Antminer S9 bez wentylatorów

Początkujący
Posty: 21
Rejestracja: 16 maja 2016
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Antminer S9 bez wentylatorów

Postautor: tidnab » wtorek, 9 października 2018, 09:11

Czy ktoś wie jak we firmware Antminer S9 wyłączyć detekcję wentylatorów i czy w ogóle się da na poziomie softwerowym ?
Obecnie po odłączeniu wentylatorów koparka nie działa, a potrzebuję je odłączyć aby chłodzić olejem.

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 12966
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1768
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Antminer S9 bez wentylatorów

Postautor: rav3n_pl » wtorek, 9 października 2018, 13:32

Bez modyfikacji i rekompilacji softu nie zdziałasz. Zawsze zostaje generatorek impulsów żeby oszukać soft. ;]
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.17.0.1

Orator
Posty: 931
Rejestracja: 29 grudnia 2016
Reputacja: 178
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Antminer S9 bez wentylatorów

Postautor: krystian » wtorek, 9 października 2018, 13:54

Przedłuż kable, wyprowadź wentylator na zewnątrz (poza olej). Zamień wentylatory na mniejsze, usuń łopatki, itp.

Początkujący
Posty: 21
Rejestracja: 16 maja 2016
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Antminer S9 bez wentylatorów

Postautor: tidnab » środa, 10 października 2018, 07:25

Chyba jednak przetestuje ten generator impulsów. Znalazłem nawet coś co powinno podpasować https://botland.com.pl/konwertery-pozos ... owsci.html

Wróć do „Kopanie ASIC/FPGA”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość