Aleo, BlocX czy Aeternity

Początkujący
Reputacja: 8
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: rokopl » sobota, 23 listopada 2024, 17:04

Cześć,
mamy mega hosse na którą pewnie wszyscy czekaliśmy, monety do kopania jeszcze nie przynoszą zysków jakich byśmy chcieli, ale już można by zacząć "fantazjować" o powrocie do kopania z dużym zyskiem.

W tym roku trochę udało się zarobić na Gram na sieci TonCoin, Karlsenie oraz Pyrynie.

Teraz zastanawiam się nad jedną z tych trzech coin'ów
Aleo - szukałem info o projekcie, ich www nie różni się prawie niczym od innych projektów obecnie cena za sztukę to około 4 zł na kartach 3080 zjada 185w
BlocX - jest forkiem strona www jak każda inna karta 3080 zjada 181w i cena za sztukę 0.19 zł
Aeternity - ten projekt jest dłużej na rynku jest na liście Binnace no ale zjada najwięcej energii bo aż 221 W

Dodam ,że moja średnia cena za prąd to 1.15kwh ( cena zawiera wszystko utrzymanie licznika przesył i inne bzdury)

Jakie są wasze typy na kopanie ?
Co myślicie o w wyżej wymienionych projektach

Początkujący
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0

Postautor: pomocny » sobota, 23 listopada 2024, 19:06

nie będę oryginalny, ale myślę, że lepiej wyjdziesz na tym, jeśli sprzedasz ten sprzęt a kupisz za tę kasę BTC albo jakieś inne, perspektywiczne coiny. O tym co piszesz, to nawet nie słyszałem, więc raczej nie zaliczaja się aktualnie do perspektywicznych ;)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: rokopl » niedziela, 24 listopada 2024, 08:40

@pomocny jasne jest to jakieś rozwiązanie, ale uważam że lepiej jest sobie zostawić koparkę i nagrzać mieszkanie :).

Czy ktoś jeszcze coś kopie :)? czy wszyscy postąpili jak kolega wyżej?

Początkujący
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0

Postautor: pomocny » niedziela, 24 listopada 2024, 14:52

ja nie zajmowałem się tym, ale przy aktualnych cenach prądu, nawet tych zamrożonych, to jest to z pewnością jeden z najdroższych sposobów ogrzewania

Początkujący
Reputacja: 16
Reputacja postu: 
0

Postautor: kamilgen » niedziela, 24 listopada 2024, 17:21

rokopl pisze: niedziela, 24 listopada 2024, 08:40 zostawić koparkę i nagrzać mieszkanie .

Chcesz grzać mieszkanie to kop na radkach 7900xtx one sobie lubią pod 80-105 stopni wpadać ;d

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: rokopl » poniedziałek, 25 listopada 2024, 16:30

Panowie to jest taki o suchar odnośnie grzanie mieszkania, poza tym tak jak pisałem cena za prąd z przesyłek itp 1,15zł.
No ale ok :) rozumiem że forumowicze już nie kopią.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: dawidxx7 » piątek, 24 stycznia 2025, 01:25

Fajnie że podałeś pobór prądu poszczególnych kart i coinów ale wiadomo ile na dobę wykopią coinów?

Wróć do „Kopanie GPU”