Kopanie electroneum

Początkujący
Posty: 88
Rejestracja: 29 czerwca 2017
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: redi » wtorek, 14 listopada 2017, 16:06

Witam, jaka jest wasza opinia na temat kopania electroneum ? Różnica w zysku według whattomine przy obecnych kursach to ok. 28% więcej $.

Początkujący
Posty: 202
Rejestracja: 24 czerwca 2017
Reputacja: 12
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: zenono » wtorek, 14 listopada 2017, 21:22

Możesz kopać, ale kurs już zjechał i opłacalność nie jest rewelacyjna jak wcześniej. Może jednak odbije :mrgreen:
Trzeba założyć papierowy portfel pdf i można na niego kopać. Żeby coś z tym zrobić, trzeba papera zaimportować do wallet-cli. Pozyskany urobek można wtedy sprzedać na cryptopii. Dodatkowy problem to problemy z poolami ETN, są niestabilne. Jak ktoś ma sprawdzony, dobrze działający pool, to może się wiedzą o nim podzieli.

Początkujący
Posty: 157
Rejestracja: 30 czerwca 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: bitman666 » wtorek, 14 listopada 2017, 22:55

Ja się przełączyłem na ETN bo nie dość że najwięcej kopie na 280x /380 to jeszcze mało prądu żre. Po kilku próbach udało mi się odpalić kopalnie na etn.supernova.cc. Użyłem claymore 9.7 chociaż pisali gdzieś na forach że CGminera najlepiej użyć bo ponoć claymore bierze więcej prądu ale i tak dużo mniej niż kopanie ZEC/ZEN. Z cgminerem mi coś nie poszło i odpuściłem bo zadziałało na claymore. Jak spadnie sporo to wrócę na ZEN który też nieźle płaci. Wszystko od razu pcham na portfel na cryptopii i zamieniam na BTC :) ale chyba przeleje na ETH. Z kopalnią na supernovej dla ETN (ZEN nie robiło takich numerów) mam czasem dziwne objawy typu rozłączenie minera połączenie ponowne i w tym momncie miner kopie a na supernovej górnik jest niby rozłączony i muszę zrobić restart minera bo tak to nie wiem czy jest ok czy nie. Acha i pomimo ustawień nie chce mi automatycznie przelewać z supernovej na cryptopie tylko muszę ręcznie. Ktoś coś?
Spoiler:
12:21:52:077 1b48 GPU 0: HashCnt = 896, time = 1812 ms, hashrate = 494 h/s
12:21:52:096 1b48 Round
12:21:52:459 1230 socket was closed remotely
12:21:52:487 1230 Connection lost, retry in 20 sec...
12:21:52:520 18a4 socket was closed remotely
12:21:52:537 18a4 DevFee: Connection lost, retry in 20 sec...
12:21:53:937 1b88 GPU 0: HashCnt = 896, time = 1812 ms, hashrate = 494 h/s
12:21:53:988 1b88 Round
12:21:54:131 d30 GPU 1: HashCnt = 896, time = 2104 ms, hashrate = 425 h/s
Przy okazji jaki portfel lokalny polecacie do ETH/BTC/ETN najlepiej w jednym miejscu :) ?

edit: jeszcze jeden log
Spoiler:
GPU #0: -a 4 mode selected
GPU #1: -a 4 mode selected
6 pools specified.
Remote management (READ-ONLY MODE) is enabled on port 3333
Press "m" key for tune mode, "s" for current statistics, "0".."9" to turn on/off cards, "r" to reload pools
DevFee: Stratum - connecting to 'etn.suprnova.cc' <217.182.138.181> port 8875 (unsecure)
Stratum - connecting to 'etn.suprnova.cc' <217.182.138.181> port 8875 (unsecure)
Stratum - Connected (unsecure)
Stratum - Connected (unsecure)
GPU0 t=37C fan=66%, GPU1 t=44C fan=66%
Job timeout, disconnect, retry in 20 sec...
DevFee: Job timeout, disconnect, retry in 20 sec...
Stratum - connecting to 'etn.suprnova.cc' <217.182.138.181> port 8875 (unsecure)
DevFee: Stratum - connecting to 'etn.suprnova.cc' <217.182.138.181> port 8875 (unsecure)
Stratum - Connected (unsecure)
Stratum - Connected (unsecure)
GPU0 t=35C fan=66%, GPU1 t=40C fan=66%
Job timeout, disconnect, retry in 20 sec...
DevFee: Job timeout, disconnect, retry in 20 sec...
GPU0 t=33C fan=66%, GPU1 t=38C fan=66%
Stratum - connecting to 'etn.suprnova.cc' <217.182.138.181> port 8875 (unsecure)
DevFee: Stratum - connecting to 'etn.suprnova.cc' <217.182.138.181> port 8875 (unsecure)
Stratum - Connected (unsecure)
Stratum - Connected (unsecure)
Pool Diff 100002
GPU0 t=41C fan=66%, GPU1 t=44C fan=66%
Ostatnio zmieniony środa, 15 listopada 2017, 11:30 przez bitman666, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Posty: 39
Rejestracja: 5 września 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: Gegepula » wtorek, 14 listopada 2017, 23:17

A ja mam problem bo jak odpalam kopanie ETN na koparce to wywala mi blue screen i koparka się restartuje

Początkujący
Posty: 157
Rejestracja: 30 czerwca 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: bitman666 » wtorek, 14 listopada 2017, 23:26

a co to za górnik ? jaki masz konf i co kopiesz że nie wywala?

Początkujący
Posty: 157
Rejestracja: 30 czerwca 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: bitman666 » środa, 15 listopada 2017, 12:01

ja dziś wróciłem na 280x do ZEN bo opłacalność się zrównała a już mam dość tych błędów i niepewnośći czy to kopie w próżnię czy nie. Na 380 jeszcze zostałem bo opłacalność nadal niezła a tych błędów chyba nie miała.

Początkujący
Posty: 39
Rejestracja: 5 września 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: Gegepula » czwartek, 16 listopada 2017, 08:18

bitman666 pisze: a co to za górnik ? jaki masz konf i co kopiesz że nie wywala?
Koparka to 5x RX 570 nitro+ 4GB Obecnie kopie ETH z prędkością 29.7Mh/s ale jak włączam kopanie ETN to po chwili wywala mi błąd. https://zapodaj.net/f5eb53e6656be.jpg.html
Próbowałem już kombinować z ustawieniami msi Afterburner ale nic to nie dało.

Początkujący
Posty: 157
Rejestracja: 30 czerwca 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: bitman666 » czwartek, 16 listopada 2017, 11:26

Gegepula pisze:
bitman666 pisze: a co to za górnik ? jaki masz konf i co kopiesz że nie wywala?
Koparka to 5x RX 570 nitro+ 4GB Obecnie kopie ETH z prędkością 29.7Mh/s ale jak włączam kopanie ETN to po chwili wywala mi błąd. https://zapodaj.net/f5eb53e6656be.jpg.html
Próbowałem już kombinować z ustawieniami msi Afterburner ale nic to nie dało.
Cholera wie może warto stery przeinstalować na czysto. Jak wróci moja jedyna rx480 z serwisu to sprawdzę jak u mnie działa na niej ETN. Zasilacz chyba nie powinien być powodem bo ETH raczej więcej prądu wciąga. Jakiego używasz minera i kopalni do ETN i jaki masz tam konfig?
Przy okazji do ETH używasz takich sterów czy innych ? masz zrobiony mod timingów w bios kart?
Win10-64Bit-Crimson-ReLive-Beta-Blockchain-Workloads-Aug23.exe

Początkujący
Posty: 39
Rejestracja: 5 września 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: Gegepula » piątek, 17 listopada 2017, 00:15

karty po biosmodzie
instalacja zrobiona na podstawie tego filmiku
https://www.youtube.com/watch?v=5_8IaC7OP_I
ETH kopie na claymor 10
ETN próbowałem na claymor 12 i chyba 9.7

Początkujący
Posty: 88
Rejestracja: 29 czerwca 2017
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: redi » piątek, 17 listopada 2017, 00:40

Mam identyczny problem jak odpalam nicehash miner, wyskakuje bluescreen podczas benchmarku, bez znaczenia czy karty po modbiosie czy nie. Nie mam pojęcia jak to rozwiązać i kopię eth. Może ktoś bardziej doświadczony zechce pomóc.

Początkujący
Posty: 157
Rejestracja: 30 czerwca 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: bitman666 » piątek, 17 listopada 2017, 01:12

U mnie działa na Claymore.CryptoNote.GPU.Miner.v9.7.Beta.-.POOL z takim konfigiem jak niżej ale na supernovej coś mi lubią znikać koparki tzn niby kopią ale w kopalni jej nie widać i muszę restartować na ZEN tego nie mam więc chwilowo nie kopię ETN. A wy gdzie kopiecie?

-o stratum+tcp://etn.suprnova.cc:8875
-u login.nazwa_koparki
-p x
-tt -66

Początkujący
Posty: 39
Rejestracja: 5 września 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: Gegepula » piątek, 17 listopada 2017, 09:45

Ja ze względu na problemy z kartami kopie tylko na stacjonarnym kompie na CPU
http://us-etn-stats.hashparty.io/

Początkujący
Posty: 157
Rejestracja: 30 czerwca 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: bitman666 » sobota, 2 grudnia 2017, 13:00

ETN znowu dobrze płaci więc ponawiam próby kopania na supernova zobaczymy co z tego będzie.

Początkujący
Posty: 50
Rejestracja: 1 kwietnia 2017
Reputacja: -4
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: cyrex » sobota, 2 grudnia 2017, 22:31

Electroneum 14 grudnia wchodzi na drugą giełdę. Giełdę obsługującą crypto>fiat, fiat<crypto poprzez przelewy, visa, mastercard i być może paypal.

Początkujący
Posty: 88
Rejestracja: 29 czerwca 2017
Reputacja: -2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: redi » niedziela, 3 grudnia 2017, 11:53

@bitman666, Na jakim pool kopiesz ?

Początkujący
Posty: 50
Rejestracja: 1 kwietnia 2017
Reputacja: -4
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: cyrex » niedziela, 3 grudnia 2017, 13:49

electromine.fr

Początkujący
Posty: 157
Rejestracja: 30 czerwca 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: bitman666 » niedziela, 3 grudnia 2017, 18:14

redi pisze: @bitman666, Na jakim pool kopiesz ?
etn.supernova.cc

nie bardzo mi odpowiada GUI tej strony tzn jest mało przejrzyste, działa topornie i dodatkowo nie zawsze działają przelewy automatyczne na giełdę więc często robię ręcznie ale ogólnie chyba jest nieźle.

p.s. już nie mam problemów z restartami koparek i kopaniem w próżnię. Być może pomogło zahashowanie wszystkich wpisów z pliku epools co przy jakiś chwilowych problemach z połączeniem prawdopodobnie przełączało mnie na to co tam jest. Tak czy tak w tej chwili działa mi to stabilnie.

Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 3 grudnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: TrojanFX » niedziela, 3 grudnia 2017, 18:34

http://80.211.245.47/pool/

Mamy swojego Poola, fee 0.01 tylko dla PL
Wypłata co 5 ETN,

Początkujący
Posty: 157
Rejestracja: 30 czerwca 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: bitman666 » niedziela, 3 grudnia 2017, 18:38

z trojanem? :D

Początkujący
Posty: 50
Rejestracja: 1 kwietnia 2017
Reputacja: -4
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie electroneum

Postautor: cyrex » niedziela, 3 grudnia 2017, 23:06

może się rozkręci pool jeszcze

Wróć do „Kopanie GPU”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość