IOTA - temat ogólny

Początkujący
Reputacja: 12
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

IOTA

Postautor: buddookan » wtorek, 12 grudnia 2017, 20:48

Z bitfinexa ? To jej powiedz że nie ma sensu bo wypłaty zablokowane. Mi nic nie doszło od 7 dni

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2719
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: mecenas » wtorek, 12 grudnia 2017, 20:53

ajatoluk pisze: Ponieważ w iotkę załadowany jestem po uszy a właśnie wpadło sporo kasy to chciałbym w cos jeszcze zainwestować. Co byś polecił, albo jak można wiedzieć jakie cuda są w twoim portfelu.
Ja trzymam się w krypto takich zasad:
1) Nic inflacyjnego, nie dotykam niczego co można dowolnie lub stale drukować.
2) Koszta transferu/transakcji możliwie zbliżone do zera, wskazane zero.
3) Czas potwierdzeń ma znaczenie.
4) Wysokie bezpieczeństwo sieci - wysoki hashrate.
5) Żadnej sekciarskiej filozofii transakcji off_chain dla walut blockchainowych (LN itp.)
6) Wysoka płynność.
7) Ilość giełd/kantorów/pkt.wymiany
8) BTC to pierworodny i dlatego ma fory...

Na dzień dzisiejszy zatem rozpoznaję tylko Dash, Bitcoin Cash i BTC.
Iota ze względu na zerowe fee i wielki teoretyczny potencjał, połknięta w mikroskopijnej dawce.
Reszta "innych" wyleciała z portfela z powodu zdrady ideałów a BTC został zredukowany o 4/5.
:arrow: Zdecentralizowane kontrakty: https://bchbull.com
:arrow: Zdecentralizowany stablecoin: https://www.moria.money/v1
:arrow: Zdecentralizowany stablecoin: https://parityusd.com/

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: sensitize » wtorek, 12 grudnia 2017, 20:59

Ja dziś nawet litecoina nie byłem w stanie wypłacić z bitfinexa, generalnie mają jakieś problemy.

A co do IOTA to gdzieś ktoś pisał, że wiedzą jak naprawić problem z siecią ale celowo tego nie robią bo mają w tej chwili pole doświadczalne i widzą co nie działa pod dużym obciążeniem. Jednak faktycznie jest to demotywujące.

@Niven, może zamień koleżanki iotę na jakieś inne krypto i przelej na binance i znów zamień na iota, co prawda tam się nie da wypłacić w ogóle, ale mam wrażenie, że jednak binance jest bezpieczniejszy niż bitfinex, a przynajmniej sprawniej działa od niego.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 20
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: pk456 » wtorek, 12 grudnia 2017, 21:01

IOTA zrobiła sprawny marketing, teraz muszą go dogonić programiści. Jeśli programiści nie dogonią marketingu to... albo pomysł nie był jednak tak dobry jak się wydawał, albo zrobi to kto inny - o ile IOTA nie ma opatentowanego swojego sposobu zawierania tranzakcji.

No i na koniec, partnerstwo z Microsoft cieszy ze względu na wzrost ceny tokenów. Ja połowę sprzedałem na górce, trochę odkupiłem - drugą połowę też chciałem sprzedać ale jeszcze nie doszła do giełdy :evil: więc nie sprzedałem. Wracając do Microsoftu w biznesie nie ma miekkiej gry, jak wcześniej pisałem jeśli pomysł się spodoba to Microsoft wytrzepie z kieszeni trochę drobnych i kupi całą firmę.

Nie związane ze światem krypto - Shazam w 2015 był wyceniany na 1mld $ ale nie chcieli się sprzedać, na dniach kupiło ich Apple za 400mln$ Czasem ma się jedną szansę i trzeba ją łapać.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 504
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: paprykarz18 » wtorek, 12 grudnia 2017, 21:02

Kulfon pisze:@Niven, No klapa. BTC zapchane i duże fee. ETH zapchane, IOTA nie przysła, zapchana. Ech...
Polecam NEO. Przelew idzie kilka sekund i jest darmowy (z portfela).
Ogólnie NEO jest zdecydowanie najlepiej działającą siecią w ostatnich miesiącach.

Poza tym, co tutaj takie minorowe nastroje? Coś się wydarzyło?
Odwołali tę masę pozytywnych newsów zaplanowanych na grudzień, że wszyscy marzą długoterminowo i myślami są w 2018 roku?
Ja liczyłem na 10$ w tym roku i przymierzam się do odkupienia IOTY grając pod newsy i meetupy.
Przecież zapewniali inwestorów, że ATH dopiero w tym roku będzie.
Coś się zmieniło? Nie śledziłem dokładnie.
Wiem tylko, że Q będzie zaprezentowane dopiero w Q1 2018.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 53
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: ajatoluk » wtorek, 12 grudnia 2017, 21:07

mecenas pisze: Na dzień dzisiejszy zatem rozpoznaję tylko Dash, Bitcoin Cash i BTC.
Myślałem raczej o czymś nowym na rynku. Te które wymieniłeś to już mają ugruntowaną pozycję i cenę. Samemu ciężko coś wyłowić interesującego w tym gąszczu coinów dlatego poprosiłem o wskazówkę gdzie spojrzeć.
paprykarz18 pisze: Poza tym, co tutaj takie minorowe nastroje? Coś się wydarzyło?
Wszystko rośnie jak na drożdzach a iotka nie za bardzo ot co ludzie sobie myślą. Za duże oczekiwania, za dużo szumu wokoło.
Ostatnio zmieniony wtorek, 12 grudnia 2017, 21:11 przez ajatoluk, łącznie zmieniany 2 razy.

Początkujący
Reputacja: 12
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: buddookan » wtorek, 12 grudnia 2017, 21:08

Na dobicie dzisiejszego dnia mam taki oto artykuł dla ludzi mało rozeznanych w krypto:
5$ za MIOTA to jak 830$ za bitcoina

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 22
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: Kryptoislife_ » wtorek, 12 grudnia 2017, 21:09

paprykarz18 pisze:
Kulfon pisze:@Niven, No klapa. BTC zapchane i duże fee. ETH zapchane, IOTA nie przysła, zapchana. Ech...
Polecam NEO. Przelew idzie kilka sekund i jest darmowy (z portfela).
Ogólnie NEO jest zdecydowanie najlepiej działającą siecią w ostatnich miesiącach.

Poza tym, co tutaj takie minorowe nastroje? Coś się wydarzyło?
Odwołali tę masę pozytywnych newsów zaplanowanych na grudzień, że wszyscy marzą długoterminowo i myślami są w 2018 roku?
Ja liczyłem na 10$ w tym roku i przymierzam się do odkupienia IOTY grając pod newsy i meetupy.
Przecież zapewniali inwestorów, że ATH dopiero w tym roku będzie.
Coś się zmieniło? Nie śledziłem dokładnie.
Wiem tylko, że Q będzie zaprezentowane dopiero w Q1 2018.
Połowa miesiąca już prawie minęła, a wiemy tyle co pod koniec listopada i na dodatek doszły te problemy z siecią.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: mecenas » wtorek, 12 grudnia 2017, 21:11

ajatoluk pisze: Myślałem raczej o czymś nowym na rynku.
Zatem nie pomogę, jestem kryptowalutowym konserwatystą z ideałami.
Iota urzekła mnie technologią i rosnącą płynnością.
Na forum jest wątek z sugestiami w co inwestować: https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php? ... ie#p408497

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: Kryptoislife_ » wtorek, 12 grudnia 2017, 21:11

buddookan pisze: Na dobicie dzisiejszego dnia mam taki oto artykuł dla ludzi mało rozeznanych w krypto:
Nic nadzwyczajnego, jak ktoś chociaż trochę uważał w szkole na matematyce rozumie co to kapitalizacja i w jakim miejscu stoimy, można tak porównywać każdą krypto do btc i się jarać ileby kosztowała gdyby miał cap btc ale to nie ma najmniejszego sensu.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

IOTA

Postautor: paprykarz18 » wtorek, 12 grudnia 2017, 21:20

buddookan pisze: Na dobicie dzisiejszego dnia mam taki oto artykuł dla ludzi mało rozeznanych w krypto:
Jeżeli ktoś nie potrafi liczyć, to niech nie zabiera się za grę na giełdzie, nawet kryptowalutowej.
To jakby tłumaczyć, co oznacza czerwona świeczka na wykresie i co to jest taka cienka końcówka tej świeczki.
Podstawy podstaw.
Kryptoislife_ pisze: Połowa miesiąca już prawie minęła, a wiemy tyle co pod koniec listopada i na dodatek doszły te problemy z siecią.
To znakomicie! Czyli najlepsze dopiero przed nami.

Początkujący
Reputacja: 129
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: Aeon » wtorek, 12 grudnia 2017, 21:33

Ja tam bym chciał kupić Bitcoina po 830 USD :lol: ;)

Ta pompka na Litecoinie to moim zdaniem po części z powodu jego obecnej użytecznosci we wplatach i wyplatach ;)

Na Slacku i Reddicie ludzie pisza o potwierdzonych tranzakcjach z Bitfinex na portfel w ciagu ostatnich dni. Bitfinex wprowadzil tez wlasnie wpisywanie kodu przy logowaniu, zeby przeszkodzić botom ;)

Co do zapchanej sieci IOTA, to pisal David, ze pracuja obecnie 24/7 nad usprawnieniami, takze zapobiegajacymi calkowicie spamerskim atakom. Mozliwa jest tez ta teoria testowania stanu krytycznego. Dominika pewnie przemagluja dzis w Chicago na ten i wszystkie inne tematy :lol: ;)

@Kryptoislife_, mam na mysli rano te zielone świece, jakimi dokładnie tranzakcjami kupna zostały zrobione, jakiej wysokości. Czy byly jakies bardzo mocne, pojedyncze strzaly.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 180
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: Niven » wtorek, 12 grudnia 2017, 21:34

Jak wasze fullnode ktoś próbował czy tylko ja walczę :D

Początkujący
Reputacja: 129
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: Aeon » wtorek, 12 grudnia 2017, 21:38

Tutaj wszyscy zajęci naganianiem na spadki, bo chca taniej kupic (od 1.40) a pociag im odjechał, albo wzrosty, bo zapakowani po sufit, wiec kto by sie takimi technicznymi rzeczami zajmowal :lol: ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: mecenas » wtorek, 12 grudnia 2017, 21:52

@Aeon, @Niven, Spekulanty, wszędzie spekulanty!

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: Kryptoislife_ » wtorek, 12 grudnia 2017, 22:07

Aeon pisze: Ja tam bym chciał kupić Bitcoina po 830 USD :lol: ;)

@Kryptoislife_, mam na mysli rano te zielone świece, jakimi dokładnie tranzakcjami kupna zostały zrobione, jakiej wysokości. Czy byly jakies bardzo mocne, pojedyncze strzaly.
Nawet nic nie muszę pisać bo już teraz widać jaki był cel tego wystrzału rano, rano też dowiedziałem się, że kolega który dopytuje mnie o różne rzeczy w świecie krypto napisał mi że longa założył, to od razu poradziłem mu go zdjąć

Jeżeli będą się przygotowywywać do pompy, to przez kilka dni nie będzie się działo wiele na wykresie, przez te dni poskupują tyle ile się da od tych co byli niecierpliwi lub po prostu zwątpili, obecne wachania se tylko po to aby zarobić na zielonkach które doszły na hajpie i liczą na łatwy i szybki zarobek.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: paprykarz18 » wtorek, 12 grudnia 2017, 22:22

Kryptoislife_ pisze: Jeżeli będą się przygotowywywać do pompy, to przez kilka dni nie będzie się działo wiele na wykresie, przez te dni poskupują tyle ile się da od tych co byli niecierpliwi lub po prostu zwątpili, obecne wachania se tylko po to aby zarobić na zielonkach które doszły na hajpie i liczą na łatwy i szybki zarobek.
Obstawiasz, że w najbliższych godzinach i dniach nic się nie wydarzy na wykresie związanego z meetupami?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

IOTA

Postautor: Kryptoislife_ » wtorek, 12 grudnia 2017, 22:31

paprykarz18 pisze:
Kryptoislife_ pisze: Jeżeli będą się przygotowywywać do pompy, to przez kilka dni nie będzie się działo wiele na wykresie, przez te dni poskupują tyle ile się da od tych co byli niecierpliwi lub po prostu zwątpili, obecne wachania se tylko po to aby zarobić na zielonkach które doszły na hajpie i liczą na łatwy i szybki zarobek.
Obstawiasz, że w najbliższych godzinach i dniach nic się nie wydarzy na wykresie związanego z meetupami?
Jeżeli tak to będą to tylko chwilowe skoki, tego co dzisiaj rano było nie dało się przewidzieć na wykresie, ale np do ostatnie porządnej pompy, (która zaczynała się od około 1.45$), przygotowania trwały prawie 2 dni, wtedy wiedziałem że poleci mocno w górę ale nie wiedziałem jak wysoko (spodziewałem się koło 4 ale to już były tylko moje domysły), żeby zaczęły się przygotowania do kolejnej pompy to po pierwsze wykres musi się uspokoić a następnie w ciągu kilu dni muszą się pojawić jeszcze inne znaki. Obecnie iota zmaga się z paroma sporymi problemami a mimo tego moim zdaniem kurs i tak się trzyma wysoko, a ja z meetupami nie wiążę sporych oczekiwań, natomiast ucieszy mnie nowy wallet i stabilizacja sieci.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: scOOtt » wtorek, 12 grudnia 2017, 22:45

Jeśli do końca roku nie udrożnią sieci i nie zrobią porządnego portfela to mogą sobie śpiewać - kapitał odpłynie....

Początkujący
Reputacja: -215
Reputacja postu: 
0

IOTA

Postautor: kirucha2 » wtorek, 12 grudnia 2017, 22:47

doslownie wszystkie waluty dzis na + oprocz IOTA!!!

Wróć do „IOTA”