KOD 43

Początkujący
Posty: 6
Rejestracja: 30 września 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

KOD 43

Postautor: Sezonowiec » sobota, 23 lutego 2019, 21:41

Cześć, mam problem z RX 480 8GB Gigabyte Gaming i jeden XFX 480 8GB OC. W każdej z nich, gdy odpalam Menedżer urządzeń w Windowsie (10 Pro) karta jest widoczna, lecz występuje w nich błąd (kod 43). Uruchamiając je na Linuxie, karty bez problemu kopią. Próbowałem wgrywać z powrotem oryginalny Bios (czasem też odrzucały), ale to też nie przynosiło żadnego pozytywnego efektu. Przerabiałem też kilka programów, które miały to „jakoś” naprawić, ale ciężko będzie mi je teraz wymienić bo wojnę toczyłem z nimi kilka miesięcy temu, a teraz ponownie podnoszę broń.
P.S. Karty kupiłem używane z wgranymi już biosami.

Weteran
Posty: 1512
Rejestracja: 3 grudnia 2017
Reputacja: 230
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: KOD 43

Postautor: redlumek » sobota, 23 lutego 2019, 22:00

Google ci pomoże
How to fix error code 43 mining windows

Początkujący
Posty: 14
Rejestracja: 19 marca 2019
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

KOD 43

Postautor: Damcio » piątek, 12 kwietnia 2019, 16:42

Właśnie zainstalowałem karty w koparce za pomocą risera wyskakuje błąd 43 a jak podepnę normalnie do pyty działa bez problemu znalem w Google ale oni zmieniali bios w karcie bios mam zmieniony nie chce fabrycznego
nic ssawnego nie znalazłem a poto jest forum zęby pytać co ??

Początkujący
Posty: 345
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 81
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

KOD 43

Postautor: Sokon » piątek, 12 kwietnia 2019, 17:05

Damcio pisze: piątek, 12 kwietnia 2019, 16:42Właśnie zainstalowałem karty w koparce za pomocą risera wyskakuje błąd 43 a jak podepnę normalnie do pyty działa bez problemu znalem w Google ale oni zmieniali bios w karcie bios mam zmieniony nie chce fabrycznego
nic ssawnego nie znalazłem a poto jest forum zęby pytać co ??
Ło Matko Bosko - a po "naszemu" to ło co chodzi??

Początkujący
Posty: 14
Rejestracja: 19 marca 2019
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

KOD 43

Postautor: Damcio » piątek, 12 kwietnia 2019, 17:07

loto chodzi ze nie chodzi

Weteran
Posty: 1512
Rejestracja: 3 grudnia 2017
Reputacja: 230
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

KOD 43

Postautor: redlumek » piątek, 12 kwietnia 2019, 18:04

redlumek pisze:Google ci pomoże
How to fix error code 43 mining windows
Próbowałeś tego sposobu?

Początkujący
Posty: 14
Rejestracja: 19 marca 2019
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

KOD 43

Postautor: Damcio » piątek, 12 kwietnia 2019, 18:17

Próbowałem sporo z tego ale dalej nie działa dodam ze na oryginalnym biosie działa na przerobionym nie

Weteran
Posty: 1512
Rejestracja: 3 grudnia 2017
Reputacja: 230
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

KOD 43

Postautor: redlumek » piątek, 12 kwietnia 2019, 19:20

Czyli Pixel clock patcher nie działa?

Początkujący
Posty: 14
Rejestracja: 19 marca 2019
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

KOD 43

Postautor: Damcio » piątek, 12 kwietnia 2019, 20:11

po w pięciu karty do płyty n pcx 16 działa prawidłowo. dodam ze na hive os ten sam problem oryginalny bios działa w płycie działają oby dwa biosy , przełożyłem komplet risera do innej koparki działa bez problemu 6 innych riserów
dodam ze płyta główna Z370 AORUS Gaming 3 procek I5 seria 8 16 giga ram, buduje komplet zęby sprawdzić czy wsio działa płyta główna w drodze będzie MSI B250 Mining Expert

Dodano po 2 minutach 9 sekundach:
Pixel clock patcher robiłem jeszcze raz inny system i ten sam problem
może coś z kartami czy co bo nie wiem ale to też nie karty przekładałem do działającej koparki i w koparce działały a te z koparki nie działają na drugim zestawie

Dodano po 7 minutach 33 sekundach:
redlumek pisze: piątek, 12 kwietnia 2019, 19:20 Czyli Pixel clock patcher nie działa?
Na Hive OS nie instaluje się go a też nie działa

Dodano po 30 minutach 9 sekundach:
kur.. mam japp. nowy zasilacz rozjebany skacze napięcie mam nadzieje ze kart nie rozwaliłem temat zamknięty i sorki za zamieszanie

Wróć do „Kopanie GPU”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość