Jaki amperaż dla Antminera s9?

Początkujący
Posty: 38
Rejestracja: 24 października 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Jaki amperaż dla Antminera s9?

Postautor: LamaX » piątek, 12 stycznia 2018, 06:11

Pytanie jak w temacie przy prądzie trójfazowym jakie natężenie prądu jest potrzebne dla Antminera s9?

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1763
Rejestracja: 24 sierpnia 2011
Reputacja: 176
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Jaki amperaż dla Antminera s9?

Postautor: slasta » piątek, 12 stycznia 2018, 07:30

Takie samo jak i przy jednofazowym. Przecież nie zasilisz antka bezpośrednio prądem 3 fazowym.

Początkujący
Posty: 38
Rejestracja: 24 października 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Jaki amperaż dla Antminera s9?

Postautor: LamaX » piątek, 12 stycznia 2018, 14:51

Na stronie Bitmana nie widzę tych danych https://support.bitmain.com/hc/en-us/articles/115000930013-Parameters-of-Miners-and-PSUs-

Czy mogę to wyliczyć tak 1400W/230V=6.08A

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1146
Rejestracja: 14 listopada 2014
Reputacja: 119
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Jaworzno

Jaki amperaż dla Antminera s9?

Postautor: ExcaliburPLL » piątek, 12 stycznia 2018, 20:32

1400/12=116

Dodaj minimum 30%

Początkujący
Posty: 38
Rejestracja: 24 października 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Jaki amperaż dla Antminera s9?

Postautor: LamaX » piątek, 12 stycznia 2018, 20:55

To ja już nic nie wiem, może inaczej czy odpale mojego wymarzonego antka s9
gdy w domu mam bezpiecznik 16A i moc umowną 17,30kw zaś zabezpieczenie
przedlicznikowe 32A?

Help me?

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1146
Rejestracja: 14 listopada 2014
Reputacja: 119
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Jaworzno

Jaki amperaż dla Antminera s9?

Postautor: ExcaliburPLL » piątek, 12 stycznia 2018, 21:26

Tak.

Początkujący
Posty: 38
Rejestracja: 24 października 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Jaki amperaż dla Antminera s9?

Postautor: LamaX » sobota, 13 stycznia 2018, 03:40

ExcaliburPLL łapka w górę. Więc pójdźmy dalej czy odpalę
na takim przyłączu 5 moich wymarzonych Antków S9 :) ?
A tak na poważnie jak wyliczyć przyłącze dla Antminerów S9
wraz z zasilaczami APW++?

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1146
Rejestracja: 14 listopada 2014
Reputacja: 119
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Jaworzno

Jaki amperaż dla Antminera s9?

Postautor: ExcaliburPLL » sobota, 13 stycznia 2018, 13:32

Prosta sprawa.

Dla jednego antka potrzebujesz ~1600W z gniazdka (1400W mocy chce antek ale sprawność zasilaczy to nie 100% więc musisz założyć więcej, stąd 1600W). W gniazdkach masz najczęściej przewody 2,5mm2, które przeniosą MAX 16A a więc ~3600W (mogą więcej ale raczej nie puści bezpiecznik na obwodzie - powinien być 16A).

Wynika z tego, że mając instalację w dobrym stanie spokojnie na jednym gniazdku pójdą dwa antki - 3200W.

Niestety, przewody w gniazdku mogą zacząć się grzać stąd zalecałbym zbudowanie sobie małej rozdzielni zasilonej przewodem minimum 5x4mm2 (6mm2 byłby na dużo wyrost ale JA takiego bym użył). Do rozdzielni zamontowałbym 5 bezpieczników B16A a za nimi 5 gniazd montowanych na szynę. Rozdzielnię zamontował niedaleko koparek i podłączył koparki do tychże gniazd.

Dzięki takiemu rozwiązaniu masz pełną kontrolę nad zasilaniem i co najważniejsze: jeśli któryś zasilacz zacznie płonąć/ulegnie uszkodzeniu to awarii ulegnie tylko jedna linia zasilająca.

Schemat takiej rozdzielni i konieczny osprzęt stworzy Ci każdy elektryk.

Ja też mogę ale nie za darmo - to nie są tanie tematy.

Nie muszę chyba pisać, że wszelkie prace powinna wykonać osoba uprawniona do takich prac.

Początkujący
Posty: 38
Rejestracja: 24 października 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Jaki amperaż dla Antminera s9?

Postautor: LamaX » sobota, 13 stycznia 2018, 20:36

W porządku ExcaliburPLL jak wszystko ogarnę, wpierw kwestie
prawne nie wykluczam, że się do Ciebie zgłoszę.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1146
Rejestracja: 14 listopada 2014
Reputacja: 119
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Jaworzno

Jaki amperaż dla Antminera s9?

Postautor: ExcaliburPLL » sobota, 13 stycznia 2018, 21:48

Nie ma problemu. Zapraszam.

Wygadany
Posty: 654
Rejestracja: 16 lipca 2011
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Jaki amperaż dla Antminera s9?

Postautor: szymon1051 » wtorek, 30 stycznia 2018, 00:26

@ExcaliburPLL,

Po co dodawać gniazdka które mogą się grzać a nie wyprowadzić przewody z takiej rozdzielki prosto do zasilacza oczywiście zakończone odpowiednim wtyczką?

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1146
Rejestracja: 14 listopada 2014
Reputacja: 119
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Jaworzno

Jaki amperaż dla Antminera s9?

Postautor: ExcaliburPLL » wtorek, 30 stycznia 2018, 19:41

szymon1051 pisze:Przejdź do cytowanego posta @ExcaliburPLL,

Po co dodawać gniazdka które mogą się grzać a nie wyprowadzić przewody z takiej rozdzielki prosto do zasilacza oczywiście zakończone odpowiednim wtyczką?

Bo prawidłowo (czyt. zgodnie ze sztuką) odbiornik taki jak komputer, koparka czy ogólnie jakikolwiek posiadający odłączalny przewód zasilania powinien być podłączany do gniazdka.

Co innego np grzejnik elektryczny, kompresor czy inne urządzenia dużej mocy - tu bardzo często stosuje się "bezpośrednie" zasilanie.

Nie ma na to żadnych norm. Są zwolennicy jednego jak i drugiego rozwiązania. Ja zastosowałbym gniazda.

O normach piszę aby uciąć zbędne dyskusje.

Wróć do „Kopanie ASIC/FPGA”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość