Różne nastawy OC dla poszczególnych kart. Mining na WiFi zamiast połączenia kablowego.

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Różne nastawy OC dla poszczególnych kart. Mining na WiFi zamiast połączenia kablowego.

Postautor: PanParufka » sobota, 6 marca 2021, 03:46

Jako że to mój pierwszy post, zatem
Serdecznie wszystkich witam :)

Tytułem wstępu powiem tylko, że temat kopania jest dla mnie nowy i na każdym kroku pojawia się coś, co mnie zaskakuje.

Mam małą koparkę:

Płyta: Gigabyte H110
Karty: 1 x RTX 3080, 2 x RTX 3070
System: Simpleminig
Miner: Phoenix

i dwa problemy:

Pierwszy to ustawienia OC. Otóż OC dopuszcza jedynie jedno ustawienie dla wszystkich kart, tzn. nie mogę ustawić innych wartości core, memory i limitu mocy oddzielnie dla 3080 i oddzielnie dla 3070. Nie mam również w zakładce OC opcji undervolting. Jest jakaś możliwość żeby ustawić inne wartości OC dla każdej z kart oddzielnie?

Druga sprawa to brak możliwości podłączenia Wi-Fi. Mam kartę sieciową która obsługuje Linuxa, ale po podłączeniu do płyty nie ma żadnej reakcji. W pliku config wpisałem nazwę sieci, hasło oraz WiFi enable na 1. Jest jakaś opcja, którą trzeba ustawić w Simplemining, żeby system chodził przez Wi-Fi?

Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie, od kilku dni próbuje znaleźć odpowiedzi na te pytania, ale efekty póki co są zerowe...
Pozdro

Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
0

Różne nastawy OC dla poszczególnych kart, Wi-Fi

Postautor: koparki » sobota, 6 marca 2021, 06:39

PanParufka pisze: sobota, 6 marca 2021, 03:46Druga sprawa to brak możliwości podłączenia Wi-Fi. Mam kartę sieciową która obsługuje Linuxa, ale po podłączeniu do płyty nie ma żadnej reakcji.
jeśli jest to tylko możliwe używaj połączeń kablowych , do miningu wymagana jest perfekcyjna jakość połączenia, wifi jej może nie spełniać , zrób test i porównaj "stale shares" na kablu i na wifi . To nie rozwiązuje Twojego zapytania ale wspominam o tym przy okazji.
Jeśli chodzi o oc dla poszczególnych kart to możesz to zrobić nie tylko w systemie odpowiednim softem który jest zawarty prawdopodobnie w systemie Simplemining ale TAKŻE z poziomu softu do miningu, w programie phoenix miner np masz możliwość ustawienia zegarów i napięć dla każdej karty z osobna , poczytaj readme.txt z opisem komend do programu.

Dodano po 2 minutach 42 sekundach:
@PanParufka o wszystko dotyczące simplemining pytaj tu: https://bitcointalk.org/index.php?topic=1541084.0 , tam jest żyjący wątek na ponad 500stron.
a tu równie duży wątek o samym ustawieniu phoenix miner: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2647654.0
---

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: PanParufka » sobota, 6 marca 2021, 09:32

Dzięki!

Wróć do „Kopanie GPU”