IOTA - temat ogólny

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

IOTA

Postautor: Kazuk » środa, 13 grudnia 2017, 15:03

Niven pisze: https://mobile.twitter.com/RajivShah01/ ... 0986398723

Nowy portfel w połowie stycznia

P.s A 1 iota nadal pending lol
Czyli jak jest z tym obecnym portfelem z GitHuba? Można go uznać za oficjalny, skoro mamy do niego podlinkowanie bezpośrednio ze strony Ioty?
Jest w ogóle bezpieczny? A przynajmniej wystarczająco bezpieczny żeby IOTE trzymać na nim zamiast na giełdzie? :lol:

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: sensitize » środa, 13 grudnia 2017, 15:15

@Kazuk, jest oficjalny i bezpieczny (o ile trzymasz się odpowiednich wytycznych przy jego używaniu), ale z racji przeciążenia sieci możesz mieć i tak problem by cokolwiek na niego wysłać.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: sportowy » środa, 13 grudnia 2017, 15:21

wojt5 pisze:
mateuszx pisze: Witam wszystkich, jak myślicie to jest dobry moment na kupno? Czy jeszcze przeczekać ? Pozdrawiam
Myślę że na długoterminową inwestycję to jest właśnie najlepszy moment.

Ktoś sie orientuje jak długo idą ioty z finexa na portfel?

Skąd ta pewność ze teraz ? nie spadnie jeszcze ?
jak bym jeszcze poczekał, kiedy będzie mała stabilizacja

Weteran
Reputacja: 1954
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: RuckenFetard » środa, 13 grudnia 2017, 15:22

Czy ktoś tutaj z obecnych jest w stanie potwierdzić czy wyszła im jakakolwiek IOTA z bitfinexa na portfel w ostatnich dniach??
Mam dwie otwarte dyspozycje wypłaty IOTY , obydwie processing , jedna wisi 10 dni druga 5 , oczywiście wartość ich jest wyższa niż ustanowiony limit finexa , support nie odpowiada od 10 dni także.

Druga sprawa, David Sønstebø , czy ktokolwiek widział z nim wywiad video ? bo ja nie mogę znaleźć oprócz tych kilku zdjęć krążących w sieci ,
Słuchając jego wypowiedzi zdaje się być mocno rozgarniętą osobą i ma to sens , albo to geniusz który nie lubi parcia na szkło i to by dobrze zwiastowało, albo to mega przekręt :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: agieh » środa, 13 grudnia 2017, 15:31

RuckenFetard pisze: Czy ktoś tutaj z obecnych jest w stanie potwierdzić czy wyszła im jakakolwiek IOTA z bitfinexa na portfel w ostatnich dniach??
Mam dwie otwarte dyspozycje wypłaty IOTY , obydwie processing , jedna wisi 10 dni druga 5 , oczywiście wartość ich jest wyższa niż ustanowiony limit finexa , support nie odpowiada od 10 dni także.

Druga sprawa, David Sønstebø , czy ktokolwiek widział z nim wywiad video ? bo ja nie mogę znaleźć oprócz tych kilku zdjęć krążących w sieci ,
Słuchając jego wypowiedzi zdaje się być mocno rozgarniętą osobą i ma to sens , albo to geniusz który nie lubi parcia na szkło i to by dobrze zwiastowało, albo to mega przekręt :)
Witam, bardzo proszę o informację jak Ci przejdzie ten przelew. Sam się zastanawiam czy w ogóle na razie wypłacać na portfel bo też jest z nim problem a w 1 kwartale ma wejść poprawiona wersja czy zostawić na Bitfinexie

Początkujący
Reputacja: 129
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: Aeon » środa, 13 grudnia 2017, 15:31

https://www.cryptocipher.net/2017/12/12 ... elusive-q/

Bardzo ciekawy art.

Plus z 9.12.2017:
David Sønstebø
@Boyan IOTA is having several major backend updates soon. Userfriendliness, confirmation rates, resistance to spam etc. will all improve greatly over the next weeks. Blog posts and announcements for all will come
Wywiad:
[youtube][/youtube]

Weteran
Reputacja: 1954
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: RuckenFetard » środa, 13 grudnia 2017, 15:46

Aeon

Pisałem o wywiadzie VIDEO , tak aby było widać jego twarz , wywiad AUDIO który wkleiłeś widział chyba każdy.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: Aeon » środa, 13 grudnia 2017, 16:52

:oops: :lol:

Ps. Zauwazyliscie, ze przy wklejaniu 90 znakowego adresu do wyplat MIOTA na Bitfinexie w okienku do tego przeznaczonym "ucina/nie są widoczne" 3 ostatnie znaki? Tyle, ze jak zaznaczam to co sie wkleilo i przenosze do notatnika z powrotem, to sie przekleja 90, wiec wyglada na to, ze uwzglednia w adresie te 3 niewidoczne...

Dodano po 30 minutach 28 sekundach:
Athanasios Zolotas [3:45 PM]
@dom shall we expect the fix on the transactions traffic congestion this week?
Dominik Schiener [3:50 PM]
yes

Początkujący
Reputacja: 12
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: buddookan » środa, 13 grudnia 2017, 16:58

Czy to fake ?

Obrazek

nami pisze: Witam wszystkich
W związku z licznymi zapytaniami o transfery IOT z Bitfinexa - wczoraj około północy puściłem trochę MIOT, a dzisiaj rano były już na portfelu. Także działa to już sprawnie.
pozdro
Daj link do transakcji https://iotasear.ch/ bo jesteś nowy a ja w to nie wieże. Wypłaty wstrzymane , a moja wisi od 6 grudnia.
Ostatnio zmieniony środa, 13 grudnia 2017, 17:06 przez buddookan, łącznie zmieniany 3 razy.

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: nami » środa, 13 grudnia 2017, 17:02

Witam wszystkich
W związku z licznymi zapytaniami o transfery IOT z Bitfinexa - wczoraj około północy puściłem trochę MIOT, a dzisiaj rano były już na portfelu. Także działa to już sprawnie.
pozdro

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 504
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: paprykarz18 » środa, 13 grudnia 2017, 17:06

buddookan pisze:Czy to fake ?
Tłit z wczoraj, portfel powinien być dzisiaj.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 180
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: Niven » środa, 13 grudnia 2017, 17:16

paprykarz18 pisze:
buddookan pisze:Czy to fake ?
Tłit z wczoraj, portfel powinien być dzisiaj.
na Windowsa zobaczymy dopiero w styczniu a ten co widzimy jest na androida

https://mobile.twitter.com/RajivShah01/ ... 0986398723

Początkujący
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: wojt5 » środa, 13 grudnia 2017, 17:18

To gdzie poza finexem kupić żeby nie tyle nie szło? Czy to wina ioty i wszedzie tak jest.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 20
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: pk456 » środa, 13 grudnia 2017, 17:19

agieh pisze: Witam, bardzo proszę o informację jak Ci przejdzie ten przelew. Sam się zastanawiam czy w ogóle na razie wypłacać na portfel bo też jest z nim problem a w 1 kwartale ma wejść poprawiona wersja czy zostawić na Bitfinexie
Nie sądzę żeby problem był z portfelem, jaki jest to jest ale raczej robi co potrzeba. Problem jest z siecią. Jeszcze w pierwszych dniach grudnia nie miałem żadnych problemów z przelewaniem, pojawiło się większe zainteresowanie, pojawiły się wzrosty i problemy z transferami.

Gdzieś w wątku można znaleźć adres serwera do spamowania IOTY gdyż wg. twórców zbyt mała ilość transferów jest przyczyną opóźnień, po czym serwer do generowania sztucznych transakcji zawiesił działalność bo sprawy zamiast się polepszyć, wyraźnie się pogorszyły, a o ile pamiętam było nawet coś mówione o płaceniu za stawianie własnych spam serwerów (ale może coś źle pamiętam).

Jeśli chodzi o transfery z giełdy ludzie czekają na wypłaty z Bitfinexa, Binance już chyba z tydzień ma wypłaty zawieszone. Ja IOTĘ chcę wpłacić na binance, transfer idzie ponad 5 dni - wcześniej na Binance wpłacałem i wypłacałem bez problemów w kilka minut.
wojt5 pisze: To gdzie poza finexem kupić żeby nie tyle nie szło? Czy to wina ioty i wszedzie tak jest.
Kupić można na Binance, ale jak wyżej wypłacić nie.

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: mateuszx » środa, 13 grudnia 2017, 17:26

wojt5 pisze: To gdzie poza finexem kupić żeby nie tyle nie szło? Czy to wina ioty i wszedzie tak jest.
tylko, ze na bitfinexie kupisz MIOTA/USD, a na binance juz nie

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: Niven » środa, 13 grudnia 2017, 17:34

pk456 pisze:
agieh pisze: Witam, bardzo proszę o informację jak Ci przejdzie ten przelew. Sam się zastanawiam czy w ogóle na razie wypłacać na portfel bo też jest z nim problem a w 1 kwartale ma wejść poprawiona wersja czy zostawić na Bitfinexie
Nie sądzę żeby problem był z portfelem, jaki jest to jest ale raczej robi co potrzeba. Problem jest z siecią. Jeszcze w pierwszych dniach grudnia nie miałem żadnych problemów z przelewaniem, pojawiło się większe zainteresowanie, pojawiły się wzrosty i problemy z transferami.

Gdzieś w wątku można znaleźć adres serwera do spamowania IOTY gdyż wg. twórców zbyt mała ilość transferów jest przyczyną opóźnień, po czym serwer do generowania sztucznych transakcji zawiesił działalność bo sprawy zamiast się polepszyć, wyraźnie się pogorszyły, a o ile pamiętam było nawet coś mówione o płaceniu za stawianie własnych spam serwerów (ale może coś źle pamiętam).

Jeśli chodzi o transfery z giełdy ludzie czekają na wypłaty z Bitfinexa, Binance już chyba z tydzień ma wypłaty zawieszone. Ja IOTĘ chcę wpłacić na binance, transfer idzie ponad 5 dni - wcześniej na Binance wpłacałem i wypłacałem bez problemów w kilka minut.
Kupić można na Binance, ale jak wyżej wypłacić nie.

tak naprawdę to problemy z siecią pojawiły się po ostatnim strestest coś musieli na modzić a do tego jeszcze duże grono dołączyło i się wszystko zamuliło i mamy kupe :D ale Dominik twierdzi ze to ogarną więc może będzie lepiej oby :P

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
2

IOTA

Postautor: nami » środa, 13 grudnia 2017, 17:36

buddookan pisze: Daj link do transakcji https://iotasear.ch/ bo jesteś nowy a ja w to nie wieże. Wypłaty wstrzymane , a moja wisi od 6 grudnia.
A powiedz po co miałbym ściemniać?? :)
nie wiem czy o takiego linka Ci chodzi - jak zauważyłeś jestem nowy

https://iotasear.ch/address/99YSGYV9KXT ... WIPNKWMKMZ

wszedłem w historię na portfelu i mam tam 6 takich samych transferów - jeden jest confirmed a reszta pending - wiesz może dlaczego tak? pierwszy raz przelewałem IOTę
pozdro

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: Niven » środa, 13 grudnia 2017, 17:37

Aeon pisze: Jutro spotkanie dla przedstawicieli korporacji w siedzibie Microsoftu w Paryżu.

@Niven
Co moze zmienić/usprawnić ten nowy Sandbox?
myślę że jak na razie nic jest to piaskownica dla programistów więc zobaczymy co oni za babki z pasku porobią

Początkujący
Reputacja: 12
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: buddookan » środa, 13 grudnia 2017, 17:48

nami pisze:
buddookan pisze: Daj link do transakcji https://iotasear.ch/ bo jesteś nowy a ja w to nie wieże. Wypłaty wstrzymane , a moja wisi od 6 grudnia.
https://iotasear.ch/address/99YSGYV9KXT ... WIPNKWMKMZ
wszedłem w historię na portfelu i mam tam 6 takich samych transferów - jeden jest confirmed a reszta pending - wiesz może dlaczego tak? pierwszy raz przelewałem IOTę
pozdro
Dziwna sprawa. Mi wypłata wisi 8 dzień a bitfinex twierdzi że zawiesił wpłaty i żeby nie anulować już rozpoczętych bo to tylko wydłuży czas oczekiwania. Wiec miałeś sporo szczęścia chyba że ja o czymś nie wiem.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: Aeon » środa, 13 grudnia 2017, 17:59

@Buddookan
Wyplata Ci wisi na Bitfinexie czy tam juz jest confirmed?

Wróć do „IOTA”