Zmiana adresu portfela na coinbase

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: PanParufka » poniedziałek, 15 marca 2021, 13:00

Zakładam nowy temat, ponieważ mam mały kłopot z adresem portfela na coinbase. Problem jest naglący, a nie mogę trafić na nic co mogłoby pomóc. Wybaczcie jeśli nowy temat jest niepotrzebny :)
Mam portfel na coinbase przeznaczony do przelewania urobku z poola. Kilka dni temu dostałem przelew z poola i wszystko było ok. Jednak dzisiaj zauważyłem, że adres portfela do odbioru krypto z innego portfela jest inny niż był dwa dni temu i inny niż ten podany do poola.
Istnieje jakieś logiczne wytłumaczenie takiej zmiany?
I jeśli teraz zmieniłbym adres portfela w ustawieniach koparki, to czy pool automatycznie zacznie mi naliczać urobek na nowy adres z uwzględnieniem tego, co już nakopałem, czy zacznie liczyć urobek na nowym portfelu od zera?
Pool to nanopool a system SMOS.
Wysłałem już pytania do pomocy poola i coinbase, ale póki co cisza.
Z góry dziękuję za poświęconą uwagę :)

Początkujący
Reputacja: 386
Reputacja postu: 
0
Napiwki: LaJyKiGrGR82QJH9NRU5N2XqDsGxsjfSuW

Postautor: zdzicho2000 » poniedziałek, 15 marca 2021, 16:39

Portfele zmieniają adresy po kazdym zasileniu. Ale stare adresy są aktywne, choć ich nie widzisz domyślnie. Gdzi3 będzie zakładka adresy i tam wszystko znajdziesz.
Nic Ci nie zginie. Z resztą zrób jakkieś zasilenie na stary adres

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: PanParufka » poniedziałek, 15 marca 2021, 17:48

Uff, wielkie dzięki, myślałem że znowu coś pomieszałem :)

Ale to jeśli teraz przelałbym krypto na nowy-zmienieony adres portfela, to również wpłynęłoby to do mojego portfela? I analogicznie każdy kolejny raz po zasileniu i zmianie adresu portfela?

Początkujący
Reputacja: 386
Reputacja postu: 
0
Napiwki: LaJyKiGrGR82QJH9NRU5N2XqDsGxsjfSuW

Postautor: zdzicho2000 » poniedziałek, 15 marca 2021, 21:21

oczywiście. Potestuj sobie na ltc albo dashu. tam fee rzędu 1 grosza albo mniej, zobaczysz jak to działa. jakiś mobilny sobie zainstaluj, exodus, Coinomi i poćwicz. A w coinbase też chyba jest więcej walut, to tam np

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: PanParufka » poniedziałek, 15 marca 2021, 22:58

Litecoina sobie potestuję, bo i tak SMOSa muszę zasilić, a oni tam nawet sugerują ltc ze względu na opłaty. Z softwarowych portfeli, oprócz coinbasa, mam jeszcze na binance, na potrzeby spekulacji, więc sobie poprzelewam.
Wielkie dzięki, bo chwila niepewności była :)

Wróć do „Kopanie GPU”