Modyfikacja biosów RX470,480, RX570,580

m.m
Początkujący
Posty: 960
Rejestracja: 25 grudnia 2017
Reputacja: -21
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Modyfikacja biosów RX470,480, RX570,580

Postautor: m.m » czwartek, 15 lutego 2018, 17:14

KryptoBanita pisze: Czy rzucicie okiem?
jedyne zmiany które mają sens to timingi, żadna filozofia. Nie musisz nic umieć, nic wiedzieć aplikacja wszystko robi sama.

Po zmianie musisz odpowiednio dobrać taktowania pamięci i napięcia dla poszczególnych kart, wszystko. Ogarniesz :)

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 2416
Rejestracja: 26 września 2017
Reputacja: 892
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Modyfikacja biosów RX470,480, RX570,580

Postautor: KryptoBanita » czwartek, 15 lutego 2018, 17:18

Ogarnąłem - teraz chcę się dać wykazać specjalistom, którzy się ogłaszają. NIE ZAPŁACĘ ANI GROSZA! Ale dla reklamy mogą mi zrobić dobrze ;)
Może faktycznie potrafią? Dlatego daję szansę :)

m.m
Początkujący
Posty: 960
Rejestracja: 25 grudnia 2017
Reputacja: -21
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Modyfikacja biosów RX470,480, RX570,580

Postautor: m.m » czwartek, 15 lutego 2018, 17:23

a tu szok, chłopaki odpalają HEX'a i czynią "magię".

Pod słabymi linuxami ma to sens, pod windows'em średnio. Tak wiem mam wypaczone spojrzenie na świat 8-)

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 2416
Rejestracja: 26 września 2017
Reputacja: 892
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Modyfikacja biosów RX470,480, RX570,580

Postautor: KryptoBanita » czwartek, 15 lutego 2018, 17:27

m.m pisze: Tak wiem mam wypaczone spojrzenie na świat
Też pijesz :shock: hahahahahahahaaaaaaa

Początkujący
Posty: 15
Rejestracja: 14 lutego 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Modyfikacja biosów RX470,480, RX570,580

Postautor: Rigfun1@BITLAB » czwartek, 15 lutego 2018, 19:55

Nie jest chyba tak źle 3 błędy na godzinę w HWinfo64 https://i.imgur.com/mD2ZZqU.png
Szkoda, że to soft bug;) Karta sample RX560 sprzedała się w kilkanaście godzin do Bielska.

Dodano po 4 minutach 8 sekundach:
Nie, sorki do Białej Podlaskiej się sprzedała ta karta. Mam nadzieję, że nikt zaraz nie będzie sprzedawał naszej pracy. A kolega przyśle biosy to się zobaczy za free. Karty z chłodzeniem kostek ram?

m.m
Początkujący
Posty: 960
Rejestracja: 25 grudnia 2017
Reputacja: -21
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Modyfikacja biosów RX470,480, RX570,580

Postautor: m.m » czwartek, 15 lutego 2018, 23:58

Rigfun1@BITLAB pisze: A kolega przyśle biosy to się zobaczy za free
:twisted: czekam na relacje.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 2416
Rejestracja: 26 września 2017
Reputacja: 892
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Modyfikacja biosów RX470,480, RX570,580

Postautor: KryptoBanita » piątek, 16 lutego 2018, 03:57

Rigfun1@BITLAB pisze: A kolega przyśle biosy to się zobaczy za free.
Który kolega? Ja mam biosy podesłać??

m.m
Początkujący
Posty: 960
Rejestracja: 25 grudnia 2017
Reputacja: -21
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Modyfikacja biosów RX470,480, RX570,580

Postautor: m.m » piątek, 16 lutego 2018, 09:58

http://allegro.pl/msi-radeon-rx560-14-7 ... ml#thumb/5

o panie...
custom bios
czyli co konkretnie ?

Początkujący
Posty: 15
Rejestracja: 14 lutego 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Modyfikacja biosów RX470,480, RX570,580

Postautor: Rigfun1@BITLAB » piątek, 16 lutego 2018, 12:31

Tak, tak mam na myśli kolegę KryptoBanita. Przyślij te biosy na mail-a proszę, daj też znać w nazwie pliku jakiej produkcji pamięć jest z GPU-Z i co to za karta. Przy okazji kolega zerknie do nich. Resztę ustalimy w korespondencji mailowej. Jesteśmy zarobieni ponownie ale jak chcesz nam zrobić marketing na który my nie mamy czasu to robimy to za free:) Jakbyś chciał dodać chłodzenie ram to już trzeba będzie zapłacić.

Początkujący
Posty: 2
Rejestracja: 16 lutego 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Modyfikacja biosów RX470,480, RX570,580

Postautor: loopack » niedziela, 25 lutego 2018, 20:18

RX 480 8GB na Win10
po obniżeniu zegarka do 970mhz, pamieć na 2200mhz, zjada 150W, temperatura 61%, prędkość wiatraka 24%
Dla ETH EthDcrMiner64.exe robi 24,5Mh/s - bez grzebania w biosie
Dobry wynik?

Początkujący
Posty: 17
Rejestracja: 14 grudnia 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Modyfikacja biosów RX470,480, RX570,580

Postautor: teodor » niedziela, 4 marca 2018, 12:01

Może mi ktooś wytłumaczyć dlaczego edytor biosu wyświetla na jednej karcie np. 1;1500, 1;1750, 1;2000 a dla innej zamiast 1=> .. jest 0;1500, 0:1750, 0:2000?
Czy można wprowadzać zmiany w biosie gdy w ten sposób jest to opisane? Karta rx580 pamięć samsung.

m.m
Początkujący
Posty: 960
Rejestracja: 25 grudnia 2017
Reputacja: -21
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Modyfikacja biosów RX470,480, RX570,580

Postautor: m.m » niedziela, 4 marca 2018, 16:40

profil pamięci: zegar czyli np

samsung: 1200
samsung: 1500
hynix: 1200
hynix:1400

większość biosów ma 2 profile.

Początkujący
Posty: 17
Rejestracja: 14 grudnia 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Modyfikacja biosów RX470,480, RX570,580

Postautor: teodor » poniedziałek, 5 marca 2018, 08:01

profil zaczyna się od 1, a u mnie 0, wszystkie karty mają po jednym profilu.

Jaki parametr ustawić dla samsunga? Teraz ma 26 MH/s, 1130/2150. Według gpu-z użycie jest na 92%, przy karcie opartej na pamięci micron ten parametr = 100%. Sam ciąg w kodzie wyświetlany jest poprawnie ale te opisy z nr. profilu zaczynające się od 0;1500 itd. Czy można bez obawy podkręcać kartę?

m.m
Początkujący
Posty: 960
Rejestracja: 25 grudnia 2017
Reputacja: -21
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Modyfikacja biosów RX470,480, RX570,580

Postautor: m.m » poniedziałek, 5 marca 2018, 10:07

teodor pisze: profil zaczyna się od 1, a u mnie 0, wszystkie karty mają po jednym profilu.
wszystkie karty, które robiłem miały po dwa profile, żaden bios nie posiadał "0", może to kwestia aplikacji.
teodor pisze: Jaki parametr ustawić dla samsunga?
automat zawsze robi 1500+ niezależnie od producenta.

Początkujący
Posty: 17
Rejestracja: 14 grudnia 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Modyfikacja biosów RX470,480, RX570,580

Postautor: teodor » poniedziałek, 5 marca 2018, 13:28

Gdy edytor biosu w ten sposób wyświetla opisy może mi załatwić kartę. Kartę micron do jakich wartości mogę podnieść bios? samsung na spokojnie powinien poradzić sobie z 2000?. Z jakiego powodu mam te 92% memory kontroler load?

m.m
Początkujący
Posty: 960
Rejestracja: 25 grudnia 2017
Reputacja: -21
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Modyfikacja biosów RX470,480, RX570,580

Postautor: m.m » wtorek, 6 marca 2018, 10:27

teodor pisze: Gdy edytor biosu w ten sposób wyświetla opisy może mi załatwić kartę.
Raz pomyliłem biosy i samsung kopał z biosem microna.. wolniej ale kopał, bez błędów i restartów. Jak bios będzie zły to będziesz musiał ratować kartę i tyle.
teodor pisze: Kartę micron do jakich wartości mogę podnieść bios?
w biosie nie zmieniasz zegarów, indywidualnie pera karta.

Początkujący
Posty: 17
Rejestracja: 14 grudnia 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Modyfikacja biosów RX470,480, RX570,580

Postautor: teodor » sobota, 10 marca 2018, 11:06

teodor pisze: Kartę micron do jakich wartości mogę podnieść bios?
w biosie nie zmieniasz zegarów, indywidualnie pera karta.[/quote]

W sumie chodziło mi o timingi, jeśli dobrze to napisałem. Dzięki za pomoc

m.m
Początkujący
Posty: 960
Rejestracja: 25 grudnia 2017
Reputacja: -21
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Modyfikacja biosów RX470,480, RX570,580

Postautor: m.m » niedziela, 11 marca 2018, 18:54

dzisiaj robiłem kilka ASUS ROG STRIX RX 580 GAMING OC, wszystkie miały tylko jeden profil i zaczynał się od 0.

Początkujący
Posty: 17
Rejestracja: 14 grudnia 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Modyfikacja biosów RX470,480, RX570,580

Postautor: teodor » sobota, 17 marca 2018, 20:06

Zauważyłem jakie pierdoły pisałem, tam gdzie jest kość samsunga też zaczyna się od 0. W 580 msi na micronie mają 3 zestawy liczb (mam nadzieje, że czytelnie opisuję) czyli 3 biosy fabryczne? Jak się przęłącza jeśli nie ma przełącznika fizycznego? Przestawiłem timingi w samsungu i nic się nie zmieniło. Kopie dalej tak samo. Na dwóch 580 8gb i jednej 380x pobór prądu 500w, hashrate 78.5 MH/s

m.m
Początkujący
Posty: 960
Rejestracja: 25 grudnia 2017
Reputacja: -21
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Modyfikacja biosów RX470,480, RX570,580

Postautor: m.m » niedziela, 18 marca 2018, 23:48

nie 3 biosy tylko 3 tablice...

Wróć do „Kopanie GPU”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość