czy obserwujecie na swoich maszynach postępujący spadek zarobków ... lawinowy ???

Początkujący
Posty: 10
Rejestracja: 1 marca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

czy obserwujecie na swoich maszynach postępujący spadek zarobków ... lawinowy ???

Postautor: darekzp » czwartek, 1 marca 2018, 09:11

Witam górników
chciałem się podpytać, czy obserwujecie na swoich maszynach postępujący spadek zarobków ... lawinowy ???
prawdopodobnie związane jest to z wzrostem trudności kopania.
przeszukałem forum ale nikt o tym się nawet nie zająknął... i trochę jestem tym zdziwiony.
ja kopie na nicehash i tam wydobycie (zarobek) spadł ponad 30%-40%

czy obserwujecie to samo ??

Początkujący
Posty: 37
Rejestracja: 4 stycznia 2018
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

czyżby kłopoty ...

Postautor: gratki003 » czwartek, 1 marca 2018, 09:25

...nie kopiemy nicehashem ;-) Ale tak... ogólnie albo kopiesz stabilne coiny (mające duży market cap lub nicehash) z malejącym zyskiem, albo kopiesz egzotyki / alty i grasz nimi...

Początkujący
Posty: 10
Rejestracja: 1 marca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

czyżby kłopoty ...

Postautor: darekzp » czwartek, 1 marca 2018, 09:41

hm, dla pewności kopałem też kilka dni jedną maszyną na nanopoolu ZCASH (6x 1060 z hynix) i tam jest podobny objaw. więc to chyba nie jest wina nicehash-a.
w sumie to jak widzisz jestem bardzo początkującym górnikiem i mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź dot.
"nie kopiemy nicehashem"
"kopiesz stabilne coiny z malejącym zyskiem"

ps. w sumie to mi nicehash bardzo odpowiada (jak na początkującego) : od razu zamienia urobek na BTC, doje swój portfel na urobek, małe fee, automatyczny wybór algorytmu kopania maksymalizujący zysk, prosta aplikacja itd.) - jakie to ma wady ??

Weteran
Posty: 1521
Rejestracja: 3 grudnia 2017
Reputacja: 231
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

czyżby kłopoty ...

Postautor: redlumek » czwartek, 1 marca 2018, 13:02

Nicehash też musi zarobić - więc ty jako górnik dokładasz się do ich zysku.

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 54
Rejestracja: 26 września 2017
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

czyżby kłopoty ...

Postautor: chyzy » czwartek, 1 marca 2018, 19:33

Darku ... lawinowe spadki... może sprzedaj swoje karty? ;)
Wystawiasz FV? ;)

m.m
Początkujący
Posty: 962
Rejestracja: 25 grudnia 2017
Reputacja: -21
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

czyżby kłopoty ...

Postautor: m.m » czwartek, 1 marca 2018, 20:14

zarobek NH jest uzależniony od kursu BTC, jak ktoś kopał w grudniu to teraz faktycznie ma lawinowe spadki.

Ale tak, trudność rośnie, kalkulatory się nie sprawdzają , urobek maleje, kurs nie powala ale nadal da się zarobić.

Początkujący
Posty: 61
Rejestracja: 24 stycznia 2018
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

czyżby kłopoty ...

Postautor: rejestracyjny » czwartek, 1 marca 2018, 23:22

m.m pisze: trudność rośnie, kalkulatory się nie sprawdzają , urobek maleje, kurs nie powala ale nadal da się zarobić.
Dokładnie tak jest.

Poza tym jest kilka szkół kopania. Można ciągnąć coś stabilnego i co szybko się sprzedaje, a można też kopać jakieś egzotyki, które może wzrosną. Każdy szuka złotego środka. Jedno tylko powiem o nicehash, nie ma sensu w to iść, chyba że jesteś totalnie nietechniczny, lub leniwy. Ponadto kiedyś (ponoć) ich już zhackowano.

m.m
Początkujący
Posty: 962
Rejestracja: 25 grudnia 2017
Reputacja: -21
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

czyżby kłopoty ...

Postautor: m.m » piątek, 2 marca 2018, 00:52

rejestracyjny pisze: Jedno tylko powiem o nicehash, nie ma sensu w to iść, chyba że jesteś totalnie nietechniczny, lub leniwy. Ponadto kiedyś (ponoć) ich już zhackowano.
NH fajna rzecz, dostajemy BTC. Co innego że NH kopie mało wydajnie ale można to zmienić podmieniając aplikacje i konfiguracje.

Początkujący
Posty: 25
Rejestracja: 1 października 2017
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

czyżby kłopoty ...

Postautor: chain » sobota, 3 marca 2018, 00:15

rejestracyjny pisze: Ponadto kiedyś (ponoć) ich już zhackowano.
Nie "ponoć", wygląda na to, że tak było, bo zwracają to w ratach teraz.
NH jest dla leniwych lub nieogarniętych technicznie, to fakt. Jest fajny, bo nic nie trzeba tam robić - sam przełącza algorytmy na najbardziej aktualnie opłacalne dla aktualnego sprzętu.
Jednak przez to jak spadły ceny altów i wzrosła trudność wydobycia, znacznie mniej się zarabia dzisiaj. Ludzie tam lamentują, bo pokupowali drogie karty, a teraz widzą, że to się może nigdy nie zwrócić w ten sposób.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 2445
Rejestracja: 26 września 2017
Reputacja: 904
Reputacja postu: 
6
Napiwki za post: 0 BTC

czyżby kłopoty ...

Postautor: KryptoBanita » sobota, 3 marca 2018, 04:31

chain pisze: bo pokupowali drogie karty, a teraz widzą
Że lepiej było kupić kryptę...

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 7124
Rejestracja: 21 sierpnia 2011
Reputacja: 2341
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

czyżby kłopoty ...

Postautor: prezes » sobota, 3 marca 2018, 12:45

Lepiej pozno to zauwazyc niz wcale.
Kanał na YouTube - przegląd rynków finansowych: kryptowaluty, akcje, surowce, forex
Blog prezesa - blog o inwestowaniu
Giełdy Kryptowalut - wiadomości, opinie, ranking giełd i kantorów kryptowalut
Kryptowaluty.info.pl - codzienne informacje ze świata kryptowalut

Początkujący
Posty: 46
Rejestracja: 4 lutego 2018
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

czyżby kłopoty ...

Postautor: blackcoinpig » sobota, 3 marca 2018, 13:46

@chain to niech sprzedają, chętnie odkupimy w dobrych pieniądzach :)

Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: 18 marca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

czyżby kłopoty ...

Postautor: t4040 » niedziela, 18 marca 2018, 12:55

Na dzień dzisiejszy kilka moich kart 1060 i 1070ti nie kopie nawet na zużyty prąd :O

Weteran
Posty: 1521
Rejestracja: 3 grudnia 2017
Reputacja: 231
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

czyżby kłopoty ...

Postautor: redlumek » niedziela, 18 marca 2018, 12:57

To po ile masz prąd? Albo powiedz lepiej co kopiesz? Bo moje zarabiają cały czas.

Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: 18 marca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

czyżby kłopoty ...

Postautor: t4040 » niedziela, 18 marca 2018, 13:01

Prąd mam free, ale jak policzyłem po 0,56pln za kWh to albo 0 albo lekka strata, kopie najczęsciej ZEC, ETH z poola lub Awesome Miner

Weteran
Posty: 1521
Rejestracja: 3 grudnia 2017
Reputacja: 231
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

czyżby kłopoty ...

Postautor: redlumek » niedziela, 18 marca 2018, 13:09

Jedna karta 1060 robi 24 Mh/s przy ok 75W. Daje to zarobek 0.9$ dziennie z tego 0.35$ idzie na prąd.
Aby być na minusie musisz mieć je ustawione na ok 10Mh/s
Jeśli jest inaczej to przedstaw swoje obliczenia.
Ps jeśli prąd masz za darmo - to w jakiś sposób karty nie kopia nawet na zużyty prąd?

Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: 18 marca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

czyżby kłopoty ...

Postautor: t4040 » niedziela, 18 marca 2018, 13:16

Błąd w moich obliczeniach ... coś tam jeszcze idzie zarobić, natomiast 1060 i 24 Mh/s w ETH to wersja 6gb i raczej Samsung, ja mam kilka 1060 3gb

Weteran
Posty: 1521
Rejestracja: 3 grudnia 2017
Reputacja: 231
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

czyżby kłopoty ...

Postautor: redlumek » niedziela, 18 marca 2018, 13:18

Błąd. 3gb też robią bo takie mam. Tutaj chodzi o pamięć Samsunga lub Microna. Na hynixach tyle już nie wyciagniesz.

Początkujący
Posty: 7
Rejestracja: 18 marca 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

czyżby kłopoty ...

Postautor: t4040 » niedziela, 18 marca 2018, 13:19

Właśnie mam wiekszość na Hynixach :(

Orator
Posty: 970
Rejestracja: 29 grudnia 2016
Reputacja: 202
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

czyżby kłopoty ...

Postautor: krystian » niedziela, 18 marca 2018, 13:23

może kopie zec

Wróć do „Kopanie GPU”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość