Osobny zasilacz do GPU

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Osobny zasilacz do GPU

Postautor: Palav » piątek, 29 stycznia 2021, 14:40

Siema,

jako, że jest problem z zasilaczami, zdecydowałem, że chciałbym skorzystać z osobnego zasilacza do kart. Mam płytę b250 mining expert i zasilacz Gygabite 850W. Nie wystarczy on do zasilenia nawet jednego rzędu kart (czyli 6). Znalazłem taki zasilacz: https://allegro.pl/oferta/zestaw-do-zas ... 9767160225

Jest napisane, że podłączając go do zasilacza płyty, włącza się tryb always-on który sprawia, że zaczynają one działać synchronicznie. Czy rzeczywiście jest tak, że wystarczy go podłączyć molexem i rozwiązuje to problem? Jak korzystaliście z takiego, proszę o opinię.

Dzięki

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Osobny zasilacz do GPU

Postautor: czester » piątek, 29 stycznia 2021, 17:13

Nie molexem a mini-molexem czyli dawnym zasilaniem np. stacji dyskietek 1.44. Nie pisze do tego zeby Cie pouczac a do tego ze musisz w swoim zasilaczu miec taka koncowke :)

Co do pomyslu - sam w sobie swietny ale kolo stowki przeplacony - z drugiej strony wszystko na tacy i w razie problemu sprzeczasz sie z jednym jegomosciem.

Pamietaj ze zasilacze serwerowe maja male wentylatory wiec sa cholernie glosne/swiszczace wiec do domu bym tego nie bral.

Wróć do „Kopanie GPU”