ASRock H110 Pro BTC+

Początkujący
Posty: 47
Rejestracja: 24 maja 2017
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

ASRock H110 Pro BTC+

Postautor: kistaj » poniedziałek, 31 lipca 2017, 08:33

@slasta, to zostaje tylko linux? czy np simplemining jest dobrym rozwiązaniem?

zobacz jeszcze na ten filmik na yt, https://youtu.be/B6gB7GYkkiA?t=19m16s

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1918
Rejestracja: 24 sierpnia 2011
Reputacja: 214
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

ASRock H110 Pro BTC+

Postautor: slasta » poniedziałek, 31 lipca 2017, 09:50

@kistaj, Na tym filmiku widać że jest 7xGPU i 6 kart dedykowanych pod kopanie.
Simplemining jest dobrym rozwiązaniem zwłaszcza jak nie jesteś z linuxem za bardzo obeznany.

Początkujący
Posty: 47
Rejestracja: 24 maja 2017
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

ASRock H110 Pro BTC+

Postautor: kistaj » poniedziałek, 31 lipca 2017, 10:06

@slasta, czyli w windowsie się da tylko trzeba mieć dedykowane karty?
a z tym simpeminig miałeś styczność, to pracuje pod windowsem jako program? czy to się instaluje jako osobny system operacyjny?

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1918
Rejestracja: 24 sierpnia 2011
Reputacja: 214
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

ASRock H110 Pro BTC+

Postautor: slasta » poniedziałek, 31 lipca 2017, 10:13

Simplemining to system operacyjny oparty o linuxa.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1826
Rejestracja: 6 czerwca 2011
Reputacja: 127
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: UK - London SM4

ASRock H110 Pro BTC+

Postautor: Bemx2k » poniedziałek, 31 lipca 2017, 21:29

kistaj pisze:Przejdź do cytowanego posta @slasta, czyli w windowsie się da tylko trzeba mieć dedykowane karty?
a z tym simpeminig miałeś styczność, to pracuje pod windowsem jako program? czy to się instaluje jako osobny system operacyjny?



Wejdz na strone : https://simplemining.net ( chwilowo nie czynna jakies tam prace ) tam sciagasz jeden z plików systemu dedykowanego kartą NVidia , Radeon seri RX i Radeon seri R . Za pomoca HDD Raw copy tool pobranego z strony tworzysz bootowalny system na pendrive minimum 8GB.
DASH>ETH>LTC

Początkujący
Posty: 47
Rejestracja: 24 maja 2017
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

ASRock H110 Pro BTC+

Postautor: kistaj » poniedziałek, 31 lipca 2017, 22:38

@Bemx2k, i ten system jest w tedy odpalany z pendrive czy musza go instalowac na dysku?

Wygadany
Awatar użytkownika
Posty: 566
Rejestracja: 13 października 2013
Reputacja: 28
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

ASRock H110 Pro BTC+

Postautor: radez9 » poniedziałek, 31 lipca 2017, 23:22

kistaj, weź poczytaj u nich na stronie. instrukcja instalacji ma 15 linijek.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1826
Rejestracja: 6 czerwca 2011
Reputacja: 127
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: UK - London SM4

ASRock H110 Pro BTC+

Postautor: Bemx2k » poniedziałek, 31 lipca 2017, 23:56

kistaj pisze:Przejdź do cytowanego posta @Bemx2k, i ten system jest w tedy odpalany z pendrive czy musza go instalowac na dysku?


Rzecz jasna że z pendriva , konfigurujesz swój wallet address poprzez www i jazda z kopaniem
podstawowe możliwości oc tez są dostępne , w większości przypadków jak nie przeginasz z oc a karta się wysypie system sam restartuje i zaczyna kopać od nowa.
DASH>ETH>LTC

Początkujący
Posty: 50
Rejestracja: 23 czerwca 2017
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

ASRock H110 Pro BTC+

Postautor: BikeBarian » wtorek, 1 sierpnia 2017, 12:16

Tak dla odmiany to moge potwierdzic ze Asus Prime Z-270A tez 13 GPU obsluzy :) i przy 13x GTX 1070 daje hashrate na 400Mh/s :ugeek:
Ostatnio zmieniony wtorek, 1 sierpnia 2017, 13:22 przez BikeBarian, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Posty: 47
Rejestracja: 24 maja 2017
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

ASRock H110 Pro BTC+

Postautor: kistaj » wtorek, 1 sierpnia 2017, 13:10

@BikeBarian, stosujesz przejsciowki z 1 pcie na 4 pcie?

Początkujący
Posty: 50
Rejestracja: 23 czerwca 2017
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

ASRock H110 Pro BTC+

Postautor: BikeBarian » wtorek, 1 sierpnia 2017, 13:23

tak ale tylko jedna. Do tego jest jeszcze jedna przejsciowka 1 to 2 w slocie m.2

W zasadzie to dowolna kombinacja dziala byleby nie przekraczac 13 GPU. Czyli dziala tez na 3 expanderach 1 tdo 4 i jedna karta w slocie M.2
Ostatnio zmieniony wtorek, 1 sierpnia 2017, 13:33 przez BikeBarian, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Posty: 47
Rejestracja: 24 maja 2017
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

ASRock H110 Pro BTC+

Postautor: kistaj » wtorek, 1 sierpnia 2017, 13:27

I ta przejsciowke podwojna wpinasz do m2.1 czy m2.2? Czy jest to obojetne?

Nie miales problemu z windowsem zeby obsluzyl te 13 gpu? Czy trzeba bylo cos pokombinowac?

Początkujący
Posty: 50
Rejestracja: 23 czerwca 2017
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

ASRock H110 Pro BTC+

Postautor: BikeBarian » wtorek, 1 sierpnia 2017, 13:34

To dziala na linuksie. W windoesie nie mialem okazji tstowac wiecej jak 8 gpu. Tzn dzialalo z 9 czyli zintegrowana intelowska i 8 gtx 1080Ti

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1918
Rejestracja: 24 sierpnia 2011
Reputacja: 214
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

ASRock H110 Pro BTC+

Postautor: slasta » wtorek, 1 sierpnia 2017, 13:37

@BikeBarian, owszem, tylko trzeba użyć ekstendera, aby dojść do tylu kart, poniżej wideo z takiej konfiguracji
https://www.youtube.com/watch?v=VvwDC1zi9x0&t=315s


W sumie tu masz rozwiązanie umożliwiające podłączenie 16xGPU pod powolną płytę ze slotem PCIEx16.
https://www.youtube.com/watch?v=Vm9mFtSq2sg

Początkujący
Posty: 50
Rejestracja: 23 czerwca 2017
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

ASRock H110 Pro BTC+

Postautor: BikeBarian » wtorek, 1 sierpnia 2017, 13:46

@slasta, zgadza sie - extender jest potrzebny. za 100zl taki kupisz i mozesz juz miec 12 kart podpiete

http://chat.simplemining.net/file-upload/zZHFS9QfkqGH6CksC/:)

Początkujący
Posty: 116
Rejestracja: 16 lutego 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

ASRock H110 Pro BTC+

Postautor: KlAnEk007 » środa, 9 sierpnia 2017, 11:23

Ciekawe jak ZET oczarował świat swoją 13 kartową Hybrydą pod winde :) W sumie jestem w trakcie weryfikacji czy śmignie 7 kart AMD i 6 nVidia :D Się zobaczy jak to będzie :)

Początkujący
Posty: 21
Rejestracja: 15 sierpnia 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

ASRock H110 Pro BTC+

Postautor: kolekurs » sobota, 9 września 2017, 15:51

ŻET pisze:Udało się okiełznać 13 GPU - pod Windows i Linux. Solo i dual.


Potwierdzamy.


Sprawdzamy jeszcze kilka konfiguracji. Stabilność zaskakująco wysoka.



Czy możecie napisać czy były jakieś problemy pod Windows czy coś trzeba kombinować ?

Początkujący
Posty: 558
Rejestracja: 4 lipca 2017
Reputacja: 203
Reputacja postu: 
2
Napiwki za post: 0 BTC

ASRock H110 Pro BTC+

Postautor: Harey » sobota, 9 września 2017, 18:56

Mam tę płytkę z 13 x 1050Ti, ale pod Linux. Z Windowsem prawdopodobnie tylko mieszańce:

You guessed it right – Windows 10 causes trouble once again. This time, it is confirmed that as for today, Windows 10 does not accept more than 8 GPU’s of the same architecture. The only way you can run your 13-GPU rig under Windows 10 is by having a mixed set – I’m talking about 8 AMD GPUs and 5 Nvidia ones, or something similar – you get the idea.

However, ideally you might want to switch to Linux, since it does not have those limitations Windows 10 has.

źródło: http://1stminingrig.com/asrock-h110-pro ... rd-review/


Tak, czy inaczej płyta całkiem bezproblemowa. Nie trzeba ustawiać nic w biosie (może poza startem przy wznowieniu zasilania, nie pamiętam). Ważne tylko, żeby jednak przeczytać instrukcję :P i dołączyć dodatkowe wtyki zasilania do mobo.

Początkujący
Posty: 12
Rejestracja: 15 lipca 2017
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

ASRock H110 Pro BTC+

Postautor: wesoly0209 » sobota, 23 września 2017, 11:47

czesc posiadam te plyte i mam problem z GPU 6 nie wiem jak zlokalizowac ja na plycie jakies pomysly sugestie :lol:

Początkujący
Posty: 558
Rejestracja: 4 lipca 2017
Reputacja: 203
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

ASRock H110 Pro BTC+

Postautor: Harey » sobota, 23 września 2017, 12:08

Pewnie wiesz, ale chcę się upewnić... To długie złącze PCI-E obsługujesz tak samo, jak krótkie. Z tego co pamiętam to wszystkie 13 złącz jest obok siebie.

Dodano po 7 minutach 37 sekundach:
Pofatygowałem się, sprawdziłem. 13 obok siebie w rządku. Pamiętaj o dodatkowym zasilaniu do płyty. (instrukcja!)
Pytaj śmiało Kolego, nie popsuj - proszę :P

Wróć do „Kopanie GPU”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości