .js and adjust the path after "var u"
Replace the hash after "iota.api.replayBundle" with the transaction hash you want to reattach. make sure the bundle index of the transaction is 0. thetangle.org always shows the index of a transaction.
This is intended to run from localhost
(function() { var u = 'https://cdn.rawgit.com/iotaledger/iota. ... st/iota.js'; var s = document.createElement('script'); s.type = 'text/javascript'; s.charset = 'utf-8'; s.src = u; document.body.appendChild(s); })() ; console.log('Running now'); var iota = new IOTA({'provider': 'http://localhost:14600' }); iota.api.replayBundle("999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999", 3, 14, function(e,s){console.log(s)});
Polskie Forum Bitcoin.pl

Weteran
Reputacja: 310
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: garmont » czwartek, 14 grudnia 2017, 10:24

novymivo pisze:.. sprzedajac duza ilosc monet/ lub kupujac duza ilosc monet na raz by wywolac u innych automatyczne zamkniecie pozycji na stracie wywolujac stoploss-a...
Warto dodać że może on sprzedawać sam sobie, do niżej postawionej pozycji zakupu, a następnie odkupić taniej, gdy nad tą pozycją zbierze się dostateczna ilość pozycji sprzedaży.
“You never change things by fighting the existing reality. To change something, build a new model that makes the existing model obsolete.”

Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: davis89 » czwartek, 14 grudnia 2017, 12:48

Ma być jakiś stream z tego spotkania?

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: kojnex » czwartek, 14 grudnia 2017, 12:53

Czy portfel ioty jest taki sam jak bitoina? Czyli para private/public? I wystarczy że mam private key i nawet jak mi się spali komputer z walletem sprzętowym to odzyskam co moje? Nie wgłębiałem się ale co to jest seed

Początkujący
Reputacja: 40
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: gunbus » czwartek, 14 grudnia 2017, 13:04

kojnex pisze:Czy portfel ioty jest taki sam jak bitoina? Czyli para private/public? I wystarczy że mam private key i nawet jak mi się spali komputer z walletem sprzętowym to odzyskam co moje? Nie wgłębiałem się ale co to jest seed
W sensie o jaki pytasz, tak. Mając private key masz dostęp do tokenów wszędzie (ale w przypadkach wyjątkowych/znalezieniu dziur w systemie, fundacja iota, może zabezpieczyć tokeny na swoim koncie, do czasu, ąż udowodnisz, że jesteś ich właścicielem, więc trzeba być na bieżąco z wydarzeniami).
Ale w szczegółach to są różne portfele.
kojnex pisze:Nie wgłębiałem się ale co to jest seed
No to pora się wgłębić, ale nie wgłębiając się, seed = private key.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: mateuszx » czwartek, 14 grudnia 2017, 14:11

.nie ten dział
Ostatnio zmieniony czwartek, 14 grudnia 2017, 14:26 przez mateuszx, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 22
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: Kryptoislife_ » czwartek, 14 grudnia 2017, 14:15

mateuszx pisze: hej
chciałbym się doradzić, jeśli kupie na giełdzie bitcoina przez kartę płatnicza MasterCard oraz przeleje go na kolejna giełde (1500$) to za fee zapłace 100$ za dużo czy standard?
ogólnie to mam mały problem, bo np. coinbase nie realizuje mi płatności kartą skrill.com, dzwoniłem na infolinie skrill.com i powiedzieli, że nie mogę kupić bezpośrednio bitcoina, czy jest jakaś giełda która realizuje płatność przez skrilla?
pzdr
Pytasz na złym tagu.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 64
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: FuraTeściowej » czwartek, 14 grudnia 2017, 14:25

Będzie jeszcze wystrzał w granice 5 $ ? :?: :?: bo ten kurs się tak buja przy tych 4 $ a dziś jest idealna okazja dla grubasków by puścić kurs to the moon. Jak sądzicie ?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 180
Reputacja postu: 
1

IOTA

Postautor: Niven » czwartek, 14 grudnia 2017, 14:36

FuraTeściowej pisze: Będzie jeszcze wystrzał w granice 5 $ ? :?: :?: bo ten kurs się tak buja przy tych 4 $ a dziś jest idealna okazja dla grubasków by puścić kurs to the moon. Jak sądzicie ?
Jak dzisiaj Bill przytuli Dominika i zrobią sobie selfi na twita to będzie zielone długie dildo :)

Weteran
Reputacja: 1954
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: RuckenFetard » czwartek, 14 grudnia 2017, 14:43

FuraTeściowej pisze:Będzie jeszcze wystrzał w granice 5 $ ? :?: :?: bo ten kurs się tak buja przy tych 4 $ a dziś jest idealna okazja dla grubasków by puścić kurs to the moon. Jak sądzicie ?
Zadając takie pytanie w taki sposób uzyskasz podobną odpowiedź jaką uzyskałbyś od twojej teściowej :)
Takie pytania pojawiają się co chwile w tym wątku, pewnie kurs kiedyś wzrośnie , na tą chwile są problemy z portfelem , siecią oraz brakiem konkretnych wiadomości, jeśli kurs nie leci w takich warunkach w dół to chyba w miarę dobre wiadomości .... zapewne jak BTC poleci to IOTA zrobi pod siebie jak reszta altów i spadnie.

Początkujący
Reputacja: 12
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: buddookan » czwartek, 14 grudnia 2017, 14:50

Mam takie podstawowe pytania. Skoro IOTA się nie wydobywa to od kogo kupuję się tą całą pulę? W sensie kto był właścicielem wszystkich IOTA ?

Drugie pytanie. Czy IOTA ma docelowo być transakcją natychmiastową tak jak NEO ?

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: kAArter » czwartek, 14 grudnia 2017, 14:54

ktoś się orientuje o której dziś ta konferencja jest?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: Niven » czwartek, 14 grudnia 2017, 14:59

kAArter pisze: ktoś się orientuje o której dziś ta konferencja jest?
O 18 w Paryżu a druga w Tokio

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: temarco » czwartek, 14 grudnia 2017, 15:25

edit: fałszywe info

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

IOTA

Postautor: Niven » czwartek, 14 grudnia 2017, 15:32

temarco pisze: Nie wiem czy to nie jest jakiś fake, ale jeśli to prawda to kurs szybko zleci na dół.

https://thetangle.org/tag/9999STOLEN9IOTAS999FUCK9YOU

dużo GIOTA, skradzione?
Jedna mała uwaga żadna z tych transakcji nie jest confirmed wszystkie są pending więc może ktoś coś próbował ale mu nie wyszło

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 53
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: ajatoluk » czwartek, 14 grudnia 2017, 15:52

Niven pisze: temarco pisze:
Przejdź do cytowanego posta Nie wiem czy to nie jest jakiś fake, ale jeśli to prawda to kurs szybko zleci na dół.

https://thetangle.org/tag/9999STOLEN9IOTAS999FUCK9YOU

dużo GIOTA, skradzione?
Skąd masz tego linka ?. Żródło proszę.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 504
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: paprykarz18 » czwartek, 14 grudnia 2017, 15:55

ajatoluk pisze: dużo GIOTA, skradzione?
Kurs już spada.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: mateuszx » czwartek, 14 grudnia 2017, 15:59

to niby były te skradzione? zalogowałem się na 1 i w histori nic nie było ; p jakiś fake imo

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 29
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: Marthu1990 » czwartek, 14 grudnia 2017, 16:00

Nie bardzo rozumiem, kurs tak leci w dół bo doszło do kradzieży dużych ilości IOTA? Sorry ale mogę być nie w temacie.

Wróć do „IOTA”