zasilacz do anminer 5s

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 13 września 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zasilacz do anminer 5s

Postautor: matwaw » czwartek, 13 września 2018, 10:59

witam.
kupiłem moją peirwszą koparkę antminer 5s.
czy zasilacz typu - https://www.tme.eu/pl/details/ak-p3-600 ... psy/akyga/
nada się do jej uruchomienia ?

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1208
Rejestracja: 14 listopada 2014
Reputacja: 128
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Jaworzno

zasilacz do anminer 5s

Postautor: ExcaliburPLL » czwartek, 13 września 2018, 13:50

Ruszy ale jak zacznie kopać to będzie się wyłączał. Antek bierze niemal 600w. Kupiłeś na styk. Zawsze daje się z 15-20% zapasu mocy. Serwerowe 750w jest idealne. I ciche.
Best BTC/ETH & other exchange > http://tinyurl.com/bitbay
Free BTC lottery > http://tinyurl.com/frbtcns

Orator
Posty: 976
Rejestracja: 29 grudnia 2016
Reputacja: 213
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zasilacz do anminer 5s

Postautor: krystian » czwartek, 13 września 2018, 13:55

matwaw pisze:
nada się do jej uruchomienia ?
Nie ma szans. Antek jedzie na 12 woltach, a ten zasilacz można obciążac max 468W na tym napięciu. Już nie wspominam o sprawności.

Kolejna sprawa, ten zasilacz ma tylko dwa wtyki pci-e, Ty potrzebujesz chyba 4szt.

Generalnie potrzebujesz mocniejszego zasilacza z 4 pcie.

Orator
Posty: 724
Rejestracja: 6 grudnia 2013
Reputacja: 38
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zasilacz do anminer 5s

Postautor: jacek1973 » czwartek, 13 września 2018, 13:59

Mam zasilacz serwerowy 750 W i 700 W pod z9mini lub 5s . Zasilacze hP duzej sprawnosci 92-94% i z 10 x 6 pin wiec spokojnie wystarczy złącz .

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1208
Rejestracja: 14 listopada 2014
Reputacja: 128
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Jaworzno

zasilacz do anminer 5s

Postautor: ExcaliburPLL » czwartek, 13 września 2018, 21:21

krystian pisze: Ty potrzebujesz chyba 4szt.
Nieprawda. Nie jest konieczne podłączanie wszystkich czterech wtyczek. Sprawdzone chyba na czterdziestu S5 w mojej historii.
Best BTC/ETH & other exchange > http://tinyurl.com/bitbay
Free BTC lottery > http://tinyurl.com/frbtcns

Orator
Posty: 976
Rejestracja: 29 grudnia 2016
Reputacja: 213
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

zasilacz do anminer 5s

Postautor: krystian » czwartek, 13 września 2018, 21:45

ExcaliburPLL pisze:
krystian pisze: Ty potrzebujesz chyba 4szt.
Nieprawda. Nie jest konieczne podłączanie wszystkich czterech wtyczek. Sprawdzone chyba na czterdziestu S5 w mojej historii.
Możliwe, akurat S5 nie miałem, na stronie Bitmain'a pisze że wymagane jest podłączenie wszystkich wtyczek.
Nie mniej jednak 600W na dwóch wtyczkach (300W na wtyczkę), trochę ryzykowne.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1208
Rejestracja: 14 listopada 2014
Reputacja: 128
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Jaworzno

zasilacz do anminer 5s

Postautor: ExcaliburPLL » piątek, 14 września 2018, 20:37

krystian pisze:
ExcaliburPLL pisze:
krystian pisze: Ty potrzebujesz chyba 4szt.
Nieprawda. Nie jest konieczne podłączanie wszystkich czterech wtyczek. Sprawdzone chyba na czterdziestu S5 w mojej historii.
Możliwe, akurat S5 nie miałem, na stronie Bitmain'a pisze że wymagane jest podłączenie wszystkich wtyczek.
Nie mniej jednak 600W na dwóch wtyczkach (300W na wtyczkę), trochę ryzykowne.
Jeśli użyjesz zasilacza z kabelkami AWG20 to pewnie. Od AWG16 w dół spokojnie śmiga na dwóch a kabelki nawet ciepłe nie są (złącza też).

Było już o tym wielokrotnie - proponuję poszukać tematów o Dellu 750 na tym forum.
Best BTC/ETH & other exchange > http://tinyurl.com/bitbay
Free BTC lottery > http://tinyurl.com/frbtcns

Wróć do „Kopanie CPU”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość