Problem z plikiem DAG

Początkujący
Posty: 4
Rejestracja: 7 lutego 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z plikiem DAG

Postautor: motoko5 » wtorek, 1 stycznia 2019, 20:27

Witam wszystkich, skonfigurowałem właśnie swoją pierwszą koparkę, plik start.bat skonfigurowałem zgodnie z instrukcją jaką znalazłem na forum i po odpaleniu go pojawia mi się taki błąd:
Need to check DAG file (epoch #238) starting...
Setting DAG failed
I proces się odpala od początku i znowu ten sam problem. Czy możecie podpowiedzieć w czym problem? Koparka jest na Windows 10, karty RX580 nitro+ 8Mb

Początkujący
Posty: 160
Rejestracja: 12 stycznia 2018
Reputacja: 49
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z plikiem DAG

Postautor: kuba9449 » środa, 2 stycznia 2019, 08:40

Pamięć wirtualna przestawiona?

Początkujący
Posty: 13
Rejestracja: 13 maja 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z plikiem DAG

Postautor: kubabiker » środa, 2 stycznia 2019, 14:13

Tez mam podobny problem z tym ze z kartami rx470 4Gb, od wczoraj zaczęła sypać błędami:

GPU1 - not enough GPU memory to place DAG, you cannot mine this coin with this GPU
09:20:50:879 19c4 GPU0 - not enough GPU memory to place DAG, you cannot mine this coin with this GPU
09:20:50:879 19c4 GPU0 - OpenCL error -61 - cannot allocate big buffer for DAG. Check readme.txt for possible solutions.

09:20:50:879 bf4 GPU1 - OpenCL error -61 - cannot allocate big buffer for DAG. Check readme.txt for possible solutions.

09:20:50:879 264 Setting DAG epoch #233 for GPU3
09:20:50:879 b5c Create GPU buffer for GPU2
09:20:50:879 b5c GPU2 - not enough GPU memory to place DAG, you cannot mine this coin with this GPU
09:20:50:879 b5c GPU2 - OpenCL error -61 - cannot allocate big buffer for DAG. Check readme.txt for possible solutions.

09:20:50:879 264 Create GPU buffer for GPU3
09:20:50:879 264 GPU3 - not enough GPU memory to place DAG, you cannot mine this coin with this GPU
09:20:50:879 264 GPU3 - OpenCL error -61 - cannot allocate big buffer for DAG. Check readme.txt for possible solutions.


Pamiec wirtualna ustawiona od 22096 do 90679 MB.

Komenda -eres 0 nie pomaga tak samo jak -lidag 1. Komuś się stało podobnie? W sumie 3 koparki mi stanęły, wszędzie karty 4Gb.

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13106
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1861
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

Problem z plikiem DAG

Postautor: rav3n_pl » środa, 2 stycznia 2019, 17:39

Kopanie ETH/ETC czy czego?
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.18.1

Weteran
Posty: 1511
Rejestracja: 3 grudnia 2017
Reputacja: 228
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z plikiem DAG

Postautor: redlumek » środa, 2 stycznia 2019, 19:48

Ja tam na 1060 3gb cały czas kopie
Zmień minera powinno pomóc

Początkujący
Posty: 4
Rejestracja: 7 lutego 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z plikiem DAG

Postautor: motoko5 » środa, 2 stycznia 2019, 21:48

ja kopię ETH, pamięci wirtualnej nie modyfikowałem więc raczej nie to.

Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 2305
Rejestracja: 25 stycznia 2012
Reputacja: 365
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z plikiem DAG

Postautor: devega » środa, 2 stycznia 2019, 21:57

@motoko5 Pamięć wirtualną powinieneś zmodyfikować, nie wiem ile masz kart, ale ustaw 30 GB. Tu masz poradnik, dość stary, ale powinien pomóc:
https://mining.help/

Orator
Posty: 719
Rejestracja: 6 grudnia 2013
Reputacja: 38
Reputacja postu: 
2
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z plikiem DAG

Postautor: jacek1973 » czwartek, 3 stycznia 2019, 09:23

Nowy miner claymore 12 z wpisem -eres 0 załatwia sprawę. Jak masz Win zmien tez system na Hive OS. Można też kopać na https://bitcointalk.org/index.php?topic=2647654.0

Początkujący
Posty: 13
Rejestracja: 13 maja 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z plikiem DAG

Postautor: kubabiker » sobota, 5 stycznia 2019, 14:57

rav3n_pl pisze: środa, 2 stycznia 2019, 17:39Kopanie ETH/ETC czy czego?

Nieistotne, i na ETH i na ETC tak samo pokazuje problem z DAG. Virtualna przestawiona, nawet postawilem windowsa na nowo bo juz mi brak pomyslow. Claymore v12.0 czyli ten najnowszy. Strasznie dziwne bo innym kartr RX470 i RX570 4GB kopia bez problemu. -eres 0 nic nie daje. Jakies inne pomysly?

EDIT: zmiana na
PhoenixMiner 4.0b
pomogła, koparki dzialaja. Ciekawe co sie stalo z Claymore ze nie podolal?

Początkujący
Posty: 378
Rejestracja: 23 grudnia 2018
Reputacja: 120
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Problem z plikiem DAG

Postautor: adiqq » poniedziałek, 25 marca 2019, 08:12

Na jednym z moich komputerów, tez miałem taki lub podobny problem. Karty 4gb, ale Phoenix miner wykrywał jako 3gb i nie chciał kopać. Claymore tak samo - oba przypadki dotyczyły ETC. Zmieniłem doraźnie na ETH, tam DAG jest trochę mniejszy i kopie. Claymore - Phoenix dalej nie chce. Co dziwne, w komputerze obok, tez mam karty 4gb i one są wykrywane normalnie i kopia wszystkie. Nie mam pojęcia z czego to wynika. Kombinowałem na różne sposoby i docelowo przechodzę na HiveOS.

Wróć do „Kopanie GPU”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości