czester pisze: ↑ piątek, 29 stycznia 2021, 09:55A powiedz czy masz wiedze odnosnie popiskiwania kart (pewnie cewek).
nie nie mam, strasznie mnie dziwi, jak słyszę coś o cewkach. jedynie co słyszę, to jak wiatraki głośno chodzą, albo o coś trą....
Ale..miałem kiedyś przypadek, że moją kartę kupił jakiś "audiofi"l i głośno mu chodziła....miałem u siebie film nagrany - cicho....ale...on poslał mi swój film..a tam w budzie 2 wielkie i bardzo głośne wentyle - jeden od dedykowanego chłodzenia i drugi dodatkowy do obudowy. Od razu poprosiłem o odesłanie karty i odesłałem kasę. Nie ma co się kopać z koniem. Nie jestem graczem, ale nigdy nie słyszałem żadnego piszczenia cewek xD
czester pisze: ↑ piątek, 29 stycznia 2021, 09:55Ja swoje 580 puszczam na 1150 5 875 2100
stare XFX 580 jadą u mnie na core=1150, mem=2100, vdd=850, DPM=5 i dają 31,75Mh. Ale te karty o których pisałem, to były sapphire i one były bez optymalizacji na "defaultowych" nastawach. Optymalizację zostawiłem już bratu
Dodano po 1 minucie 12 sekundach:
czester pisze: ↑ piątek, 29 stycznia 2021, 09:55PS. A czemu puszczasz starszym juz mocno Phoenixem skoro aktualnie jest juz 5.5c
bo zauważyłem jest jest do d...czasami zacznie puszczać masowo rejecy i invalidy....wychodzę z założenia, że lepsze jest wrogiem dobrego, wolę dobre sprawdzone rozwiązania, nie spieszę się nigdy z nowinkami, takie a nie inne mam doświadczenia