Claymore nie chce się połączyć z poolem

Początkujący
Posty: 46
Rejestracja: 10 czerwca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore nie chce się połączyć z poolem

Postautor: kzak33 » wtorek, 9 października 2018, 18:50

Witam,
Claymore ma problem z połączeniem się do poola, jeżeli mam ustawiony adres IP na sztywno, a nie przydzielanie z automatu (poniżej screen).
Dlaczego tak się dzieje? Muszę mieć zdefiniowany adres IP na sztywno, aby móc z tym komputerem łączyć się za pomocą pulpitu zdalnego.
Obrazek

Początkujący
Posty: 33
Rejestracja: 20 lipca 2018
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore nie chce się połączyć z poolem

Postautor: dvdx95 » wtorek, 9 października 2018, 23:41

Clymore powinien wyświetlić komunikat z jakiego powodu nie może połączyć się do poola. Możesz podesłać co dokładnie wyświetla?
Sprawdzałeś czy masz na pewno podłączony net na tym kompie? google działają ?

Początkujący
Posty: 46
Rejestracja: 10 czerwca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore nie chce się połączyć z poolem

Postautor: kzak33 » środa, 10 października 2018, 17:21

dvdx95 pisze:Clymore powinien wyświetlić komunikat z jakiego powodu nie może połączyć się do poola. Możesz podesłać co dokładnie wyświetla?
Sprawdzałeś czy masz na pewno podłączony net na tym kompie? google działają ?


Tak google jak najbardziej działają. Screen poniżej:
Obrazek

Początkujący
Posty: 33
Rejestracja: 20 lipca 2018
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore nie chce się połączyć z poolem

Postautor: dvdx95 » środa, 10 października 2018, 19:56

Czy próbowałeś łączyć się z innym poolem lub po innym porcie?
ping na 79.98.144.27 sprawdzałeś w cmd?
Bardziej prawdopodobne jest to że masz źle w pliku startowym ustawione poloczenie z poolem.
Widze że korzystasz z tego poola http://globalpool.org/etcpool/en/home , sprawdz czy masz takie ustawienia początkowe u siebie w pliku
-epool 79.98.144.27:8008 -ewal <address> -eworker <worker> -epsw x -esm 0 -allcoins 1
lub masz dodatkowy pool 85.222.79.43:8008

Dodano po 15 minutach 37 sekundach:
dodatkowo widzę że masz włączony mode 1 ( only ETH) a próbujesz się połączyć do poola i kopać ETC .
Zmień na mode 0, powinno zadziałać.

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 1144
Rejestracja: 10 czerwca 2017
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore nie chce się połączyć z poolem

Postautor: tonyxxl » środa, 10 października 2018, 20:44

dvdx95 pisze:Przejdź do cytowanego posta dodatkowo widzę że masz włączony mode 1 ( only ETH) a próbujesz się połączyć do poola i kopać ETC .
Zmień na mode 0, powinno zadziałać.

nic nie zmieniaj, mode 0 jest na dual, dobrze masz
dvdx95 pisze:Przejdź do cytowanego posta -epool 79.98.144.27:8008 -ewal <address> -eworker <worker> -epsw x -esm 0 -allcoins 1

dopisz -esm 3 bo chcesz się łączyć ze stratum

Początkujący
Posty: 46
Rejestracja: 10 czerwca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore nie chce się połączyć z poolem

Postautor: kzak33 » środa, 10 października 2018, 21:22

Niestety, ale ani -esm 0 ani -esm 3 nie rozwiązuje problemu :(

Tutaj macie mój plik startowy:

Kod: Zaznacz cały

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

EthDcrMiner64.exe -epool 79.98.144.27:8008 -ewal 0x287c151b76ffc76cf2dcxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -eworker 2xRX570 -epsw x -esm 0


Pingowałem się na ten adres poola i odpowiada prawidłowo.

Początkujący
Posty: 33
Rejestracja: 20 lipca 2018
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore nie chce się połączyć z poolem

Postautor: dvdx95 » czwartek, 11 października 2018, 17:49

Rozumiem że założyłeś konto na tym poolu i dodałeś swojego workera na stronie?

Początkujący
Posty: 46
Rejestracja: 10 czerwca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore nie chce się połączyć z poolem

Postautor: kzak33 » czwartek, 11 października 2018, 22:11

dvdx95 pisze:Rozumiem że założyłeś konto na tym poolu i dodałeś swojego workera na stronie?


No pewnie. Tak jak pisałem wcześniej wszystko działa mi jeżeli mam ustawione dynamiczne (z automatu) ustalanie adresu IP. Problem pojawił się w momencie ustawienia adresu IP na sztywno. I to nie chodzi tylko o połączenie z tym poolem, bo np. mam ten sam problem z połączeniem się z nanopoolem do kopania ETH, kiedy wcześniej normalnie wszystko działało..

Początkujący
Posty: 876
Rejestracja: 29 grudnia 2016
Reputacja: 150
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore nie chce się połączyć z poolem

Postautor: krystian » czwartek, 11 października 2018, 22:45

Sprawdź czy router domyślnie dla stałych IP nie filtruje ruchu.

A moze porty masz zamknięte?

Początkujący
Posty: 46
Rejestracja: 10 czerwca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore nie chce się połączyć z poolem

Postautor: kzak33 » czwartek, 11 października 2018, 22:48

krystian pisze:Sprawdź czy router domyślnie dla stałych IP nie filtruje ruchu.

A moze porty masz zamknięte?


porty chyba raczej są otwarte skoro wcześniej mi działało. Właśnie kurde nie wiem co jest powodem, bo jak mam ustawione przydzielanie ip autmatycznie to chodzi jak bajka

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 1144
Rejestracja: 10 czerwca 2017
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore nie chce się połączyć z poolem

Postautor: tonyxxl » czwartek, 11 października 2018, 23:07

Coś ten ich serwer wrażliwy jakiś, też mam problem z podpięciem się do tego ustrojstwa. Próbuj zmienić pool, szkoda się męczyć. Jak nie masz potrzeby przydzielania lokalnych IP na stałe to zostaw lepiej automatycznie.

Początkujący
Posty: 46
Rejestracja: 10 czerwca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore nie chce się połączyć z poolem

Postautor: kzak33 » czwartek, 11 października 2018, 23:10

tonyxxl pisze:Coś ten ich serwer wrażliwy jakiś, też mam problem z podpięciem się do tego ustrojstwa. Próbuj zmienić pool, szkoda się męczyć. Jak nie masz potrzeby przydzielania lokalnych IP na stałe to zostaw lepiej automatycznie.


A macie jakiś inny do kopania ETC do polecenia? Jeżeli chodzi o przydzielanie IP na stałe to kurde potrzebne mi to jest bo inaczej nie połączę się zdalnie tym komputerem z internetu :(

Początkujący
Posty: 876
Rejestracja: 29 grudnia 2016
Reputacja: 150
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore nie chce się połączyć z poolem

Postautor: krystian » czwartek, 11 października 2018, 23:21

kzak33 pisze:Przejdź do cytowanego posta
tonyxxl pisze:Coś ten ich serwer wrażliwy jakiś, też mam problem z podpięciem się do tego ustrojstwa. Próbuj zmienić pool, szkoda się męczyć. Jak nie masz potrzeby przydzielania lokalnych IP na stałe to zostaw lepiej automatycznie.


A macie jakiś inny do kopania ETC do polecenia? Jeżeli chodzi o przydzielanie IP na stałe to kurde potrzebne mi to jest bo inaczej nie połączę się zdalnie tym komputerem z internetu :(

Na bank router blokuje porty lub filtruje ruch, nie widzę innej możliwości.

Początkujący
Posty: 46
Rejestracja: 10 czerwca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore nie chce się połączyć z poolem

Postautor: kzak33 » piątek, 12 października 2018, 15:21

krystian pisze:
kzak33 pisze:Przejdź do cytowanego posta
tonyxxl pisze:Coś ten ich serwer wrażliwy jakiś, też mam problem z podpięciem się do tego ustrojstwa. Próbuj zmienić pool, szkoda się męczyć. Jak nie masz potrzeby przydzielania lokalnych IP na stałe to zostaw lepiej automatycznie.


A macie jakiś inny do kopania ETC do polecenia? Jeżeli chodzi o przydzielanie IP na stałe to kurde potrzebne mi to jest bo inaczej nie połączę się zdalnie tym komputerem z internetu :(

Na bank router blokuje porty lub filtruje ruch, nie widzę innej możliwości.


Ale to co nie blokuje ruchu jeżeli mam ustawione dynamicznie przydzielanie adresu IP?

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 1144
Rejestracja: 10 czerwca 2017
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore nie chce się połączyć z poolem

Postautor: tonyxxl » piątek, 12 października 2018, 18:00

kzak33 pisze:Przejdź do cytowanego posta A macie jakiś inny do kopania ETC do polecenia?

pool: https://etc.ethermine.org/
miner: najnowszy Claymore's Dual Ethereum https://mega.nz/#F!O4YA2JgD!n2b4iSHQDruEsYUvTQP5_w
przykładowa linijka: EthDcrMiner64.exe -epool eu1-etc.ethermine.org:4444 -ewal 0x9d0201c97711e4610DF4C.nazwa koparki -epsw x -mode 1 -ftime 10 -allcoins 1
W górnym prawym rogu strony poola wpisujesz adres do sprawdzania statystyk.

Początkujący
Posty: 876
Rejestracja: 29 grudnia 2016
Reputacja: 150
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore nie chce się połączyć z poolem

Postautor: krystian » piątek, 12 października 2018, 22:30

kzak33 pisze:Ale to co nie blokuje ruchu jeżeli mam ustawione dynamicznie przydzielanie adresu IP?

Tak, niektóre routery dla DHCP stosują domyślną politykę dot. ruchu. Dla stałych IP należy ręcznie przekierować porty.

Jaki masz router?

Początkujący
Posty: 46
Rejestracja: 10 czerwca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore nie chce się połączyć z poolem

Postautor: kzak33 » piątek, 12 października 2018, 23:14

krystian pisze:
kzak33 pisze:Ale to co nie blokuje ruchu jeżeli mam ustawione dynamicznie przydzielanie adresu IP?

Tak, niektóre routery dla DHCP stosują domyślną politykę dot. ruchu. Dla stałych IP należy ręcznie przekierować porty.

Jaki masz router?


A no to zapewne jest jak mówisz... Ale to router w firmie, także w poniedziałek nad tym usiądę. Mam router MicroTik.

Początkujący
Posty: 876
Rejestracja: 29 grudnia 2016
Reputacja: 150
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore nie chce się połączyć z poolem

Postautor: krystian » sobota, 13 października 2018, 09:23

A stałe IP ustawiałeś przez router?

Jeśli ustawiłeś stale ip w windows, to też może być powodem problemów. Ustaw stale ip w routerze (rezerwacja ip) a potem dodaj przekierowania do ip/mac.

Początkujący
Posty: 46
Rejestracja: 10 czerwca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Claymore nie chce się połączyć z poolem

Postautor: kzak33 » czwartek, 18 października 2018, 16:59

krystian pisze:A stałe IP ustawiałeś przez router?

Jeśli ustawiłeś stale ip w windows, to też może być powodem problemów. Ustaw stale ip w routerze (rezerwacja ip) a potem dodaj przekierowania do ip/mac.


Odblokowałem określone porty na routerze i teraz wszystko śmiga, dzięki za pomoc!

Wróć do „Kopanie GPU”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: r00ts i 1 gość