Asus x470 mining 4gb

Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: 26 maja 2019
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Asus x470 mining 4gb

Postautor: kaper-kp » niedziela, 26 maja 2019, 00:12

Witam
Mam do was takie pytanie . Wpadła mi pierwszy raz taka karta i po instalacji sterowników do niej dedykowanych w systemie widać ja jako rx 570 . Nie da się na niej nic odpalić . Po instalacji sterownika z amd do serii 400 widać ja w systemie jako rx 470 . Idzie na niej wtedy jakieś 11 mh/s . Czy ktoś miał taka sztukę ? O co chodzi z tymi sterownikami ? Czy ta prędkość to dla niej nie za mało ?

Pozdrawiam

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 2416
Rejestracja: 26 września 2017
Reputacja: 892
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Asus x470 mining 4gb

Postautor: KryptoBanita » niedziela, 26 maja 2019, 18:18

Za mało... Sterowniki muszą być pod kopanie i bios zmodowany - wtedy około 30 mh/s

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 116
Rejestracja: 10 stycznia 2018
Reputacja: 81
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Asus x470 mining 4gb

Postautor: frc991 » poniedziałek, 27 maja 2019, 11:00

KryptoBanita pisze: niedziela, 26 maja 2019, 18:18Sterowniki muszą być pod kopanie
Mit. Obojętnie które z serii 18.xx lub 19.xx
Mod bios jest najważniejszy, bez tego ciężko przebić 25mhs.


EDIT: Aaaa, bo ty masz tę edycję bez wyjść obrazu. A to siedzę cicho. :roll:

Początkujący
Posty: 378
Rejestracja: 23 grudnia 2018
Reputacja: 120
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Asus x470 mining 4gb

Postautor: adiqq » poniedziałek, 27 maja 2019, 12:22

że co? rx470 mining 4gb ma wyjście dvi-d....
bios zmodowany - ok
sterowniki - mogą być najnowsze, ale trzeba ustawić global settings pod obliczenia a nie grafikę...
dobrze jeszcze pomyśleć o najnowszym claymore (14.5) poprawiona została ponoć znacznie obsługa kart AMD...

a jeszcze o modyfikacji biosu - najnowsze programy kopiące (nie wiem czy wspomniany wyżej claymore już to ma) mają mieć modyfikację timingów "w locie", że nie będzie konieczna modyfikacja biosów...tak gdzieś przeczytałem ;)

Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: 26 maja 2019
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Asus x470 mining 4gb

Postautor: kaper-kp » poniedziałek, 27 maja 2019, 21:50

Podpowie ktoś gdzie wyklikać te global Settings ? Claymore jest najnowszy .

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 116
Rejestracja: 10 stycznia 2018
Reputacja: 81
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Asus x470 mining 4gb

Postautor: frc991 » poniedziałek, 27 maja 2019, 23:16

Otwórz Catalyst. Kliknij Gry. Kliknij Ustawienia Globalne.

Orator
Posty: 719
Rejestracja: 6 grudnia 2013
Reputacja: 38
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Asus x470 mining 4gb

Postautor: jacek1973 » wtorek, 28 maja 2019, 06:29

Bardzo dobre te karty mi idą 31.41 mhs na hiveos z boost AMD miner phoenix 4. OC 1100 2050. Windows to niestety porażka jeśli chodzi o minig. Jeśli masz więcej kart przejdź na Linux Hiveos. Mam Samsung bios od rx570





Dodano po 2 minutach 5 sekundach:
Tutaj w rig 12 sztObrazek

Pomocy! Jestem lamerem i nie wiem jak wyłączyc podpis w Tapatalku. Proszę o instrukcję na PW. SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Orator
Posty: 719
Rejestracja: 6 grudnia 2013
Reputacja: 38
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Asus x470 mining 4gb

Postautor: jacek1973 » wtorek, 28 maja 2019, 06:31

Tutaj w rig 12 sztObrazek





Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: 26 maja 2019
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Asus x470 mining 4gb

Postautor: kaper-kp » wtorek, 28 maja 2019, 14:17

No tak tylko jak wejść w ustawienia bez podłączonego monitora ?

Orator
Posty: 719
Rejestracja: 6 grudnia 2013
Reputacja: 38
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Asus x470 mining 4gb

Postautor: jacek1973 » wtorek, 28 maja 2019, 16:10

Podłącz monitor przez płytę główna

Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: 26 maja 2019
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Asus x470 mining 4gb

Postautor: kaper-kp » wtorek, 28 maja 2019, 16:32

Czyli w biosie mam teraz żeby używać domyślnej grafiki na płycie . Zarzucić monitor pod płytę główna i powinno już się dać wejść w ustawienia?

Orator
Posty: 719
Rejestracja: 6 grudnia 2013
Reputacja: 38
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Asus x470 mining 4gb

Postautor: jacek1973 » wtorek, 28 maja 2019, 16:41

dokładnie tak

Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: 26 maja 2019
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Asus x470 mining 4gb

Postautor: kaper-kp » środa, 29 maja 2019, 11:01

Na płycie głównej glownej mam dwa wyjścia dvi i d sub . Podłączony monitor pod d sub . Karta intela wykrywa go poprawnie . Nic to nie zmienia . Nie można wejść w ustawienia Radeon bo pisze ze nie ma podłączonego monitora .

Wróć do „Kopanie GPU”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości