Kopanie electroneum

Początkujący
Posty: 157
Rejestracja: 30 czerwca 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: bitman666 » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 16:08

Czy ktoś ma problemy na supernova objawiające się tym, że miner kopie a w kopalni kopacz jest rozłączony i żeby się połączył muszę zrestartować minera?... beznadzieja znowu się krzaczy, a w ten sposób to trzeba cały czas patrzeć czy coś przypadkiem nie zdechło...

Odnoszę wrażenie, że ta cała supernova to chłam jakich mało i muszę się rozejrzeć za innym poolem.

p.s. ale generalnie ETN teraz kosi na 280x ;)

Początkujący
Posty: 6
Rejestracja: 23 listopada 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: aligatOceanu » wtorek, 5 grudnia 2017, 11:23

bitman666 pisze:Czy ktoś ma problemy na supernova objawiające się tym, że miner kopie a w kopalni kopacz jest rozłączony i żeby się połączył muszę zrestartować minera?... beznadzieja znowu się krzaczy, a w ten sposób to trzeba cały czas patrzeć czy coś przypadkiem nie zdechło...

Odnoszę wrażenie, że ta cała supernova to chłam jakich mało i muszę się rozejrzeć za innym poolem.

p.s. ale generalnie ETN teraz kosi na 280x ;)
Sprawdz plik epools chyba w folderze minera, przy zerwaniu polaczenia przechodzi na inny pool z tego pliku. Wylacz ta linike Lub wstaw swoje Dane tam.

Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 5 grudnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: blaulasher » wtorek, 5 grudnia 2017, 17:17

Witam jestem kompletnie nowy w temacie, ściągnąłem electroneum pool miner, kopię na moim prywatnym komputerze tylko z procesora. Mam pytanie czy jest to opłacalne i czy w ogóle jest sens ? Hash rate wynosi 95.25 h/s, Total Hashes Submitted: 102060, a jeszcze nie mam ani 0.01 ETN. Po jakim czasie coś wykopię, ogólnie ktoś może wytłumaczyć jak to działa ? Czy użycie procesora 100% poprzez kopanie wpłynie na jego żywotność ?

Początkujący
Posty: 157
Rejestracja: 30 czerwca 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: bitman666 » wtorek, 5 grudnia 2017, 18:28

aligatOceanu pisze:
bitman666 pisze:Czy ktoś ma problemy na supernova objawiające się tym, że miner kopie a w kopalni kopacz jest rozłączony i żeby się połączył muszę zrestartować minera?... beznadzieja znowu się krzaczy, a w ten sposób to trzeba cały czas patrzeć czy coś przypadkiem nie zdechło...

Odnoszę wrażenie, że ta cała supernova to chłam jakich mało i muszę się rozejrzeć za innym poolem.

p.s. ale generalnie ETN teraz kosi na 280x ;)
Sprawdz plik epools chyba w folderze minera, przy zerwaniu polaczenia przechodzi na inny pool z tego pliku. Wylacz ta linike Lub wstaw swoje Dane tam.
to już miałem wcześniej wyhashowane

Dodano po 5 godzinach 38 minutach 1 sekundzie:
Nie wiecie czemu teraz na whattomine wcale nie pokazuje ETN w kalkulatorze opłacalności?

Początkujący
Posty: 22
Rejestracja: 30 listopada 2017
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: Crypt0 » środa, 6 grudnia 2017, 11:39

Na forum jest ten i drugi wątek o electroneum posiadający w tytule scam...
Faktycznie mieli problemy, ale działają i starają się posuwać wszystko do przodu.
9 grudnia planuja wypuścić apke umożliwiają mining.
Nie pamiętam , ale mają być jeszcze jakieś stosunkowo ważne wydarzenia.

Czy ktoś się interesuje tym altem? Czy został już bezpowrotnie skreślony na tym forum jako scam?
Wydaje mi się, że po wypuszczeniu apki ( oczywiście działającej) może się okazać, że jest to strzał w dziesiątkę i wiele osób, które słyszało co nieco o kryptowalutach ale nie chciało w to się zagłębiać zacznie zagłebiać się w świat krypto od właśnie electroneum.
Każdy ma komórkę. Wystarczy dobrze zareklamować "kopiąco-zarabiającą apkę na telefon" i może być spory hype (możliwe, że bardzo krótkotrwały, ale wystarczający do łądnego zarobku)

Ktoś ma jakieś przemyślenia na ten temat?

Rozmowny
Awatar użytkownika
Posty: 140
Rejestracja: 21 listopada 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: jarr25 » środa, 6 grudnia 2017, 11:46

@blaulasher, nie wgrało Ci wirusa jakiegoś podczas instalacji tego programu? Mi pokazuje

Początkujący
Posty: 88
Rejestracja: 29 czerwca 2017
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: redi » piątek, 8 grudnia 2017, 23:43

Witam, jakie polo polecacie? Aktualnie kopię na supernova i średnio jestem zadowolony raz jest 8etn na 1h a raz 2etn na 1h.(powinno być cały czas 8)

Początkujący
Posty: 31
Rejestracja: 7 lipca 2017
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: emtec777 » niedziela, 10 grudnia 2017, 20:03

Ja używam nanopool i leci mniej więcej tak jak powinno. Przy 3500H/s mam te ~7-8 na godzinę. Ale to już niestety odczuwalnie mniej niż jeszcze kilka dni temu.

A teraz pytanko, czym kopiecie na RXach? W moim przypadku nic się do Claymore nawet nie zbliża w szybkości (~880H/s na kartę).

Orator
Posty: 949
Rejestracja: 29 grudnia 2016
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: krystian » niedziela, 10 grudnia 2017, 22:38

wszyscy się rzucili na electroneum i niestety opłacalność drastycznie spadła

Początkujący
Posty: 88
Rejestracja: 29 czerwca 2017
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: redi » wtorek, 12 grudnia 2017, 23:21

Ogarnia ktoś jak sprawdzić ilość etn na portfelu ?

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 43
Rejestracja: 17 listopada 2017
Reputacja: 15
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: BioHay » środa, 13 grudnia 2017, 15:56

Kopie już 2 dni na gtx660M to znaczy, że wykopałem ?

Pending Balance: 0.02 ETN
Total Paid: 0.00 ETN
Last Share Submitted: less than a minute ago
Hash Rate: 14.61 H/sec

Oczywiście na tym sprzęcie to tylko próba, więc jeśli może ktoś dać mi odpowiedz z góry dziękuje.

Początkujący
Posty: 32
Rejestracja: 18 października 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: Biezuj » czwartek, 14 grudnia 2017, 16:17

Panowie kopie to ktoś na nvidii ? Jeśli tak, bardzo bym prosił o info czym (jaki miner link) i jak macie skonfigurowany, z góry dziękuję. Chciałbym tego trochę kopnąć w razie w" :) Mam konfig 2 x 6 gtx1060, o ile ma to jakieś znaczenie. Szkoda mi pół dni rozkminiać program żeby sprzęt nie stał:)

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 2416
Rejestracja: 26 września 2017
Reputacja: 892
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: KryptoBanita » czwartek, 14 grudnia 2017, 16:24

BioHay pisze: Pending Balance: 0.02 ETN
Tyle wykopałeś...
0.02 ETN przez 2dni...
To jest około 3,65 ETN na rok :roll:
No to już za 4 lata, już za cztery lata, wystarczy na flaszkę ;)

A od ilu kopalnia wypłaca? 100ETN ??

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 43
Rejestracja: 17 listopada 2017
Reputacja: 15
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: BioHay » czwartek, 14 grudnia 2017, 16:57

KryptoBanita pisze: BioHay pisze:
Przejdź do cytowanego posta Pending Balance: 0.02 ETN


Tyle wykopałeś...
0.02 ETN przez 2dni...
To jest około 3,65 ETN na rok :roll:
No to już za 4 lata, już za cztery lata, wystarczy na flaszkę ;)
Chyba, że ETN będzie po 10k$ :)
A tak na poważnie, tyle to mi wykopało w 2 godziny a później stało przez 2 dni, mimo tego, że wszystko było ok. Nie wiem o co biega.
KryptoBanita pisze: A od ilu kopalnia wypłaca? 100ETN ??
Tego nie wiem , chciałem zrobić tylko próbę, więc zielony w tym temacie.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 2416
Rejestracja: 26 września 2017
Reputacja: 892
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: KryptoBanita » czwartek, 14 grudnia 2017, 17:03

Jedna RX580 ma około 800H/s, a to jest dosyć mało, więc z kopaniem
BioHay pisze: 14.61 H/sec
dałbym sobie spokój...

Orator
Posty: 949
Rejestracja: 29 grudnia 2016
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: krystian » czwartek, 14 grudnia 2017, 22:12

Kto miał sprzedać, sprzedał i kurs znowu rośnie do góry.

Orator
Posty: 719
Rejestracja: 6 grudnia 2013
Reputacja: 38
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: jacek1973 » piątek, 15 grudnia 2017, 17:28

Właśnie problem w tym ,że 6.5mld monet zakupionych po około 0,01-0.03 USD skutecznie uwala rynek . Nie licz na wzrosty przy takich cenach zakupu i tak ogromnych ilościach. Do tego jedna giełda.

REX
Początkujący
Posty: 32
Rejestracja: 27 listopada 2017
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: REX » piątek, 15 grudnia 2017, 19:06

Polecam kopanie na XMR-STAK konfiguracja jest identyczna jak do moneroz tą różnicą że podajecie inny pool oraz inaczej wprowadzacie portfel. Hashrate jest identyczny jak dla monero czyli dla 1 x VEGA64 mam te wymarzone 2kHash

Obecnie opyla się kopać nawet przy niskim kursie tylko dlatego, że trudność kopania nie jest mega wysoka i tym samym hashrate wykopujesz więcej ETN niż np XMR. Napięcia pamięci dajecie -200mV częstotliwość pamięci 1100MHz i pobór prądu spada Wam o 100W czyli wynosi około 120W na kartę. Moim zdaniem tylko tym sposobem będzie to opłacalne.

I nie ma mowy że jak ktoś wczesniej kopał tym monero to teraz dostanie bluescreene czy coś podobnego przy kopaniu ETN.

aha i dodam jeszcze że na nVidiach nie będzie to opłacalne ze względu na niskie osiągi przy akurat tym algorytmie kopania jakiego używa monero electroneum i inne podobne ;)

Gaduła
Posty: 387
Rejestracja: 7 marca 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: green3d » niedziela, 17 grudnia 2017, 10:54

Bardzo trudno o dobrą kopalnie tego alta, wszędzie low diff shares, network connection errors itp. Jak na razie kopię na http://electroneum.ovh i nie ma większych problemów.

Początkujący
Posty: 32
Rejestracja: 24 listopada 2017
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: ArgonZapan » niedziela, 17 grudnia 2017, 20:06

@REX, Na mierniku od ściany ile masz dokładnie wat ?


Jako kopalnie do ETN polecam electroneum.space. W excelu wypłaca dokładnie tyle ile być powinno w kalkulatorze.
Wypłaty przy 2kH/s
https://zapodaj.net/images/bd5ad093f1fac.jpg

Wróć do „Kopanie GPU”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość