czy obserwujecie na swoich maszynach postępujący spadek zarobków ... lawinowy ???

Weteran
Reputacja: 253
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

czy obserwujecie na swoich maszynach postępujący spadek zarobków ... lawinowy ???

Postautor: krystian » czwartek, 29 marca 2018, 14:53

nie martwcie się, zaraz trudność zacznie spadać, hehe

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: darekzp » czwartek, 29 marca 2018, 15:24

no , czekamy
ale póki co, to na 6x1060 nicehash teraz pokazuje 4,3$/dobę.
kolejna bariera psychologiczna pęka...
ps. ja mam prąd za darmo ... wytrzymam

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 14
Reputacja postu: 
0

Postautor: crypt0.zone » czwartek, 29 marca 2018, 16:45

krystian pisze: nie martwcie się, zaraz trudność zacznie spadać, hehe
W monero na pewno spadnie jak asicsy przestaną działać :mrgreen:

Początkujący
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0

Postautor: rejestracyjny » piątek, 30 marca 2018, 00:01

darekzp pisze: A możesz jaśniej : LN i ML ??
Miałem na myśli wszystkie nowości, które prędzej czy później wprowadzą w core Bitcoina: Lingting Network, Multi-Layer oraz Mimblewimble. Nie jestem jakimś omnibusem, chciałem tylko powiedzieć, że to co obiecują alty, zawsze w chwilę da się wprowadzić w Bitcoina, tylko społeczność stopuje pewne rozwiązania, bo wie co dla niego najlepsze i to musi dłużej potrwać. Najlepszy przykład rozmiar blockchaina btc do eth. Pierwszy ma 191GB i pierwszy blok został wykopany 9 stycznia 2009r. Drugi na dziś zajmuje 352GB tworzony od... 30 lipca 2015r. Nie wygląda to dobrze. Dla mnie alty to zawsze był tylko środek do kumulacji tylko większej ilości bitków. I jak mówiłem, swoje karty 1070 ożeniłem za 2299 za sztukę, teraz ten sam model po 2 tygodniach, mogę kupić nowy o 200zł taniej. A ceny jeszcze spadną. Ja nie widzę pozytywów jeżeli chodzi o wzrosty. Jeżeli chodzi o alty, BTC musi wrócić do dominacji na poziomie 80-85%, aby na nowo można było można liczyć na wzrosty i pompy na altach. Duży kapitał wróci dopiero jak krypto zostaną uregulowane, a rzady się nie kwapią. Także o kapitalizacji 1B można pomarzyć. Ja swoje BTC głęboko zakopałem, kilka walut mam masternodowych lub PoS, choć wiem, że raczej na nich stracę, niż zyskam. I nie zgadzam się z wyżej usnutą teorią, że co spadło, musi odbić. Zawsze wtedy polecam odwiedzić stronę http://deadcoins.com ażeby zrozumieć, że można łatwo stracić cały kapitał inwestując w altshita.
Ostatnio zmieniony piątek, 30 marca 2018, 02:12 przez rejestracyjny, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja: 231
Reputacja postu: 
0

Postautor: redlumek » piątek, 30 marca 2018, 00:04

Piszesz sprzeczności - jeśli btc wróci do 80-85% to by oznaczało mniej kasy w altach, a to znaczą spadek cen altów.
Ps sprawdź jak się teraz to rozkłada w czasie spadków - procentowo btc cały czas rośnie bo spadając ciągnie alt w dół.

Początkujący
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0

Postautor: rejestracyjny » piątek, 30 marca 2018, 00:49

Nie napisałem, że alty będą teraz rosły. Moim zdaniem nie wnikając w mechanizmy ceny BTC, to co on robi teraz (akumulacja), będzie przekładało się na spadek cen altów. Nikt mi nie wmówi, że żadna nie upadnie. Mam właściwie jedynie kilka walut masternodowych, które utrzymują mi vpsy. No może kilka dolarów z tego wpada do kieszeni dziennie, ale to jest zabawa nie zarobek. Jeżeli chodzi o BTC, odbicie może być w każdej chwili (a może i nigdy), ale takie konkretniejsze widzę dopiero jak rządy państw (USA i Chin) ustalą jakieś dobre regulacje. Od zawsze (niecałe 2 lata, by nikt nie pomyślał, że jestem early adopterem - choć są i tacy, co twierdzą - może i słusznie - że i teraz jest się nim) ja cały czas hold BTC. Ogólnie, jak ktoś źle zrozumiał moje wpisy w tym temacie, to chciałem napisać, że alty to taki poligon doświadczany dla BTC. Jak ktoś BTC kojarzy z jakąś przestarzałą, starożytną kryptowalutą generacji 0 (lub co najwyżej pierwszej), to się grubo myli, bo te wszystkie "advantages" altów w kod bitka można wprowadzić w kilka chwil.
darekzp pisze: no , czekamy
ale póki co, to na 6x1060 nicehash teraz pokazuje 4,3$/dobę.
kolejna bariera psychologiczna pęka...
ps. ja mam prąd za darmo ... wytrzymam
Nigdy nie zrozumiem takiego myślenia, choć szanuję je, bo tak samo są osoby, które mówią, żeby sprzedawać BTC, uciekać we fiaty i w przyszłości odkupywać BTC. Nie jestem trejderem więc ja tak nie robię (chyba, że jakieś małe ruchy kasą, którą akurat mam na giełdzie). Tylko po jakiego grzyba holdować karty graficzne, bo zdajesz sobie z tego sprawę, że to co robisz teraz to hold sprzętu. Ok rozumiem, masz prąd za free (nie wnikam jak), ale Twój sprzęt dzień w dzień ciężko tyra, 6x1060 za ~15zł dziennie. Jest sens? Sam sprzęt dziennie traci na wartości dużo więcej. Weź też pod uwagę jeszcze to, że za rogiem czyhają producenci z nowymi układami (Nvidia Ampere - AMD też pewnie nie obudzi się z ręką w nocniku, tylko coś już mają opracowane). Oni już wiedzą, że musza wyjść z czymś mega dobrym, ażeby zachęcić graczy, by wybrali nowy sprzęt, a nie kupowali z rynku wtórnego.

Rozumiem, że kopanie to jest też styl bycia. Ktoś te bloki musi pchać do przodu (choć równie dobrze mogła by to robić na skalę świata jedna rx 550 :P). Życzę wszystkim by ich urobek w najbliższym czasie podrósł minimum 10x, a sprzęt miał wytrzymałość Supermana.

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: blackcoinpig » poniedziałek, 2 kwietnia 2018, 23:53

crypt0.zone pisze:
krystian pisze: nie martwcie się, zaraz trudność zacznie spadać, hehe
W monero na pewno spadnie jak asicsy przestaną działać :mrgreen:
Lada dzień zobaczymy tego efekty 8-)

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: redlumek » wtorek, 3 kwietnia 2018, 00:12

Nie rozumiem waszego roku rozumowania. Podaż i popyt. Jak AISC przestanie działać to będzie mniejsza podaż przy takim samym popycie. Wiec cena powinna iść w górę. No chyba że się mylę. Wtedy proszę o wyprowadzenie mnie z błędu.

Weteran
Reputacja: 253
Reputacja postu: 
0

Postautor: krystian » wtorek, 3 kwietnia 2018, 06:23

redlumek pisze: Nie rozumiem waszego roku rozumowania. Podaż i popyt. Jak AISC przestanie działać to będzie mniejsza podaż przy takim samym popycie. Wiec cena powinna iść w górę. No chyba że się mylę. Wtedy proszę o wyprowadzenie mnie z błędu.
dzienna ilość waluty do wykopania jest stała

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 14
Reputacja postu: 
0

Postautor: crypt0.zone » wtorek, 3 kwietnia 2018, 08:29

redlumek pisze: Nie rozumiem waszego roku rozumowania. Podaż i popyt. Jak AISC przestanie działać to będzie mniejsza podaż przy takim samym popycie. Wiec cena powinna iść w górę. No chyba że się mylę. Wtedy proszę o wyprowadzenie mnie z błędu.
Mniejsza konkurencyjność, więcej dla nas - ciułaczy radeonowych ;-)
A swoją drogą mam nadzieję, że pozostałe Cryptonighty pójdą za Monero i też zaktualizują swoje algorytmy.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: redlumek » wtorek, 3 kwietnia 2018, 09:41

krystian pisze:
dzienna ilość waluty do wykopania jest stała
No tak - spadnie trudność - to będzie więcej za tą samą moc. A że drobni ciulacze przeważnie od razu sprzedają to może być odwrotnie.

Orator
Reputacja: 38
Reputacja postu: 
0

Postautor: jacek1973 » wtorek, 10 kwietnia 2018, 07:06

Monero całkiem ładnie się kopie[img]//uploads.tapatalk-cdn.com/201804 ... 01a4ec.jpg[/img]

Pomocy! Jestem lamerem i nie wiem jak wyłączyc podpis w Tapatalku. Proszę o instrukcję na PW. SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Wróć do „Kopanie GPU”