kopanie przez serwer

Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 16 kwietnia 2019
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

kopanie przez serwer

Postautor: waldiwaldiwaldi » wtorek, 16 kwietnia 2019, 00:56

Mam dobrą maszynkę serwerową. Karta graficzna może nie jest korsarzem, ale procesor i ilość pamięci jest znaczna. Mam darmowy prąd. Czy coś mogę z tym myśleć o dobrym kopaniu? Czy do kopania jest w ogóle potrzebny stały dostęp do internetu?

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1966
Rejestracja: 24 sierpnia 2011
Reputacja: 274
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

kopanie przez serwer

Postautor: slasta » wtorek, 16 kwietnia 2019, 07:47

Aby dziś myśleć o kopaniu trzeba mieć albo stado GPU albo dedykowaną koparkę opartą o układy ASIC najnowszej generacji. Jeśli nie masz nic z powyższego to możesz zainteresować się kryptowalutami które umożliwiają uruchomienie masternoda. Ale żeby uruchomić takiego masternoda potrzebna jest określona ilość monet. Inną opcją są monety oparte o algorytm Proof Of Capacity (POC) w których kopanie opiera się o udostępnianie przestrzeni dyskowej.
A co do internetu to, tak jest on niezbędny.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 7571
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 964
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

kopanie przez serwer

Postautor: adam1226 » wtorek, 16 kwietnia 2019, 12:35

@waldiwaldiwaldi
1. jakie parametry dokladnie
2. poszukaj algorytmow cpu-friendly
:arrow: [Binance]- Giełda altcoinów
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Wróć do „Kopalnie kryptowalut”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość