Kopanie tylko na CPU po pandzie nicehash

Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: 8 grudnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie tylko na CPU po pandzie nicehash

Postautor: przemo82 » piątek, 8 grudnia 2017, 23:07

Witam wszystkich czcigodnych na tym forum .
Mam pytanie ponieważ miałam konto na nicehash które padło niestety i chciałbym się podpytać jakiego softu i puli mogę użyć do kopania tylko na cpu.
Wiem że wszyscy powiecie że się nie opłaca ale mam 24 serwery które są zapasowe i ciągle włączone więc co wykopią to moje :)
Co możecie polecić po podobno cgi miner już nie działa na cpu .
Proszę o jakąś fachową poradę

Pozdrawiam

Początkujący
Posty: 194
Rejestracja: 24 czerwca 2017
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie tylko na CPU po pandzie nicehash

Postautor: zenono » piątek, 8 grudnia 2017, 23:33

Jak na windowsie to xmrig i np. monero

Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: 8 grudnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie tylko na CPU po pandzie nicehash

Postautor: przemo82 » piątek, 8 grudnia 2017, 23:47

Witam ale czy to nie kopie monero . Mi chodzi o Bitcoina.

Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: 8 grudnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie tylko na CPU po pandzie nicehash

Postautor: przemo82 » sobota, 9 grudnia 2017, 13:36

zenono pisze:Jak na windowsie to xmrig i np. monero

Pytanie założyłem portfel na www.wallet-monero.com i odpaliłem ten program do monero
xmrig.exe -o pool.monero.hashvault.pro:5555 -u 4Hm3YrYNgczRAP7jbGCZ7vA8XwbBR8DWMU7Bm9FKZqjxQXPPcwMP1kDbK3mtBSdt2c6TmLCPiMSXa39uBiEBwkg4FPYLhGgtA3B4tqGspV -p x -k
Kopie od wczoraj i nic na ten portfel nie schodzi. Robię to na 3 serwerach po 24 rdzenie każdy.

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 6
Rejestracja: 11 lipca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie tylko na CPU po pandzie nicehash

Postautor: robkorek » sobota, 9 grudnia 2017, 14:53

Ja sie przesiadlem na: https://pl.minergate.com/

Pzdr :)

Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: 8 grudnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie tylko na CPU po pandzie nicehash

Postautor: przemo82 » sobota, 9 grudnia 2017, 16:55

robkorek pisze:Ja sie przesiadlem na: https://pl.minergate.com/

Pzdr :)


Witam jest tam jakiś nr konta żeby sprawdzić jak się kopie ? Nie widziałem żeby można było gdzieś wrzucić adres portfela

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 245
Rejestracja: 2 lipca 2017
Reputacja: 32
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie tylko na CPU po pandzie nicehash

Postautor: wamak » sobota, 9 grudnia 2017, 23:28

przemo82 pisze:Przejdź do cytowanego posta
zenono pisze:Jak na windowsie to xmrig i np. monero

Pytanie założyłem portfel na http://www.wallet-monero.com i odpaliłem ten program do monero
xmrig.exe -o pool.monero.hashvault.pro:5555 -u 4Hm3YrYNgczRAP7jbGCZ7vA8XwbBR8DWMU7Bm9FKZqjxQXPPcwMP1kDbK3mtBSdt2c6TmLCPiMSXa39uBiEBwkg4FPYLhGgtA3B4tqGspV -p x -k
Kopie od wczoraj i nic na ten portfel nie schodzi. Robię to na 3 serwerach po 24 rdzenie każdy.

Musisz sprawdzić, co ile XMR dany pool wysyła środki na portfel.
Ja teraz zamiast udostępniania Cryptonight na Nicehash kopię XMR na nanopool.org. Minimalna wypłata to 0,3 XMR.
Używam XMRIG.
Optymalnie jest ustawić jeden wątek na każde 2MB L3.

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 6
Rejestracja: 11 lipca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie tylko na CPU po pandzie nicehash

Postautor: robkorek » niedziela, 10 grudnia 2017, 08:25

przemo82 pisze:Przejdź do cytowanego posta

Witam jest tam jakiś nr konta żeby sprawdzić jak się kopie ? Nie widziałem żeby można było gdzieś wrzucić adres portfela


Adres portfela Podajesz dopiero przy wypłacie.
Oczywiście najpierw Musisz ukopać odpowiednią ilość waluty np. 0,1 XMR, 100 BCN /innych nie kopie to nie wiem

Wg mnie bardzo wygodne, na każdym kompie odpalasz klienta, logujesz sie E-mailem, kopiesz różne monety na jedno konto a na stronie masz podgląd ile czego jest nakopane.

Pzdr :)

Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: 8 grudnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie tylko na CPU po pandzie nicehash

Postautor: przemo82 » niedziela, 10 grudnia 2017, 18:01

Odpaliłem 20 maszyn 19 po 8 rdzeni i 1 24 rdzenie i powiem szczerze żę od wczoraj wieczora do dzisiaj u kopało mi 0,5 USD ?
Coś słąbo chyba. Na nicehash miałem 30 zł dziennie.

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 6
Rejestracja: 11 lipca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie tylko na CPU po pandzie nicehash

Postautor: robkorek » niedziela, 10 grudnia 2017, 20:47

Moze sie rozkreci?
nie wiem, szukaj dalej

Pzdr :)

Edyta:

A co kopales ?

Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: 8 grudnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie tylko na CPU po pandzie nicehash

Postautor: przemo82 » niedziela, 10 grudnia 2017, 20:53

Eth

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 245
Rejestracja: 2 lipca 2017
Reputacja: 32
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie tylko na CPU po pandzie nicehash

Postautor: wamak » niedziela, 10 grudnia 2017, 21:08

Eth na CPU? Nie dziwię się, że tak słabo.
Miałeś w temacie wskazówki, co kopać.

Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: 8 grudnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie tylko na CPU po pandzie nicehash

Postautor: przemo82 » niedziela, 10 grudnia 2017, 21:14

Na CPU 20 maszyny w tym 19 po 8 rdzeni i jedna 24 . Wykorzystanie procka 100%. Te same maszyny kopały bitcoiny ok 30 -40 zł dziennie

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 245
Rejestracja: 2 lipca 2017
Reputacja: 32
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie tylko na CPU po pandzie nicehash

Postautor: wamak » niedziela, 10 grudnia 2017, 21:16

Nie kopały bitcoinów, tylko udostępniały moc obliczeniową na algorytmie Cryptonight, a za sprzedaż mocy obliczeniowej dostawałeś wypłatę w bitcoinach. To jest różnica.
Na CPU kopie się waluty oparte na algorytmie Cryptonight.

Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: 8 grudnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie tylko na CPU po pandzie nicehash

Postautor: przemo82 » niedziela, 10 grudnia 2017, 22:14

CHyba ze tak . Więc co najlepiej kopać ?

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 6
Rejestracja: 11 lipca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie tylko na CPU po pandzie nicehash

Postautor: robkorek » niedziela, 10 grudnia 2017, 22:27

Jak mowi @wamak
Kop cos ;) , przelej na gielde , sprzedaj /wymien na BTC/ , baw sie na gieldzie , czytaj , czytaj , czytaj ..... ;)

Pzdr :)

Edyta:
co kopac ? du...pe ;) /nie obraz sie ale myslenie chyba nie boli?
pokop monero /przelicz ile ukopales przez np.24h i ile jest warte
pokop BCN /przelicz ile ukopales przez np.24h i ile jest warte
pokop ????? itd....

Początkujący
Posty: 9
Rejestracja: 8 grudnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie tylko na CPU po pandzie nicehash

Postautor: przemo82 » niedziela, 10 grudnia 2017, 23:42

Dziękuję za info.
Rozumiem że można codziennie kopać inną walutę i sprawdzać co najlepiej wychodzi , ale dużo zależy od kursu.
Chodziło mi o to jaka waluta na cpu najlepiej się kopie . Może ktoś ma większe doświadczenie . Ja zacząłem się bawić od miesiąca.
Miałem konto na nicehash które umarło tydzień temu i ukopałem (fakt że Bitcoin podrożał ) prawie 2 tyś przez lekko ponad miesiąc na zwykłych serwerach na cpu (fakt że mam ich 20 ). Więc proszę o wyrozumiałość jak zadaje głupie pytania . Ale kto nie pyta ...

Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 11 grudnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie tylko na CPU po pandzie nicehash

Postautor: Stefan Dziób » sobota, 16 grudnia 2017, 20:19

Cześć mam pytanko

puściłem na 14 kompach z i3 coś takiego

xmrig.exe -o xmr-eu1.nanopool.org:14444 -u (tutaj mój portfel założony na www.wallet-monero.info) -p x -k

pytanka :)
1) czemu pokazuje mi ze procek w sumie w windows wykorzystany w sumie w 25% jak podobno default jest 75%
2) czy jestem jakoś w stanie sprawdzić nie mając dostępu do tych kompów mój:
a) hashrate - ze wszystkich kompow na raz
b) czy to gówno w ogóle kopie :)
dzięki za pomoc

Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 26 grudnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie tylko na CPU po pandzie nicehash

Postautor: blademen » piątek, 29 grudnia 2017, 19:29

przemo82 pisze:Przejdź do cytowanego posta
robkorek pisze:Ja sie przesiadlem na: https://pl.minergate.com/

Pzdr :)


Witam jest tam jakiś nr konta żeby sprawdzić jak się kopie ? Nie widziałem żeby można było gdzieś wrzucić adres portfela


https://monero.hashvault.pro/en/#!/dashboard

Dodano po 2 minutach 45 sekundach:
Stefan Dziób pisze:Przejdź do cytowanego posta Cześć mam pytanko

puściłem na 14 kompach z i3 coś takiego

xmrig.exe -o xmr-eu1.nanopool.org:14444 -u (tutaj mój portfel założony na http://www.wallet-monero.info) -p x -k

pytanka :)
1) czemu pokazuje mi ze procek w sumie w windows wykorzystany w sumie w 25% jak podobno default jest 75%
2) czy jestem jakoś w stanie sprawdzić nie mając dostępu do tych kompów mój:
a) hashrate - ze wszystkich kompow na raz
b) czy to gówno w ogóle kopie :)
dzięki za pomoc


Hej
Ten portfel na wallet-monero.info to jakaś chyba ściema, dużo negatwynych opinii na sieci.

Pozdrawiam

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1142
Rejestracja: 14 listopada 2014
Reputacja: 119
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Jaworzno

Kopanie tylko na CPU po pandzie nicehash

Postautor: ExcaliburPLL » piątek, 29 grudnia 2017, 20:29

Nanopool dość wysoko ustawia trudność zwracanych share. Spróbuj tu minergate.com lub skorzystaj z refa https://minergate.com/a/d64668f6fb34c9dbe7008af3

Wróć do „Kopanie CPU”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość