Antminer A3 - Socket Connect Failed: Connection Refused

Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: 17 stycznia 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Antminer A3 - Socket Connect Failed: Connection Refused

Postautor: Daryl » czwartek, 8 marca 2018, 10:55

Witam,

W tym tygodniu dotarła do mnie koparka Antminer A3 po jej podłączniu i wpisaniu adresów pool'a okazało się, że nie kopie i pojawił sie taki o to
komuniakat "Socket Connect Failed: Connection Refused ".

Probowałem:
- resetowac kopakre kilka razy - bez rezultatu,
- proboałem z różnymi pool'ami (siamining, miningpoolhub, antpool, F2pool) - bez rezultatu,
- zmieniłem router na inny - bez rezultatu,
- wyłączyłem firewall w routerze - bez rezultatu,
- zmieniłem z DHCP na stałe IP - bez rezultatu,

Kernel log pokazuje taki komunikat:

[ 731.630997] jffs2: warning: (1476) jffs2_sum_write_data: Not enough space for summary, padsize = -1243
Mar 7 19:29:28 (none) local0.err cgminer: Miner compile time: Fri Dec 29 17:12:57 CST 2017 type: Antminer A3
Mar 7 19:29:28 (none) local0.warn cgminer: Started cgminer 4.9.0
Mar 7 19:29:28 (none) local0.warn cgminer[375]: bitmain_sia_init
Mar 7 19:29:29 (none) local0.err cgminer[375]: FAN1 too slow ...
Mar 7 19:29:29 (none) local0.err cgminer[375]: FAN2 too slow ...
Mar 7 19:29:29 (none) local0.err cgminer[375]: FAN1 too slow ...
Mar 7 19:29:29 (none) local0.err cgminer[375]: FAN2 too slow ...
Mar 7 19:29:30 (none) local0.err cgminer[375]: FAN1 too slow ...
Mar 7 19:29:30 (none) local0.err cgminer[375]: FAN2 too slow ...
Mar 7 19:29:30 (none) local0.err cgminer[375]: FAN1 too slow ...
Mar 7 19:29:30 (none) local0.err cgminer[375]: FAN2 too slow ...
Mar 7 19:29:31 (none) local0.err cgminer[375]: FAN1 too slow ...

Czy to oznacza, że wentylatory są trafione, czy przy braku podłączenia do poola tak sie dzieje??

Najlepsze jest to, że sprawdzałem, czy wszystko jest ok na innej koparce i moja D3 działa bez problemowo i błyskawicznie na obu routerach.

Nigdy nie maiłem takiego typu problemów z innymi koparkami.

Bardzo proszę o pomoc, czy ktoś ma może jakiś pomysł jak ja uruchomić??

Z góry dziękuję bardzo za pomoc!!

Pozdrawiam,

Orator
Posty: 948
Rejestracja: 29 grudnia 2016
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Antminer A3 - Socket Connect Failed: Connection Refused

Postautor: krystian » czwartek, 8 marca 2018, 12:29

Miałem podobny komunikat gdy router zaczął mi filtrować sieć. Jesteś pewien, że jest wyłączony firewall? A może dostawca internetu zaczął filtrować ruch?

Co do wentylatorów, to może być właściwy kierunek. Przełóż wentylator z innej koparki. Chociaż nie możliwe żeby padły dwa na raz.

Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: 17 stycznia 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Antminer A3 - Socket Connect Failed: Connection Refused

Postautor: Daryl » czwartek, 8 marca 2018, 12:55

krystian pisze: Miałem podobny komunikat gdy router zaczął mi filtrować sieć. Jesteś pewien, że jest wyłączony firewall? A może dostawca internetu zaczął filtrować ruch?

Co do wentylatorów, to może być właściwy kierunek. Przełóż wentylator z innej koparki. Chociaż nie możliwe żeby padły dwa na raz.
Tak jestem pewien, ze wyłączyłem firewalla. Sprawdzałem A3 na dwóch rożnych routerach (dwoch różnych dostawców neta) i efekt był tak sa,m, czyli brak efektu.
Sprawdzę jeszcze dzisiaj, czy przypadkiem któryś z kabli od wentylatorów się nie poluzował, ewentualnie przełoże je z innej koparki.

Co do filtrowania przez dostawcę internetu to nie jestem do tego przekonany, bo sprawdzałem połączenie na D3'ce i smiga jak dzika.


A co zrobiłeś, że zaczęła Ci działać??

Juz brak mi pomysłów.

Orator
Posty: 948
Rejestracja: 29 grudnia 2016
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Antminer A3 - Socket Connect Failed: Connection Refused

Postautor: krystian » czwartek, 8 marca 2018, 13:49

Daryl pisze:
krystian pisze:
Mam neta od małego zakładowego dostawcy. Jego router po aktualizacji firewalla zaczął wycinać mi koparki. Najpierw jedną, potem kolejne. Nie nastąpiło to od razu. Prześledziliśmy razem po IP dlaczego mnie wycina i porobiliśmy wyjątki.

W moim przypadku poza tym, że miałem taki sam komunikat, miałem puste pola w zakładce Miner Status.

Natomiast jak mialem problem z wentylatorem, to zakładka Miner Status była normalna, jedynie w polu gdzie są obroty wentylatora, był tylko jeden wentylator.

Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: 17 stycznia 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Antminer A3 - Socket Connect Failed: Connection Refused

Postautor: Daryl » czwartek, 8 marca 2018, 14:42

krystian pisze:
Daryl pisze:
krystian pisze:
Mam neta od małego zakładowego dostawcy. Jego router po aktualizacji firewalla zaczął wycinać mi koparki. Najpierw jedną, potem kolejne. Nie nastąpiło to od razu. Prześledziliśmy razem po IP dlaczego mnie wycina i porobiliśmy wyjątki.

W moim przypadku poza tym, że miałem taki sam komunikat, miałem puste pola w zakładce Miner Status.

Natomiast jak mialem problem z wentylatorem, to zakładka Miner Status była normalna, jedynie w polu gdzie są obroty wentylatora, był tylko jeden wentylator.

Ja mam dwóch różnych dostawców na pierwszym routerze https://www.tp-link.com/pl/products/det ... R841N.html mam stałe łącze, ale testowałem na nim D3 i ie było problemów,a na drugim routerze tez tp-link mam podłączony modem 3G z karta z Plusa i też nie było problemów z D3. NIe ustawiałem żadnych wyjątków nic, można powiedzieć, ze wstawiłem adresy pool'a i zaczeło kopać.
Z tą A3 to jakaś zagadka. W zakładce miner status tez mam pusto, wniosek, ze nie ma połączenia z poolem.

Czy masz tą A3 na stałym IP, czy DHCP ustawioną?? NIe chcę wyjść na niekompetentnego, gdy okażę się, że koparka, ktorą zwróciłem będzie działać na innych ustawieniach routera.

Dziwna sprawa z tą A3, że takie rzeczy sie dzieją. NIe mam innego routera, zeny sprawdzić.

Pytanie co dalej??

Orator
Posty: 948
Rejestracja: 29 grudnia 2016
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Antminer A3 - Socket Connect Failed: Connection Refused

Postautor: krystian » czwartek, 8 marca 2018, 16:24

Daryl pisze:
krystian pisze:
Daryl pisze:
Mam neta od małego zakładowego dostawcy. Jego router po aktualizacji firewalla zaczął wycinać mi koparki. Najpierw jedną, potem kolejne. Nie nastąpiło to od razu. Prześledziliśmy razem po IP dlaczego mnie wycina i porobiliśmy wyjątki.

W moim przypadku poza tym, że miałem taki sam komunikat, miałem puste pola w zakładce Miner Status.

Natomiast jak mialem problem z wentylatorem, to zakładka Miner Status była normalna, jedynie w polu gdzie są obroty wentylatora, był tylko jeden wentylator.

Ja mam dwóch różnych dostawców na pierwszym routerze https://www.tp-link.com/pl/products/det ... R841N.html mam stałe łącze, ale testowałem na nim D3 i ie było problemów,a na drugim routerze tez tp-link mam podłączony modem 3G z karta z Plusa i też nie było problemów z D3. NIe ustawiałem żadnych wyjątków nic, można powiedzieć, ze wstawiłem adresy pool'a i zaczeło kopać.
Z tą A3 to jakaś zagadka. W zakładce miner status tez mam pusto, wniosek, ze nie ma połączenia z poolem.

Czy masz tą A3 na stałym IP, czy DHCP ustawioną?? NIe chcę wyjść na niekompetentnego, gdy okażę się, że koparka, ktorą zwróciłem będzie działać na innych ustawieniach routera.

Dziwna sprawa z tą A3, że takie rzeczy sie dzieją. NIe mam innego routera, zeny sprawdzić.

Pytanie co dalej??
Ja nie mam A3, mam S9 i L3, ale one generalnie mają podobny interferjs.
Nie ma znaczenia, na DHCP i stałym musi dzialać.

Ale porty masz otwarte na routerze?

Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: 17 stycznia 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Antminer A3 - Socket Connect Failed: Connection Refused

Postautor: Daryl » czwartek, 8 marca 2018, 23:23

krystian pisze:
Daryl pisze:
krystian pisze: Mam neta od małego zakładowego dostawcy. Jego router po aktualizacji firewalla zaczął wycinać mi koparki. Najpierw jedną, potem kolejne. Nie nastąpiło to od razu. Prześledziliśmy razem po IP dlaczego mnie wycina i porobiliśmy wyjątki.

W moim przypadku poza tym, że miałem taki sam komunikat, miałem puste pola w zakładce Miner Status.

Natomiast jak mialem problem z wentylatorem, to zakładka Miner Status była normalna, jedynie w polu gdzie są obroty wentylatora, był tylko jeden wentylator.

Ja mam dwóch różnych dostawców na pierwszym routerze https://www.tp-link.com/pl/products/det ... R841N.html mam stałe łącze, ale testowałem na nim D3 i ie było problemów,a na drugim routerze tez tp-link mam podłączony modem 3G z karta z Plusa i też nie było problemów z D3. NIe ustawiałem żadnych wyjątków nic, można powiedzieć, ze wstawiłem adresy pool'a i zaczeło kopać.
Z tą A3 to jakaś zagadka. W zakładce miner status tez mam pusto, wniosek, ze nie ma połączenia z poolem.

Czy masz tą A3 na stałym IP, czy DHCP ustawioną?? NIe chcę wyjść na niekompetentnego, gdy okażę się, że koparka, ktorą zwróciłem będzie działać na innych ustawieniach routera.

Dziwna sprawa z tą A3, że takie rzeczy sie dzieją. NIe mam innego routera, zeny sprawdzić.

Pytanie co dalej??
Ja nie mam A3, mam S9 i L3, ale one generalnie mają podobny interferjs.
Nie ma znaczenia, na DHCP i stałym musi dzialać.

Ale porty masz otwarte na routerze?
Okazało się, że jeden z wentylatorów był przyblokowany przez krzywą osłonę wentylatora, jeden z drutów sie odłączył od reszty i klinował łopatki.

Po usunieciu osłony okazało sie, że koparka momentalnie zaczeła kopać, wiec żródło problemu zostało wyeliminowywane.
Jeszcze muszę ją sprawdzić, czy chodzi stabilnie dluzszy czas, bo mialem tylko okazje testowac 20min i myślę, że bedzie OK.

@Krystian wielkie dzięki za pomoc!! I obyśmy takich awarii mieli jak najmniej :)

Orator
Posty: 948
Rejestracja: 29 grudnia 2016
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Antminer A3 - Socket Connect Failed: Connection Refused

Postautor: krystian » piątek, 9 marca 2018, 06:12

Daryl pisze:
No i super. Żeby jeszcze tylko ceny krypto nie leciały w dół:)

Wróć do „Kopanie ASIC/FPGA”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość